Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In MEI 2017 hebben 8 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 31-05-2017
Radja
Strand

Het leven contempleren? Ik, Radja, ken er alles van! 
Nou? Moeilijk woord hé? Ik zal het even uitleggen. Contempleren is een mooi begrip voor diep nadenken. Het nu al diep en grondig overdenken van mijn gewenste toekomst. Hierbij ben ik als het ware, als een architect, nu al bezig om mijn grootste dromen, in mijn gedachten en fantasie, vorm en inhoud te geven. Nog niet duidelijk? Ik zal een voorbeeld geven! Een tijdje geleden kwam ik bij Villa Vagebond binnen. Omdat ik zo lief en tam ben (+ ik was ook al gesteriliseerd) moet, jawel moét, ik hier 45 dagen blijven omdat de wet het voorschrijft. Ik sta onder de tab “heb ik al een baasje?”. Inmiddels verscheen ik al verschillende keren op facebook, maar blijkbaar mist niemand mij want ik werd nog niet opgehaald. En wat moet een poesje dan doen om de tijd te doden? Jawel, het leven contempleren. Hoe zie ik mijn toekomst? Wel, nù zet er iemand een groot kruis op de kalender bij 25 mei met daarbij de boodschap: “bellen naar kattenbemiddeling voor Radja”. Want op 25 mei zit die periode van 45 dagen erop. Wat zijn mijn perspectieven? Op exact 26 mei krijg ik bezoek van mijn nieuwe baasje. Die was zo bedachtzaam om direkt een transportkooitje mee te brengen en samen zetten we onze poot op de adoptiepapieren. Baasje steekt het boterbriefje in zijn/haar binnenzak en weg zijn we, zonder omkijken! Ik eindig mijn contemplatie met de woorden: “en ze leefden nog lang en gelukkig!”.
Geplaatst op 24-05-2017
Davina
Noordpool.

Kennen jullie het verhaal nog van Davina? Dit verscheen op 8 juni op de pagina van Zwerfkat In Nood. We recapituleren even. Die dag werd er een vrachtwagen in Dilsen-Stokkem uitgeladen die van Eindhoven kwam. Plots deed men een schrikbarende ontdekking. Er sprong een poes uit een grote ijzeren kist en in blinde paniek rende ze weg. Maar ze was niet alleen! Er zaten ook nog vier kittentjes in de kist die net geboren waren. Mama dacht dat ze in Eindhoven veilig kon bevallen in die kist maar niets was minder waar. Het werd voor haar een ware nachtmerrie. De kittens werden in veiligheid gebracht en na een tijdje werd ook de mamapoes gevangen op het bedrijventerrein. Ze was erg over haar toeren maar een tijdje na de hereniging met haar kittens kwam haar moedergevoel terug boven en zoogde ze toch haar kinders. Inmiddels zijn deze groot genoeg om hun vleugels uit te slaan en dus mocht Davina verhuizen naar ons asiel. Ze is nog bang maar tegelijkertijd toch nieuwsgierig. We hebben haar in een kamer gezet met socialere katten en hier was ze erg in geïnteresseerd. Ze lijkt precies bij onze lieve Jax wat steun te zoeken. Ze is bang maar tegelijkertijd toch nieuwsgierig. We hebben haar in een kamer gezet met wat socialere katten en hier was ze zeer geïnteresseerd in. Ze lijkt precies bij Jax wat steun te zoeken. Nou Davina, neem maar alle tijd om te acclimatiseren. Alles mag. Niets moet. Wij hebben tijd en geduld. En straks gaan we voor jou op zoek naar een nieuwe thuis.

Geplaatst op 20-05-2017
Polly
Safari

We kregen een melding van de politie dat er een mevrouw was overleden en er 2 katten in huis waren.

Verdere info volgt nog. 
Voorlopig niet te reserveren.
Geplaatst op 20-05-2017
Babs
Safari

Bonsoir Mon Amour!
Onlangs kwam ik Villa Vagebond binnen omdat mijn baasje overleden was en de rest van de familie had geen affaire met mij. Dat van “mijn baasje”, vind ik nog altijd heel spijtig. Dat van “de rest van de familie”... daar ben ik al lang over. Intussen ben ik al goed geacclimatiseerd in het asiel. Wat de toekomst betreft... ik ben al peentjes aan het zweten voor 7 mei want dan zit mijn quarantaineperiode erop. Gezien ik gezond, sociaal én knap ben, zou de telefoon vanaf dan roodgloeiend moeten staan. Begrijp je dus dat ik zenuwachtig ben?
Verdere info volgt nog. 
Geplaatst op 19-05-2017
Oethe
Gastgezin

Nou hèhè, het heeft effe geduurd, maar dan heb je ook wel wat :-)
Ik kan nu wel pronken met mijn wapperende manen, maar eerst wil ik jullie iets over mezelf vertellen.
Het begon allemaal 12 jaar geleden, toen ik zwanger werd....
Ik wandelde het terrein op van een psychiatrische instelling en werd er hartelijk onthaald door alle patiënten en verpleegkundigen. Ik kreeg mijn kinders, er werd voor ons gezorgd.
Er zat wel 1 stout mens tussen, die vond het blijkbaar nodig om benzine over me heen te smijten. Als ik eraan terugdenk, gaan nog de rillingen door mijn lijfje.
Maar goed, de jaren verstreken en ik kreeg mijn natje en mijn droogje.
Echter kwam die donkere schaduw weer, en de afdeling waar ik eerst vertoefde, werd afgebroken. Het hele gebouw werd met de grond gelijk gemaakt en wie bleef er achter? Ik!
Maar een lieve ziel van het gebouw ernaast zag mij en besloot me mee te nemen. Er kwamen weer geluksmomentjes, ik ging het weer goed krijgen!
Ze waren allemaal super lief voor me. Maar komt ie weer.. ik was ondertussen al 12 jaar oud en ik werd ziek. Echt beroerd dus. Ik had een te snelle schildklier, maar met 1 pilletje per dag zou ik echt wel opknappen.
De grote baas vond dat ik weg moest, anders kreeg ik het beruchte spuitje.
Het personeel was in rep en roer en toen mocht ik verhuizen naar een veilige plek.
En nu zit ik dus hier. Maar mijn gezondheid was heel heel slecht en ik had er geen zin meer in. Ik vond het genoeg geweest. Klaar!
Maar ik werd gedwangvoerd en ze gaven me niet op. Zucht, oke dan, zal beetje meevechten dan.
Na een tijdje ging het wat beter met me, ik was klaar om langs de tandarts te gaan, en werden er wat ongelijkheden hersteld.
En toen..... toen werd ik blij! De pijn is weg, ik voel me zelfs herboren...
Ik wil weer leven, gaan genieten, ik overtrof ieders gedachte, zelfs de dierenarts was verwonderd haha.
Eten is nu genieten, ik neem grote happen en kijk vervolgens tevreden in de spiegel. Mijn botjes zijn verdwenen, ik ben weer een mooie dame, stralend, trots en gezond.
Ik wil graag geknuffeld worden en jullie zijn zo lief! Ik ben geen op-schoot-typje, maar ik zit dolgraag naast je en kan heel adorerend kijken. Je mag mijn zachte manen strelen en schattige woordjes in mijn oor fluisteren. Ook mag je geregeld naar de keuken lopen en met gevulde handen terugkomen, dat waardeer ik enorm.
Heb jij nog een plekje vrij aan tafel, en geef jij me elke dag een pilletje voor mijn schildklier? Dan zal ik jou de grootste verhalen vertellen, mijn babbel heeft het altijd heel druk ;-)
Lief kopje en een dankbare blik, Oethe x

Geplaatst op 19-05-2017
Jinx
Strand

Welkom Jinx!

Vorige week kwam deze prachtige zwarte kater bij ons binnen. Hij liep al een week rond bij een oude dame in Elen Dilsen Stokkem. In de buurt was hij niet bekend en er was ook geen sprake van een zwerfkattenpopulatie in de buurt.
De mevrouw kon dit charmante gezelschap ook niet houden omdat hij veel rond haar benen draaide en zij net een nieuwe heup heeft. (Zij was bang om te vallen, wat heel begrijpelijk is) en dus mocht hij bij ons binnenkomen.

Jinx, zoals we hem genoemd hebben, is een zwarte ongecastreerde (maar dat zal niet lang meer duren ;-) )kater van ongeveer een jaar oud. Niet gechipt. 
Het is een heel vriendelijk mannetje die zich goed laat verzorgen want hij had wat vlooien en vuile oortjes. Verder verkeert hij in blakende gezondheid. Dat is eveneens te merken aan zijn vacht die blinkt als een spiegel. Hij wil steeds graag geaaid worden en ook optillen is geen probleem.

Nou Jinx? Je bent zo tam en zo lief? Zou er iemand zijn die je mist? Je eventuele eigenaar heeft tijd tot 13 mei (wettelijke termijn) om zich te melden. Zoniet, dan gaan we voor jou op zoek naar iemand die zijn "inner goth" wil verruimen en deze zwarte parel een gouden mandje wil geven. A propos, deze lieve jongen heeft reeds alle hartjes van de verzorgers gesaboteerd en op hol laten slaan! Jinx toch? Jij charmante hartendief! 💛

Ps. Bellen of mailen voor onze casanova heeft geen zin want hij moet nog tot 13 mei op de website bij "baasje gezocht".

Geplaatst op 13-05-2017
Kyara
Strand

Piep! 

Wie is Kyara? Wel dat ben ikke natuurlijk! Ik ben een lekker ongecompliceerd poesje van 3 jaar. Bovendien ben ik een knappe ‘rooie’. Normaal hebben rosse katten temperament en pit. Maar ik niet hoor. Ik ben heel lief, kan met andere katten, speels, rustig, ik houd van aandacht en knuffelen. Ik ben gewoon een gelukkig katje en dat merk je aan mijn spinmotortje dat steeds overuren draait. Oh!? En mijn pootjes staat ook niet stil! Van contentement trappel ik erop los. Lekker mandje kneden zodat het als een opgeklopt kussentje lijkt! Als je wil dat ik jou eens een massage geef, moet je maar eens langskomen hé? Qua vergoeding vraag ik niet veel hoor. Gewoon een natje en droogje en een bakje water. En natuurlijk ook een dak boven mijn kopje. Een tuintje is ook lekker meegenomen want ik zit graag buiten.
Maar ook samen kuisen vind ik knus!

Zo! Wat moet je nog meer hebben? Ik ben echt een droomkatje zonder gebruiksaanwijzing.

 
Dikke poot, Kyara.
Geplaatst op 08-05-2017
Piepelien
Quarantaine

Hallooootjes,
Hier ben ik weer, het omaatje met één tand, zonder kunstgebit, hihi.
Nee, even alle gekheid op een stokje.
Ik ben een mooi, leuk, oud dametje, die houdt van gezelligheid.
Gezelligheid met mensen wel te verstaan. 
Ik heb graag alle aandacht, dat mag toch wel op mijn leeftijd, of niet? Ik ben namelijk al 12 jaar.
Ik zoek een huisje waar geen andere dieren te vinden zijn en een baasje die veel thuis is (lees; niet meer dan parttime werkt). 
Ik wil mijn oude dag slijten in alle rust en met veel gezelschap van mijn baasjes.
Kun jij me zo’n huisje bieden? Neem dan contact op!

Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtSteunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg