Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In DECEMBER 2016 hebben 10 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 27-12-2016
Jacob
Kantoor

Verdere info volgt.

Voorlopig nog niet te reserveren. 

Geplaatst op 23-12-2016
Limpy
Jungle

Hallo fijne, lieve mensen, mijn naam is Limpy en ze zetten altijd een plusje (+) achter mijn naam… Dit betekend dat ik FIV-positief ben. Maar, géén paniek, geen paniek! Ik stond al een hele tijd op de wachtlijst om naar BuddyKat te mogen. Eind september kreeg het mevrouwtje dat mijn in tussentijd verzorgde een berichtje dat er een plekje was voor mij in de Junglekamer van het asiel. Hup, wij daar naartoe! Ik ben een hele tijd ziekjes geweest. Etter oogjes, snotneusje, mijn vachtje was niet optimaal… Ik heb de laatste weken veel op bezoek geweest bij de dierenarts. Ik werd aan mijn buikbreuk geopereerd en ben een tijdje erg van de kaart geweest. Maar nu ben ik weer op en top! 

 

Ik ben graag in het gezelschap van die lieve verzorgers die dagelijks langs komen. Wat een lieverds zijn het toch! Altijd knuffelen en aaitjes en ik krijg lekker veel eten. Ik lig graag te snoezen in de buurt van de mensjes. Ik kijk graag toe naar hoe zij staan te kuizen en ik lekker in mijn zacht mandje mag blijven liggen. Sinds de buitenren er is, zet ik ook graag een stapje in de buitenwereld! Maar er moet altijd wel iemand mee naar buiten hoor! Alleen durf ik niet zo goed! Het is ook wat koud aan het worden om lang buiten te spelen. Ik ben al geen dikkertje dus eigenlijk blijf ik gewoon liever binnen. Enkel als mijn goede vrienden Rusty, Remy en Pêche ook buiten spelen dan ga ik ook mee. Groepsdruk... je weet wel!

 

Nu ben ik dus op zoek naar mijn eigen huisje (mijn goede vrienden ook trouwens!). Eentje waar ik voor altijd mag blijven. Eentje met een zacht mandje om in de liggen en waar ik lekker eten krijgen en mijn pilletje wanneer het nodig zou zijn… Zo’n huisje zou ik graag willen. Misschien krijg ik dit wel bij jou? 

 

Als jij geïnteresseerd in mij bent, mag je al voor me bellen met de lieve mensen van Kattenbemiddeling! Je mag me zelfs al komen reserveren! Maar je mag me nog niet direct mee naar huis nemen, jammer genoeg. Ze willen me nog een paar weekjes houden om te kijken of ik het zonder medicatie ook stabiel blijf doen. (en omdat ze nog geen afscheid van me willen nemen, al die lieverds!)

 

Nou, neem gauw je telefoon, ik zal het telefoon nummer hier al achterlaten, dan moet je zelf niet meer gaan zoeken, en ga maar lekker voor me bellen! Ik ga geduldig in men zacht mandje wachten op jullie bezoekje!

 

Smalle kusjes van mij, Limpy!

(5 jaartjes jong) 
Geplaatst op 21-12-2016
Nirvana
Gastgezin


Ze zeggen: "Zet je aandoenlijkste snoet op, en kijk er wat onschuldig bij, werkt altijd."
Bij deze.
Goed, nu we dat gehad hebben, even over mezelf. Ik ben een hieperdepiepje en ben sneller dan het licht! Ik ren, vlieg, spring en ben zot op vliegjes, laserstralen, en gevaarlijke speelgoedmuisjes! Ik pak ze allemaal, en daarna moet jij ze weer voor me weggooien.
Hier in de Villa heb ik de dingen snel door. Wanneer mijn vriendjes wat ingewikkeld naar de kattenluikjes staan te kijken, ben ik al door een luikje gezwiept en speel gewoon met wat ik zo tegenkom. Ik amuseer me alleen prima, ben een hele zelfstandige meid.
Mijn zwarte glimmende verschijning laat menig hartjes sneller kloppen, en ik ben niet beroerd om jou gezellig kopjes te geven, of even samen wat te knuffelen. Vind ik fijn, zo bij jou, ik vind jou lief!
Ik woon hier tijdelijk met een stuk of 20 katten, en eerlijk is eerlijk: Ik vind dat gewoon heel veel. Ik wil best bij een aantal katjes komen wonen hoor, geen moeite mee, maar daar wil ik het straks met jou dan over hebben. Over van alles en nog wat, want je gaat me toch bellen he?
Je kunt ook heel lang naar mijn foto kijken, mag ook.
Nou, ben er weer vandoor, toeledoe lieve mensen!

Geplaatst op 21-12-2016
Semmy
Noordpool

Nog erg onder de indruk. 

Geplaatst op 17-12-2016
Denny
Strandkamer.

Dag beste kattenliefhebbers,

Ik ben Denny, een prachtige kater van 3 jaartjes jong. Yep, ik kom ook uit de Roemeense hel net als mijn zeven andere kamergenootjes. Al een chance dat Villa Vagebond bestaat en dat jullie zo behulpzaam zijn. Anders zat daar nog weg te teren.

Hoe vind je mijn looks? Ik vind dat ik er wel mag zijn.Vroeger had ik wel wat lodderoogjes maar nu niet meer want elke dag maken de verzorgers voor alle Roemeentjes kamillethee en met een watje dept men dat op de oogjes. Zie je de voor en na foto? Wat een verschil hé? Nog eventjes en ik ben een echte beauty queen. In mijn vrije tijd vijl ik ook nauwkeurig mijn nageltjes bij zodat die opperste conditie blijven. 
Qua karakter ben ik wel een beetje timide. Wanneer ik nieuwe mensen ontmoet, ga ik afwachtend in een hoekje zitten. Je weet wel... een beetje de kat uit de boom kijken. Ik zoek dus lieve adoptanten die geduld hebben om mij te laten ontdooien. Ben zo iemand? Contacteer me dan! Ik beloof je dat jouw geduld beloond zal worden!

Dikke poot,
Denny (kater, 3 jaar)

Voorlopig niet te reserveren.

wink-emoticon

Geplaatst op 12-12-2016
Roosje
Quarantaineruimte

Hallo vreemde mensen wezens. Mijn naam is Roosje.
Ik ben een kleine maar mooie grijs-witte dame van 5 jaren jong. Er is maar één klein, ieniemienie minpuntje: ze zijn mijn staart vergeten! Geen idéé waarom die er niet aan hangt. Geen idéé waar die naartoe is! Maar toch, niet zo’n groot probleem voor mij hoor. Ik kan me net zo goed voortbewegen als al die knappe katers met hun lange staarten die ze bij mij in men luxekamer in dit kattenhotel hebben gezet.
Toch voel ik me hier soms wat onzelfzeker over. Bij nieuwe mensen moet ik eerst de kat een beetje uit de boom kijken. Stel dat ze me uitlachen?!
Ik kan ook niet zo goed tegen drukte. Kleine kindjes maken me een beetje ongemakkelijk en zenuwachtig. Maar bij rustigere mensen, die me eerst een beetje tijd willen geven om aan hen te wennen, kom ik helemaal los. Dan mag je me rond mijn oortjes krabben en over mijn rug aaien en onder mijn kin kietelen, en als ik me heel erg op mijn gemak voel, dan begint zelfs mijn spinmotortje te ronken!

Heb jij genoeg geduld om mij aan jou te laten wennen en me daarna te overspoelen met knuffels en aaitjes? Neem dan alstublieft zo snel mogelijk contact op met kattenbemiddeling en kom me gauw eens een bezoekje brengen.
Ik zal geduldig op je wachten!

Liefs, Roosje.

Geplaatst op 12-12-2016
Phil
Safari.

Hun baasje is niet meer...

Afgelopen zondag heeft onze VZW, Zwerfkat in Nood II, 6 volwassen katten overgenomen uit Aalst. Hun lieve baasje was plotseling heel erg ziek geworden, en onlangs overleden... Ze liet haar 6 lievelingen achter. Wat zou er van hen terecht komen?
Er werd op korte tijd wanhopig gezocht naar een oplossing, maar ze kregen nergens gehoor. Het verhaal raakte ons allen diep, want de katten waren eigenlijk nu weesjes geworden, zonder enig zicht op een nieuwetoekomst.
Neen, we twijfelden geen seconde, wij moesten deze diertjes helpen, er zat zelfs een opaatje bij van 16 jaar! Een beetje puzzelen, en we waren eruit. Ons oudje kreeg een opvangplekje bij het opvanggezin van VZW. Ook een bang katje van 8 jaar is inmiddels naar een opvangmama met veel socialiseringservaring. De vier overige katten, op de foto, van 2 en 10 jaar, kregen een warm welkom in onze Villa. Poeh poeh, allen onderdak!
Niet elk diertje was kalm zondag bij binnenkomst, maar wat wil je, als je zolang in een vertrouwde omgeving hebt gewoond en noodgedwongen moet verhuizen. Neem jullie tijd maar....

En aan jullie allerliefste overleden baasje, willen we enkel een signaal geven: Het is goed zo, ze zijn veilig, er zal hen niks meer overkomen, helemaal niets meer. We gaan onze uiterste best voor hen doen, beloofd. Rust zacht mevrouw.

Geplaatst op 08-12-2016
Mitsi
Safari.

Welkom Mitsi!

Mooie 5-jarige Mitsi is met pijn in het hart afgestaan. 
Haar baasje zit in de laatste fase van longemfyseem. Ze moest om gezondheidsredenen op advies van haar arts Mitsi wegdoen. Een ieder van ons weet hoeveel pijn dit doet. Ze heeft nog een kortharige kat, deze mocht ze gelukkig wel houden. 
Binnenkort meer over Mitsi. Kom eerst maar even goed tot rust in deze nieuwe omgeving, dat valt niet mee.

Geplaatst op 04-12-2016
Belle
Quarantaine

Hoewel haar staart verlamd is, heeft deze bevallige dame haar naam niet gestolen! Ze liep rond in Neerharen en kwam al een tijdje bij de meldster eten. Maar een knappe diva hoort niet rond te zwerven! Belle, die vriendelijk is en zich goed laat aaien, verdient een liefdevolle thuis!

Komt in orde Belle! Nog even de quarantaineperiode uitzitten en dan gaan we ook voor jou op zoek naar professionele blikopeners en een prachtig paleisje!

Geplaatst op 03-12-2016
Lila
Noordpool

Wij vonden Lila's dagboek.... Ze is niet gelukkig in ons asiel. Wie biedt haar een nieuwe thuis waar ze wel tevreden zal zijn? Willen jullie dit alsjeblieft delen!? Lila is een beetje typisch malcontent. Ze is nochtans heel lief, sociaal en vriendelijk!

Enkele passages uit haar dagboek...

Beste dagboek. Mijn kommetje eten is slechts halfvol. Het is duidelijk dat ik binnenkort de hongerdood zal sterven. Ik heb dit reeds verscheidene malen gemeld bij het personeel maar ofwel zijn ze stom, doof of gewoon wreed. Dit is misschien mijn laatste schrijfsel!

Beste dagboek. Ik heb opgemerkt dat de verzorgers twee handen hebben maar toch aaien ze mij met slechts één hand. Halve liefde, is geen liefde. Mijn hart breekt in duizenden stukjes!

Beste dagboek. Het bakje water werkt enorm op mijn zenuwen! De autoriteiten vinden het blijkbaar plezant om mij te ergeren met deze wrede vloeistof die geen smaak heeft, noch visuele markeringen. Vandaag is de tigste keer dat mijn neus ongewenst nat is geweest.

Beste dagboek. Het is 21u00. De verzorgers zijn vertrokken. Ik kan allen maar veronderstellen dat ze mij vergeten zijn en mij gewoon gaan laten sterven. Ik kan niet anders dan de rest van de nacht klaaglijk miauwen in de hoop dat ze mij toch nog komen redden.

Beste dagboek. Die vervelende vogel zat vandaag weer aan het raam en bespot mij. Ik ga proberen mijn knop om te draaien en deze kwelling negeren. Wat moet ik anders?

Beste dagboek. Mijn slaven hebben het fleece dekentje van de sofa verwijderd. Nu kan ik nergens slapen. Als protest heb ik reeds twee keer overgegeven maar er zijn nog steeds geen veranderingen in zicht. Mijn enigste hoop is slapen op de sofa zelf. Helaas claimt geen enkele verzorger dit plekje. Nu kan ik niet anders dan wachten en wachten en wachten.

Beste dagboek. Als ik iets in de kattenbak deponeer, is het de volgende dag verdwenen. Wie doet nu zoiets?

Beste dagboek. Ik ben al drie dagen een insect op de muur aan het stalken. Al mijn pogingen om het te vangen draaiden uit op een flop. Vandaag heb ik het van dichtbij nauwkeurig kunnen inspecteren. Blijkt dat het gewoon een vlek is. Er is hier écht geen logica!

Beste dagboek. Ik ben het hier beu. Ik verlang zó erg naar een nieuwe permanente thuis bij mensen die mij begrijpen. Ik bedoel: écht begrijpen! En die kattentaal kennen! En waar men mij niet als vanzelfsprekend beschouwt! Gaat het nog lang duren voor ik mijn koffertje hier mag pakken? Ik wil liefst vandaag nog vertrekken!

Lila (poes, 1 jaar, lief en sociaal)

[email protected]
0031 (0) 6-27301673 (NL) /0032 (0) 475-749636 (B)


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtSteunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg