Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In MAART 2017 hebben 11 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 31-03-2017
Simon
Bergen

Miauwkes,
Ik ben Simon van de Streepjes-club. Wat is nou de Streepjes-club? Wel, hier lopen verschillende tijgerkatjes rond en dus hebben we een clubje opgericht en tja… de naam spreekt voor zichzelf hé? 
Waarom ik hier beland ben? Ik, samen met 3 andere vriendjes, was achtergelaten in een leegstaand huis nadat ons baasje overleden was. Een opmerkzame engelbewaarder vond dit niet kunnen en bracht ons naar Villa Vagebond. Dat was op 7 februari. Alles zag er goed uit qua gezondheid en het geluk lachte me toe want ik mocht redelijk snel verhuizen naar een nieuw gezin. Maar daar is het een beetje fout gelopen. Met héél véél spijt en verdriet werd ik terug gebracht. Ik blijk "nogal" dominant te zijn... Huh? Moi? Bwa... het is maar hoe je het bekijkt. Ik heb gewoon een eigen willetje. Als ik naar links wil, dan ga ik ook naar links. Rechts staat dan niet in mijn woordenboek. En als je mij wil tegenhouden, dan kan je wel eens – figuurlijk - prijs hebben. Welke prijs? Een beet... niet hard hoor, maar ik waarschuw. Kom ik over als eigenwijs? Nee toch? Ik heb gewoon heel veel uitdagingen nodig. Een hele dag in mijn mandje liggen is niets voor mij. Ik ben een actieve speelvogel die graag iets om handen, euh pootjes, heeft anders ga ik mij vervelen en word ik slechtgezind. Trigger mij! Haal die verenhengel uit de kast, laat mij achter een ping pong balletje huppen, laat mij buiten mijn hartje ophalen. Lekker door de tuin struinen, achter vliegjes zitten en vogeltjes spotten. Hierdoor voel ik mij lichamelijk en geestelijk in mijn nopjes en kan ik veel van mijn energie kwijt. Ik zoek dus een nieuwe thuis bij mensen die sterk in hun schoenen staan, die kattentaal goed kunnen inschatten en met mij actief bezig zijn (zie filmpje). Kindjes zijn niet aan mij besteed evenmin als andere dieren. En als ik uitgespeeld ben, kom ik graag bij jou in de zetel hangen. En gaan we samen een filmpje kijken en knuffelen! Deal? Iedereen verdient een tweede kans. Ik ook. Geef jij die mij?
 
Dikke poot Simon
Geplaatst op 31-03-2017
Sientje
Strand

Ons lief Sientje heeft al behoorlijk wat gezien in haar 7-jarig leventje. Deze poes woonde voordien bij een lieve dame, maar helaas sloeg bij haar een vreselijke ziekte toe. Sientje stelde zich heel beschermend op voor haar baasje, waakte over haar en week geen moment van haar zijde, maar helaas liep dit verhaal toch droevig af. Sientje werd volledig over haar toeren bij ons binnengebracht door de dochter van het baasje. Eerst nam ze alles bang in zich op, weggekropen, ver van haar vertrouwde omgeving.

Nu bloeit haar gouden hartje langzamerhand weer open en geniet ze intens van de aaitjes die ze krijgt. Dit lieve knuffelbeestje zoekt naar een baasje aan wie ze zich opnieuw mag hechten en al haar liefde mag geven.

Sientje is een tijgerpoes met een prachtig koppie, half wit en half gestreept, en doet je smelten door haar zachte blik. Wie zal ze kunnen overtuigen om haar mee naar huis te nemen?

 

Veel liefst Sientje. 

Geplaatst op 24-03-2017
Monti
Noordpool

Allo, c’est moi, Monti,

‘De rooie benne de mooie maar ze deugen niet’ zo luidt een Nederlands gezegde. Nou... mooi wel hoor! Ik deugniet, ik deug wel! 😀
Maar je kunt nooit voorzichtig genoeg zijn in het begin toch? Je hoort de vreemdste dingen wat mensen met katjes doen. Nou, dat zal mij niet gebeuren hoor. De kat uit de boom kijken, heb ik wel het juiste vlees in de kuip... Dat tsjek ik even goed voor ik met jou in contact kom.
Ik wil niet nogmaals op straat belanden, want dat is een hard bestaan. Maar het gaat goed komen met mij. Als ik je vertrouw ben ik echt de liefste en mooiste kater. Met mijn vurig rode velletje pak ik je dan helemaal in! Ik ben ook heel nieuwsgierig geworden sinds ik hier in de Villa woon en kom voorzichtig een aaitje bij je halen.

Geef mij gewoon de tijd dan word ik de jouwe, d’accord?

Dikke poot van Monti
Geplaatst op 18-03-2017
Jessie
Safari.

Miauwkes,

Ik ben Jessie en woonde vroeger in een grote groep katten maar mijn baasje kwam te overlijden en dus werden we met z’n allen her en der geplaatst. Gelukkig kwam ik in Villa Vagebond terecht. Hét asiel bij uitstek waar tijd en geduld heel belangrijk zijn. En dat is nou net wat ik nodig heb. Toen ik hier aankwam heb ik een tijdje onder de kast gezeten want ik was nogal van mijn melk door de verhuis en ik vond al die nieuwe omstandigheden en mensen nogal eng. Maar ik maak vorderingen. Tegenwoordig vind je mij aan de deur als de verzorgers binnenkomen en ook als er eten aan te pas komt. Dan laat ik mij goed aaien maar ik moet wel heel rustig benaderd worden anders schiet ik onder de kast. Vandaar uit kijk ik de kat uit de boom en als ik vind dat alles oke is, kom ik er terug van onderuit. Moet je een geheimpje weten? Verzorgster Nathalie heb ik heel graag. Laatst heeft ze mij als een baby gedragen en genoten dat ik heb! Amaai! Bij mensen waarbij ik mij geborgen voel, durf ik veel. Ik heb hier ook een prima voorbeeld en dat is den Theo. In het begin was hij ook van de wap en zaten we samen veel onder de kast. Maar ook Theo is helemaal opengebloeid en een ware avonturier worden. Die schuimt lekker alle kamers af op zoek naar een speeltje of een extra hapje. Bij Theo vind ik veel steun. Hij is als het ware een grote broer voor mij. “Kijk!” Zegt hij. “Zo moet je doen. Staartje in de lucht en lekker zelfverzekerd een rondje doen en alles gaan onderzoeken!”. Wij worden dus enkel samen geplaatst want ik kan niet zonder Theo. Dat je de lotto wint, daar is weinig kans toe maar als je ons samen adopteert, dan heb je gegarandeerd de jackpot gewonnen! Dus bel of mail maar eens voor ons.

Theo (kater, 5 jaar)
Jessie (poes, 12 jaar)
 

Geplaatst op 18-03-2017
Theo
Safari.

Hallo allemaal,
 
Ik ben het Theo, maar ho,ho niet te enthousiast, ik weet dat ik er goed uit zie, maar van al dat enthousiasme word ik verlegen en trek me terug.
Sinds mijn aankomst in de villa ben ik wel zelfverzekerder geworden. Ik duik niet meer onder de kast, maar sta al op mijn verzorgers te wachten als ik de voordeur open hoor gaan.
Wie weet wat ze komen brengen.
In het begin liet ik mij alleen aaien als ze het eten kwamen brengen, maar nu kan ik ook genieten van het aanraken zonder lekkers. En als mijn verzorgers er rustig voor gaan zitten, draai ik om hen heen om gestreeld te worden. Aandacht delen met mijn kamergenootjes is geen probleem.
Jawel, het komt wel goed met mijn vertrouwen in jullie mensen. Maar geef mij vooral rust en tijd.
Oh ja, en als de ogen niet op mij gericht zijn, dan speel ik ook graag met een muisje of een balletje.
 
Groetjes Theo
 
P.S. ik kan goed met andere katten overweg.
geen gezin met kleine kinderen of heel veel drukte.
Honden ken ik alleen van plaatjes en weet niet hoe ik daar op reageer.
Dient samen met Jessie geplaatst te worden.
Geplaatst op 15-03-2017
Momo
Safari.

Piep!
 
Ik ben Momo, een kater van 3 jaar. Ik ben helemaal zwart en ik verblijf in de Noordpool kamer. Toen ik pas binnenkwam in de villa had ik mijn vaste plekje in de krabpaal bij de deur. Je zag me soms zelfs niet liggen met mijn donker vachtje, jaja, tactiek! Er kwamen ineens allemaal handen op mij af die me graag wilde aaien en kroelen. Dan blies ik enorm hard, maar ik deed niets hoor, ik wou gewoon even laten zien dat ik een grote jongen was. Eens de handjes mij aaiden vond ik dit erg leuk, ik kan hier enorm van genieten. Ondertussen ben ik uit mijn schelp gekropen. Ik zit nog steeds vaak ik mijn krabpaal, maar als ik de deur hoor open gaan spring ik eruit en kom meteen alle aandacht opeisen. Ik geniet echt van de aaitjes en knufjes! Ik kan ook goed met andere katten overweg, maar soms deel ik wel een pets uit, ik moet toch laten zien wie hier de baas is eh? Ik geef jullie een seintje zodra ik vrij ben voor adoptie, en ik hoop dat ook ik dan mijn gouden mandje mag vinden. Ik zie zoveel katjes vertrekken in de Villa en stiekem ben ik wel een beetje jaloers!
 
Dikke poot en kopjes, Momo.
Geplaatst op 13-03-2017
Pom
Noordpool

Koekoek! 
Ik ben Pom.
Vrijdag bracht men mij naar Villa Vagebond want ik liep een beetje rond te dwalen aan de Maas in Maaseik. Ik kreeg daar samen met enkele andere zwervers eten. De melder kon mij niet in huis nemen omwille van zijn eigen kat maar was zo vriendelijk om mij een ticketje 5-sterrenasiel te regelen. Mijn geboortedatum wordt geschat op januari 2012 en mijn kroonjuwelen zijn al foetsie. Ik ben een lieve kater, laat mij goed aaien en knuffelen. Ik moet nog even in de quarantaineruimte verblijven maar nadien mag ik op zoek naar een definitieve thuis. Wordt vervolgd!

Voorlopig nog niet te reserveren.

Geplaatst op 11-03-2017
Milo
Quarantaine

Milo is toch een leukerd!

Onlangs kwamen Milo, Momo, Monti en Maaike bij ons binnen. Ze verbleven allemaal in een leegstaand huis, ze waren achtergelaten..
Milo is de onderzoeker. Zodra de kamers van de Villa openstaan, steekt Milo nieuwsgierig overal zijn neus tussen. Chillen in de strandkamer, uit het raam gluren in de Noordpool, wandelen in de bergen, Milo is overal te vinden.
Zodra de poetswerkzaamheden starten, komt hij ons uitbundig begroeten en staat zijn kwebbel niet stil.
Ja jongen,we weten het, wij gaan ook op zoek naar een huisje voor jou!
Milo is geen oppakkat, hij komt wel gezellig naar jou toe... Andere katten geen probleem, maar geef hem de vrijheid in huis. Een buitenluchtje scheppen, zal hij erg waarderen :-)

 

Geplaatst op 05-03-2017
Pistache
Junglekamer.

Voorlopig niet te plaatsen wegens een onstabiele gezondheid.

Hai, ik ben Pistache. Ik werd ziek aangetroffen op de straat. Toen ik bij Villa Vagebond binnenkwam, mocht ik meteen naar de dierenarts waarvan ik een hoop medicijnen meekreeg. Mijn vuile oortjes zijn nu proper en er werden ook wat tandjes getrokken. Nu heb ik soms nog last van mijn maag en darmen maar daarvoor krijg ik sensitivity brokjes. Oh ja... nog iets: ik ben aidspositief maar hey... laat ons het over de positieve dingen hebben. Eerst was ik nog een beetje bang maar nu niet meer hoor. Soms haal ik al eens een grapje uit met de verzorgers want ik ben een echte Houdini. Zo had ik eens de kast open én toe gedaan en mij daarin verstopt. En zij maar zoeken naar mij! Op een andere keer had ik mij in de poef op de gang verstopt. Ik hoorde altijd maar voetstappen op en naar gaan en ‘waar zit ‘em nu’? Je moest hun gezicht gezien hebben toen ze mij uiteindelijk vonden! Hilarisch!

Net als Marijn, Rusty en Remy, ben ik ook op zoek naar een speciale thuis waar ik steeds binnen mag vertoeven of waar ook een afgesloten ren aanwezig is zodat ik geen andere katten besmet. Af en toe kan ik eens bijten, maar ik geef signalen. Ik word dus niet bij kleine kindjes geplaatst. Naar andere katten toe kan ik ook dominant zijn. Je hoort me al afkomen hé? Ik zoek dus een speciaal baasje die me neem zoals ik ben. ’t is natuurlijk wel zo dat ik de laatste tijd heel wat meegemaakt heb. Waarschijnlijk ligt het daaraan dat ik een beetje rebels ben. Ik zou graag mijn wilde haren verliezen maar dat kan alleen als ik op een definitieve plek tot rust kan komen. Misschien bij jou?
 
Groetjes,
Pistache
Geplaatst op 03-03-2017
Pêche
Jungle

Hallo mag ik me even voorstellen...

Ik ben Pêche en ik ben in tegenstelling tot wat de mensjes zeggen gene 'rosse', maar wel een mooi rode kater, al zeg ik het zelf....mijn verhaal begint natuurlijk bij mijn geboorte.Ik ben geboren op 1 november 2009 en ben afkomstig uit Kortrijk. Nee, ik heb geen gemakkelijk leven achter de rug. Samen met mijn vriendje leefde ik in een tuin bij mensen... We kregen wel te eten. Ik had ook veel pijn aan mijn tandjes, wat het voor mij moeilijk maakte  om brokjes te eten, maar ik deed mijn best hoor! Maar we waren niet echt gelukkig daar en toen heeft de mevrouw gebeld met iemand van een "villa" ofzo'. Het was wel heel wat hoor, want ik liet me niet zomaar vangen...hihihi... Ik was het natuurlijk gewend om met mijn vriendje alleen te zijn en te spelen en zot te doen. Maar uiteindelijk ben ik dan toch meegegaan, wel vrijwillig moet ik zeggen. Eigenlijk had ik teveel last van mijn bekje... Dus daar aangekomen in de Villa moest ik allerlei testjes ondergaan, ik werd wel goed nagekeken hoor... Een paar tandjes werden er getrokken, maar het ergste was voor mij dat ik te horen kreeg dat ik aids positief ben! Wat ben ik geschrokken seg! Maar dan hebben de grote mensen mij alles verteld dat ik nog wel met ander katjes kan spelen en ravotten! Ik moet wel medicatie blijven innemen, dus zo erg was het allemaal niet.. enfin... Ik zit hier dus in de Villa en ik moet zeggen: ik word hier behandelt als een koning! Ik lig op de beste plekjes in de keuken en als ik me wil terug trekken, ga ik naar mijn kamer: de Jungle zeggen de mensen. Ik ben een echte babbelkous en ik knuffel graag! Ik geef graag kopjes en 's ochtends als ik de deur hoor opengaan, ben ik de eerste die een babbeltje wil doen en dan eten, het liefst natvoeding, anders moet ik te hard kauwen. En dan is het tijd voor mijn medicijntjes. Ik word wel in de watten gelegd, maar ik vind dat de tijd rijp is dat ik... hoe zeggen ze dat hier weer... aah jaa...een gouden mandje krijg...Ik hoor zoveel goede dingen over gouden mandjes dat ik het wil proberen.Ik wil ook een mama of een papa met wie ik kan kletsen en spelen! Kleine mensjes mogen er ook zijn hoor, kan ik perfect mee opschieten! En misschien een vriendinnetje poes, want ik kan nog altijd lekkere kusjes geven hoor, maar ze mag niet dominant zijn! Zeg nu zelf... is dit geen mooi verhaaltje? Ik zit nog steeds in de Villa. 

Kom mij gewoon eens bezoeken en ik zal de eerste zijn voor een babbeltje! 

Groetjes Pêche xxx

Voorlopig nog niet te reserveren wegens gezondheidsredenen.

Geplaatst op 01-03-2017
Freya
Safari.

Freya herboren!
Freya is één van de katjes die in een grote zwerfgroep leefde en waarvan de verzorgster onlangs kwam te overlijden. Een goede vriendin beloofde deze lieve dame dat ze voor allen een goede thuis zou zoeken en dus kwam Freya, samen met nog 4 andere vriendjes, bij ons binnen. In het begin zat ze maar wat sipjes te wezen want ze had ontzettend veel pijn in haar bekje. Maar een grote gebitssanering bracht soelaas en Freya bloeide als het ware helemaal open. Van de triestige en bange Freya is niets meer te merken. Integendeel! Onze speelvogel geniet van haar verblijf in ons asiel en helpt de verzorgers met alle klusjes! Op haar to do-lijstje staat ook: klimmen, rennen, springen en uiteraard uiltjes vangen. Geniet ervan Freya!


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtSteunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg