Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In DECEMBER 2019 hebben 11 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 25-12-2019
Jana
VV

Jana geplaatst!

Ook in de kerstperiode gaan we gewoon door, we nemen meldingen aan, de diensten worden gedraaid, en op eerste kerstdag vond Jana een thuis! Enkele weken geleden kwam Jana nogal onverwacht binnen, een meneer stond met haar aan onze deur. Ze bleek in 2016 vanuit onze moederorganisatie geplaatst te zijn en in het contract stond dat ze terug moest naar ons als men niet meer voor haar kon zorgen, dus tja....
Meestal weten we het op voorhand als een katje terugkomt, maar uiteraard lieten we Jana niet meer terug gaan met meneer. Kom maar lieve Jana, je bent welkom bij ons. Jana bleek een heel timide, maar super zachtaardig katje te zijn. Lief voor ons en voor haar soortgenootjes. Ze heeft even tijd nodig om uit haar schulp te kruipen, maar we weten natuurlijk niet wat ze allemaal meegemaakt heeft.
Gelukkig was er al snel interesse in haar, zodat ze de kerstdagen bij haar nieuwe familie mocht doorbrengen. We zijn blij voor haar, dat ze zo snel weer een fijn thuis heeft gekregen. Het mooiste kerstcadeau voor Jana.
Het ga je goed, lieverd x

Geplaatst op 22-12-2019
Tim


Lieve Tim, je bent vertrokken... je hebt een warm huisje gevonden en we missen je nu al.
Tim heeft zoveel meegemaakt, hij kwam zo ziek bij ons binnen. Ik toon jullie even het verschil van toen en nu, zodat jullie zelf kunnen zien hoe erg hij er aan toe was.
Tim is een hele timide jongen, laat zich niet altijd echt zien. Maar we kennen hem.. Steek een beetje quality time in hem, en je hebt een vriend voor het leven.
Ook dit zagen zijn toekomstige baasjes. Zij geven hem nu alle tijd, ze snappen waar hij vandaan komt.
Lieve Tim. Je bent zo'n gevoelige jongen, je hebt zoveel nood aan een aaitje, een lief woordje.
Je duikt geregeld even weg, zo schichtig, zo bang. Maar als er geduld is, tijd.. veel liefde? Dan kun je geen genoeg krijgen van zoveel aaitjes!
Dag mooie jongen. Laat je hartje spreken, jij hebt je voor altijd huisje gevonden

Geplaatst op 21-12-2019
Jo
vv

Deze stoere jongen werd gevonden op het terras van een brasserie.
We kregen een foto te zien van hem. Hij had een toegeknepen oogje, en op het eerste zicht leek het ontstoken, maar toch lieten we hem binnenkomen en dat was maar goed ook!
De eerst zo aanhankelijke kater van buiten, begon heel boos te worden. Hij gromde, sloeg uit, beet. Daar was toch echt iets niet pluis, hij moest veel pijn hebben...
Toen we hem bij onze dierenarts brachten, kwam het verdict: zijn oogbol was 'ontploft'! Zoooooo....
Hij moest een spoedoperatie krijgen, de verwijdering van het oog. Nou, doe maar snel, arme jongen, wat erg!
Zijn oogje is ondertussen verwijderd en de lieve jongen kwam weer naar boven. De pijn was weg. We krijgen kopjes en hoe voelt zich al een heel stuk beter.
Welkom lieve Jo, wat erg dat je met zoveel pijn buiten hebt gelopen, maar nu gaat de zon weer stralen 

Geplaatst op 14-12-2019
Mae


Afgelopen zaterdag vonden Johannes en Mae ook hun nieuwe stekkie.

Een bewuste keuze om Johannes naar voren te schuiven, want hoe goed hij ook verzorgd werd, we gunden onze reus wel een ander leven, dan een leven op de kast. Mae verstopte zich ook waar ze maar kon, weg van de mensen. Hoe mooi is het dan, als er mensen komen die dit niet erg vinden, waar de katjes een paar maanden de beschikking krijgen tot een volledig ingerichte schuur, voordat ze lekker naar buiten mogen. Iedere dag hun natje en droogje, een fijne plek om te schuilen en te slapen. Vrijheid zonder gevaar en verzorging als ze ziek zijn. Dat is alles wat deze katjes willen en wij zijn zo blij voor hen!
Geniet maar lieverds, het is jullie zo gegund ♥

Geplaatst op 14-12-2019
Johannes


Afgelopen zaterdag vonden Johannes en Mae ook hun nieuwe stekkie.

Een bewuste keuze om Johannes naar voren te schuiven, want hoe goed hij ook verzorgd werd, we gunden onze reus wel een ander leven, dan een leven op de kast. Mae verstopte zich ook waar ze maar kon, weg van de mensen. Hoe mooi is het dan, als er mensen komen die dit niet erg vinden, waar de katjes een paar maanden de beschikking krijgen tot een volledig ingerichte schuur, voordat ze lekker naar buiten mogen. Iedere dag hun natje en droogje, een fijne plek om te schuilen en te slapen. Vrijheid zonder gevaar en verzorging als ze ziek zijn. Dat is alles wat deze katjes willen en wij zijn zo blij voor hen!
Geniet maar lieverds, het is jullie zo gegund 

Geplaatst op 11-12-2019
Talya


Prachtig nieuws op deze donderdagochtend, onze Talya mocht haar koffertjes pakken. Een vijf maanden geleden kwamen vier katjes binnen vanuit een schrijnende omgeving, het was vreselijk triest.

De andere katjes werden reeds geplaatst, maar onze mooie Talya wachtte geduldig op haar plekje. Ietwat timide, niet zo gesteld op drukte en tumult, maar begon wel al helemaal open te bloeien. Tijd en geduld maakt voor veel katjes een enorm verschil. Opeens waren er meerdere geïnteresseerden. Sommige situaties waren minder geschikt voor haar, maar deze mensen leken uitstekend in het profiel van Talya te passen. En dat bleek bij kennismaking ook zo te zijn. Ze gaat samenwonen met nog een kattenvriendinnetje en twee mensen die haar alle tijd gaan geven om zich in haar eigen tempo te ontplooien. Lieve Talya, mooi meisje, het ga je goed xxx

Geplaatst op 07-12-2019
Randy


Anderhalve week geleden kregen we een schrijnende melding uit Merksem. Een totaal uit de hand gelopen situatie waar een groot aantal katten, samen met baasje in een enorm vervuild huis verbleven. Er liepen kittens over het dak, 1 kitten was reeds gestorven van ontbering. De politie was al onderweg, en we besloten alle katten over te nemen, nadat de man afstand deed van zijn dieren. Het zou gaan om hele bange katjes, dus nul kans voor hen in een willekeurig asiel. Een aantal vrijwilligers van ons brachten alles in gereedheid, vangkooien werden op scherp gezet, reismanden en eten werd geregeld en afwachten maar. De kittens, op 1 na, werden ondergebracht bij een andere organisatie, wij hebben dit kitten in een gastgezin van ons ondergebracht. Vier volwassen katten zijn inmiddels bij ons binnen. Er zouden nog 2 katten zijn, maar deze zijn niet meer gespot. Uiteraard blijven we dit nauw opvolgen. Wat een ellende speelt zich soms af achter gesloten deuren, van veel dingen heeft de buitenwereld geen weet, totdat het volledig mis gaat....dat zegt wel iets over de wereld waarin wij leven...aandacht en zorgzaamheid voor medemens en dier, is een zeldzaam iets geworden, pijnlijk, maar waar....
In ieder geval is dit prachtige kwartet veilig, Robbie, Randy, Ilya en Talya. Heel voorzichtig beginnen ze te ontdooien.
Het is ook niet niks, neem jullie tijd maar liefjes, alles gaat beter worden voor jullie 

Geplaatst op 07-12-2019
Lis


Lis zoekt boer of boerin

Gepaste afstand, geen aai over de bol, maar een kanjer om van te houden! Onze "ik woon in de kast" Lis.

Jazeker, onze schuwe katjes tellen OOK mee. Zij hoeven niet zo nodig tussen vier muren te leven, sterker nog... dat is een no go voor deze mysterieuze diertjes.

We hebben verschillende katjes die een ander soort 'huisje' zoeken.
We zetten ditmaal Lis in the picture.
Zij zoekt een beschermd plekje waar ze zichzelf mag zijn, waar goed voer te halen valt en een fijne plek om te schuilen. Wij zoeken een grote tuin, een boerderij, een manege etc. voor haar, ze heeft geen schootje nodig.

Lis vindt soortgenootjes geen probleem!

Kun jij haar het (beschermde) buitenleven teruggeven? Informeer gewoon eens en maak vrijblijvend een afspraak!

Geplaatst op 07-12-2019
Robbie
VV

Eindelijk was het zo ver...
Onze lieve, dolkomische Robbie mocht vertrekken naar zijn gouden mand! We wensen hen samen veel geluk en bovenal een hoop gekke avonturen toe! ♥
Het ga je goed, lieverd!

Geplaatst op 01-12-2019
Bregje


Bregje geplaatst!

Afgelopen week zijn er een paar katjes geplaatst, ze komen allemaal nog aan bod, maar deze wilden we toch heel graag meteen met jullie delen. Onze Bregje, ons omaatje mocht zaterdag verhuizen!!
Meer dan een jaar in opvang, ons hoogbejaarde dametje...
Er was al vaker interesse voor haar geweest, maar het liep op niets uit. Ze heeft zo haar medische dingetjes, haar omgeving moet gestructureerd zijn. Eigen mandje, kattenbak en eten binnen bereik. Bregjes eigen wereld in jouw wereld zeg maar.
Deze mensen hebben hier heel goed over nagedacht en wilden haar dat plekje geven. De keuze voor Bregje was een weloverwogen, bewuste keuze. Ook wij maakten ons wel even zorgen, moesten we haar nog wel laten verhuizen? Maar na goed overleg, besloten we dat we Bregje absoluut wilden laten genieten van de rust in een eigen huis, met haar eigen mensjes, ook al laat ze zich nog steeds niet echt aanraken. Door de tijd heen is ze onze aanwezigheid op de een of andere manier toch gaan waarderen. Haar mandje verhuisde uiteraard mee, dat hoort bij haar.
Haar veilige plekje, dus dat wilden we haar echt niet ontnemen.
Het was even slikken voor iedereen, maar we ontvingen al een geruststellend berichtje van Bregje, al liggend in haar eigen mandje :-)
Dag lief omaatje, hopelijk mag jij nog een hele tijd genieten van een gezapig leventje. Het ga je goed lieve schat x

Geplaatst op 01-12-2019
Gabriƫl
2

Lieve Gabriël,

Iets minder als een jaar geleden kwam jij bij ons in de opvang. Jij was onze primeur, vers gastgezin, maar al veel ervaring omdat ik het opvangen heb mee gekregen van mijn moeder. Van die lieve kleine kittentjes in opvang nemen dacht ik… Maar er was nood, ze zochten een plekje voor een lieve oudere heer met diabetes. Toen ze belde moest ik even nadenken maar zei volmondig ja hoor!
Toen werd je gebracht, een prachtige heer met een verwarde blik van wat gaat er nu weer gebeuren. Met je haren nog in plukken en vettig heb je je de eerste dagen verstopt.
Maar toen ontdekte je de bank en kwam heerlijk bij ons liggen. Knuffelen dat wilde jij de hele dag het liefste.
We moesten je nog een beetje oplappen, tandjes laten trekken, suikers op orde krijgen en weer een mooie stralende vacht krijgen. Dat is uiteindelijke allemaal gelukt.
We mochten op zoek naar jouw gouden mandje. Dat liet wel even op zich wachten. Vaker stond je op Facebook en dan kreeg je veel reactie dat je zo mooi was.
We moesten verhuizen, maar er was nog steeds niemand voor. Nou ja, geen probleem dan verhuis je maar mee. Je bleef bij je mensen dus het was goed.
Op een dag was het dan zover, er werd er gebeld voor jou. Hele lieve mensen kwamen kijken en waren meteen weg van jou. Jij liet je ook meteen aaien en gaf je goedkeuring. Je mocht mee!
Diezelfde avond kreeg ik al bericht, je lag op de bank en liet je heerlijk knuffelen. Het is helemaal jouw plekje. Bij ons is het nu wel stil , een grote lege plek op onze bank. Maar we gunnen het je zo een plek voor jou alleen, jouw eigen plek voor altijd. Lieve Gabriel het ga je goed en ik weet zeker dat ik zo af en toe nog een mooi foto van jou krijg.

Je opvangmama, Noémi


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtSteunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg