Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

April | Maart | Februari | Januari

In APRIL 2018 hebben 5 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 16-04-2018
Remy
Noordpool

Lieve gekke Remy!

We hebben een bijzondere kerel in de opvang. En weet je, hij zoekt ook nog eens een fijn huisje, een warm onthaal.
Remy tovert bij ieder een glimlach op het gezicht met zijn gekke fratsen, zijn blik en hoog knuffelgehalte.
Hij kronkelt en kronkelt, een gek tandje, knedende pootjes, een veelzeggende blik. Remy lees jouw gedachte en kan toveren!
Zo'n mooie zwarte parel als Remy? Daar kun je niet omheen. Hij houdt je blik vast en vraagt: " Mag ik bij jou komen wonen? Please?"
Andere katjes geen probleem...

Geplaatst op 11-04-2018
Belle
quarantaine

Ik kom uit Maasmechelen. Mijn naam is Belle. Zoals mijn naam het al zegt ben ik een mooi, lief dametje. Voor knuffeltjes ben ik ook altijd te vinden maar ik heb nu nog even tijd nodig om te wennen aan mijn verhuis. Zodra ik klaar ben voor naar mijn forever-huisje te gaan horen jullie het!

Verdere info volgt snel!

Geplaatst op 09-04-2018
Pjotr
Strand

Welkom Pjotr!

Onlangs kwam er een spoedmelding binnen. Het zou gaan om een gewonde kat bij iemand in de tuin in Genk die zijn achterpoten niet meer kon gebruiken. Een half verlamd katje is voor ons spoed, dus we besloten onmiddellijk in de auto te springen. Katje in de reismand en snel naar ons kattenasiel rijden, zodat we hem eerst even even onder de loep konden nemen. 
Gelukkig leek het in de eerste instantie niet zo dramatisch. Hij was zeker niet verlamd, stond gewoon op zijn 4 pootjes. Maar zijn achterpoot was flink gezwollen. Bij de dierenarts bleek dat het om een fameuze ontsteking ging. De dierendokter heeft deze opengemaakt en grondig uitgekuist. Tevens werden zijn balletjes ingeleverd. Verder moeten we nog even medicijnen toedienen en zorgen dat de wonde proper blijft. Pjotr liet het niet aan zijn hart komen want hij voelt zich al helemaal op zijn gemakje, laat zich goed verzorgen, geeft dankbare kopjes en spint de pannen van het dak.

Nou Pjotr! Wat een gedoe hé? Maar vanaf nu komt alles in orde en als je helemaal genezen bent, gaan we voor jou op zoek naar een leuk mensje dat je zal lief hebben en je rot zal verwennen want dat verdien jij!

Geplaatst op 07-04-2018
Douwe
Gastgezin

Deze enorme zachtaardige lieve jongen kwam vandaag bij ons binnen. Hij werd elders bij een dierenarts binnengebracht, omdat hij gewond was. Hij kon niet meer op zijn rechter achterpootje steunen en had een flinke wond op zijn wang en wondjes op zijn staart. Tevens werd er een aidstest gedaan en bleek hij via de snaptest positief te zijn.
Volgens de meldster zouden zijn staart en achterpoot geamputeerd moeten worden, en de tijd drong.
Er was geen geld voor een operatie, waardoor Douwe het risico liep dat er een andere keuze gemaakt zou moeten worden. Ze zou hem dan moeten laten gaan...
Nog altijd zitten wij bomvol met opvangertjes, maar omdat zijn leven niet meer zo zeker was, besloten we hem vandaag op te nemen.
Wat een ontzettend lief dier! Een oud koppetje met van die droevige oogjes... Maar ventje toch, het komt goed joh, echt.
Onze dierenarts heeft hem vandaag onderzocht en gelukkig was er absoluut geen sprake van enige amputatie! De staart functioneerde naar behoren, maar de hoge breuk in zijn achterpoot, die zou de nodige rust moeten krijgen. De schaafwonden komen van zijn aanrijding, hij zal een stuk over het asfalt zijn gegleden...
Hij heeft momenteel een overloopblaas, dat betekent dat hij niet zelf kan plassen, maar dat het er vanzelf uitdruppelt. Maar ook dat kan weer goed komen met de nodige tijd en medicijntjes 
En Douwe? Die liet alles gewillig toe, geen enkele uithaal niks. Wat een ontzettende brave lieve dappere kat!
Zo, nu nemen wij eens de tijd voor jou en laat alle aaitjes en knuffels maar over je heenkomen. Je hebt een hartje van goud en prachtige oogjes om van te houden 
 
Geplaatst op 05-04-2018
Lenny
Gastgezin.

Hey, ik ben Lenny. Ik ben een jonge poes van 8 maandjes jong. Toen ik bij mijn opvanghuisje kwam, heb ik me even van mijn stoere, brutale kant laten zien, maar dat hield ik niet vol. Ik ben stiekem heel lief en knuffelig. Ik houd niet van te veel drukte. In mijn opvanggezin zit nog een poes, die is zo druk! Ik lig me dat elke dag eens te bekijken, vanaf mijn luie plekje. Nee, dat is niet voor mij. Laat mij maar lekker liggen. Waar ik wel zeker voor op sta is een lekker bakje eten! En, als mijn opvangpapa aan het werken is op kantoor, dan ga ik altijd op zijn schoot liggen. Nu mag ik dus op zoek naar een nieuw huisje waar ik voor altijd mag blijven, vandaar ook dit berichtje. Als ik dan even wat voorkeuren door mag geven, wil ik het liefste in een huisje komen waar al 1 rustige, eventueel oudere kat zit. Geen kleine kindjes, dat is me te druk. Het enige dat ik verder nodig heb ik eten en aaitjes. Kun jij mij dat geven?


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtSteunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg