Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In AUGUSTUS 2018 hebben 7 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 31-08-2018
Rollo
Jungle

Hoi hoi, 

 

Rollo hier! 

Jullie kennen me vast nog? Een aantal maanden geleden heb ik mijn koffertje gepakt naar mijn gouden mandje. Dit ging een aantal maanden goed, maar plots moest ik door omstandigheden terug naar de Villa.

Ik begreep het allemaal niet goed, waarom moest ik terug? Begrijp me niet verkeerd in de Villa worden we dagelijks in de watten gelegd, krijgen lekker eten, onze kamertjes worden dagelijks grondig gepoetst, ik heb hier leuke vriendjes, ik mag vertoeven zowel binnen als buiten, we krijgen onze verzorging, ... we komen dus zeer zeker niks tekort. Maar wat verlang ik ook naar een eigen huisje. Toen ik terug in de Villa kwam was ik het vertrouwen in de mens weer even kwijt, daarbij kwam dat ik een ontstoken oogje had wat 2 maal per dag verzorgd moest worden en dit vond ik alles behalve leuk! 

Dit was gelukkig van korte duur, mijn oogje is genezen, ik ben ondertussen weer helemaal relax, ik zit, lig, hang, speel, wandel, ... Ik ben dus nu opnieuw klaar om mijn forever huisje te zoeken. Ik ben een lieve kater die enorm kan genieten van lekker chillen, lieve aaitjes, een knuffel. Maar ik kan ook enorm genieten van rust, lekker ergens liggen en knorren. 

Kan jij mij dit bieden? Neem dan zeker contact op met Villa Vagebond.

 

Pootje, en hopelijk tot snel. 

Geplaatst op 25-08-2018
Floor
bergen

Ik ben Floortje!

Dag lieve mensen, het is mijn beurt om tussen alle drukte en jong getrippel aan de man te komen.
Nu, mijn jong geweld zat daar ook tussen hoor, mijn eigen kinders. Jazeker! Beau, Noor, Storm en Pip hebben mijn genen geërfd, hun snoetjes zijn om op te eten! Maar goed, mijn mand werd op een gegeven moment te klein, ze groeiden als kool en wilden de wijde wereld in. Ik ben akkoord gegaan, nadat ze heilig hadden beloofd heel lief te zijn, maar vooral altijd zichzelf te blijven. Kattenkwaad is een must, eigenheid een gouden regel.
Ze zijn vervolgens vertrokken met elk hun eigen rugzakje, waarna ook ik mijn rugzak mocht vullen en mijn intrek nam in Villa Vagebond.
Leuk asieltje hoor, maar niets gaat boven een eigen huis, een plek onder de zon, nietwaar?
Ik ben een lieve meid, deel met plezier kopjes uit en prietpriet als je mijn koppetje streelt. Beetje kneden met de pootjes en wat dromerig uit mijn oogjes kijken.
Het is behoorlijk druk in de Villa, ik merk dat het zomer is. Ik begroet mijn medebewoners en zeg steevast: "Druk he?" Daarna neem ik een duik in de klimpaal en kom mijn tijd door met soezen, beetje hangen en de voordeur in de gaten houden. Kom jij me bezoeken? De kindjes zijn onder de pannen, maar moeke wil ook!
Ik ben een rustige meid met veel geduld, maar ik hoop toch dat wij volwassen katjes ook een voor-altijd-huisje mogen vinden.
Kus, Floortje, 3 jaar x

Geplaatst op 24-08-2018
Lulu
quarantaine

Nee hoor, dit is niet ons Lotje, die hier al lang zit, maar Lulu die eveneens voorzien is van een mooi schildpadmotiefje. Lulu kwam half juli binnen omdat haar baasje naar een rustverzorgingstehuis moest. Hopelijk vindt ze binnenkort snel een nieuwe thuis want het is een lieverdje die meteen naar de verzorgers gaat als men de kamer binnen komt en gaat spinnen en kneden met de pootjes als ze geaaid wordt

Geplaatst op 18-08-2018
Eddy
bergen

Hai,

Ik ben snelle (in Vlaanderen is snel ook een synoniem voor knap en mooi) Eddy en met mijn 10 jaartjes op de teller, heb ik al wat levenswijsheid verworven. Als kitten was ik jong, wild en onervaren. Maar tegenwoordig leef ik volgens de regels van het conventionele Boeddhisme. Deze vijf leefregels dienen niet als geboden te worden gezien maar als richtlijn en advies om mee te oefenen en experimenteren. Snap je? Wacht, ik zal het even uitleggen. 
1. Vermijd te doden en handel met respect jegens alle vormen van leven. Kijk, ik ben retour gekomen omdat ik stress kreeg van de baby. Mijn eigenaars hebben alles geprobeerd om het mij gemakkelijker te maken i.v.m de baby maar het lukte niet. Daarom hebben ze mij met pijn in het hart afgestaan. Respect daarvoor want er zijn katten die daarvoor het fameuze spuitje krijgen hé! Vraag maar aan de madam die de meldingstelefoon bijhoudt! Die hoort zelfs nog veel straffere verhalen! Mijn visie? Respect, leven en laten leven. 
2. Vermijd te stelen en cultiveer vrijgevigheid. Nou, het spreekt toch voor zichzelf dat je niets mag nemen wat van een ander is? Deel twee van deze leefregels is ook gemakkelijk te verklaren want dankzij donaties bestaat dit asiel en krijg ik een tweede kans waarvoor ik heel dankbaar ben! 
3. Het vermijden van seksueel ongeoorloofd gedrag. Sèg! Ik ben een brave, gecastreerde kater! Geen wilde foliekes voor mij hoor!
4. Vermijd te liegen en spreek de waarheid. Tja, eerlijk duurt het langst, nietwaar? En al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel. Knap spreekwoord hé? 
5. Vermijd bedwelmende middelen die de geest verwarren en onopmerkzaam gedrag veroorzaken. Ach, soms snuif ik wel eens catnip, maar dat is allemaal onschuldig hoor. Het is niet verslavend en ik weet nog altijd heel goed wat ik doe tijdens een snuiffeestje 😁. Dus no problemo!

Conclusie? De wereld is om zeep. Dat is algemeen geweten. Niets aan te doen maar onszelf kunnen we wel veranderen. Als we zuiver zielen worden, zullen we schitteren en dat licht zal bij anderen schijnen. Al is het maar bij je vrienden, het is een begin. Als ieder vijf mensen doet, dan krijg je een domino effect. Ièdereen kan een positieve invloed hebben op anderen. 
Dankzij mijn Boeddhistische levensstijl, yoga- en stretchoefeningen sta ik positief in het leven en mijn grootste plezier is het te delen met anderen zodat zij het ook leren kennen. Wie mag ik deze wijsheden bijbrengen? Wiens leraar mag ik zijn? De jouwe?

Lieve groetjes,
Snelle Eddy (ik kan met andere katten).

Geplaatst op 14-08-2018
Sushi
Safari

Yo!

Aangenaam! Sushi is mijn naam. Moet je eens wat weten? Tegenwoordig wordt er reeds veelvuldig de vraag gesteld of er al kittentjes zijn. Ja... We hebben van die hele plattekes (excusez le mot! Nog zuigelingen dus) die heel schattig zijn om te zien. Mijn medebewoners Rollo en Gabber hebben ze in kantoor zien zitten want de pleegmama kwam hier een shiftje draaien en ze had natuurlijk haar flessertjes mee omdat die om de twee à drie uur aan de vervangtepel moeten hangen. Gabber was totally in love! Jammer dat ik ze niet gezien heb want ik was druk bezig in de buitenren! Rollebollen, met Daisy een klapke doen en aapje uithangen. Ja, ik ben een avontuurlijke kerel hoor! Wat doe ik nog zo allemaal? Achter de verzorgers aan lopen want ik heb heel graag menselijk contact! Ook balleke-mep doen! Muisjes in de lucht slingeren! Aan de catnip snuiven! Verenhengels saboteren! En electronisch bewegende spullen observeren. Je hoort het al... Ik ben een ondernemende tijger die veel actie en menselijke interactie nodig heeft. Geen kindjes please want soms ken ik mijn grenzen niet en ga ik teveel in het spel op! Maar ik kan ook de passieveling uithangen hoor zoals lekker luieren bij de tweevoeters. Ik ben dan ook op zoek naar een baasje dat niet te veel en niet te lang van huis is. Dan ga ik me vervelen. Andere katten zijn trouwens geen probleem! Ik kom met iedereen overeen. 
Nu... Wat is de conclusie van heel mijn parlé? Kittens zijn leuk maar ik ben minstens even leuk! Met mijn twee jaar word ik als volwassen beschouwd maar eigenlijk ben ik een kitten in een volgroeid lichaam. Ik ben jong van geest, speels als een kitten en ook schattig! Heb je mijn tijgermotiefje als eens goed bekeken? Hoe cool is dat? 
Val jij voor een kitten in een groot kattenlichaam? I'm your man! En pssst! Mij moet je niet meer leren op de kattenbak gaan. Kan ik al! Hoe 'n voordeel is dat? 
Momenteel is mijn agenda leeg dus wil je eens kennis komen maken? De madam van kattenbemiddeling kan dit regelen. Gewoon effe bellen of mailen. Doen! Tot?

Geplaatst op 11-08-2018
Emma
quarantaine

Emma

Dag lieve mensen, alles goed? Lekker aan het puffen? Tis echt kei warm, hier ook, maar gelukkig zijn onze logeerkamers lekker koel!
Ik ben Emma en ik zoek een voor-altijd-huisje.
Er zitten een hoop kleine kleuters in de opvang, maar volgens mij raken die snel aan de man en dat is fijn. Maar er zijn ook heel veel volwassen diertjes, die net zo lief, net zo knuffelig en ook huppelig en speels zijn. Ook zij snakken naar dat ene telefoontje. En ikke ook!
Ik werd een tijdje geleden gevonden op de parking van de Lidl. Ik had geen geld om boodschappen te doen, dus bleef ik een beetje hangen en aandacht vragen aan de mensen bij de auto's. Sommigen gaven me een aai, anderen negeerden me.
Het leven op een parking gaat niet over roosjes, dus zette ik mijn allerzieligste snoet op en dat bleek te werken. Ik mocht mee!
Ik was eventjes onder de indruk, maar toen ik in de strandkamer mocht wonen van Villa Vagebond, ging er een wereld voor me open.
Ik ben een lieve meid, een zachtaardig hartje, een rustig karaktertje, totaal geen opdringerig typje. Ik wacht netjes mijn beurt af, deel kopjes uit en andere katten zijn geen probleem.
Maar het wordt hier wel druk-druk-druk! Elke dag zie ik wel een nieuw smoeltje.
Ik weet het goed gemaakt! Als jij een lieve rustige meid zoekt? Dan maken wij gewoon eens vrijblijvend kennis met elkaar. Mijn koffertje heb ik zo ingepakt.
En als we klikken? Ga ik met je mee, en kunnen ze hier weer een arme ziel van de straat redden. Goeie deal? Dacht het ook.
Kusje! Emma

Geplaatst op 04-08-2018
Milke
quarantaine

allo,

Ik ben Milke, een poesje van 2 jaar. In het verleden woonde ik bij mijn baasje. Alles was peis en vree tot op een bepaalde dag. Ik sukkelde tegen of onder (ik weet het niet meer) een auto. Het ging allemaal razendsnel. En auw! Wat had ik pijn aan mijn pootje! Dat werd een ritje naar de dierenarts. Het verdict? Een gecompliceerde breuk. Meneer doktoor wou mijn pootje amputeren maar baasje wou dat niet betalen en deed afstand van mij. En ik die dacht dat we een verbintenis voor het leven hadden? Wat een vergissing! Hoe kon ik zo naïef zijn.
Maar de hele affaire werd alsnog een geluk bij een ongeluk want ik kwam bij nonkel Brecht terecht. Die bekeek de foto's, fronste zijn wenkbrauwen en de mayonaise in zijn bovenkamer werkte op volle toeren. Resultaat? Ik ging er buiten met pinnen én mijn pootje! Nou, dàt is een slimme doktoor! Vervolgens moest ik lange tijd benchrust aanhouden. Niet zo plezant maar mijn opvangmama legde mij serieus in de watten. Ik kwam niets te kort!
Inmiddels zijn we enkele maanden verder. Ben ik naar Villa Vagebond verhuisd en de ijzerwinkel is eruit. En ikke? Ik ben heel tevreden met het resultaat en ben ontzettend blij dat ik nog alle vier mijn pootjes heb. Ik kan terug alles doen zoals vroeger. Rennen, springen en klauteren. Maar vooral genieten van knuffels!
Nu is het natuurlijk tijd voor een nieuw hoofdstuk in mijn leven. Zoals je weet, hebben katten 9 levens en ik ben klaar om de volgende 8 levens ten volle te benutten! Je weet wel, elke dag leven alsof het de laatste kan zijn! Dat is wat het auto-ongeluk mij geleerd heeft!
Bij wie mag ik dit doen? En remember, een dier is niet voor even maar voor het leven!


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtSteunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg