Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In JANUARI 2019 hebben 12 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 20-01-2019
Ed
Jungle

Hé hoi hier ben ik weer. Ed, de knappe rosse van de Jungle kamer. 

Jullie hebben al veel van me kunnen zien en lezen hier op smoelenboek. 

Nu heb ik weer nieuws. 

Ik mag op zoek naar mijn gouden mandje !!! 

Weet je nog, in het begin was ik boos, ik blies en mepte erop los. Ik moest helemaal niks weten van jullie tweevoeters. Maar dat was toen. 

Nu geniet ik van aaitjes. Ik vind het helemaal zalig. Zo lekker achter mijn oortjes kriebelen en over mijn mooie, rode vacht aaien... ik geniet daar nu van. Ook lig ik niet meer op mijn vaste plekje in de krabpaal. Nee nee, ik wandel op mijn 3 pootjes gezellig in het rond. Ja okè, ik schrik nog wel eens als er een tweevoeter opeens op mij afgestapt komt, maar met een beetje geduld komt dat ook wel goed. 

Ik moet toch eerlijk toegeven dat jullie tweevoeters toch wel in orde zijn. 

Hebben jullie ook al gezien dat ik een rood lintje heb ? Dat betekend dat ik aids positief ben. Nu niet meteen afhaken hè ? Dat is echt het einde van de wereld niet. Ik voel me kip lekker. En nee, ik kan jou daar echt niet mee besmetten, dat dat wel zou kunnen zijn maar fabeltjes, moet je echt niet geloven. Want het feit is dat dat niet zo is.  En je weet, a fact is a thing you can’t deny. 

Wat ook een feit is, is dat ik wat last heb van mijn oogjes. Die moeten regelmatig schoongemaakt worden. Soms laat ik dat toe en soms ook niet, dat hangt een beetje van mijn humeur af. Dan weet je dat alvast voor het geval dat je nu echt als een blok voor me bent gevallen. 

En in dat geval zou ik het heel leuk vinden als je het adoptievragenformulier in zou vullen. 

Dan ga ik alvast wachten totdat je me komt bezoeken om kennis met me te maken. 

Want er is niks wat ik liever zou willen dan een eigen huisje, een plek onder de zon en altijd iemand in de buurt die van me houdt. 

 

Ik hoop tot snel. 

 

Lieve groetjes van mij, Ed, de knappe rosse uit de Jungle kamer. 

Geplaatst op 12-01-2019
Lucas
quarantaine

Hallokes,

Ik kom even op internet piepen om te melden dat ik vrij ben voor adoptie. Ik ga er niet te veel tralala aanhangen. Gewoon, kort en bondig: ik ben een rustige, brave, gemoedelijke kater die houdt van aandacht. Andere katten zijn niet zo mijn ding al tolereer ik ze wel zolang ze niet in mijn persoonlijke ruimte komen. Mijn vorige eigenaar verhuisde en liet mij gewoon achter. Dat vond ik uiteraard niet leuk vandaar dat ik op zoek ben naar een loyaal baasje die met mij een verbintenis wil opbouwen voor het leven, niet voor even. Been there. Done that. Not my cup of tea... Wie o wie mag ik plezieren met mijn knappe looks maar vooral mijn zachte inborst en peperkoeken hartje!?

Lucas (kater, 4 jaar)

Geplaatst op 08-01-2019
Lara


Herinneren jullie Lara nog? Op 6 oktober kwam ze binnen nadat ze bij een duivenmelker in een val was gelopen. Ze was toen niet benaderbaar en enorm onder de indruk. Inmiddels is ze wettelijk in orde gezet, de snaptest was negatief en ze wordt op zo’n 7 maanden geschat. 
Bovendien is ze gekalmeerd van het hele gebeuren en als men nu rustig bij haar gaat zitten, laat ze zich zowaar aaien! Ze geniet er zelfs van en dan spint haar motortje op volle toeren. Kijk maar!

Geplaatst op 07-01-2019
Priya
kantoor

Koekoek!

Priya hier! Ik zoek nog een thuis dus zal ik even mezelf omschrijven? Hier komt 'em!

Ik ben een leuk dametje van amper 2 jaar, nog in de fleur van mijn leven dus! Tevens ben ik een rasechte speelvogel. Ik daag de verzorgers voortduren uit om te spelen. Of ze nu aan het stofzuigen zijn of de afwas aan het doen, dat trek ik mij niet aan. Ik zie overal spel in en word zelf ook graag uit geprikkeld met een veertje of balletje. Ik word liefst niet alleen geplaatst want dan ga ik mij vervelen en dat vind ik niet leuk!

Heb jij al een leuk kattenvriendje en nog plaatst voor mij? Neem dan contact op met:
kattenbemiddeling@zwerfkat.com
www.zwerfkat.com/index.php?DocID=335#.WsUjgohuaM9.

Geplaatst op 06-01-2019
Lotje
Bergen

Hallo, lotje hier. Zoals jullie zien ben ik een mooie gekleurde dame. Een schildpadpoes zoals jullie dat ook wel noemen. Gelukkig ben ik niet zo traag als een schildpad want dan had ik niet kunnen overleven op een bedrijventerrein J Ik werd daar ingevangen om steriel gemaakt te worden en men vond dat ik te tam was om weer terug te plaatsen. En zo ben ik terecht gekomen in Villa Vagebond. In de villa vinden mijn verzorgers dat ik een echte poezenpoes ben. Ik ben meer gericht op de andere soortgenootjes dan op mensen. Mensen zijn mijn dingetje niet echt. Oke, zo brengen het eten en drinken, zorgen goed voor mij, maar die handen….. nee, laat dat maar zitten. Op afstand mogen ze mij bewonderen en af en toe een aai met een aaistokje, prima. Maar nogmaals geen handen. Ik ben ook heel graag in de buitenren te vinden. Lekker in de frisse lucht en voor een beetje kou ben ik niet bang. Ik verschuil me dan in een huisje. Als het zonnetje schijnt, lig ik lekker op een kussen buiten. Wie heeft er een plaatsje voor mij vrij waar ik lekker mijn plan mag trekken? Een knipoog (want dat wil ik wel naar de mensen toe doen) Lotje.

Geplaatst op 06-01-2019
Mieneke
quarantaine

Welkom Mousti en Mieneke!

Beide katers zijn binnengekomen omdat hun eigenaar gestorven is. Erg sneu voor de heren. Zeker omdat ze reeds 13 jaar zijn en dus al die tijd in hun vertrouwde omgeving hebben geleefd. Door de verhuis zijn ze dan ook nog erg bang en onder de indruk. Maar we gaan er uiteraard voor zorgen dat ze zich snel op hun gemak voelen!

Komt wel goed jongens! Beloofd!

Geplaatst op 06-01-2019
Jon
noordpool

Na twee jaar terug van plaatsing...

Onze super knappe Jon is terug. Terug bij ons.
Een paar jaar geleden, woonde Jon ( toen Jonas) in Buddy Kat, omdat hij aids-positief was/is.
Het was altijd lachen met Jon, hij is zo grappig, lief en gezellig...
Hij vond een huisje en woonde een paar jaar aan de kust, op een appartementje. Maar helaas...
Het baasje leerde iemand kennen in het buitenland en hij ging voor drie maanden weg.
Hij besloot afstand te doen van Jon.
Oke... en daar was onze vriend dan! Jon begon meteen de boel te inspecteren en al gauw voelde hij zich TOP en helemaal in zijn elementje 
Hij loopt met de verzorgers mee tijdens het poetsen, vindt ie gezellig. En zodra hij een geluidje buiten hoort, gaat hij als een stokstaartje op de vensterbank naar buiten staan gluren.
Hij ploft zomaar op je schoot, prrr prrrr.... En daarna gaat ie weer gezellig een beetje spelen, hangen en kroelen. De schat!
Nou jongen, we gaan straks gewoon weer op zoek naar een fijn huisje voor jou, want als er voor jou geen mensen in de rij staan... dan weten we het niet meer!

Geplaatst op 06-01-2019
Moby
strand

Maauw, 

Mijn naam is Moby en stel me graag voor. Ik zat eerst in de villa en kreeg er altijd naar hartelust mij zin met alles! Knuffeltjes, eten, slaapplekje... Alles was er top! Alleen... Er liepen nog van die rare wezens rond die hetzelfde wouden als ik. Zo groot en stoer als ik ben, kon ik dat niet toelaten. Ik probeerden hen duidelijk te maken dat ze moesten vertrekken, maar ze bleven standvast daar. Aangezien ik met hen het gevecht dan maar aanging, hebben ze mij uit veiligheidsredenen bij een gastgezin geplaatst zonder andere katten. Weet je, ze hadden gewoon schrik dat ik met mijn mooie 7 kg het boeltje ging gaan regelen. Nu zit ik goed, ik moet niets meer bewaken en alles is hier voor mij. Heerlijk! 

Verder kan ik jullie nog vertellen dat ik van knuffelen en eten houd. Ik spin de hele dag en kom graag kopjes uitdelen! Al zijn mijn kopjes eerder koppen te noemen want ben er nogal bruut in. Fijne motoriek is namelijk niet echt iets voor mij. Ieder zo zijn specialiteiten zeker? 

Heb jij een gezellig mandje, lekker eten en mis je een miauwende harige viervoeter in je leven? Dan zouden wij wel eens maatjes kunnen worden! Schrijf me snel een brief terug en wie weet kunnen we binnenkort samen daten! 

Dikke poot, 

Moby

Geplaatst op 05-01-2019
Chester
quarantaine

Chester

Dag lieve mensen, ik wil mezelf even kort voorstellen. Ik ben niet van de voorgrond, ik ben meer een achter-de-schermen-typje.  Het is ook zo druk hier, poehhh zoveel soortgenootjes om me heen joh.
Nu, ik kan prima overweg met andere katjes, maar zoveel drukte is echt wel veel hoor. Ik geloof dat hier meer dan 40 katten lopen dus tja...
Goed, wie ben ik, waarom heb ik maar drie pootjes en nog meer van dat, komt ie!
Ik ben gevonden in Lommel en mijn pootje deed kei pijn. Toen ik gered werd, keken ze me allemaal zo geshockeerd aan. Mijn pootje zag er eng uit, zo kronkelig. Ook de wenkbrauwen van de dierenarts fronsten diep en werd besloten dat de poot eraf moest, zo snel mogelijk!
Zo gezegd zo gedaan, dat in- de- weg- ding werd eraf gehaald, de pijn was foetsie. Wat een opluchting!
Mijn hartje is van peperkoek. Ik ben lief, echt heel lief.  Mijn hartje brak toen ik werd achtergelaten, dat kan toch helemaal niet? Ik deed geen vliegje kwaad, ik was altijd heel braaf.
Als je gezellig bij me komt zitten, mag je me lekker over mijn kopje  strelen en onder mijn kinnetje kriebelen. Ik vind het zaaaalig. Mag je zo lang doen als je wil, ik vind het helemaal geweldig <3
Ben ook zot op valeriaan, kan ik zo ongegeneerd in wroeten en draaien. High in the sky. Yeah.
Ik red me prima op drie pootjes, wij katten zijn echte die hards, we zijn flexibel en passen ons aan.
Ik zou het echt zo lief vinden als je voor mij kwam... naar mij kwam kijken, contact met me kwam maken. Echt, ik verheug me er nu al op!
Laat je iets van je horen? Veel liefs van Chester x

Geplaatst op 05-01-2019
Mousti
quarantaine

Welkom Mousti en Mieneke!

Beide katers zijn binnengekomen omdat hun eigenaar gestorven is. Erg sneu voor de heren. Zeker omdat ze reeds 13 jaar zijn en dus al die tijd in hun vertrouwde omgeving hebben geleefd. Door de verhuis zijn ze dan ook nog erg bang en onder de indruk. Maar we gaan er uiteraard voor zorgen dat ze zich snel op hun gemak voelen!

Komt wel goed jongens! Beloofd!

Geplaatst op 05-01-2019
Erwtje
quarantaine

Maak kennis met Erwtje!

Deze kater, van een half jaar, is destijds als kitten met zijn mama en broertjes en zusjes bij Zwerfkat In Nood binnengekomen. Hij was toen 5 weken en dus al een beetje voorbij de o zo belangrijke socialisatieperiode. Momenteel is hij nog erg bang maar hij eet wel snoepjes uit de hand. Aanraken is nog een brug te ver maar als men tegen hem praat, blijft hij wel rustig en sluit hij af en toe eens zijn oogjes. Hij voelt zich dus redelijk op zijn gemak.

Ach, komt wel goed manneke!

Geplaatst op 04-01-2019
Felien
quarantaine

Felien

Deze hele schattige meid, kwam deze week bij ons binnen. Ze werd gevonden in Gruitrode, waar ze sinds enkele dagen rondzwierf.
Felien is wat mager en kan al een tijdje op de dool zijn. Ze had flinke honger, toen we haar een maaltijd aanboden, arm ding. Het is een echte lieve schat, zou ze echt geen baasje gehad hebben?
Helaas is ze niet gechipt, dus we gaan het anders proberen. Bij deze een warme oproep... wie o wie kent deze mooie dame?
Ondertussen blijft ze lekker bij ons en wordt ze op haar wenkjes bediend!


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtSteunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg