Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Baasje gezochtPicca Poes 2 jaar


Wij zijn Pica en Simba, moeder en dochter met 1 jaartje verschil. 
Ik, Pica, zal het woord voeren. Vroeger woonden wij Oilsjt ofwel Aalst, dé carnavalstad met de voil jeanettenstoet woar er veil beziengs is gelek den tettentoeren, de Bezze en de Comte enzo. Wij leefden daar in een zwerfkattenkolonie en kregen lekker katteneten van Wendy want alted stoeveroai met friete vanuit de vuilcontainer van ‘t frietkot is ni gezond he. Maar in maart van 2017 veranderde ons leven. Onze wereld stond op zijn kop want onze locatie, verlaten gebouwen, zou niet meer veilig zijn omdat alles zou worden afgebroken voor nieuwbouwprojecten. Onze traiteur, Wendy, is toen actief beginnen vangen, steriliseren (op eigen kosten) en socialiseren. Je kan je al voorstellen dat wij serieus verschoten waren van al dat gedoe! Maar Wendy behandelde ons met fluwelen handschoentjes om ons aan mensen te laten wennen. Na 5 maanden waren we een beetje aan haar gewend en wat gebeurde? Ja! Lap seg! Wéér verhuizen! Deze keer naar het landelijke Maaseik! Dus van een weireldstad naar een boerendorpje. Het verschil kon niet groter zijn! Plus, we moesten opnieuw wennen aan andere mensen. Bon, einde augustus kwamen we hier toe en wat dacht je? Natuurlijk waren we weer serieus van onze melk waardoor we ons in allerlei hoekjes verscholen. Maar kijk… inmiddels zijn we 2018 binnen gewandeld en men heeft besloten dat we klaar zijn voor adoptie! Is dat geen goed nieuws? We zijn al goed ingeburgerd en kennen al wat Liiiimbuuurgs  al moeten we toegeven dat we allebei rustige katjes zijn. Simba ligt meestal op dezelfde plek, in het midden van de kamer, boven op de krabpaal. Ik loop wat meer rond en snoes/slaap op verschillende plaatsen. Van aaitjes zijn we beiden niet zo zot, niet omdat we heel bang zijn maar gewoon omdat we het toch nog niet helemaal vertrouwen. Vertrouwen moet langzaam opgebouwd worden! Je moet weten dat wij vroeger échte straatkatten waren! En we komen al van heel ver hé! Maar hey?! 't Is niet dat we wegvluchten voor de verzorgers hoor. Trouwens, als het etenstijd is, dan zijn we wel héél aanwezig. Miauwen en zo snel mogelijk naar het eetbakje geraken! Dàt is dan onze missie! En als het goed weer is, gaan we ook graag eens een frisse neus nemen in de buitenrennen. 
Ps: het is niet omdat we moeder en dochter zijn dat we samen moeten geadopteerd worden hoor. We hangen niet bij elkaar zoals Art en Kim vroeger. We kunnen trouwens altijd contact houden via skype en instagram.

So…. Wij hebben ons helemaal blootgegeven en nu jij? Wat doe jij? Heb je een tuin? Ga je nog werken? Heb je een zwak voor zwarte katjes? Zit je ook op facebook? Kan je misschien voor ons al een account aanmaken? Ach, laten we beginnen bij het begin en dat is bellen of mailen naar kattenbemiddeling, vandaar zien we wel verder. Okay? Doen!

Ondertussen doen we al een schietgebedje voor een goede afloop.
Ooske Vojjer, Die in den Iejmele zetj, 
g’ooajlegt is Ave Noam.
A Roaik koeme, 
Ave Wil gebeer’n op oard as in ‘n Iejmel.
Geift oengs iejden, oos doogeleks broeit
en veronskoeildjigt oos oons skoeill’n
gelek we weir z’oek vergeive on oos misdoengjers.
En bringd oos ni in temtoosje
mor oiltj 't kojje van oos weg.
Oomen.

Pica (poes, 2 jaar)
Simba (poes, 3 jaar)

 

Kan met katten: Ja
Kan met honden: Onbekend
Kan met grote kinderen: Onbekend
Kan met kleine kinderen: Onbekend
Moet naar buiten kunnen: Nee

Wilt u deze poes hebben? Mail ons dan nu!Steunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg