Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2018 | 2017 | 2016

Januari

In JANUARI 2018 hebben 4 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 09-01-2018
Poetchy
Safari

Hii,

Mijn naam is Poetchy! Ik werd gevonden in een maïsveld in Laakdal, niet zo veilig voor mij dus. Ook omdat ik een voorpootje mis hebben de veldwerkers zich ingezet om me te kunnen vangen en naar een veilige plek te kunnen brengen. 

Dat ik een pootje mis is geen probleem hoor, ik spring, ik loop, ik speel, ... Ik red me prima :D Ik verblijf nu een tijdje in de Villa. Eerst zat ik altijd verstopt, maar ondertussen lig ik fijn op de zetel. Of languit op de grond :D . Ik wil nog niet geaait worden, dat vind ik nog eng, maar samen met jou met de ballenbaan spelen vind ik zalig! ook heb ik in de Safari een beste vriendinnetje gevonden: Lola. We zijn onafscheidelijk. We spelen samen, slapen samen, liggen samen. 

Ben jij iemand met veel geduld, wat mij alle tijd wil geven om mijn vertrouwen te winnen, neem dan zeker contact op! 

Dikke poot, Poetchy.

 

Poetchy hoeft niet samen met Lola geplaatst te worden.

Geplaatst op 08-01-2018
Lizzy
Bergen

Mooie Lizzy

Lizzy is een heerlijke jongedame van 3 jaartjes oud. Lizzy werd afgestaan door wellicht nare ervaringen uit het verleden, want ze was wat schrikachtig en op haar hoede. Gelukkig zien wij haar alleen maar openbloeien! Een geweldige speelvogel vol energie en pit!
Lizzy is geen schootkatje, die wil gewoon haar eigen dingetje doen. Af en toe een aaitje en dan vooral beetje buikhangen, spelen en op onderzoek gaan. Een klasse dame die haar energie kwijt wil op een positieve manier, DAT is het weggetje wat met haar afgelegd hoort te worden, en dan heb je er een super vriendin bij 
Ze kan met andere katten, maar echter niet bij kleine kinderen.

Geplaatst op 05-01-2018
Staartje
Strand

Hallo mensen,
S(t)aartje hier. Enige tijd geleden hebben jullie mijn CV kunnen lezen. Ondertussen is er het een en ander veranderd, dus is het tijd voor een update. 
Zoals jullie zien staat de eerste letter "t" tussen haakjes. Waarom ??? Mijn opvangmama noemt mij namelijk Saartje, vind ze beter bij mij passen. 
Opvangmama ???? Ja je leest het goed. Sinds enkele weken woon ik bij mijn opvanggezin. In de Villa werd uitstekend voor mij gezorgd, maar ik heb toch wat meer individuele aandacht nodig. Zoals jullie misschien nog weten ben ik absoluut géén fan van mensen. Ik blaas en mep erop los. Dit heeft allemaal te maken met mijn verleden, maar daar ga ik het niet meer over hebben. Het verleden ligt achter me, ik kijk nu alleen nog maar vooruit. 
Want weet je ? Ik ga ook vooruit, langzaam en met kleine stapjes leer ik weer een beetje vertrouwen te krijgen in de mensheid. Nouja.... In mijn opvangmama en die kleine kleuter dan. 
Vanuit mijn mooie, veilige plekje in mijn krabton heb ik zicht over de gehele kamer waarin ik verblijf. Het is de kamer waarin mijn opvangmama haar werk doet, dus ze is heel veel in de buurt. De stoel waarop ze dan zit staat nog geen meter van mij vandaan. Je raad natuurlijk al, dat ik dat echt een no go vond. Ik heb op mijn hardst geblazen en doelgericht gemept, maar ze bleef gewoon zitten en verschoof geen millimeter  Ze was totaal niet onder de indruk van mijn razernij, dus ben ik mijn verwoede poging om haar af te schrikken maar gestaakt en een dutje gaan doen. 
's Avonds kwam ze weer, ze ging pontificaal voor mijn krabton zitten en begon me voor te lezen. Ik dacht bij mezelf, what the f*ck, die heeft lef zeg !!! Ook deze keer maakte mijn geblaas en gemep geen indruk. Avond aan avond komt ze om me voor te lezen, en eerlijk gezegd geniet ik daar wel van. Ik ga er lekker voor liggen en sluit tevreden mijn oogjes. Ik heb nu wel in de gaten dat ze mij geen pijn wil doen, ik ben veilig hier. 
Ik voel me al zo vrij dat ik zo nu en dan uit mijn holletje kom en uitgestrekt in de boekenkast op het zachte dekentje ga liggen en daar ook lekker blijf liggen als mijn opvangmama of de kleuter binnen komen. Ik ben zelfs zo dapper geweest om op verkenning uit te gaan, en mijn opvangmama trof me aan in de buitenren. Jaja mensen, langzaam maar zeker kom ik uit mijn schulp.
Handen vond ik doodeng, en nu nog wel een beetje. Maar ook hier is aan gewerkt, en we zijn al zover dat mijn opvangmama haar hand heel dicht bij de krabton mag houden zonder dat ik blaas of mep, ze mag zelfs met het zakje kattensnoepjes in mijn holletje komen om mij te trakteren op iets lekkers. 
Ik ben er nog lang niet, maar beetje voor beetje kom ik in de goede richting, het heeft tijd nodig. Of zoals mijn opvangmama zegt; neem je tijd lieve meid, we doen het op jouw tempo. 
Dat was het dan voor nu, over een tijdje krijgen jullie weer een update van me. 
Groetjes van S(t)aartje. 
 
Geplaatst op 05-01-2018
Kaatje
gastgezin

Achtergelaten door haar baasje in Neeroeteren...

Jawel, het gebeurt nog altijd hoor, voor ons helaas geen apart nieuws. Kaatje was niet meer welkom bij haar baasje, zo ook de hond des Huizes. De kat werd op straat gezet, de hond opgesloten in de garage en... vertrekken maar! Je moet het maar kunnen, wat een gewetenloze actie!
De hond werd gered, maar nu de kat nog, wie o wie kon haar opvangen...
Kaatje is een allerliefst katje, snoezig en zo aanhankelijk.
Verhip! Er was plek in een plaatselijk asiel vlak in de buurt, maar ze mocht helaas niet gratis binnenkomen. Er moest afstandsgeld betaald worden door de eigenaar die allang was vertrokken, anders kon ze niet binnenkomen. Beetje lastig, wanneer je als kat er alleen voor staat en geen pinpasje hebt. Kleingeld had ze ook niet op zak. Nah jammer dan, geen plekje voor jou Kaatje! Had je maar moeten sparen!
Toen wij dit nieuws hoorden, werden we een beetje boos. De kat is toch belangrijker dan geld! Flauwekul. Dus hebben we haar meteen met open armen ontvangen in Villa Vagebond. Het gaat om jou he meiske, en we zijn heel blij dat we jou nu mogen vertroetelen! De baasjes zijn jou niet waard en verder... tja.
Jij gaat het helemaal maken, let maar op lieverd


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtSteunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg