Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In JULI 2017 hebben 10 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 30-07-2017
Streepje
Strand

Hallooo is daar iemand? 

 

Niet té dichtbij komen... Ik ben Streepje en ik ben 1 jaar. Zoals mijn naam het zegt, ben ik een kater met veel grijze streepjes op mijn mooie vacht, die perfect samen gaan met mijn helder groene kijkers. Ik ben nog altijd een beetje bang... Het gaat wel iedere dag beter en beter, maar toch, we doen het nog even rustigaan... Ik ben in deze grote Villa terecht gekomen op 1/6/2016. Mij hoor je niet klagen hoor! ik krijg veel aandacht, lekker eten, veel liefde en ook een beetje bachbloesem in mijn drinken om me wat meer zelfvertrouwen te geven. Maar ik merk toch dat ik een mama of een papa nodig heb, die heel geduldig met mij zal moeten zijn. Geen overhaaste knuffelbuien of oppakken. Mij gewoon mijn eigen gang laten gaan. Kleine kindjes... nee... ben ik geen fan van. Ik benadruk nog even... als je voor mij kiest, wees er echt zeker van dat je heel veel geduld met mij moet hebben. Pas dan kunnen we samen een mooie band opbouwen. 

 

 

 

Ik wacht op je! 

 

Groetjes Streepje xxx 

ps: met knuffels wacht ik nog liever een beetje.... 
Geplaatst op 30-07-2017
Ariana
Strand

Hoi hoi,

Ikke hier, Ariana! Half december kwam ik in Villa Vagebond binnen, samen met enkele andere vriendjes. Ik woonde voordien in een zwerfpopulatie die dreigde doodgemaakt te worden omdat er twee soortgenootjes leucosepositief werden getest. Gelukkig had ik een engelbewaarder die voor mij een ticketje naar Villa Vagebond regelde. Daar kreeg een prikje en vervolgens stroomde mijn bloed naar zo'n tubeke. Het werd opgestuurd naar het labo en raad eens wat het resultaat was? Tadaaaa! 
Leucosenegatief! Pfieuwww! Ikke blij! Omdat ik nogal schuw was verhuisde ik naar een opvanggezin waar ze meer 1 op 1 met mij konden bezig zijn. In het begin vond ik die mensenhanden vreemd. Ik was er niet zot van maar inmiddels weet ik wel beter. Als ze mij nu kroelen kan ik er immens van genieten. Ah fijn! Nog! Nog! Af en toe ga ik, uit eigen beweging, zelfs bij mijn mensjes zitten. Als ze mij oppakken en aaien blijf ik zelfs lekker bij hen zitten. Bij onverwachte bewegingen schrik ik nog wel maar ik ren niet meer weg. Hoe vind je dat? Ik maak vorderingen hé? En dus mag ik op zoek naar een baasje waar ik in alle rust kan wennen aan een nieuwe omgeving en waar men niet verwacht dat ik direct op 't schootje kom zitten. Rustig opbouwen is mijn moto. Rome werd toch ook niet op 1 dag gebouwd hé? Hier lopen trouwens nog poezels rond en daarmee kan ik prima overweg. Ik zou dan ook graag mijn intrek nemen bij iemand die al poezen heeft want die vind ik geweldig!
Ben jij een dierenvriend met veel geduld en kan je nog eentje verwelkomen bij jouw stabiele poezenroedel? Laat het mij zeker weten via kattenbemiddeling. Die regelen mijn agenda :-)

 


Groetjes,
Ariana (poes, 1 jaar)

Geplaatst op 30-07-2017
Fientje
Strand

Hey ik ben Fientje. Een échte huis- tuin en keukenkat. Neem dat laatste maar gerust letterlijk! Ik vertoef heel graag in de keuken. Grote kans dat er iets te snoepen valt. Je hoort het al, ik ben echt een heuse lekkerbek. Ik hoef geen grote dingen hoor. Geen 5 gangen diner. Gewoon een lekker stukje kip, of zo'n lekker kattensnoepje. Mmm, het water loopt me al in mijn bekje. Ik ben ook graag bij onze verzorgers. Als ze in kantoor iets willen maken op de computer, dan lig ik er gezellig bij. Welliswaar op de bureaustoel. Die ligt zo lekker zacht. En de lieverds laten me dan ook lekker liggen en nemen een gewone stoel. Ja ik word hier wel verwend. 
Ik ga nog even genieten hier in deze leuke villa, en dan binnenkort mijn koffertje pakken, richting gouden mandje. Grote kans op nog meer lekkers en leuke plekjes.
Knuffeltje Fientje
Geplaatst op 25-07-2017
Mara
Strand

Hallo lieve mensen,
Ik ben Mara, een mooie meid van 1 jaar jong. 
Ik woonde voorheen op straat in een zwerfkat kolonie.  Dat was een zwaar leven kan ik je vertellen. Elke dag was overleven. Er werd gefluisterd dat men ons wilde opruimen. De angst sloeg om mijn bange eenzame hartje. Wat hield dat in ?? Was ik mijn leven nog wel zeker ?? 
Op een dag werd ik, samen met mijn vriendjes Samson, Grisou en Seop meegenomen. Waar gingen wij naartoe ?? Allemachtig wat waren we bang zeg. 
Tot mijn grote verbazing kwamen we terecht in een gebouw dat Villa Vagebond heet. Hier word ongelooflijk goed voor ons gezorgd. Het is er lekker warm, krijgen elke dag eten en drinken en de kamers zijn super de luxe ingericht. Het is hier goed vertoeven. 
Ik woon nu inmiddels in de strand kamer. Bang ben ik nog altijd wel. Ik vind de mensen die hier zo goed voor ons zorgen nog een beetje eng. Ik durf dan ook nog niet door de kamer te wandelen als die mensen ook in de kamer zijn. 
Als ik geaaid word dan sluit ik mijn oogjes en kriebelen onder mijn kinnetje vind ik zaaalig. Maar als ik er genoeg van heb of gewoonweg geen zin dan geef ik een mep. Tja... Je moet wel duidelijk je grenzen stellen toch ? 
Beetje bij beetje kom ik er wel. Ik heb gewoon nog wat tijd nodig om te ontdekken dat mensen helemaal niet eng hoeven te zijn. 
Als ik zover ben om op zoek te gaan naar mijn gouden mandje geef ik een seintje
Geplaatst op 23-07-2017
Sammy
Jungle

It's easier to leave than to be left behind. En precies dat heb ik pijnlijk genoeg moeten ervaren. 
Ik, lieve en aanhankelijk kater van 6 jaartjes jong bleef helemaal alleen achter toen mijn baasjes gingen verhuizen. De andere katten mochten mee behalve ik !!!! 
Ik was diep geschokt en ontroostbaar. Wat had ik toch verkeerd gedaan dat ik niet mee mocht ? Is het omdat ik een FIV katje ben ? Dat zal toch niet, want ik leef net zo'n normaal leven als niet FIV katjes. 
Intens verdrietig werd ik binnengebracht bij Villa Vagebond. Sodejuukes wat word hier goed voor mij gezorgd. Iedereen vind mij ne lieve vriend. Ik geniet dan ook enorm van al die aaitjes en knuffels die ik krijg. 
Waar ik totaal niet van geniet is van dat spul in een bakje dat ze hier 2x per dag serveren. Natvoer noemen de verzorgers dat. Nou... Ze mogen het houden hoor,  ik hoef dat nat spul echt niet !! Geef mij die droge brokjes maar, en dan het liefst gepresenteerd op een bordje, uit een bakje eet ik dat niet. Helemaal ben ik in mijn nopjes als  een van die dames die het eten brengen dan gezellig blijven staan kletsen als ik zit te smikkelen. 
Je hebt het vast al door.... Ik hou van gezelschap. Ook het gezelschap van mijn soortgenootjes vind ik prima. 
En weet je wat ik nou helemaal het einde zou vinden ??? 
Dat ik binnenkort mag verhuizen naar mijn forever home. Dus bij deze knal ik hem er even in: 
Ben jij op zoek naar een sociale, lieve, aanhankelijke mooie tijger kater die er niet van houd om opgepakt te worden, maar wel van op schoot liggen en knuffelen ?? Zo'n lieve rakker die altijd aan jouw zijde zal blijven ? Dan ben je op zoek naar mij !!!  
Ik ga tegen de mensen hier zeggen dat ze alvast bij de telefoon gaan zitten en de mail in de gaten moeten houden. Dan ga ik lekker op mijn warme plekje liggen wachten op jou. 
Tot snel !!!
Poot van Sammy. 
Geplaatst op 14-07-2017
Jules
Noordpool

Onze wittekop Jules (net wakker) springt eens even binnen om jullie een goedemorgen te wensen. 
Jules zag het levenslicht in – ongeveer - mei 2014. Wat er nadien gebeurde, weten we niet. Maar wat wel vaststaat is dat zijn leven veranderde op 14 mei 2017 want dan werd verhuisde hij van de zwerfkattenkolonie uit Neerpelt naar het paradijs in Villa Vagebond. Al snel werd duidelijk dat hij een moeilijke eter was en dus mocht hij weer verhuizen naar een gastgezin zodat hij goed in ’t oog kon gehouden worden. Daar ontpopte hij zich tot een charmante prins die helemaal blij en nieuwsgierig was en kirde om aaitjes en aandacht. Vorige week mocht hij terug naar ons asiel verhuizen om van hieruit verder op zoek te gaan naar een nieuw baasje.
Inmiddels heeft hij zijn draai al gevonden in de Strandkamer en de verzorgers kunnen het beamen. Onze wittekop heeft ieders hart gestolen. Hij houdt van knuffels en aaitjes maar kan ook rustig ergens liggen soezen. Kortom, Jules is een zalige kater waarvoor we een fijn huisje zoeken.
Geplaatst op 08-07-2017
Beau
Bergen

Heel voorzichtig kom ik me toch eens voorstellen. 
Mijn naam is Beau. 
Ik ben een mooie meid van 2 jaartjes jong. En ik zal maar meteen met de deur in huis vallen. 
Ik vind het allemaal nogal eng. In het begin kan ik blazen als de beste als je in mijn buurt komt. Ik kwam alleen uit mijn veilige mandje om te eten, maar als een van de verzorgers de kamer binnen kwam vluchtte ik snel weer terug naar mijn mandje.
Maar na alles zorgvuldig in de gaten te hebben gehouden ben ik toch wel nieuwsgierig geworden en trok de stoute schoentjes aan. 
Ik woonde eerst in de Noordpool kamer maar ik vond het tijd voor een strandvakantie dus liep ik op mijn gemak over de gang naar de strandkamer. De twee verzorgster die op dat moment aanwezig waren lagen vol ongeloof op hun buik verderop in de gang mij te filmen. Maar zou je ook niet ? Ik ben echt een prachtige verschijning.
Na een aantal overnachtingen op het strand durfde ik het ook nog aan om een mini break in de bergen(kamer) te houden. 
Ik ben nu al zover zen dat ik me, als ik daar zin in heb, laat aaien. 
Graag zou ik nog een reisje willen maken, en wel naar een gouden mandje. Ik hoor daar, hier in de Villa zoveel lof over, dat ik dat ook wil.
Heb jij dat mandje voor mij ? Ben jij een rustig persoon en gun en geef jij mij alle tijd om me bij jou op mijn gemak te voelen ? Dan moet je toch echt gaan bellen of mailen. Want met liefde, tijd, geduld en lekkere hapjes worden wij echt dikke maatjes, maar jullie moeten nog heel eventjes wachten, ik laat het jullie weten zodra ik vrij kom voor adoptie. Ik hoop je snel te ontmoeten. 
 

Een voorzichtig kopje van mooie Beau. Voorlopig nog niet te reserveren.

Geplaatst op 08-07-2017
Samson
Safari

Hallo,
Ik ben Samson, een kater van 6 jaar. Mijn naam is Hebreeuws voor “zonnig” maar merken jullie mijn bedrukte blik op? Momenteel is er niet zo veel zonnigs in mijn leven. Begrijp mij niet verkeerd. Ik heb het hier redelijk goed maar het kan natuurlijk altijd beter. Wat is beter? Wel ik ben nogal bang voor mensen en die komen hier voortdurend binnen en buiten gewandeld. Gevolg: ik zit meestal diep in de krabpaal verscholen en als iedereen weg is, dan pas kan ik eens mijn pootjes strekken. Eerder durf ik niet...uit angst. Vandaar mijn smeekbede: ik zou graag bij iemand intrekken die op een manège woont of een boerderij heeft. Heb je dat niet maar woon je wel op de buiten? Geen probleem. Een tuinhuisje of stal is ook goed. Veel mensen hebben toch een tuinhuisje? Waar zetten jullie anders het grasmachine? Toch niet in de living of de keuken? Wie heeft zo’n plekje voor mij? Een plekje waar ik eerst even binnen kan wennen aan nieuwe geuren en geluiden en waar ik nadien, in de vrije natuur, mij mag uitleven. Ik verwacht wel steeds een lekkere maaltijd in mijn buitenverblijfje en ook dat je met mij naar de dierenarts gaat als ik ziek ben. Ben ik veeleisend? Neen toch? Met een dak boven mijn hoofd (hoeft niets chique te zijn), een bakje korrels en bakje water ben ik al tevreden. En in de zomer, als jij op je terras zit te genieten, dan zie je mij wel eens passeren en tover ik een glimlach op jouw gezicht. Want dan ga je zeker denken: “weer een katje dat het goed heeft, niet hoeft te zwerven en zijn kostje bij elkaar scharrelen. Weer een katje dat gelukkig is!” So? Wie doet mijn naam eer aan en wil mij terug laten schitteren als de zon? 
Ik vraag niet veel. 
Geplaatst op 08-07-2017
Seop
Safari

Hallo, bonjour,
Ici Grisou,  weet je nog? Ik kom je wat vertellen over m'amie Seop. Ze is erg verlegen, en vertelt niet graag over zichzelf, dus help ik haar un petit peu. 
Daar zijn vrienden voor.
Onze Seop is een superlieve en tres belle chat! Ze is nieuwsgierig naar het personeel, maar vindt ze toch enorm eng. 
Ze droomt van een huisje, net als de villa, waar ze rustig zichzelf kan zijn, en veel verstopplekjes. Ze houdt van grande cuisine, trouwens, wij katten allemaal!
Ze hoopt toch dat Samson  met haar mee verhuist. Hij beschermt haar tegen die enge tweevoeters en andere dingen.
De andere katten vinden haar ook tres belle! Volgens mij zijn Charlie en Felix stiekem verliefd op haar.  Maar ssst,  dat is ons petit geheimpje.
Grand bisou van Grisou,  en kuspootje van Seop xxx
Geplaatst op 08-07-2017
Lucas
Bergen

Ik ben een heel lief katje dat heel graag knuffelt. Ik kan heel goed met andere katten om. Iedereen is direct op mij verliefd o.w.v. mijn lieve snoetje. 

 
Dikke poot, Lucas. 

Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtSteunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg