Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In APRIL 2018 hebben 8 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 26-04-2018
Shadow
Noordpool

Aangenaam! Shadow is mijn naam! Ooit was het leven goed en woonde ik samen met Figaro en de hond bij een koppel. De liefde tussen alle gezinsleden was immens maar dat bleef helaas niet duren. Baasjes kwamen niet meer overeen en gingen scheiden. En wie is daar dan meestal de dupe van? Inderdaad! De aanwezige huisdieren, ikke, Figaro en de hond dus. Daarvoor heeft de meldster zelfs de politie moeten inschakelen want in eerste instantie bleven wij allemaal bij baasje wonen maar die was nooit thuis. We werden verwaarloosd… Gelukkig mocht onze blaffer uiteindelijk, na een heel gedoe, toch naar bazinnetje en wij? Wij kregen een one-way-ticket naar Villa Vagebond. Voor Figaro is het allemaal heel snel gegaan, zij vond in een recordtempo een nieuwe thuis maak ikke? Voor mij zal het niet zo gemakkelijk zijn want ik werd fiv-positief gediagnosticeerd. Maar hey?! Ik voel daar niets van hoor! Ik ben nog piepjong (1 jaar) en voel me kiplekker. Ik ben eigenlijk gewoon drager van het virus, het is nog niet “uitgebroken” en als het aan mij ligt zal het nog lang duren eer ik in fase 2, 3 of 4 kom want ik ben van plan om mij heel goed te soigneren! Wist je dat aidskatten gemakkelijk 10 jaar en zelfs ouder kunnen worden? Moet je maar eens aan de mensen van Buddy Kat vragen! Die kunnen je succesverhalen aan de lopende band vertellen! Dus schrijf me aub niet af! “Afschrijven” vind ik meer iets boekhoudkundig wat je bijvoorbeeld kan doen met rollend materieel. 
Bon, het is wat het is. Ik blijf niet in het verleden hangen en ben niet rancuneus. Mijn positieve ingesteldheid is mijn grootste troef! Mijn motto is: pluk de dag! Met andere woorden: leef vollenbak in het heden. Het verleden is gepasseerd en de toekomst hangt af van lotsbestemming. Zelf heb ik weinig in de pap te brokken maar jij?! Jij kan mijn perspectief een handje helpen in de goede richting. Hoe? Wel, gewoon door mij te adopteren, mij te soigneren en mij eens kans te geven op een goed bestaan gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen! Wat krijg je in ruil? Onnoémelijk véél vriendschap en opperste adoratie want ik ben heel lief en een knuffelaar van de bovenste plank. Immens veel actie en real life cat-tv ! Schaf die National Geographic maar af. Als je mij bezig ziet, heb je totaal geen behoefte aan andere dierenprogramma’s 
Ik ben enerzijds een gek typke maar anderzijds ben ik serieus en besef ik dat mijn lot in jouw handen ligt! Wie geeft mij een kans? Wie gaat met mij een romantische, doch levenslange verbintenis aan? Kalverliefde is niet zo mijn ding. Ik ben meer voor een duurzame en stabiele relatie. Jij ook? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met kattenbemiddeling om eens kennis te komen maken.

Geplaatst op 25-04-2018
Angel
Noordpool

Peek-a-boo!

 

Angel heeft bijna een maand alleen in een huis gezeten omdat de eigenaar overleden was. De wijkagent gaf haar om de twee dagen eten maar zo kon het niet blijven duren, er werd actie ondernomen en dus kwam 
Angel bij ons binnen. Ze ligt meestal in een mandje, vraagt geen aandacht maar als men bij haar gaat zitten en haar knuffelt, dan geniet ze immens van de aaitjes. Ze draait zelfs haar buikje en pootjes omhoog! Angel kan met andere katten, maar het allerliefst zou het haar koffertje nemen naar een gezin zonder andere katjes. 

Geplaatst op 24-04-2018
Leon
Strand

Ik ben Leon, een prachtige kater – al zeg ik het zelf – van 2 jaartjes. Dat ik een ijdeltuit ben, is al meteen duidelijk zeker? Ik kan je verzekeren dat het geen sinecure is om mijn lange manen in perfectie conditie te houden maar ik doe mijn best. Soms krijg ik hulp van de verzorgers die mijn lange wappers mogen kammen al is dit wel afhankelijk van hoe mijn humeur is. Bij binnenkomst was ik namelijk nogal wispelturig maar nu ik in een themakamer verblijf, begin ik meer open te bloeien en laat ik niet gelijk mijn nageltjes zien. Aaien en kammen sta ik toe als ik in de stemming ben want soms ben ik slechtgezind omdat ik de laatste tijd heel wat meegemaakt heb. Mijn vorige eigenaar zorgde niet zo goed voor mij... Gelukkig was er de buurvrouw die “bazinnetje” onder druk zette om afstand van mij te doen. Die buurvrouw gaf mij tevens eten en als het nodig was, ook medische verzorging. Je kan dus al vermoeden hoe graag mijn bazinnetje mij zag…? 
Enfin, een tijdje geleden verhuisde ik naar Villa Vagebond wat wéér een hele aanpassing voor mij was. Maar kijk, ik heb inmiddels mijn draai in het asiel al een beetje gevonden maar eigenlijk zou ik toch graag verhuizen naar mensen die goed voor mij zorgen en mij niet als vanzelfsprekend beschouwen, die mij niet aan mijn lot overlaten. Ben jij een liefdevol en zorgzaam iemand (rustige kinderen zijn geen probleem)? Kom me dan eens bezoeken voor een diepere kennismaking. Je mag dan mijn geweldige looks ‘live’ bewonderen en in ruil voor een snoepje mag je in mijn weelderige haardos kroelen. Deal!

Geplaatst op 16-04-2018
Remy
Noordpool

Lieve gekke Remy!

We hebben een bijzondere kerel in de opvang. En weet je, hij zoekt ook nog eens een fijn huisje, een warm onthaal.
Remy tovert bij ieder een glimlach op het gezicht met zijn gekke fratsen, zijn blik en hoog knuffelgehalte.
Hij kronkelt en kronkelt, een gek tandje, knedende pootjes, een veelzeggende blik. Remy lees jouw gedachte en kan toveren!
Zo'n mooie zwarte parel als Remy? Daar kun je niet omheen. Hij houdt je blik vast en vraagt: " Mag ik bij jou komen wonen? Please?"
Andere katjes geen probleem...

Geplaatst op 11-04-2018
Belle
quarantaine

Ik kom uit Maasmechelen. Mijn naam is Belle. Zoals mijn naam het al zegt ben ik een mooi, lief dametje. Voor knuffeltjes ben ik ook altijd te vinden maar ik heb nu nog even tijd nodig om te wennen aan mijn verhuis. Zodra ik klaar ben voor naar mijn forever-huisje te gaan horen jullie het!

Verdere info volgt snel!

Geplaatst op 09-04-2018
Pjotr
Strand

Welkom Pjotr!

Onlangs kwam er een spoedmelding binnen. Het zou gaan om een gewonde kat bij iemand in de tuin in Genk die zijn achterpoten niet meer kon gebruiken. Een half verlamd katje is voor ons spoed, dus we besloten onmiddellijk in de auto te springen. Katje in de reismand en snel naar ons kattenasiel rijden, zodat we hem eerst even even onder de loep konden nemen. 
Gelukkig leek het in de eerste instantie niet zo dramatisch. Hij was zeker niet verlamd, stond gewoon op zijn 4 pootjes. Maar zijn achterpoot was flink gezwollen. Bij de dierenarts bleek dat het om een fameuze ontsteking ging. De dierendokter heeft deze opengemaakt en grondig uitgekuist. Tevens werden zijn balletjes ingeleverd. Verder moeten we nog even medicijnen toedienen en zorgen dat de wonde proper blijft. Pjotr liet het niet aan zijn hart komen want hij voelt zich al helemaal op zijn gemakje, laat zich goed verzorgen, geeft dankbare kopjes en spint de pannen van het dak.

Nou Pjotr! Wat een gedoe hé? Maar vanaf nu komt alles in orde en als je helemaal genezen bent, gaan we voor jou op zoek naar een leuk mensje dat je zal lief hebben en je rot zal verwennen want dat verdien jij!

Geplaatst op 07-04-2018
Douwe
Gastgezin

Deze enorme zachtaardige lieve jongen kwam vandaag bij ons binnen. Hij werd elders bij een dierenarts binnengebracht, omdat hij gewond was. Hij kon niet meer op zijn rechter achterpootje steunen en had een flinke wond op zijn wang en wondjes op zijn staart. Tevens werd er een aidstest gedaan en bleek hij via de snaptest positief te zijn.
Volgens de meldster zouden zijn staart en achterpoot geamputeerd moeten worden, en de tijd drong.
Er was geen geld voor een operatie, waardoor Douwe het risico liep dat er een andere keuze gemaakt zou moeten worden. Ze zou hem dan moeten laten gaan...
Nog altijd zitten wij bomvol met opvangertjes, maar omdat zijn leven niet meer zo zeker was, besloten we hem vandaag op te nemen.
Wat een ontzettend lief dier! Een oud koppetje met van die droevige oogjes... Maar ventje toch, het komt goed joh, echt.
Onze dierenarts heeft hem vandaag onderzocht en gelukkig was er absoluut geen sprake van enige amputatie! De staart functioneerde naar behoren, maar de hoge breuk in zijn achterpoot, die zou de nodige rust moeten krijgen. De schaafwonden komen van zijn aanrijding, hij zal een stuk over het asfalt zijn gegleden...
Hij heeft momenteel een overloopblaas, dat betekent dat hij niet zelf kan plassen, maar dat het er vanzelf uitdruppelt. Maar ook dat kan weer goed komen met de nodige tijd en medicijntjes 
En Douwe? Die liet alles gewillig toe, geen enkele uithaal niks. Wat een ontzettende brave lieve dappere kat!
Zo, nu nemen wij eens de tijd voor jou en laat alle aaitjes en knuffels maar over je heenkomen. Je hebt een hartje van goud en prachtige oogjes om van te houden 
 
Geplaatst op 05-04-2018
Lenny
Gastgezin.

Hey, ik ben Lenny. Ik ben een jonge poes van 8 maandjes jong. Toen ik bij mijn opvanghuisje kwam, heb ik me even van mijn stoere, brutale kant laten zien, maar dat hield ik niet vol. Ik ben stiekem heel lief en knuffelig. Ik houd niet van te veel drukte. In mijn opvanggezin zit nog een poes, die is zo druk! Ik lig me dat elke dag eens te bekijken, vanaf mijn luie plekje. Nee, dat is niet voor mij. Laat mij maar lekker liggen. Waar ik wel zeker voor op sta is een lekker bakje eten! En, als mijn opvangpapa aan het werken is op kantoor, dan ga ik altijd op zijn schoot liggen. Nu mag ik dus op zoek naar een nieuw huisje waar ik voor altijd mag blijven, vandaar ook dit berichtje. Als ik dan even wat voorkeuren door mag geven, wil ik het liefste in een huisje komen waar al 1 rustige, eventueel oudere kat zit. Geen kleine kindjes, dat is me te druk. Het enige dat ik verder nodig heb ik eten en aaitjes. Kun jij mij dat geven?


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtSteunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg