Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In FEBRUARI 2017 hebben 10 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 27-02-2017
Ollie
Bergen

Ik ben Ollie en woonde vroeger samen met Bart, Boris en Simon in Wommelgem. Ons baasje is meer dan een jaar geleden overleden en er kwam regelmatig iemand langs om eten te brengen, maar de rest van de tijd woonden we daar gans alleen. Op 7 februari mochten we dan verhuizen naar Maaseik. We waren alle vier erg onder de indruk. Ik had veel last van mijn hoektandjes, die zaten in mijn lip, pijnlijk hoor. Ondertussen zijn ze getrokken, wat een opluchting zeg. Ook kreeg ik medicijntjes voor mijn neusverkoudheid.

Ik ben nu helemaal beter en voel me heel goed, dat merken ze hier duidelijk. Als ik één van de verzorgers zie, begin ik spontaan in mijn hangmat te kneden. En tegen mijn toekomstige baasjes wil ik het volgende nog zeggen. Ik ben heel rustig en ik vraag niet veel, een zacht mandje, een fijne krabpaal, een natje en een droogje en af en toe eens knuffeltijd.

Geplaatst op 20-02-2017
Thomas
Safari.

 

 

Inbeslagname

Sommige van jullie zullen het trieste verhaal al hebben zien passeren op social media.
In Ingelmunster, zochten maar liefst 40 katten een nieuwe thuis, nadat hun baasje naar een OCMW woning moest verhuizen. Het baasje vond het beter om hen alle 40 te laten euthanaseren, en vroeg een dierenarts deze taak op zich te nemen. De dieren konden niet mee verhuizen, en dit leek haar de beste oplossing :-(
Echter, deze fijne dierenarts weigerde en luidde de noodklok! De 40 katten werden tijdelijk ondergebracht in het asiel "Hoop voor zwervertjes". Van daaruit werd verder gezocht naar een passende oplossing.
Gelukkig is er al een heel deel opgehaald en ook wij boden onze hulp.
We hebben gevraagd om de oudste of wat ziekere katjes over te nemen, omdat deze natuurlijk niet makkelijk zijn onder te brengen.
Gisteravond was het dan zover... hier zijn onze drie schatjes!
Janny is wat ziekjes en heeft last van de luchtwegen. Thomas is ook wat ziekjes en zijn ademhaling is niet zuiver. Veel vlooien, vieze oren, maar dat hebben we nu aangepakt.
En dan onze Hugo... maar liefst 17 jaar oud!
Overal korsten en kale plekjes. Tevens een verdikking aan de bovenkant van het oortje.
Verder heeft opa Hugo veel last van zijn bekje, dus daar moeten we zeker op korte termijn iets aan laten doen.
Deze week laten we de bende grondig nakijken en krijgen ze een bloedtest.
Momenteel krijgen ze goede ondersteuning en gaan we ons hele harde best doen om hun wereld weer een beetje rooskleuriger te maken...

Welkom lieverds <3

Voorlopig nog niet te reserveren.

 
Geplaatst op 18-02-2017
Remy
Junglekamer.

Hai, ik ben Remy. Vroeger was ik alleen op de wereld. Helemaal aan mijn lot overgelaten. Mijn baasje zei dat ik zijn kat niet was en daar stond ik dan. Helemaal aan de grond genageld van verbijstering. Slachtoffer van de wegwerpcultuur.

Buurtbewoners bekommerden zich om mijn lot en zorgen ervoor dat ik naar Villa Vagebond mocht verhuizen want dat was nodig hoor omdat ik mij nogal beroerd voelde. Momenteel woon ik in de junglekamer bij Rusty en Pistache. Yep, je leest het goed. Ik ben dus aidspositief want alleen fiv+ katjes wonen in deze ruimte. Maar dit is geen doodsvonnis hé? Ik kan nog vele jaartjes genieten van het mooie leven en van hopelijk lieve mensen die mij die kans op geluk willen geven.

Gelukkig ben ik nogal veerkrachtig. Het verleden heb ik achter mij gelaten. Ik laat mij niet kisten want weet je? Als een deur zich sluit, gaat een andere deur open. Achterom kijken heeft geen zin en ik ben volledig klaar voor het volgende hoofdstuk in mijn leven. Ik wil niet meer alleen zijn. Ik wil meer. Ik wil liefdevol personeel die mij met respect behandelen en je zal zien, je krijgt er heel veel voor terug. Ik beloof je onvoorwaardelijke trouw, veel spinconcerten en eindeloze knuffelsessies. Kom je mij eens bezoeken?

Kusje, 
Remy (kater, 8 jaar)

Geplaatst op 18-02-2017
Felix
Bergen

Miauwkes,

Ik moet iets bekennen... ik heb zweetpootjes. Waarom? Tja, men zou van minder! Ik zie de laatste tijd veel soortgenootjes vertrekken en in de keuken hoor ik de verzorgers tegen elkaar fluisteren dat er bezoek komt voor Pjee Klak, Pol en Zjerard (ik mag de echte namen niet verklappen). En ik dan? Komt er niemand voor mij? Waaraan zou het liggen? Ik weet het niet! Enfin, ik zal mezelf eens uitgebreid voorstellen.
Ik ben al aan de dood ontsnapt... Vroeger leefde ik in een grote groep zwerfkatten waarvan er twee positief waren gestest op leucose. Men wou toen de hele groep euthanaseren maar daar werd gelukkig een stokje voor gestoken. De negatieve dieren werden over verschillende opvangen verdeeld en ik kwam bij Villa Vagebond terecht op 19 december. Omdat nonkel Brecht een ruisje aan mijn hart vaststelde moest ik op 9 januari naar de cardioloog waar ik met knikkende knietjes de echo onderging. Gelukkig was het resultaat niet erg. Ik moet gewoon 2 maal per dag 1/8 van een tabletje krijgen en dat laat ik goed toe. Verder voel ik mij hipperdepip in mijn zwart wit jasje. Ik ben een echt velco katje. De verzorgers moeten oppassen dat ze niet over mij struikelen want ik zigzag constant tussen hun benen door. Ondertussen geef ik kopjes bij de vleet. Met andere katten kan ik goed overweg, maar ik zoek ze niet speciaal op. Nee, ook niet de kattinnetjes. Mijn artillerie werd trouwens al lang geleden verwijderd. Als munitie had ik wel nog geslepen pijlen maar die heb ik aan Cupido gegeven. ’t Schijnt dat die gespecialiseerd is in het zoeken naar geknipte liefdesmatches voor Jan en alleman. Ook voor katten dus. Ik vertrouw op zijn expertise en hoop dat hij voor mij alsnog een date kan regelen voor Valentijnsdag want ik zou die graag met iemand héél speciaal willen doorbrengen. Misschien met jou? Zie jij meer dan een gewoon zwart wit katje met een knip uit het oor, zoals er zoveel zijn? Zie jij dit ik wel degelijk speciaal ben? Zie jij die fonkelingen in mijn ogen? Zie je mijn levenslust? Zie je mijn verlangen naar een nieuw baasje? Ja? Laten we daten? Kattenbemiddeling vertelt jou graag waar en wanneer!

Vele kopjes,
Felix (kater, 5 jaar)

kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL) / 0032 (0) 475-749636 (B)
(bellen tussen 20.00-22.00 uur)

Geplaatst op 10-02-2017
Noir
Buddykat

Hoi lieve mensen,

Noir hier.. Nu we elkaar een tijdje kennen, voel ik me stilaan klaar om wat over mezelf te komen vertellen. Ik ben niet zo’n tafelspringer, weet je wel.. ik kijk liever eerst met wie ik te maken heb voor ik beslis hoeveel ik over mezelf prijsgeef.
Is het goed als ik nu wat vertel dan, of wil jij eerst nog iets kwijt Rik? Of Pistache? Ik wil me zeker niet opdringen hoor.. Achja, ik ben nu eenmaal een verlegen jongen. Ik kies wel een plaatsje ergens op de acht...ergrond.

Als je me komt bezoeken ren ik dan ook niet onmiddellijk naar je toe, toch wil dat heus niet zeggen dat ik je niet leuk vind, of je bezoek niet op prijs stel. Stiekem ben ik zelfs dol op lieve mensen. Wanneer de verzorgers er zijn maakt mijn hart een sprongetje want dat betekent.. tijd om te knuffelen! Ik ben DOL op knuffelen. Maar ook al trappel ik dan van ongeduld, ik wacht altijd op een afstand mooi mijn beurt af. Ik wil niet onbeleefd zijn, laat de anderen maar voorgaan. Als het dan aan mij is geniet ik dubbel en dik. Waar ik echt helemaal van uit mijn bol ga zijn privé-knuffelmomenten. Wat aaitjes en liefde speciaal voor mij, daar bloei ik echt helemaal van open :). Je moet weten dat ik best een gevoelige jongen ben: voel ik warmte en liefde rondom mij, dan word ik blij en ontspannen. Voel ik angst of boosheid in de kamer, dan klap ik helemaal dicht.
Daarom ben ik op zoek naar een warme liefdevolle thuis waar ik helemaal mezelf kan zijn. Denk jij dat onze karakter misschien wel matchen? Heb jij nog een liefdevol plekje voor mij? Neem dan voor snel contact op met de mensen van kattenbemiddeling

 
Geplaatst op 10-02-2017
Dropke
Noordpool

Goedemorgen!
Zijn er liefhebbers van zwarte katten in het publiek? Want ik ben Dropke, een leuke kater van 4 jaar en ja... ik ben zwart.
Jullie weten waarschijnlijk wel dat zwarte katten absoluut niet zo populair zijn en daarom vaak lang in het asiel verblijven én het hoogste euthanasiepercentage hebben? Pfffiieuuw! Gelukkig ben ik in een No Kill aZiel terechtgekomen! Waarom? Tgoh! Ik zal het kort houden... Mijn bazinnetje heeft steeds goed voor mij gezorgd maar wegens omstandigheden moest ze verhuizen naar een tehuis en dus belandde ik in het asiel. Op 6 januari arriveerde ik hier. Inmiddels zit mijn quarantaineperiode erop en dus mag ik op zoek naar een nieuwe thuis. En graag zo snel mogelijk want momenteel verblijf ik in de strandkamer, maar ik vind de andere katten niet zo leuk. Als ze wat dichterbij komen, dan grom ik en ik durf ze ook een mep verkopen. Je kent dat begrip toch? ‘Personal space’ of ‘intieme zone’... bij de ene is die al wat groter dan bij de andere. Maar ten opzichte van mensen heb ik geen losse pootjes hoor! Bijlange niet! Verder ben ik een rustig katje. Als de deur openstaat, dan lig ik graag in mijn eentje op de gang ergens te soezen tot sluitingstijd. Dan moet ik helaas terug naar mijn kamer. Mijn secretaresse heeft me verteld dat de concurrentie moordend is. Zij ziet op facebook allerlei oproepen tot adoptie passeren. En dat zijn er héél véél. Vandaar dat ze nog enkele wist-je-datjes meegeeft over zwarte katten. Hier komt ie....
✔ Zwarte katten stammen, in een ver verleden, af van de panter. Dé reden waarom ik zo majestueus, mysterieus en adorabel ben. Dus heb je altijd een beetje ‘wild’ in huis.
✔ Een zwarte kat combineert steeds perfect met elke outfit! Heel belangrijk voor de fashionista onder ons! 
✔ Zwart is afslankend. Als je een zwarte kat vasthoudt, dan zie je er altijd fijngebouwder uit. Willen we dat niet allemaal?
✔ Als je een zwarte kat adopteert, hoef je je interieur niet te herdecoreren. Zwart past immers bij alles. Geen extra kosten dus!
✔ En last but not least! Liefde kent geen kleur! Voor mij maakt het ook niet uit welke haarkleur jij hebt.
Ben jij het hier ook mee eens? Heb je geen andere poezels in huis? Vind je zwart ook zo’n mooie kleur? Wil je je ‘inner goth’ verruimen? Dan ben ik wat je zoekt! Neem vrijblijvend contact op met kattenbemiddeling. Wil je wel, maar kan je niet? Dan is delen ook een grote hulp! Alvast bedankt!
Stijlvolle groetjes,
Dropke, (kater, 4 jaar)
kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL) / 0032 (0) 475-749636 (B)
(bellen tussen 20.00-22.00 uur)
Geplaatst op 06-02-2017
Rusty
Junglekamer.

Hallo,
Ik ben Rusty, een mooie witte kater met zwarte vlekken. Ik zal maar direct met de deur in huis vallen: er zwemmen rare beestjes in mijn bloed. Ik ben dus aidspositief. Gelukkig is dit tegenwoordig geen doodsvonnis meer en zijn er toporganisaties zoals Villa Vagebond die zich het lot van fiv+ katjes aantrekken. Maar ik kan je verzekeren dat ik nog vele jaartjes hiermee kan leven hoor!

Lange tijd heb ik buiten doorgebracht, en daarom zoek ik ook een huisje met een buitenren aan (zodat ik geen andere katjes kan besmetten) want er gaat toch niks boven een frisse neus halen in de buitenlucht, vind je niet? 
Schuw ben ik helemaal niet, ik heb heel graag gezelschap van mensen. Je heerlijk fijn volgen en zien waar je mee bezig bent en waar je naartoe gaat. Zelfs als je aan het koken bent, lig ik in je buurt en kijk toe hoe je dat allemaal doet. Natuurlijk laat ik dan regelmatig een miauwtje horen om achter iets lekkers te vragen.
Van mij krijg je flink wat kopjes, ik streel langs je benen en aaikes krijgen vind ik ook heerlijk. Maar ook weer niet te lang hè, nu liggen mijn haartjes eindelijk goed en is mijn vacht mooi wit :) Om op de schoot te komen liggen, daar is het nog wat te vroeg voor maar ik kom wel zalig langs je liggen als je tv kijkt of slaapt en dan rol ik op mijn rug en spin ik van genot.

Heb jij nog een plaatsje voor mij? Een zacht mandje of een mals dekentje vind ik prima, als ik maar in jouw buurt mag zijn. Bel dan snel naar kattenbemiddeling zodat we eens kennis kunnen maken.

Vele kopjes,
Rusty (kater, 5 jaar)

Geplaatst op 06-02-2017
Romeo
Bergen

Romeo oh Romeo,

Vertel ons eens hoe voel jij je zo ?
Nou, dat kan ik je zeggen,
Ik heb een lange weg af moeten leggen. 
Door weer en wind zwervend over straat,
Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. 
Hongerig, eenzaam en alleen. 
Ik had geen idee waarheen. 
Ik zwierf maar voort,
Trok van stad naar oord. 
Plots werd ik meegenomen,
Geen idee waar ik terecht zou komen. 
Ik kwam in Villa Vagebond
En viel in de boter met rossige kont. 
Hier word uitstekend voor mij gezorgd,
Is mijn veiligheid gewaarborgd. 
Ik krijg mijn droogje en mijn natje. 
Lig lui op een warm zacht matje.

En ook al is het hier zooo fijn,

Toch zou ik heel graag echt thuis zijn
Daarom vraag ik nu,
Mag dat bij u ?
 
Echt waar lieve mensen. 
Romeo is een zeer lieve kater van 9 lentes jong. Hij houd van knuffelen en aandacht.
Hij is lief voor zowel grote als ook voor kleine mensen. Ook met soortgenootjes heeft hij geen problemen. 
Romeo heeft een bloemkool oortje. 
Daarvoor moet hij de rest van zijn leven 1 maal daags Otomax krijgen zodat zijn oortje niet weer dicht gaat zitten en hij dan gaat snurken of niezen. 
 
Dus mensen pak nu snel
De telefoon en bel. 
Want deze lieve schat zal de rest van zijn leven,
Vriendschap, trouw en liefde geven.
Geplaatst op 06-02-2017
Mabiche
Bergen

Bonjour,
Ik ben Mabiche, een knappe poes van 5 jaartjes. Al zeg ik het zelf  ;-). Weet je dat Mabiche afkomstig is van het Franse ma biche? Dat betekent ‘schatje, honnepon, lieverdje’. Yep! Ik heb mijn naam niet gestolen want een lieverdje dat ben ik inderdaad. Maar ik ben wel een beetje gereserveerd. Sinds half december woon ik in Villa Vagebond. Als de verzorgers naar mij toekomen en mij beginnen aaien, dan laat ik dat ook toe maar ik ga er niet zelf om vragen. Ik lig namelijk nogal graag ergens te chillen, liefst ergens hoog, en dan observeer ik je doen en laten. Het is niet dat ik mensenschuw ben hoor. Totaal niet! Maar ik heb een beetje tijd nodig om te ontdooien. Daarom word ik niet bij kleine kindjes geplaatst.
Ik woonde vroeger in een grote groep zwerfkatten, dus andere katten zijn geen enkel probleem al is het wel zo dat ik meestal op mijn eigen ben. Ik ga niet echt socializen met mijn soortgenootjes.
Mijn voornaamste bezigheden hier in het asiel zijn: chillen, de verzorgers in ’t oog houden, hapje eten en mijn begeerlijke lokken in perfecte conditie houden. Ik ben een elegante half langharige dame, dus daar is wel wat werk aan.
Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan en mijn verzorgers vinden dat de tijd van gaan, gekomen is. Kan je nog volgen? Ik moet met andere woorden op zoek gaan naar een ander onderdak waar ik lekker mag genieten van mijn verdere poezenleven. Om in het Frans af te ronden: Qui veut être ma biche? Moi, je serais ton coeur pour toujours! Wie wil mijn schatje zijn? Ik? Ik zal voor altijd jouw hartje zijn! Dat is althans mijn vurige wens!
Beaucoup de bisou  💋  💋
Mabiche.
kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL) / 0032 (0) 475-749636 (B)
(bellen tussen 20.00-22.00 uur)
Geplaatst op 05-02-2017
Molly
Bergen

Molly lief en zachtaardig

Wat een lieve titel, dat waardeer ik! Ik ben niet zo goed in mezelf voorstellen, voor mij geen groot publiek. Ik hou alles graag in intieme kring, hou me een beetje op de achtergrond snap je. Ik woon in een houten chaletje in een rustige omgeving. Lekker knus en gezellig. Ik heb nog net geen gordijntjes voor de ramen.
Ik krijg geregeld bezoek, lieve verzorgers die lekker bij me komen zitten. Beetje keuvelen, knuffelen, gewoon op het gemakje. Dan rek ik me eens goed uit, strek mijn voorpootjes en steek mijn kopje buiten de deur. Even een ommetje maken, kneden met de pootjes en schurken langs jouw benen. Ik hunker naar liefde en warmte, heb het zo nodig. Mijn hartje is zo zacht als het buikje van een teddybeer, zo onschuldig als een huppelend lammetje. Ik wil goed zijn voor jullie, jullie heel heel veel kopjes en prrr prr geven. Geven jullie mij dan onvoorwaardelijke liefde? Een chaletje misschien? 
Ik kan nog zo groeien weet je.

Een liefdevolle knuffel van mij, en vergeet je mij niet? Jouw Molly 


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtSteunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg