Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In SEPTEMBER 2016 hebben 8 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 30-09-2016
Aika
Noordpool

Dag lieve mensen,

ik ben Aika, een heel gevoelig meiske. Ik heb niet veel liefde gekend, dus ik begreep eerst die grote tweevoeters niet.  Ik kwam binnen en dacht: yeah right.
Maar als snel voelde ik liefde in the house en  pogingen om me op het gemak te brengen, voelde ik van heel lieve mensen. 
Ik ben een mooi zwart glimmende schoonheid met veel rust en observeringsvermogen. Ik ben heel speels, heel lief, maar geef me even de tijd. Ga niet zomaar naar me toe zo van: ik ga je pakken. Werkt niet, dan ben ik foetsie.
Ik hou eerst van een gezellige babbel. Kom bij me zitten en vertel je dag, plimp wat met je oogjes, dan plim ik terug.
Daarna gaan we over tot actie: Spel! Of lekker eten, uiteraard ;-)
Maar neem je tijd bij me, dan heb je een vriendin voor het leven. Geen drukte, geen gedoe, rustig even samenzijn. Deze glimmende zwarte schoonheid heeft heel veel potentie, maar neem me dan ook zoals ik ben ;-)


Aika (poes, 10 maanden)

Geplaatst op 30-09-2016
Pien
Bergen

Ik ben Pien en beetje timide.

Schuw kun je me zeker niet noemen, want eigenlijk...kun je alles met me. Oppakken, knuffelen, ik doe geen vliegje kwaad. Niemand zelfs. Ik ben niet van het slaan en boos doen. Ik ben gewoon timide. Ik kijk katje uit de boom, en ik vraag geen aandacht. Maar als ik dan eens aandacht krijg, pieeww, dan  ontspan ik mijn lijfje en toon ik je zelfs mijn buikje. Een luide prrr is hoorbaar en ik geniet zo zo intens. Misschien meer dan een gemiddeld katje, omdat aandacht hemels is en ik er nooit om vraag. Ik wacht af. Is me geleerd. Pientje? Nooit jezelf in de schijnwerpers zetten, wees nobel."  Nou, en ik luister altijd.

Ik wacht op jouw initiatief. Dan voel je wat ik voel. Heerlijk die aandacht lieve mensen, ik ben dan zo blij...

Geplaatst op 29-09-2016
Emiel
Noordpool

Welkom Emiel!

En de volgende schoonheid heeft de weg naar ons gevonden, of althans...
De deurbel van ons kattenasiel Villa Vagebond ging. Tringgg. Nou, wie hebben daar nu? De melder stond voor de deur, met de vraag of Emiel welkom bij ons was. Hij liep al enige tijd wat rond te dralen in Dilsen, en een plaatselijk dierenasiel kon hem echter niet opvangen en verwees naar ons door...
Gelukkig konden we een plekje voor hem vrijmaken, en we kregen een prrrrr, kopje hier, knuffel daar beloning terug. Beetje ontstoken oogjes, maar verder zag hij er goed uit.
Zijn brutale jonge snoet weet wel hoe je een camera kan verleiden. Lekker ding!

Geplaatst op 26-09-2016
Jerom
Noordpool

Jerom

Hallo lieve mensen, ik ben het! Bolle toet Jerommeke. Ik weet dat ik hele gespierde kaken heb, maar dat is om jou stevige kusjes te kunnen geven en goeie kopstoten uit te delen.  
Ik weet dat mijn verschijning respect afdwingt, ik weet dat mensen een tijdje naar me staren en ik weet, dat er liefde op het eerste gezicht bestaat. Ik laat ze dan maar even, ik kijk wat indrukwekkend om me heen, en probeer mijn schouders wat breder te maken. Als ik een beetje half op een kussen ga hangen met 1 poot naar voren, dan lijkt het behoorlijk wat. Maar ik hou dat geen minuut vol, helaas, ik MOET knuffelen. Ik MOET op schoot springen, een plek veroveren, en als het kan, ook in je hart. 
Mijn keeltje is goed gesmeerd, dus dan gooien we er nog een paar decibel gepurr overheen, een verliefde blik erbij en BINNEN!
Echter hebben al die vrouwen hier al een man in huis. Ik roep nog: " de echte man zit hier hoor, adopteer mij, neem mij! Ik ben leuk, schattig, lief en alles wat jij nu mist in het levennnn. Beetje melodrama is niet verkeerd.
Nou, dan maar voor groter publiek. Zijn er nog zwijmelende vrouwen, kritische mannen en gezellige kindjes? 
Dag lieve mensen, kus kus Jerom x

Geplaatst op 18-09-2016
Mientje
Noordpool

Ik ben Mientje, gezellig en leuk! Ik ben een spring- in- het- veld en wil heel veel ontdekken, want de wereld heeft veel hoekjes die ik nog niet ken.
Ik hou van het onbekende en mijn speelsheid wint het van alle onzekerheid. 
Knuffelen, lief doen, spinnen, het zit allemaal in mijn bagage en ik wacht vol vrolijkheid op een fijn baasje!
Ik an met andere katten, doe niet moeilijk, maar ben vooral een speelvogel die nooit ergens genoeg van krijgt. 
Ik kijk uit naar een bezoekje, dan leer ik je hoe je relativerend in het leven kunt staan, als je maar wil :-)

Geplaatst op 18-09-2016
Hasse
Bergen

Hai, ik ben leuk. Kijk eens naar mij, volg me maar.  We gaan het trappetje af, dan kunnen we daarna beter knuffelen! Owwww, ik wil geaaid worden, heb er zo'n zin innnn. Ik zie soms de wereld om z'n kop.
Ik ben 10 jaar oud en dat zou je inderdaad niet zeggen. Ik lijk eerder een jong bloempje, een speels windje, een stralend zonnetje. Een knuffelig poezeltje, klaar voor het theekransje. Ik zit hier nl. op een kamer met nog 5 andere 10-jarigen. We zijn hier maar tijdelijk, we zijn allemaal op zoek naar die ene. Het is moeilijk om jezelf te onderscheiden, maar hey: Ik ben de enige met een zwart wit mantelpakje. Ik wil het maar even gezegd hebben.
Wat heb ik je te bieden? Een opgewekt gevoel, een warm hart, een blije snoet. Soortgenootjes geen probleem, dus ik stel voor dat je gaat bellen en zegt: "Die Hasse, DAAR wil ik wel eens een gesprekje mee hebben. " 
Komt maar af...  Hasse x

Geplaatst op 17-09-2016
Joris
vv

Joris heeft een lange weg afgelegd

Deze mooie jongen, kwam in maart dit jaar bij ons binnen. Hij was verkeersslachtoffertje.
Joris bleek een hele complexe breuk te hebben van zijn knie tot zijn hak, waarbij halverwege het bot volledig versplinterd was. Na een zware operatie, heeft hij nu een plaat in zijn pootje. Maar helaas bleek zijn rechtervoorpoot ook nog eens verlamd te zijn!
Het zou sowieso een voorpoot amputatie worden, maar eerst moest zijn achterpoot genezen. Maar zou deze wel genezen? Twee pootamputaties aan dezelfde kant, dat zou het doodsvonnis zijn voor lieve Joris. Onze duimen draaiden overuren en we zochten op internet allerlei informatie of er te leven viel met twee linkerpoten...
Maar geen zorgen, uiteindelijk genas de achterpoot en kon worden overgegaan tot amputatie van de voorpoot!
Wat een drama, wat een ellende, Joris was al zo timide en leek zelfs depressief...
Dit was toen, we zijn nu maanden verder en weet je? Joris komt eindelijk uit zijn dip! Hij kan heel goed op zijn 3 pootjes staan en lopen, maar wat er in zijn koppie omging? Dat was wat anders. Veel stimulans, veel liefde en aandacht, en elke dag kreeg Joris meer zelfvertrouwen. Hij kreeg interesse in zijn omgeving, en besloot eindelijk uit zijn donker holletje te kruipen.
Je mag er zijn lieve jongen en nu weten we dat het echt helemaal goed komt. Er bestaat vast iemand die jou neemt zoals je ben. Zachtaardig, dankbaar en sterk. Want dat ben je Joris, een sterke meneer, we zijn zo trots op jou!

Geplaatst op 12-09-2016
Jax
Noordpool.

Onlangs arriveerde Jax, een tweejarige zwarte kater, in ons asiel. De melder voederde de kat al een hele tijd maar hij had een wonde aan zijn staart en dus kwam hij bij ons binnen voor verzorging. Inmiddels is zijn staart geamputeerd. Hij is momenteel nog bang en verstopt zich nog onder de sofa. Uiteraard zullen wij later ook voor hem op zoek gaan naar een nieuwe thuis.


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtSteunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg