Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In MEI 2016 hebben 10 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 27-05-2016
Rosi
Strandkamer.

Hallo,

Het schijnt dat ik hier over mezelf moet vertellen zodat jullie mij een beetje kunnen leren kennen? Maar hoe werk dat? Ik ben dat niet gewoon hoor om in de spotlight te staan. Maar oké... Ik zal mijn best doen.

Ik woonde vroeger in Roemenië. Dat is een heel mooi land met prachtige natuur en het culturele erfgoed is ook niet mis. Maar voor dieren is het daar helaas de hel. Jullie kennen waarschijnlijk wel de wantoestanden in verband met zwerfhonden. Ik ga er niet over uitwijden. Brrrrr, het is een echte nachtmerrie daar. Gelukkig zijn er nog organisaties die zich het lot van de honden en katten daar aantrekken. Ikzelf heb niet in zo'n overvol asiel gezeten maar ik woonde ergens waar de situatie uit de hand gelopen was. Het geluk stond aan mijn kant en ik mocht naar België vliegen dankzij Zwerfkat In Nood dat mijn ticketveiling betaalde. Die reis was wel heel eng hoor maar eens ik op de plaats van bestemming was, Villa Vagebond, ging er een nieuwe wereld voor mij open. Liefde, eten en knuffeltjes in overvloed! Gohhh! Wat kan ik daar van genieten!

Ik ben er klaar voor! Ik wil het nare verleden achter mij laten en mij focussen op de toekomst én mijn nieuwe mensjes die ik maar al te graag wil ontmoeten. Misschien ben jij dat wel? Zullen we eens kennis maken? Moet je wel bellen of mailen hé!

Tot gauw!

Geplaatst op 23-05-2016
Zoula
Safarikamer.

Gegroet lieve mensen.

Ik ben Zoula. Ik zag het levenslicht op 7 mei 2015 en toen is het allemaal heel snel gegaan. Een dame vond mij als kitten en ik mocht bij haar gaan wonen. Ik heb altijd binnen geleefd maar ik mocht wel buiten een luchtje scheppen in een harnasje met een koord aan. Maar sinds kort was ik met die beperkte vrijheid niet meer tevreden wat niet verwonderlijk is want ik ben een ongecastreerde kater en het is kattentijd hé? Enfin, om een lang verhaal kort te maken: ik werd dus onhandelbaar al begrijp ik niet waarom. Paren is toch de normaalste zaak van de wereld? Dat is toch gewoon ‘de natuur’?. Bon... als gevolg belandde ik vorige week in Villa Vagebond. Ik was serieus over mijn toeren en begon meteen klaaglijk te miauwen in mijn quarantainekooitje. Maar de verzorgers hebben mij getroost. Na een tijdje voelde ik mij al op mijn gemakje. Geloof je het niet? Kijk maar naar mijn filmpje! Die miraculeuze handen van de verzorgers doen echt wonderen. Ik kan daar zo van genieten dat ik ga kneden met mijn pootjes. 
Het goede nieuws is dat ik direct op zoek mag gaan naar een nieuwe thuis. Mijn kroonjuwelen zullen wel nog verwijderd worden maar ik eigenlijk vind ik dat niet zo erg. Dat nageslacht zal voor in een ander leven zijn . Naar ’t schijnt zijn er genoeg katjes. Mijn soort is niet met sterven bedreigd. Oef! Die ongerustheid was dus nergens voor nodig. 
Oke, genoeg gepraat! Geniet van mijn filmpje en hopelijk kan ik iemand overtuigen om mij te adopteren. Weldoende massages zijn verzekerd!

Dikke poot.
Zoula (kater, 1 jaar)

Geplaatst op 23-05-2016
Mowgli
Safarikamer.

Hoi! Kennen jullie mij nog? Mowgli... Vorige week passeerde ik hier ook op facebook. Ik was toen net aangekomen in Villa Vagebond omdat ik niet meer kon opschieten met mijn bejaarde baasje. Vandaag mag ik jullie verheugen met goed nieuws. Ik mag namelijk op zoek naar een nieuwe thuis want hier merkt men niets kwaads in mij. Men kan mij gewoon aaien en zelfs oppakken zonder dat ik mijn klauwen tevoorschijn tover. Ik ben wel nog een beetje bang maar dat is normaal hé? Het is toch wel heel eng om zo plots te moeten verhuizen. Ik hoop dat ik dit niet meer moet meemaken en dat ik lieve mensen ontmoet die mij voor de rest van mijn leven zullen liefhebben. Misschien ben jij dat wel? Ik ben nog maar 5 lentes jong en kan jou dus nog vele jaren bergen liefde en knuffeltjes geven. Heb jij zin om met mij spannende avonturen te beleven? Ben je op zoek naar eeuwige trouw? Contacteer mij dan. Ik ben jouw match!

Veel liefs,
Mowgli (kater, 5 jaar)

Geplaatst op 22-05-2016
Floyd
Bergenkamer.

Aloha iedereen! Ik ben Floyd.

Vorige week maakte ik wat mee. Ik moest mijn vertrouwde omgeving verlaten. Echt niet fijn! Plots belandde ik in Villa Vagebond en ik ben dan maar meteen met een grote pruillip onder de bank gaan zitten. 
Het verhuizen is van moeten omdat er geen andere oplossing was. Mijn vorige eigenaar ging samenwonen met zijn vriendin en haar twee katten maar ik kwam daar niet mee overeen. Vervolgens ging ik bij zijn moeder wonen die ook katten heeft. Je kan het al raden hé? De harmonie met die andere katten was ook ver te zoeken. Ik ben namelijk een dominante kater die geen andere poezensnuiten verdraagt en dus kwam ik in Villa Vagebond terecht. Echt sneu!

Het goede nieuws is dat ik direct mag doorreizen naar een thuis waar ik voorgoed mag blijven wonen omdat ik gezond en sociaal ben. Alleen moet de juiste persoon nog zijn handtekening onder mijn adoptiecontractje zetten. Hoewel de verzorgers héél lief zijn en hun uiterste best doen om mij te troosten, hoop ik toch dat ik snel een stevige schouder vind om op uit te huilen (nu onderdruk ik nog mijn emoties omdat ik sterk wil overkomen). Maar ik beloof je dat mijn tranen snel zullen opdrogen want ik ben van het vergeven en vergeten type. Het heeft geen nut om rancuneus te zijn. De toekomst ziet er rooskleurig uit. Ik voel het aan het krullen van mijn snorharen wink-emoticon Ik kijk al uit naar mijn nieuwe baasje! Misschien ben jij dat wel? Kom je mij eens bezoeken? Maak je een afspraakje met mij?

Geplaatst op 18-05-2016
Nolly
Bergenkamer.

Hoi, hoi! Ik ben Nolly, een knappe tijger van 2,5 jaartjes jong. In mijn vorig leven woonde ik in Neerharen en werd ik gevoerd door een lieve dame. Maar ze kon mij niet binnen laten wegens haar eigen katten. Ze wou wel dat ik een goede thuis krijg en dus regelde ze voor mij een ticketje richting Villa Vagebond. Op 3 mei kwam ik hier toe met mijn koffertje. De verzorgers vertelden mij dat ik mijn valiesje niet moest uitpakken. Ik mag namelijk direct doorstromen naar mijn definitief huisje want ik ben een hele tamme én gezonde jongen. Ik hoef dus geen medicijntjes zoals sommige van mijn collega’s hier. Bovendien ben ik mensenhanden gewoon. Socialiseren is dus ook niet nodig. Ik hoop dat mijn looks jou kunnen betoveren want de concurrentie is hier moordend. Hier wonen zelfs knappe Roemeentjes en lieve Libaneesjes die ook een huisje zoeken. 
Kunnen mijn tijgerallures jou bekoren? Moet ik mijn koffertje toch uitpakken of kom je mij snel halen? Maak je eens een afspraakje met mij dan kunnen we zien of het klikt. Ik geef je alvast mijn contactgegevens:

Nolly (kater 2.5 jaar)

Geplaatst op 17-05-2016
Rooske
Quarantaineruimte

Yo! Ik ben Rooske. Voor ik bij Villa Vagebond aankwam, liep ik rond te zwerven in Bilzen. Prachtig dorpje hoor maar ik was dat ronddwalen toch een beetje moe. Vraag mij niet hoe ik op de straat terecht gekomen ben want dat weet ik meer. Die negatieve ervaring heb ik bewust uit mijn geheugen gewist. Maar dat zwerversleven speelde mij toch een beetje parten want ik heb graag stabiliteit in mijn leven. Ik hou ervan de zekerheid te hebben of ik wel een droge slaapplaats en een stevige maaltijd zou vinden. Gelukkig merkte iemand op dat ik heel aanhankelijk ben en dat een lieve dame als ik niet op de straat hoort te dolen. Zodoende werd er voor mij een plaatsje in Villa Vagebond geregeld. Ikke héél happy! Eindelijk standvastigheid in mijn leven! Op tijd en stond heb ik mijn eten en drinken. En ik hoef mij geen zorgen meer te maken over een slaapplekje want hier zijn mandjes in overvloed.

Het personeel heeft mij verteld dat ik er klaar voor ben. Dat hebben ze toch even moeten uitleggen want ik vroeg mij af: klaar voor wat? Wel, klaar voor je eigen stekje met je eigen exclusieve mensjes, antwoordden ze. Aaah zo?! Natuurlijk ben ik daar ready voor! Hey! Ik ben daarvoor geboren hé?! Het is niet omdat ik een zwart/wit poesje ben dat ik tussen de koeien moet rondlopen! Ik wil meer! Ik wil evenwichtigheid in mijn leven. Ik wil bij mensen wonen waar liefde en eten in overvloed is. Voel je mijn nijpende vraag? Mag ik bij jou intrekken? Ja? Please?

Dikke kusjes.

Geplaatst op 17-05-2016
Mario
Quarantaineruimte

Hey, ik ben Mario, een lieve kater van drie jaartjes jong. Ik ben dus in de fleur van mijn leven! Vroeger woonde ik in Libanon maar door omstandigheden ben ik in België terecht gekomen. Wat een tof land is dat hier! En mijn nieuwe woonst is echt de max! In Villa Vagebond word ik enorm goed verzorgd en het personeel is heel lief. Ik ben graag bij mensen en het liefst gebruikt ik ze als klimpaal. De foto zegt genoeg nietwaar? Maar ik ben wel heel voorzichtig hoor zodat ik mijn personeel geen pijn doe met mij nageltjes. Een eventueel onopzettelijk krasje in de huid maak ik onmiddellijk goed door overvloedig veel kopjes te geven. 
Ik zie niet alleen de mensen graag maar ook met andere katjes ben ik beste vriendjes. Rooske, die bij mij in dezelfde kamer woont, is mijn oogappel. Ik ben enorm zot van haar! 
Ik ben nu op zoek naar een nieuwe thuis waar ik hopelijk voor altijd mag blijven wonen want dat verhuizen ben ik wel een beetje beu. 
Waar zal, na Libanon en Villa Vagebond, mijn nieuwe thuis zijn? Ik ben heel nieuwsgierig! Misschien is dat wel bij jou?

Vele kopjes,
Mario (kater, 3 jaar)

Geplaatst op 15-05-2016
Max
Junglekamer.

Hey! Wat ben je aan het doen? Aan het surfen? Wat brengt jou naar deze pagina? Ben je op zoek naar een gezellige kat? Iets lief? Iets knuffelig? Iets mooi? Iets speciaal? Wel, je moet niet verder zoeken hoor. Ik ben wat je nodig heb! Al deze kwaliteiten zijn op mij van toepassing. Ik ben dus dé max. En ik ben ook een beetje apart. Ik heb namelijk zo'n raar virusje in mij. Dat zwemt zowat rond in mijn bloed maar verder doet dat niets. Het is gewoon aanwezig. Ik ben namelijk fiv+ maar eigenlijk heb ik daar geen last van. Mijn gezondheid is in perfecte conditie en ik kan nog járen hiermee leven. En je moet geen bang hebben hoor. Het is niet besmettelijk naar mensen toe. Ik zoek wel een huisje waar ik lekker binnen mag blijven. Of eentje met een afgesloten kattenren zodat ik geen andere katjes kan besmetten. Heb jij voor mij iets dergelijks in petto? Laat het mij vlug weten!

Lieve groetjes,

Max

Geplaatst op 03-05-2016
Liesje
Safarikamer.

Liesje hier, Liesje daar, Liesje overal!

 

Mij hoef je niet te zoeken hoor want ik loop steeds lekker achter je aan en ondertussen voer ik hele conversaties met jou want ik ben een echt pratertje. Ik ben geen stalker maar ik wil gewoon zeker zijn dat je mij gezien en gehoord hebt. Die communicatie is zeker nodig want anders zou ik je onverwacht kunnen doen struikelen als ik achter een speelgoedmuisje aanzit. Ik ga dan zo hard in mijn spel op dat ik de voorrangsregels vergeet. Ik denk altijd: 'ik heb voorrang, ook als ik van links kom'. Mijn personeel heeft mij de regeltjes reeds ontelbare keren uitgelegd maar ik durf deze soms wel eens te vergeten. Daarom dat ik nu steeds claxoneer, euh miauw, als ik voorbij raas. Naast spelen is ook knuffelen één van mijn favoriete hobbie's. Dan onderwerp ik mij volledig aan die kriebelende mensenhandjes en ga ik zelfs op mijn rug liggen zodat ook mijn buikje geaait kan worden. 

Heb jij van die deugddoende masagehanden die graag kriebelen in een zachte vacht? Dan kunnen we misschien een relatie starten en elkaar plezieren? Jij friemelt en ik geniet, ik praat en jij luistert.

Geplaatst op 03-05-2016
Rex
Bergenkamer.

Enorm tamme kat, kwam al een tijdje bij een vrouw maar bleef soms enkele dagen weg.

Verdere info volgt nog.


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtSteunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg