Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In AUGUSTUS 2016 hebben 7 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 14-08-2016
Prosper
Safarikamer.

Piep! Ik ben Prosper! Hebben jullie even tijd om een vraagje te beantwoorden namelijk: kennen jullie je Hollandse klassiekers? Ik wel hoor!
Vroeger zwierf ik rond in Neerharen samen met andere vriendjes (o.a. Nolly die via Villa Vagebond reeds een nieuwe thuis vond). Samen gingen we op zoek naar eten en na een schaarse maaltijd nam ik altijd afscheid van mijn vriendjes met de woorden : "een vrijgezel die gaat pas slapen, als ie alle sterren heeft gezien. Als ie van zijn vrijheid heeft genoten. Als ie zegt : 't was fijn, bedankt, tot ziens!"
Dan wandelde ik alleen naar mijn slaapplaatsje dat eigenlijk niet veel voorstelde. Gewoon wat opgehoopte bladeren onder een struik. Toen dacht ik dikwijls : "Had ik maar iemand om van te houden. Twee zachte armen om me heen. Die mij altijd beschermen zouden. Ik voel me zo verdomd alleen."
's Winters kon ik vaak de slaap niet vatten omdat het zo koud was. Ik verlangde naar geluk, een uitgebreid buffet, warmte en twee zachte armen om me heen. Ik moest vechten en werkelijk alles in de weegschaal gooien om te overleven. Ik neuriede mezelf in slaap : "En is de nacht, zo koud en eenzaam, duurt het wachten veel te lang, denk dan maar, dat geluk alleen is voor wie er hevig naar verlangt. Denk dan maar dat bittere winters en dikke lagen sneeuw nog nooit hebben verhindert dat de roos hen overleeft."
Gelukkig werd ik opgemerkt door een lieve dame. Gedaan met dolen door de straten. Gedaan met zoeken naar eten en onderdak want zij had medelijden met mij en bracht mij naar Villa Vagebond.
Hier op de kamer hebben we zo'n blinkend, rond schijfje. De verzorgers steken dat dan in zo'n gek toestel en draaien de volume knop naar rechts. En terwijl ze kuisen zingen ze de hollandse klassiekers. Ik miauw dan steevast uit volle borst mee. Tot grote ergernis van mijn kamergenootjes... Ze zeggen dat ik zo vals als een kat zing. Huh? Moi? Dan nemen ze de puntjes van hun dekentje en stoppen die hun oortjes. Waarom nou?

Enfin, zo zie je maar : "Ik schrijf m'n eigen lied, tot iemand mij ontdekt en ziet, dat ieder van mijn song geniet. Want zij gelooft in mij, zij ziet toekomst in ons allebei."
Ben jij ook fan van Benny Neyman, Danny De Munk, Ann Christy en Andre Hazes?
Geloof je in mij? Heb je twee zachte armen? Wil je mij, net als een roos, in volle bloei zien? Wil je deze vrijgezel adopteren?

Tot gauw! Dikke poot!
Prosper aka Ciske de kat. (lieve, sociale kater van 9 maanden die graag komt knuffelen)

Geplaatst op 14-08-2016
Madeliefje
Noordpool.

“Hoi Madeliefje, wat heb je grote oren!”
“Dat is om je beter te kunnen horen.”

“Maar Madeliefje, wat heb je grote ogen!”
“Dat is om je beter te kunnen zien.”

“Maar Madeliefje, wat heb jij zo’n grote pootjes!”
“Dat is om je beter te kunnen pakken.”

“Oei, oei? Euhhhh .... Madeliefje? Je bent toch niet zoals die boze wolf in het Roodkapjeverhaal?”

“Nee hoor! Bijlange niet! Ik ben zo geboren. Die grote flappers is om goed te kunnen horen als er een blikje tonijn geopend wordt zodat ik er als de eerste bij kan zijn als het voer geserveerd wordt. Die grote kijkers om elke beweging van de verzorgers goed te kunnen volgen. Er moest zo meer eens iets blijven rondslingeren qua snoepjes. Ik moet gewoon àlles gezien hebben. En die grote pootjes dat is om jullie beter te kunnen knuffelen en jullie benen, al knedend, te masseren. Trouwens, jullie moeten niet overdrijven hé?! Mijn stappers zijn toch normaal qua omvang? Tsssss! Jullie gaan veel te hard op in die sprookjes toestanden van Grimm! Echt niet normaal joh! 
Ik zal eens een kort maar krachtig sprookje vertellen se! Er was eens een lief poesje dat liep rond te dwalen in Bree. Ze dreigde vergiftigd te worden. Maar ze was slim en liet zich niet vangen aan het vergiftigd voer. Bovendien werd ze gered door een engelbewaarder die haar naar Villa Vagebond bracht waar ze veilig was voor de boze mensen. Na een tijdje mocht ze op zoek naar een oogverblindend kasteel waar zachte mandjes in overvloed zijn. Waar ze weer prinses kan zijn en waar haar onderdanen haar verafgoden. De zoektocht duurde niet lang want er werd massaal voor haar gebeld en gemaild. En al snel stond er iemand met een transportkooitje voor de voordeur van het asiel. Na een spannende autorit werd ze met open armen door haar nieuwe personeel ontvangen en geïntroduceerd in haar subliem paleisje. Ze was werkelijk met haar kontje in de roomboter gevallen! En Madeliefje en haar dienaars leefden nog lang en gelukkig!”

Passionele groetjes,
Madeliefje (poes, 11 maanden, ik ben heel lief, ik word graag geaaid,geef graag kopjes en kan alleen geplaatst worden)

Geplaatst op 12-08-2016
Acacia
Safarikamer.

Is een langharige zwart-witte poes en is zwanger.
Zou naar een gastgezin moeten, maar deze is nog niet gevonden. Blijft zo lang bij ons.
Ze is kalm, laat zichzelf goed aaien en is super nieuwsgierig.

Geplaatst op 10-08-2016
Bruce
Noordpool.

Ijverige en gemotiveerde poetsvrouw , euh... poetsman zoekt werk.

Gisteren was de verzorgster aan het poetsen en plots viel haar zakdoek uit haar broekzak. En ik dacht: “yep! Dit is mijn kans om eens origineel uit de hoek te komen en eens gek te doen”. Ongemerkt moffelde ik haar zakdoek weg achter de sofa. Het geluk stond aan mijn kant; de snotvod was nog proper en de plooien van het strijkijzer stonden er nog in. Ik was dus zeker dat alle bacteriën morsdood waren want hygiëne staat bij mij op nummero uno! Na een tijdje proberen en foefelen was het mij gelukt om er vier knopen in te leggen en ik zette dat spul op mijn kopje, kwam vanachter de sofa en ging voor de verzorgster zitten zo van: “tadaaaa! Kijk eens? Is dit nou geen goed idee om mezelf te promoten? Wie wil er nu geen ijverige en gemotiveerde poetsman die heel properkes te werk gaat en enorm gesteld is op hygiëne?” De verzorgster liet prompt haar vuilblik en bezem vallen, grabbelde naar haar gsm en vereeuwigde meteen dit bekoorlijke tafereeltje. Bevalt het jullie? Ik zwans niet hé? Ik kan dus wel degelijk poetsen. Met mijn staart stof ik alle meubilair af en met mijn buik, al schuivend over de vloer, boen ik alles tot het spik en span is. Voor kost en inwoon kom ik bij jou werken maar wel part time hé. Ah jaaah! Want ik moet nog aan mijn 18 uurtjes slaap per dag komen En dat rusten dat doe ik het liefst bij mijn mensjes want buiten het feit dat ik goed kan werken, ben ik ook nog heel lief, sociaal en mensgericht. Wat moet je nog meer hebben? Geef je mij eens een belletje als ik bij jou mijn arbeidscontract mag komen tekenen?

Bruce (kater, 2 jaar)

Geplaatst op 05-08-2016
Charlotte
Safarikamer.

Welkom Charlotte!

Onlangs kwam Charlotte binnen in ons asiel. Zij liep rond te dwalen in Hasselt. De melders hebben nog naar een baasje gezocht maar tevergeefs. 
"Nou Charlotje! Wat ben jij een nieuwsgierige dame? En zo lief! En zo knap! En zo aanhankelijk! Jij vind vast heel snel een nieuw mandje. Dat wordt een makkie!"

Geplaatst op 02-08-2016
Sam
Bergenkamer.

Inmiddels draait ons asiel op volle toeren. Vele poezels vonden reeds een geweldige thuis waar ze als prins(es)jes behandeld worden. Maar voor enkelen zijn we op zoek naar een boerderij, manege of een thuis waar een tuinhuisje beschikbaar is. Zij zijn niet gebaat met liefdevolle strelende handen omdat ze schuw zijn. Daarom zoeken we voor hen een omgeving waar ze niet lief hoeven te zijn, maar waar ze gewoon zichzelf kunnen zijn. Wat ze nodig hebben is een grote tuin, een boerenhof of manege. En uiteraard vers water, eten en een beschut onderkomen. Heb jij iets dergelijks beschikbaar? Laat het ons weten via 

kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL) / 0032 (0) 475-749636 (B)
(bellen tussen 20.00-22.00 uur)

Geplaatst op 02-08-2016
Leslie
Bergenkamer.

Inmiddels draait ons asiel op volle toeren. Vele poezels vonden reeds een geweldige thuis waar ze als prins(es)jes behandeld worden. Maar voor enkelen zijn we op zoek naar een boerderij, manege of een thuis waar een tuinhuisje beschikbaar is. Zij zijn niet gebaat met liefdevolle strelende handen omdat ze schuw zijn. Daarom zoeken we voor hen een omgeving waar ze niet lief hoeven te zijn, maar waar ze gewoon zichzelf kunnen zijn. Wat ze nodig hebben is een grote tuin, een boerenhof of manege. En uiteraard vers water, eten en een beschut onderkomen. Heb jij iets dergelijks beschikbaar? Laat het ons weten via 

kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL) / 0032 (0) 475-749636 (B)
(bellen tussen 20.00-22.00 uur)


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtSteunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg