Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In JUNI 2018 hebben 8 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 30-06-2018
Abby
quarantaine

Welkom Abby!
 
Abby hebben we overgenomen van een Nederlandse opvang. Haar achtergrond is nogal bizar. De Nederlandse kattenopvang kreeg namelijk een oproep van de dierenambulance met de vraag om 3 katten op te pikken en in opvang te nemen. Eenmaal daar aangekomen, trof men 3 reismandjes op de stoep met 3 katten erin. Alle 3 seniors, bang, oormijt, tranende ogen en slecht gebit. Eén ervan was een pers die ze helemaal hebben moeten kaalscheren. Zo’n slechte vacht! Eén versie volgens de eigenares is als volgt: ze is dakloos geworden; verbleef in een bed and breakfast; kreeg ruzie met de eigenaar van de B & B; deze zou haar spullen inclusief katten op de straat hebben gezet zonder haar in te lichten; de katten zouden recent overgenomen geweest zijn van andere mensen (vandaar de slechte toestand); boekjes is ze verloren.
Pittig detail: Abby is een ex-opvangertje van Zwerfkat In Nood en het is wel haar naam die op het plaatsingscontract van Zwerfkat staat.
Enfin… conclusie... Abby is terug in goede handen. Haar oormijt is behandeld en haar oogjes worden gezalfd maar er staat wel nog een operatie op de planning voor haar gebit.
 
Abby toch?! Wat een verhaal! En er zijn nog andere versies! Wat moeten we nu geloven? Ach, het belangrijkste is dat er terug goed voor jou gezorgd wordt! En binnen afzienbare tijd zal dit hopelijk allemaal een nare herinnering zijn, eenmaal je terug gerecupereerd bent en een liefdevol en zorgzaam baasje gevonden hebt. Daar gaan wij voor zorgen!
Geplaatst op 30-06-2018
Farah
quarantaine

Hallo, 

mijn naam is Farah. Een knappe poes van 14 jaar. 4 jaar geleden ben ik bij een dame komen aanwandelen.  Ik kreeg hier eten, drinken en de  nodige aandacht en liefde. Ik had het hier goed. Vorige week kwam er immers droevig nieuws, de lieve dame wat me eten gaf is overleden. Bij haar kinderen kon ik niet terecht, maar ze vonden dat ook ik een warme thuis verdiende dus zo kwam ik in de Villa terecht. Ik ben tam, lief, knuffelig, ... Al zeg ik het zelf, ik heb een aantal mooie kwaliteiten :D Ik ben nagekeken door onze dierenarts en de snaptest wees uit dat ik hoogst waarschijnlijk FIV+ ben. Maar dit laat ik zeker niet aan mijn hartje komen. Ik woon nu in de Jungle kamer, wel als enige dame, maar ik vind het prima :)

Lieve groetjes, Farah. 

Geplaatst op 30-06-2018
Deffy
Noordpool

Hii Hii, 

Mijn naam is Deffy. Ik ben een knappe langharige Griekse kater. Een vrijwilligster van Zwerfkat in Nood II is helemaal naar Griekenland gevlogen om mij en mijn vriendje Greg te komen halen. Ik zal jullie kort mijn verhaal vertellen. Als klein katje dacht men dat ik een poesje was, dus oorspronkelijk was mijn naam Daphne. Ik luister nog steeds het liefst naar die naam, ik moet toch een beetje wennen aan Deffy. :D Ik ben in Skiathos Cat Welfare Association terecht gekomen omdat ik was aangereden. Een vrijwilligster had me gevonden, en omdat ik dringend medische hulp nodig had nam ze me meteen mee naar de dierenarts. Door de aanrijding waren mijn oogjes erg opgezwollen, ze kwamen zelfs uit mijn oogkassen. 1 oogje werd onmiddellijk verwijderd, het andere dachten ze dat nog gered kon worden, maar ook dit oogje was te erg beschadigd en moest uiteindelijk verwijderd worden. Eenmaal gearriveerd in Villa Vagebond was ik erg onder de indruk. Aaitjes wil ik nog niet, ik ben erg in de war van de verhuis, de nieuwe omgeving, de nieuwe mensen, de andere taal, ik vind het maar gek allemaal. Toch moet ik zeggen dat ik erg nieuwschierig ben :D ik loop de hele tijd rond in de kamer, snuffelen, verkennen, ... Ook zonder oogjes kan ik goed mijn plan trekken. Ik heb van de andere katjes van de Noordpool (want daar woon ik nu) gehoord dat de verzorgers erg geduldig zijn, en dat ik alle tijd krijg om te wennen aan mijn nieuwe omgeving en aan de nieuwe mensen. Geef me nog even de tijd en dan kom ook ik helemaal los. 

 

Pootje, Deffy.

Geplaatst op 22-06-2018
Ragga
Noordpool

Welkom Ragga!
 
Geraardsbergen ofte Giesbaargen… bekend om zijn mattentaartjes, de Muur van Geraardsbergen (bekend onder de wielrenners) en het jaarlijkse feest van de Krakeling en Tonnekensbrand (door UNESCO erkend als Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid).
EN RAGGA! De zwarte panter annex straatkat die vele mensen kenden. 
Ragga heeft niet altijd op de straat gewoond. Nee, vroeger had hij een liefdevol baasje maar deze werd dakloos en vroeg aan een bevriend koppel om voor Ragga te zorgen. Nadien sloeg het ongeluk weer toe… een auto-ongeluk waarbij het zijn kaak brak en zijn oog beschadigde wat helaas niet zo goed opgevolgd werd. Maar bon, hij had een thuis tot er weer donkere onweerswolken aan de horizon opdoemden. Het koppel ging uit elkaar en besloot te verhuizen en Ragga? Die bleef achter. Gelukkig kreeg hij eten van de buurt maar verder trok niemand zich zijn lot aan tot een lieve mevrouw op zijn pad kwam die via een bewoner zijn trieste verhaal hoorde. Mevrouw kwam in actie en resoluut pakte ze hem op en ging naar haar eigen dierenarts omdat zijn oogje er niet al te best uitzag. Er bleek een insect in te zitten. Haar dierenarts merkte dat hij superlief was, rustig en zich goed liet verzorgen. Hem terugzetten, was geen optie en dus deed ze een aanvraag bij Villa Vagebond.
 
Et voilà! Hier is hij! Het is inderdaad een superlief diertje en een echte knuffelkont. Eerstdaags zal zijn oogje verwijderd worden (wat er nog van over is…). Daarbij zal ook een rotte kies bij de tandenfee ingeleverd worden en dan?! Dan mag hij op ’t gemak recupereren én gaan we voor hem op zoek naar een thuis dat deze keer écht wel voor altijd moet zijn!
Geplaatst op 22-06-2018
Greg
quarantaine

Hoi, 

Ik ben Greg. Toen ik nog een klein kittentje was ben ik in Griekenland over een haag gegooid. Gelukkig ben ik in de tuin van echte kattenliefhebbers terecht gekomen. Deze hebben zich onmiddellijk over me ontfermd. Hoe lief deze mensen ook waren, ze konden me niet de nodige zorgen geven die ik nodig had, en besloten toen contact op te nemen met  Cat Welfare Association in Skiathos. Ik had het de eerste jaren erg moeilijk, maar nu ben ik een pak rustiger geworden. 

Samen met mijn vriendje Deffy (ook een blind katertje) zijn we door een vrijwilligster van Zwerfkat in Nood II opgepikt en zijn we samen overgevlogen naar België naar Villa Vagebond. Ik vond het allemaal spannend en eng. Ik kwam in tegenstelling tot Deffy niet uit mijn reismand, en kroop liefst zo ver mogelijk weg. Toch laat ik het toe dat de verzorgers me aaien en affectie geven, al moet ik nog wennen aan heel het gebeuren. Gelukkig krijg ik alle tijd om helemaal te ontdooien. 

Kopje, Greg. 

Geplaatst op 20-06-2018
Gijs
Kantoor

Lieve Gijs
 
Mijn naam is Gijs, Gijsje voor de vrienden. Komt niet van Holle Bolle Gijs hoor, ben ik veeeeeels te slank voor.
Gijs betekent "stralende pijl", die naam is me op het lijf geschreven, want ik begin te stralen als ik de verzorgers zie en tijdens mijn gek kwartiertje vlieg ik als een pijl door de Villa. Ik verblijf op het kantoor, waar de administratie gedaan wordt bij een tasje koffie. Pennen en lepeltjes vind ik dan ook de max om mee te spelen. 
Andere katten vind ik maar niks, ik begin dan ook spontaan te roepen als ik ook maar een glimp van ze zie. Daarom zoek ik een huisje voor mij alleen, waar ik samen met jou kan genieten van het mooie leven.
Geplaatst op 08-06-2018
Savannah
Strand

Hey allemaal!
 
Ik ben Savannah (ja dat wisten jullie al) en ik ben retour gekomen omdat het niet echt klikte met mijn nieuwe woonst :( Dus ik ben weer op zoek naar een gouden mandje.
 
Nu ja dat gouden mandje hoef ik eigenlijk niet persé hoor. Met een grote krabpaal, een warm plekje om te slapen, veel speelgoedmuisjes en balletjes om mee te spelen
ben ik ook al tevreden. Een speelkameraadje zou ik ook heel leuk vinden! Aangezien ik zelf nogal een zotte doos ben die graag feestjes bouwt, liefst geen saaie oude kat die de hele dag ligt te slapen. Misschien wel een knappe stoere kater waarmee ik samen kattenkwaad kan uithalen?
 
Opgepakt worden vind ik niet zo fijn en bij jou in de zetel komen zitten doe ik voorlopig enkel als er ook koekjes of chips zijn. Dan ben ik niet te houden! Samen spelen doe ik wel heel graag en als je lief voor mij bent, beloof ik dat ik ook kom knuffelen.
 
Dikke, speelse pootjes,
 
Savannah
Geplaatst op 02-06-2018
Gabber
Safari

Hoi hoi,

 

Mijn naam is Gabber. Ik ben een stevige kater, en ben Fiv+. Maar, dat wil niet zeggen dat ik daarom minder charmant ben. Een aantal maanden geleden mocht ik mijn koffertje nemen naar mijn gouden mandje, en daar kreeg ik een vriendinnetje erbij: Pixie. 

Samen vormde we een leuk duo :D Door omstandigheden ben ik een tijdje geleden terug naar de villa verhuist, we gaan hier niet over uitweiden, maar leuk was anders... 

Maar de lieve verzorgers van de Villa besloten dat Pixie mee moest komen, want zij ging normaal naar een ander asiel in de buurt waar ze vandaan kwam. We werden in de Villa ontvangen met open armen. Het was toch weer even wennen in het begin. Waarom moesten we terug? ik snapte het allemaal niet zo goed, maar hey, ik zit hier goed, topverzorging, super veel aandacht, andere poezels om mee te spelen, lekker eten, ... Wat wil ik nog meer?  Dat neemt natuurlijk niet weg dat ik niet graag een eigen huisje wil hebben. Ik ben een zachtaardige kater, zeker naar mensen toe ben ik enorm zacht. Ik knuffel graag en wordt graag geaaid. Het liefst lig ik ergens te snoezen. Ik kan zeker met grote kinderen en andere katten, al moet de andere kat wel niet te dominant zijn, hier hou ik niet zo van. 

Ik ga ook snel weer opzoek naar mijn gouden mandje, ken jij iemand wat plaats heeft voor deze zachte kater? Geef dan zeker een seintje. :D 

 

Dikke poot, Gabber.


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtSteunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg