Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In NOVEMBER 2019 hebben 4 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 19-11-2019
Dustie


Dustie geplaatst!

Onze mooie man met het peperkoeken hartje mocht verhuizen.
Hij kwam 7 maanden geleden per toeval binnen, we wilden een ander katje vangen, maar Dustie liep in onze kooi. Zeer angstig en boos, dat was hij....heel even vroegen we ons af of we hem wel een plezier deden met opname in ons asiel. Maar het lot bepaalde al heel snel dat hij bij ons moest blijven, hij bleek fiv+ te zijn, dus uitzetten op zijn vertrouwde plekje was sowieso geen optie meer.
En wat zijn we daar blij om. Hij ontpopte zich in die maanden tot een lieve, ietwat timide, maar toch een grote knuffelbeer. Dankbaar voor al het goede dat hem overkomen is. Met zijn droopy oogjes, pakte hij iedereen in. Zo ook zijn nieuwe baasjes. Ze hebben reeds vier fiv + katten, dus voor hen niets nieuws onder de zon. Na een kennismaking was het dan ook snel beklonken, Dustie mocht zijn intrek nemen bij hen.
Wat zijn we blij voor jou, lieve jongen. En wat zijn we blij dat we nooit over een nacht ijs gaan en alle katjes de kans geven om open te bloeien. En als ze niet van mensen houden, ook prima! Als onze katjes maar gelukkig zijn. Voor Dustie betekende het in elk geval een wereld van verschil, van buitenleven naar huiskat, omringd door zijn baasjes die alles voor hem gaan doen. Het ga je goed lieverd. Geniet maar van alles wat op je pad komt 

Geplaatst op 18-11-2019
Silvie


Silvie geplaatst!

Gisteren mocht ons snoezig meisje naar haar gouden mandje vertrekken.
Het kennismakingsbezoek was even uitgesteld, omdat Silvie wat ziekjes was.
Na een kuurtje medicijnen, was ze er weer bovenop, dus mocht ze haar hoog bezoek ontvangen. Er was meteen een klik, ze strekte zich flink uit in haar mandje, zodat ze overal goed geaaid kon worden.
Helemaal goedgekeurd dus!
Ze woont nu bij mensen die heel veel tijd hebben voor haar en waar ze als een prinsesje verzorgd zal worden. Haar naam stond zelfs al op het reismandje, hoe lief is dat :-)
Na alles wat ze meegemaakt heeft, gunnen we haar het beste van alles.
Geniet maar, lief meisje. Het ga je goed x

Geplaatst op 17-11-2019
Mozes
18

Hey, ik ben Mozes. Jullie hebben mij nog niet voorbij zien komen, maar ook ik heb een aantal weken geleden nog even mijn intrek genomen in de Villa. Ik verbleef al wat maanden bij een mevrouw op het terras, ze vond me mager en uitgedroogd onder een struik. Omdat het op dat moment zomerpiek was in de opvangen, heeft zij mij al die tijd goed verzorgd. Nu ben ik weer een vrolijke, gezonde kater. De koudere dagen staan weer voor de deur, dus vroeg ze of er in de Villa een plekje voor mij was en tadaaaa, hier ben ik dan.
Inmiddels gaat het zo goed met mij, dat ik zelfs al op zoek mag naar een nieuw thuis. Dat lijkt mij dus wel wat!
Drukke boel hier hoor, ik denk af en toe dat ik me nog moet laten gelden tegenover de andere katten in de Villa. Dan zeggen ze hier, nee Mozes, niet nodig, geen ruziemaken. Daar worden we niet blij van...
Dus dan ga ik een knuffel halen bij de tweevoeters. Ik vermaak me wel.
Ze hebben hier dan ook het liefst, dat ik ergens ga wonen waar geen andere soortgenoten zijn, geeft alleen maar gedonder ;) 
Ik ben een open boek, dus wil je nog iets over mij weten, vraag maar raak, mijn assistentes van bemiddeling beantwoorden al jouw vragen...

Knuf van Mozes 🐾🐾

Geplaatst op 01-11-2019
Fee
vv

Fee zoekt haar persoon

Er was eens een meisje. Ze bezat niet veel, ze had enkel een rugzakje vol herinneringen. Ze droeg haar zakje overal mee naartoe. Soms maakte ze het open, soms liet ze het dicht.
Er zaten hele mooie herinneringen bij, ook al maakte haar dit droevig. Soms bekeek ze de nare herinneringen, maar dan sloot ze haar ogen. Ze ritste het dicht, resoluut, het was niet belangrijk, niet nu.
Na een lange reis, waarbij honger werd afgewisseld door een verzadigd gevoel, kwam ze aan bij Villa Vagebond. Haar ogen lichten op. Er was warmte, veiligheid, eten.
Ze zocht een donker holletje, zo zacht, en viel als een blok in slaap. Ze droomde weg, en liet alle mooie herinneringen toe. Maar ze sloot snel haar rugzakje weer, stel je voor dat de herinneringen zouden verdwijnen...
De volgende morgen keek ze behoedzaam om zich heen, dit was haar nieuwe plek. Best eng. Veel katten, veel mensen, zoveel nieuwe indrukken. Ze nestelde zich comfortabel in haar nieuwe holletje, niet te snel naar buiten, je weet maar nooit. En weer pakte ze haar rugzakje en zocht ze naar steun.
Elke dag voelde ze zich meer gesterkt en besloot een stapje naar buiten te wagen. De zon scheen door de ramen, een sprongetje op de vensterbank. Ze voelde handen over haar nekje glijden, zachte woorden. Haar keeltje werd meegevoerd en een luide prrrrrr ontsnapte. Ze voelde zich gelukkig.
Dit is wat ze wilde. Ze stopte heel snel deze nieuwe herinnering in haar rugzakje, dit kon haar helpen. Zachte handen, een aai, liefkozende woorden, ze nam het allemaal tot zich.
Fee koestert een droom. Een droom waarbij ze voor altijd in een rustig huisje kon wonen. Waar mensen haar liefdevol benaderde, want zulke herinneringen zouden geen herinneringen meer zijn. Dit zou echt zijn, voor altijd, elke dag opnieuw.
Blijdschap in haar hartje. Op die ene hele speciale plek, zou ze zo graag haar rugzakje openmaken en dan.... aan de kant leggen. Leven in het nu.
Fee zou niets liever willen.... ben jij haar persoon?


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtSteunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg