Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

April | Maart | Februari | Januari

In APRIL 2020 hebben 5 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 08-04-2020
Minneke


Ik leefde een heel gelukkig leven met mijn baasje en hondenvriendjes, toen hier abrupt een einde aan kwam...
Mijn baasje bleek ongeneeslijk ziek te zijn en zocht een goed plekje voor ons....Ik mocht naar Villa Vagebond, daar is het fijn en veilig, zeiden ze mij. Ik ben nu bijna een maandje hier en ik moet zeggen dat ze niet gelogen hebben.
Lieve verzorgers die met mij knuffelen, zoals mijn baasje dat deed. We krijgen de lekkerste hapjes en overal zijn knusse ligplekjes.
Ook mogen we buiten spelen, maar dat is niet zo mijn ding. Ik heb geen problemen met de andere katjes, maar ik zoek ze niet op. Ik ken alleen mijn hondenvriendjes om mee te spelen. Soortgenootjes zijn nog nieuw voor mij. Desondanks valt het mij niet tegen en lukt het me aardig om mijn weg te vinden.....behalve dat ene grote gemis...een eigen baasje, een eigen thuis...
Maar optimistisch als ik ben, weet ik zeker dat dat ook weer voor mij weggelegd is. Ik ben nog jong, gezellig en rustig. Een fijne huisgenoot om jouw leven op te fleuren. Met mij aan je zijde, hoef je nooit meer eenzaam te zijn. Wat denk je ervan? Zullen we eens afspreken?

Geplaatst op 07-04-2020
Lucy
RB

Kennen jullie onze Lucy nog? Ons prachtige eigenzinnige meisje uit Aleppo?
Een tijd geleden kwam zij in onze opvang, helemaal overgekomen uit Syrie. Dat was nogal een onderneming voor haar, maar ze vond het allemaal prima.
Haar pootje had een flinke wond die maar niet genas, dus konden we ook niet op zoek gaan naar een definitief huisje.
Maar ojee... ze had een BLOEDhekel aan andere katten, maar dan ook echt een grondige hekel. Zodra ze een soortgenootje zag, wilde ze er erop los timmeren. Als haar geschreeuw verstaanbaar zou zijn voor ons mensen... nou.... dan hadden we waarschijnlijk heel wat nieuwe scheldwoorden geleerd :-D
Zo kon het niet langer. Dit was niet fijn voor Lucy, altijd maar opgesloten moeten zitten, daarom deden we een tijdje een oproep voor een eenmalig gastgezin zonder eigen dieren. En ja hoor, we vonden een fijn gastgezin!
Lucy amuseert zich te pletter, ze is daar de koningin op haar troontje <♥
Ze draait lekker mee in het gezin: Tv kijken doen ze samen, maar met Lucy op de eerste rij. Lekker luieren doet ze graag languit in het zonnetje, ze slaapt knus op bed, liefst bij haar mensjes.
Haar wond is zelfs genezen! Allemaal goed nieuws dus voor diva Lucy en wat een lieve foto ♥♥

Psssttt.... we kregen net goed nieuws in ons oor gefluisterd. Lucy mag zelfs bij haar opvanggezin blijven wonen, voor altijd!

Geplaatst op 07-04-2020
Ricky


Ricky had een baasje

Deze zeer lieve en knappe verschijning kwam begin vorige week bij ons binnen.
Kennen jullie hem nog?
Een opfrisje:
'Ricky zat al enkele dagen voor de deur van de melder, en had behoorlijk veel zin om daar zijn intrek te nemen.
Er werd een oproep op Facebook gelanceerd met de vraag of hij vermist was. Daar kwam echter maar 1 reactie op. Een mevrouw herkende hem, zij gaf hem ook buiten eten. Ze was met hem naar de dierenarts geweest check op chip, maar helaas... Ook bleek zijn vacht flink in de klit te zitten en het bekje was niet in orde.'

Er is ondertussen heel veel gebeurd. Onze dierenarts heeft hem bekeken, gevaccineerd, gechipt, en een snaptest gedaan ivm kattenaids en leucose. Ook werd een afspraak ivm zijn tandjes gemaakt, want dat was hoognodig.
Hij bleek leucose positief te zijn met enige twijfel, daar schrokken we enorm van. Leucose is besmettelijk en uiteindelijk een ziekte met fatale afloop.
En toen... kregen we telefoon van zijn baasje. Ricky heette Joey en is 11 jaar oud. Hij loopt zijn hele leven al buiten, want hij zou het binnen niet leuk vinden. De eigenaren gaan 4x per jaar op vakantie naar Curaçao, en dan verzorgt de zoon de dieren. Hij geeft Ricky dan eten, maar echt meer is het dan niet. Achtergrond van zijn bekje was bekend. Misschien hadden zij hem af en toe eens moeten aaien, dan voelden ze hoezeer hij onder de klitten zat!
Ricky zou enkele dagen later bij ons een nieuwe leucosetest krijgen en zijn bekje werd geopereerd.
Helaas.... wanneer hij positief zou testen, wilden zij hem niet meer. Indien negatief, mocht hij daarna weer de straat op bij hen.
Nadat we hen confronteerden met de gemaakte kosten die door een eigenaar terugbetaald moest worden trokken ze zich volledig terug. Zij deden afstand van hem, de 300 euro was teveel ( vaccinatie, chip, operatie, snaptest).
Na 11 jaar deden ze me het grootste gemak afstand van hem. Gelukkig maar, dan kunnen ze straks weer lekker reizen naar Curaçao, dat zal vast altijd gratis zijn geweest ???! Wij betalen zelf alle onkosten wel voor hem hoor, geen zorgen, want hij is het dubbel en dwars waard!
Een dier heb je in voor en tegenspoed. Zo werkt dat.
Afgelopen maandag is hij geopereerd en bracht de nieuwe test het verdict: Ricky is positief op leucose.
Maar jochie toch! Ach, jouw ex- baasjes hebben daarna nooit meer geïnformeerd. Vragen is gratis, maar misschien is tijd ook kostbaar voor hen.
Maar nu... want een katje met leucose kan niet los bij onze andere opvangertjes...
Gelukkig vonden we een gouden huisje voor hem bij een hele lieve dame die we al heel wat jaartjes kennen.
Gistermiddag was de grote verhuis! Hij woont nu bij andere leucose positieve vriendjes en krijgt hij straks een lekkere buitenren erbij, hoe tof is dat ♥
Lieve Nic ( want zo heet je nu), jij gaat het daar goed krijgen! Aandacht, liefde, medische zorg, het complete pakketje. Want zo werkt dat, als je kiest voor een dier. Het ga je goed schat ♥

Geplaatst op 07-04-2020
Cobie


Cobie, Cobie, Cobie

Wat ben jij toch erg! Nee echt, jij bent ERG.
Jij verovert zomaar ieders hart, en je doet er niet eens moeite voor! Lig je lekker te ronken in je mandje, wij zeggen: "Hey Cobie." Gevolg? Prrrrr, spin spin, kneed kneed pootjes, gaap, uitrekken, kusje geven, en dan die BLIK.
Er worden zomaar 1000 kusjes op ons afgevuurd vanwege die BLIK.
Nee echt, jij bent erg.
Jij zoekt een huisje? Ja, dat is duidelijk, we vallen hier allemaal in katzwijm.  Mevrouw Cobie!
Krullen om onze benen, ongesproken poëzie, onze ziel omarmen, warmte en genegenheid seinen vanuit jouw blik.
De liefste zachtste ziel, onvoorwaardelijke liefde.
Dat ben jij.
Jij bent echt erg.
Andere katjes vind jij niet zo charmant, zij storen jouw onbegrensde liefde voor ons mensen.
Oke dan Cobie! Wij gaan op zoek naar een huisje zonder katten, waar jij jouw spirituele liefde voor ons mensen grenzeloos kan uitputten en benutten. We doen met je mee, want jij bent echt ERG.

Geplaatst op 04-04-2020
Kyra


Kyra vond haar warm huisje voor altijd ♥

Weet je, het is zo mooi wanneer er een ongelooflijke klik is tussen een asieldiertje en een toekomstig baasje...
Kyra kwam enkele weken geleden bij ons binnen als een zeer timide meisje. Dat is ze zelfs gebleven. Erg lief katje, maar nooit uitbundig, want ze valt niet graag op, ze neemt liever haar tijd. Drukte vindt ze niet fijn, bij haar moet alles beetje rustig gaan, alles op het gemakje..
Vandaag kreeg ze bezoek van haar toekomstige baasje. Was er een klik? Het baasje was al voorbereidt dat Kyra een timide meisje zou zijn.
Nou, kijk maar even mee wat er vandaag gebeurde...... ♥

En natuurlijk eindigde deze superklik in het pakken van haar koffertje en zwaai zwaai! Het ga je goed Kyra xxx


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtSteunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg