Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In FEBRUARI 2018 hebben 14 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 26-02-2018
Lola
Noordpool

Hoii!
 
Ik ben Lola, 1 jaar en ik kom van een melding van Bree, samen met een aantal vriendjes zijn we in de Villa terechtgekomen. 
Mijn oogje was gekwetst dus dat heeft dokter Brecht moeten verwijderen. Maar ik ben nogsteeds een knappe meid hoor, ook met mijn 1 oogje. 
Toen ik pas in de Villa was was ik erg onder de indruk, en verstopte ik me overal. Zeker als ik de verzorgers zag lopen kroop ik helemaal ver weg. 
Ondertussen laat ik me nog niet aaien, maar verstoppen doe ik niet meer!!  Ik speel graag met de ballenbaan, maar lig ook graag knus, warm in mijn mandje ... Ben jij iemand met veel geduld, en wil je mij de kans geven je vertrouwen te winnen, dan neem zeker contact op. 
Ik wacht vol ongeduld!
 
Knufje Lola. 
Geplaatst op 26-02-2018
Rififi
Kantoor

Welkom Rififi!

Momenteel zijn er 12 zwartje katjes en Rififi is er eentje van. Voordien zwierf hij rond in de Ardennen bij de ouders van de meldster. Men had medelijden met hem en zodoende reisde hij mee naar Brussel waar hij een tijdje bij de buurvrouw logeerde. Helaas testte Rififi aidspositief en dus kwam hij op de wachtlijst van Buddy Kat terecht om vorige week zijn intrek te nemen in de junglekamer van ons asiel. 
Onze zwarte parel met zijn prachtige manen heeft nog slechts 4 hoektanden maar dat belet hem niet om van het leven te genieten. Hij is heel nieuwsgierig en kan niet stil zitten. Alles wordt onderworpen aan zijn curieuze blikken. Enorm lief en sociaal als hij is, gaan we hem uiteraard serieus in de watten leggen! Dat geldt trouwens voor alle katjes 😊.

Geniet maar van de warmte en goede zorgen Rififi en later gaan we op zoek naar een geschikte thuis.

Geplaatst op 24-02-2018
Sweety
Safari

Welkom Sweety!

Deze kater is vorige week binnengekomen nadat zijn baasje overleden was. Er was niemand om voor het diertje te zorgen en zodoende deed de buurvrouw een aanvraag bij ons. 
Of wij hem wilden opvangen? Natuurlijk! Het is een heel sociaal kereltje die direct naar je komt toegelopen als men de kamer binnenkomt. En dan maar à volonté kopjes geven en tegen de benen aanwrijven!
Wat een aandoenlijk ventje!

Geplaatst op 22-02-2018
Hannah
Bergen

Hannah is qua gestalte een lief, klein poesje. Het lijkt wel of ze nog een beetje kitten is. Maar ze heeft toch al haar rugzakje mee. En dat laat zich zien in haar karakter. In het begin was ze een pittig dametje. Klein maar dapper. Zich verstoppen en hard blazen als je te dicht kwam. De laatste tijd begint ze te ontdooien. Eerst mocht je haar eventjes aaien als je eten voor haar bijhad. Nu zijn we al zo ver dat als ze in haar mandje of lekker warm op de verwarming ligt, en je haar rustig benadert, je haar mag aaien zonder dat je eten voor haar hebt. Ze kijkt je in het begin wel nog wat wantrouwig aan maar als je het juiste plekje weet te vinden dan begint ze zelfs te spinnen.
Hannah is een mooie zwart, witte dame van 10 jaar oud. Ze hoeft niet perse naar buiten te kunnen, kan prima met andere katten en grote kinderen. Aangezien onze lady in black and white nog een beetje moeten wennen zou het fijn zijn als ze nog een beetje begeleid word in het socialiseren met mensen.
Geplaatst op 18-02-2018
Bonnie
Noordpool

Mooie lieve Bonnie.

Deze lieve poes liep al enkele weken in een woonwijk in Dilsen-Stokkem en bleef hangen bij steeds dezelfde voordeur. De voordeur van de meldster. Al weken wordt Bonnie gevoerd en probeert ze zich steeds in alle bochten te wringen om maar binnen te komen. In weer en wind, zelfs sneeuw... bleef ze zitten voor de betreffende voordeur. De meldster kon maar niet geloven dat dit een zwerfpoesje was, en heeft al het mogelijke gedaan om de eigenaar op te sporen. Maar niks, geen enkele reactie, helaas. We besloten haar op te nemen, ze wilde zo ontzettend graag een huisje binnenlopen, ze is zo ontzettend lief! Dus hier is ze dan, onze Bonny. Ze ziet er eigenlijk ontzettend goed uit. Geen klitten in haar mooie lange manen, ondertussen goed doorvoed ( kan komen door de meldster die haar dagelijks eten gaf) en ze heeft een knipje in haar oor. Een kenmerk dat ze waarschijnlijk al geholpen is. Helaas geen chip... Wij denken dat ze een baasje heeft gehad en we vermoeden dat ze erg gemist wordt. Ze zit nu veilig bij ons binnen, maar het zou nog mooier zijn als we haar baasje konden opsporen en we hen konden herenigen.... Helpen jullie mee met de zoektocht? En mocht zij geen baasje hebben, dan blijft ze natuurlijk bij ons en zullen we haar over een tijdje ter adoptie zetten! Wie o wie mist dit enorme lieve schatje...

Geplaatst op 17-02-2018
Bommel
Gastgezin

Bommel heeft nogal wat meegemaakt!

Gistermiddag is deze lieve jongen bij ons binnengekomen via een ander project.
Bommel was een zwerver die in zijn buurt altijd eten kreeg van mensen, totdat het noodlot toesloeg. Hij werd aangereden en een buurtbewoner bracht hem binnen bij een dierenarts. Hij bleek een bekkenbreuk te hebben en een breuk in de achterpoot. Zijn poot moest geamputeerd worden en de melder besloot alle kosten op zich te nemen, wat natuurlijk ontzettend lief is.
Hij moest 6 weken benchrust krijgen, maar omdat de melder op vakantie ging, werd hij overgebracht naar iemand van een zwerfkattenproject. Ook daar kon hij echter niet blijven, dus besloten wij Bommel gister over te nemen.
Gelukkig zou onze dierenarts die middag langskomen, dus werden de foto's van Bommel bekeken. Helaas was een pootamputatie niet nodig geweest, de breuk had prima kunnen helen. Maar goed, het is nou eenmaal zo, en Bommel bleek een ontzettend lief diertje te zijn! Helaas heeft hij voorlopig een overloopblaas, dus moet zijn blaas handmatig worden leeggedrukt.
Bommel hoeft geen benchrust, hij mist zijn poot, dus de kant van de bekkenbreuk wordt niet belast, en dat merken we .... hij is sneller dan het licht!! 

Geplaatst op 17-02-2018
James
Bergen

Lieve James...

Achtergelaten door zijn baasjes na de verhuizing.... 
Hoe kunnen mensen het in godsnaam over hun hart verkrijgen! Nou, hart? 
De nieuwe bewoonster trok zich godzijdank wel het lot aan van James en zodoende kwam hij bij ons. Deze verandering is nogal wat voor deze zachtaardige heer op leeftijd. Zo verlaten en dan ook nog eens ernstige spondylose. Hier krijgt James nu pijnstillers voor. Ook is hij inmiddels verlost van de klitten op zijn rug. Onze dierenarts gaf een fijn warmtekussentje kado, nou, dat doet dat stramme lijfje, vooral zijn pijnlijke ruggewervels, erg goed. 

Kom maar goed tot rust lieve jongen 

Korte omschrijving spondylose:
Arthrose van de rugwervels wordt spondylose ofwel spondylose deformans) genoemd. Hierbij wordt extra bot gevormd aan de zijkanten en aan de onderzijde van wervels. Dit leidt tot verstijving van de wervelkolom. Tevens kunnen de benige vergroeiingen drukken op de zenuwen, die uit de wervelkolom treden en de spieren, darmen en blaas verzorgen.
Het gevolg is:
• pijn aan of verlamming van de achterhand van het dier en/of
• verlamming van darm en/of blaas.
De klachten die voortkomen uit arthrose en spondylose zijn chronisch pijn en een beperking van de gewrichtsfunctie, waardoor de mobiliteit van het dier wordt aangetast.

Geplaatst op 17-02-2018
Speedy
Noordpool

Speedy zoekt een thuis!

Soms krijgen we de vraag of er kittentjes (die gaan trouwens steeds naar een opvangezin van Zwerfkat In Nood, niet naar ons asiel) ter adoptie zijn. Nee... Maar dat zal niet lang meer duren want weldra zal het kittenseizoen weer losbarsten. We hebben wel een heel leuk alternatief namelijk onze Speedy! Hij is 1 jaartje en nog zo zot en speels als een frivool kitten. Het asiel is voor hem 1 grote speeltuin. Alles is interessant en moet besnuffeld worden. Het onnozelste prulletje is voor hem een eindeloze bron van speelplezier!
Kittentjes zijn klein en schattig. Maar kleintjes worden snel groot. Nou, onze Speedy is al een grote jongen maar daarom niet minder schattig! Ook hij verdient een gouden mandje! Liefst waar reeds een sociale viervoeter aanwezig is (anders zou hij zich vervelen of eenzaam voelen als men uit werken is).

Interesse in deze speelvogel? 
Neem dan vrijblijvend contact op.

Geplaatst op 07-02-2018
Esra
Bergen

Esra, vertel eens? Hoe gaat het met jou?

Met mij? Slecht! In de andere kamers zie ik gelukkige soortgenootjes die genieten van het goede leven en die geduldig wachten op de komst van een baasje. Sommigen zitten hier lang maar uiteindelijk komt de juiste persoon op het juiste tijdstip en valt een tweevoeter voor zijn of haar charmes, ook al hebben sommigen een zwaar rugzakje. Voor hun komt alles uiteindelijk goed maar zal dat ook voor mij het geval zijn? Ik heb altijd als rasechte zwerfkat door het leven gewandeld maar plots zat ik in het asiel. En nu? Nu ben ik nog een schim van wat ik vroeger ooit was. Niet dat het zwerversleven altijd rozegeur en maneschijn was maar ik had er wel zin! Ik heb trouwens nooit iets anders gekend en ik trok mijn plan. Maar nu? Nu is mijn leven als een stilleven. Als een verwelkt muurbloempje vertoef ik steeds onder de sofa. Bang van mensen. Opgesloten in een kamer met buitenren. Weg vrijheid! Weg spirit. Weg fonkelende oogjes. Weg flierefluitergevoel! Mijn leven zou als prachtige muziek kunnen zijn maar hier in het asiel vind ik de juiste tonen niet. Conclusie: ik ben niet gelukkig. 
Ik zou graag mijn intrek nemen bij iemand waar ik voorzien word van eten, drinken, een beschutte slaapplaats en medische zorgen, moest ik ooit ziek worden. Wat mij enorm zou bekoren is een garage of tuinhuisje voorzien van een kattendeurtje waar ik eerst enkele weken zou kunnen wennen aan de geuren en geluiden van de nieuwe omgeving om daarna mijn figuurlijke vleugels uit te slaan en te genieten van de vrije natuur. Dit met de gedachte dat ik na mijn avonturen kan terugkeren naar het tuinhuisje of garage om mijn maag te vullen en weg te dromen in een zacht mandje. 
Veel is dat toch niet gevraagd? Wie heeft iets dergelijks ter beschikking? Wie maakt mij terug gelukkig? Wie laat mijn oogjes weer stralen?

Geplaatst op 07-02-2018
Mika
Safari

Getrainde muizenvanger zoekt een erf! Gepaste afstand, geen aai over de bol, maar een kanjer om van te houden! Jazeker. Onze schuwe Mika telt OOK mee. Hij hoeft niet zo nodig tussen vier muren te leven, sterker nog... dat is een no go voor ons mysterieuze diertje. Maar ook hij kwam binnen in ons kattenasiel. Echt gelukkig was hij niet. Niet meer vrij rondlopen, veel te veel mensen in de buurt, geen buitenluchtgeur die hun neusvleugels doen trillen. Muizen, waar zijn de muizen! Houtstapels, stallen, spannende kieren en hoekjes. Het is weg... Neeee... het is voorlopig weg lieve Mika, want wij willen je leven teruggeven! Beschermd weliswaar. Een plekje waar hij zichzelf mag zijn, waar goed voer te halen valt en een plek om te schuilen. Wij zoeken een grote tuin, een boerderij, een manege etc. voor een aantal schuwe katjes die geen schootje nodig hebben. Zij hoeven geen huis om in te wonen, zij willen jouw erf bewaken! Kunnen ze goed, de stoere macho uithangen 😉 Ze hoeven niet allemaal samen te blijven hoor, we zoeken enkel hun wereld. Kun jij hen hun leven teruggeven? Dan informeer gewoon eerst eens en maak vrijblijvend met ons een afspraak! High five van een stel stoere muizenvangers!

Geplaatst op 04-02-2018
Aico
Strand

Hai,

Ik ben Aico, een kater van ongeveer 8 jaar. 2017 was een jaar in mineur voor mij. Mijn baasje, een oudere man, kwam te overlijden en dus belandde ik in het asiel. Wat vroeger vanzelfsprekend was, was nu niet meer zo vanwege de veranderingen qua geur, omgeving, nieuwe mensen etcetera. Mijn wereld stond werkelijk op zijn kop en ik was dan ook heel boos. Grommen enzo... Maar aanvallen deed ik niet. Integendeel. Als men rustig bij mij bleef zitten, dan stopte ik met grommen en sluitte ik mijn oogjes. Als ik de verzorgers niet zie? Dan moeten ze weg zijn, dacht ik. Ik weet het... Een heel simplistische gedachte maar dit idee gaf me kracht om aan mijn nieuwe omgeving te wennen. Na een tijdje verhuisde ik naar de strandkamer, voelde ik mij meteen beter in mijn velletje en ging ik op onderzoek. Ik durfde nog wel wegduiken als iemand de kamer binnen kwam. Maar hey?! Ik bleef vorderingen maken en tegenwoordig loop ik zelfs op de gang en laat ik mij aaien. De fameuze klik, je weet wel... Ik maakte hem! Ik dacht bij mezelf: die miserie van 2017 ga ik diep begraven in de buitenren want dat is toch alleen maar ballast die ik kan missen als kiespijn. En zo geschiedde. Tijd voor een nieuw hoofdstuk! Tijd om terug op een positieve manier door het leven te wandelen! Geen gegrom maar met mijn staartje hoog en fier in de lucht! Ik hoop 2018 en mijn nieuwe leven te kunnen starten bij een rustig gezin zonder kindjes. Andere katten zijn geen probleem want ik ben geen ambrasmaker. Men verwacht wel dat ik bij een nieuwe verhuis een terugval zal hebben maar is dat niet normaal? Zoveel veranderingen meemaken en dan nóg eens al die wijzigingen qua geuren, mensen en omgeving? Maar ik ben er vast van overtuigd dat ik ook deze keer, na een tijdje de klik zal maken en berusten in mijn nieuwe thuis. Ik heb het al eens gedaan. Het bewijs is er dus dat ik het kan! Hoe zei Obama dat? "Yes! We can!". Nou, deze leuze hoop ik samen met jou waar te maken! Wat denk je? Jij en ik?!

Zullen we samen het nieuwe jaar in wandelen en er een spetterend 2018 van maken?

 

Dikke poot, aico.

 
Geplaatst op 02-02-2018
Neo
Bergen

Piep!
 
Ik ben Neo wat ‘nieuw’ betekent in het Grieks. Maar ik ben helemaal niet nieuw hoor. Ik vertoef al sinds 24 oktober in het asiel. Gezien ik hier al een redelijke ancien ben, vond men het hoogtijd om op zoek te gaan naar exclusief personeel. Wat moet je weten? Ik ben een lieve jongen van 4 jaartjes en een echte knuffelkont, hoewel ik nog wat verlegen ben. Ik heb zo eventjes een figuurlijk duwtje nodig om mij over die, eveneens figuurlijke, drempel te helpen. Maar eens ik daarover ben? Houd je dan maar vast aan je bretellen want dan gooi ik mij hélemaal! Spinnen, kopjes geven, tegen je aan wrijven, likjes hier en daar, mijn natte neusje tegen je wang aanduwen! Ja, ja! Dan ga ik all the way! Ik moet alleen nog een beetje meer zelfvertrouwen krijgen om de eerste stap te zetten. Maar ik heb een voorstel! Neem jij de eerste stap? Okay? Je zal er geen spijt van krijgen, dat beloof ik jou!
 
Dikke, vette, natte neusje! Neo (kater, 4 jaar, ik houd niet van andere, dominante, katten)
Geplaatst op 02-02-2018
Blue
Noordpool

Hello! Blue is de naam! Op z'n Engels 

Vroeger draalde ik rond op een boerderij samen met mijn broertjes en zusjes. Die gaan ook nog binnenkomen maar ze moeten nog gevangen worden. Sinds vrijdag verblijf ik in Villa Vagebond. Wat een groot verschil met de boerderij?! 't Is hier chique, proper, heeft klasse en het eten is ook goed te pruimen! Ik ben nog een beetje onder de indruk maar de verzorgers hebben wel gemerkt dat ik een heel zacht karakter heb. En ik laat mij al lekker aaien! 
Hopelijk word ik snel verenigd met mijn vriendjes en mag ik weldra de quarantaineruimte inruilen voor een themakamer! Met andere woorden: ik zie het hier volledig zitten want mijn toekomst ziet er rooskleurig uit!

Geplaatst op 01-02-2018
Bas
Strand

Ik ben Basje, een zwart witte kater van 1 jaar oud en ik kom van dezelfde melding uit Bree als Lola, Ayla en Zivo, waar we zijn achtergelaten. De melders dreigden ermee ons te vergiftigen of te verplaatsen, als we niet verhuisden.
Ik woon nu in de Strandkamer en je vind me vaak in een krabtonnetje of in de coole rioolbuis in de buitenren. Mensenhanden zijn nog niet echt aan mij besteed, maar als het heel voorzichtig is, laat ik het wel toe.

Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtSteunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg