Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In SEPTEMBER 2021 hebben 6 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 19-09-2021
Guus


Hai. Ik ben Guus. Ik solliciteer naar een permanente woning. Aantal slaapkamers vind ik niet belangrijk. Open keuken is misschien belangrijk, hangt er vanaf hoe snel ik naar de koelkast kan, maar voor de rest: ik doe niet moeilijk.
Ik heb eigenlijk alleen maar liefde nodig. Van jou. Afgezaagd misschien, maar tis wel zo. Geduld, respect, liefde en nog meer van die dingen. KEI belangrijk!
Ik heb een tijd in een zwerfkattenkolonie gewoond, werd gevangen, bleek aids-positief te zijn ( ja lap, daar heb je 'm weer, dat fiv dingetje) en toen was er weer effe paniek. Waar moest ik naartoe. Waar kon ik bivakkeren, is er ergens een plekje?
Jazeker, hier!
Ze vonden mij in het begin kei zielig, mijn snoetje zag er wat gehavend uit en ik dook wat weg. Ansich wel goed, ik kreeg hier al die verzorgers op mijn poot. Bezorgde blikken en ach gossie kreetjes. Ik wilde eigenlijk roepen: "Ik hou stiekem van knuffelen, maar ik durf nog niet, joehoe." Maar dat gekir vond ik wel koddig, dus ik bewaarde mijn geheimpje.
Andere katten kan ik prima mee overweg, ben een zachte ziel, een lieverd, een peacemaker.
Mijn geheimpje kon ik trouwens niet langer bewaren, ik snakte naar een aaitje over mijn koppie. Dus kom maar, aai mij!
Ik laat me verleiden door lekkere hapjes, schattige woorden, dan kom ik over de streep en mag je me strelen. Zaligggg, zucht. Echt zo fijn.
Benader me met rust, neem de tijd en ik ben je vriend. Een lekkere snack in je hand helpt altijd, dan ga ik los haha.
Kortom: ik geniet van jouw handen, neem je tijd en dan ontrafel je mijn geheim. Er zit zoveel liefde in me, maar het is soms moeilijk in asielomstandigheden om deze vrij en open te tonen. Ik wil echt...
Ik hoop dat je ook geneigd bent om lieve woordjes te fluisteren, ik wacht op jou. Ik heb geen koffer, ik ben gewoon met mij, mezelf en ik.

Hij is erg graag buiten maar mag enkel in een kattenren of goed afgesloten tuin naar buiten omwille van fiv+

Geplaatst op 18-09-2021
Feran


Niet gemist, ik liep verloren, zonder vangnet, ik wist het even niet meer...
Maar ik werd opgemerkt,opgetild, niet beseffende dat mijn nieuwe avontuur die dag begon. Ik vond alles op dat moment goed, want ik wilde deze situatie niet meer. De onzekerheid knaagde teveel, ik sliep er niet van. Ook mijn grommende buikje protesteerde bij de onthouding van voedsel. Nee, breng me maar ergens, als er maar voedsel en warmte is. Het is goed.
Ik ben hier, al een tijdje. Maar zoals zovele andere vrienden hier, komen we pas echt tot ons recht in een huisje voor onszelf.
Ik verberg mijn glooiende manen, mijn zachte blik zoekt de schaduw van de kast. Mijn rust, liefde, zachtheid en oprechtheid is alles wat mijn hele lichaam omvat. De beroemde kast heeft een goede functie. Zij zorgt voor onderdak voor hen, die stiltes zoeken in de drukte van het geroezemoes. Van de vele dribbelende pootjes. Ik heb geen enkel probleem met een soortgenootje, ze mogen zelfs in mijn kast, dan kunnen we stiekem smoezen.
Ik vind zelfs kleine kinderen oke. Maar weet je? Ik zit in een kattenasiel waar het enorm druk is, waar absoluut liefde heerst en heel veel zorg voor ons allemaal, maar dit is tijdelijk. En ik ben geen dominant typje, mijn bescheidenheid siert mijn hart. Ik hou van knuffelen, aandacht, maar ik zal deze nooit opeisen. De kast is ideaal...
Mijn laatste avontuur start op het moment, dat jij mij in jouw armen neemt.

Een superlieve schuchtere kater. Hij verstopt zich nog vaak, maar als je hem wil begroeten komt hij meteen naar je toe. 

Geplaatst op 15-09-2021
Noudy


Onze Noudy, onze heldin... vond haar plekje.
Zomaar, bij mensen die een vriendin zochten voor hun treurende katje, na het verlies van haar beste vriend. Ze zagen Noudy en het was liefde op het eerste gezicht.
Er moest een lange rit gemaakt worden, vanuit boven in Nederland, maar Noudy is dat dubbel en dik waard. Eenmaal thuis aangekomen, liet Noudy er geen gras over groeien. Knuffelen en kroelen op de bank en uiteraard stond ze meteen paraat om haar nieuwe vriendin te begroeten. Deze was nog een beetje onder de indruk, maar met het open karakter van Noudy, zal het ijs gauw gebroken zijn. Noudy redde al eens een leven met haar bloed. Nu helpt ze een ander katje om, samen met haar, weer te kunnen genieten van het leven. Onze Noudy is een bijzonder meisje, het verhaal van een zwerfkatje die daadwerkelijk levens kan veranderen.
Dag lieve Noudy, we gaan je missen, maar we gunnen jou de wereld ❤ 

Geplaatst op 09-09-2021
Louisa


Het zat haar nog niet echt mee in het leven, ze moest reeds twee maal (zover wij weten), haar veilige huis en haard verlaten.
Ze leefde samen met Thelma, maar Thelma overleed kort na plaatsing aan een ernstige ziekte. Louisa kwam terug naar de Villa vanwege allergie en ze vond het de eerste dagen absoluut niet leuk. Het was weer enorm wennen, dat ze alle aandacht moest delen met heel veel andere katjes.
Louisa is een mensenkat, we besloten in het kader van driemaal is scheepsrecht, dat Louisa recht had op onverdeelde aandacht van haar mensen. En die mensen kwamen voor haar voorbij. Een gezin, op zoek naar een lieve kat, die graag bij mensen vertoefde.
Nah, dan is Louisa absoluut een schot in de roos.
Lieve Louisa, we houden enorm veel van jou, maar we hopen dat je de Villa nooit meer hoeft te zien. Dat je nu voor altijd mag blijven en je mooiste leven mag leven.
Dag lieve schat, het ga je goed ❤

Geplaatst op 07-09-2021
Raoul


Ons lieve schavuitje met zijn zwabberpootjes is geplaatst. Onze Raoul kwam in maart al bij ons binnen, met een necrotische wond aan zijn pootje en zeer ernstige bekkenbreuk. Een operatie en zeer lange revalidatie volgden, maar Raoul liet zich niet uit het veld slaan. Altijd vrolijk en in voor een knuffel.
Zijn aparte loopje maakte hem nog extra aandoenlijk, zeker omdat we wisten dat Raoul zelf nergens problemen mee had. Hij speelde en klom even hard mee met de rest. We zochten een plekje waar hij de ruimte had om te spelen en een vriendje voor hem, want samen is zoveel leuker dan alleen. Onze sociale jongen heeft dat zeker nodig. Wat gaan we zijn lieve, dankbare snoetje missen, maar hij krijgt er zoveel voor terug.
Na zijn slechte start, gunnen we hem de wereld....
Lieve Raoul, speel, klauter en geniet met volle teugen ❤

Geplaatst op 01-09-2021
Lottie
VV

Hoi, Ik ben Lottie.
Ik had een huisje, maar daar voelde ik me niet zo op mijn gemak. Ik was toch een beetje te druk. Dus kwam ik in Villa Vagebond terecht. Daar vond ik het best eng, met al die grote katten, dus mocht ik mee naar een gastgezin. Nou, daar was het ook best eng. Minder katten, maar een heel grote hond.
Maar hey, als ik blaas, gaat hij achteruit. En hij heeft een heel grote pluizenstaart, waar hij mee zwaait. Toch niet zo eng als ik in het begin dacht. Ik denk dat ik daar straks toch eens mee ga spelen.
Ik heb hier al een vriendje die met me meerent over de trap. Die is leuk, die trap. Naar boven, naar beneden, en dan halverwege even uitrusten.
Maar hoe leuk het hier ook is, ik zoek een huisje waar ik mag blijven. Waar ik ook mag rennen en spelen, en waar vriendjes zijn. Want heel alleen, vind ik niet zo leuk.
Mag ik binnenkort bij jou en je vriendjes wonen? Kunnen we samen trappen lopen.
Kusje Lottie 


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtSteunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg