Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In OKTOBER 2019 hebben 5 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 27-10-2019
Manchu


Welkom Manchu en Fiacha!

Tis me wat, kom je op 12-jarige leeftijd nog in het asiel terecht. Niet dat we onze baasjes dat kwalijk nemen, ze hebben letterlijk alles geprobeerd om een goed thuis voor ons te vinden. Door zware allergie van ons vrouwtje, die steeds maar erger werd, wilden ze voor ons samen een goed thuis vinden.
Er waren wat oplossingen, maar die bleken ook verre van ideaal te zijn. Bovendien werden we door asielen in de regio geweigerd omwille van onze leeftijd en omdat we toch wat timide zijn. Geen snelle doorplaatsertjes om het grofweg te benoemen. Ja, we zijn mooi en hadden best snel geplaatst kunnen worden. De aanvragen stroomden al binnen, voordat we goed en wel gesetteld waren.....
Maar nu komt het....na controle door onze dierenarts werd er bij Manchu een hartruis vastgesteld en Fiacha heeft melkklierkanker. De baarmoeder werd al verwijderd omdat deze er vreselijk uitzag, en over een paar weken zijn de melklijsten aan de beurt, hopelijk geen verdere uitzaaiingen... Absoluut geen kleinigheidje dus. Wat zijn wij blij dat we hen binnen hebben laten komen. Nu krijgen ze alle zorg en operaties die ze nodig hebben. Voorlopig blijven ze nog even bij ons, om alles goed op te volgen en hopelijk kunnen we te zijner tijd op zoek gaan naar een baasje die deze lieverds nog een mooie oude dag wil geven.
Voor nu gaan wij hen helemaal in de watjes leggen

Geplaatst op 19-10-2019
Papous


Je hebt het gefikst Papous!

Onze knappe eigenzinnige beer is vertrokken naar zijn forever home.
We hebben Papous in februari dit jaar speciaal laten overkomen uit Griekenland, omdat hij aids-positief is. Daar zou hij weinig kans maken op adoptie, en bij ons des te meer 
Het heeft toch eventjes geduurd, eer de liefde van zijn leven op zijn pad kwam. Onbegrijpelijk, want je lacht je helemaal suf met die eigenwijze snoet.
Met zijn lange wapperende manen, pronkte hij rondjes langs onze benen. Een paar kilootjes zwaarder ondertussen, meneer van het goede leven.
Met zijn nieuwsgierige neus kwam hij altijd even koekeloeren. Dan lag hij weer een hele middag languit in de zon te rollen ( tja uit Griekenland he), en soms slofte hij wat naar zijn voerbak om te inspecteren of deze opnieuw gevuld was.
Ons hartendiefje.
Afgelopen weekend heb je je koffertje mogen pakken. De laatste verhuizing... op naar Diepenbeek! Bij jouw baasje, voor altijd. Helemaal het rijk voor jou alleen. Dat is wat he vriend!
Maak het goed, trek af en toe een sprintje, deel al jouw warme liefde met jouw persoon. Het is jou ontzettend hard gegund!!
Dag lieve beer van ons, dag Papoutje  

Geplaatst op 12-10-2019
Benny


Meer dan een jaar in de opvang...

Het is moeilijk.. om mezelf kwetsbaar op te stellen, maar ik weet dat ik iets van mezelf moet tonen, wil ik mijn persoon voor altijd in mijn pootjes kunnen sluiten.
Mijn naam is Benny, 7 jaar oud. Het leven is een hele tijd goed geweest, mijn favoriete mens stond altijd aan mijn zijde. Ik hield van hem, onvoorwaardelijk.
Maar hij werd ziek, heel erg ziek. Mijn hartje kromp ineen, toen ik besefte dat hij er ineens niet meer was. Hij was naar de wolkjes gegaan, naar de sterretjes, om voor altijd te rusten.
Mijn leven stond op zijn kop, waar moest ik naartoe. Ik kon eventjes bij een familielid blijven, maar hij moest verhuizen. Mijn toekomst werd onzeker.
Er kwam een oplossing, ik mocht naar Villa vagebond, een plek die ik niet kende. Mijn lijfje stond strak van de spanning, alles was heel beangstigend.
Zoveel vreemde geuren, andere katten, de drukte...
Ik maakte me zo klein mogelijk en verstopte me in een kast. Niemand mocht mij aanraken, mijn hartje bibberde.
Er kwam weer een verhuis, want dit was geen plek voor mij, dat kregen ze gelukkig allemaal in de gaten! Ik mocht mee met een opvangmama. Naar een plek waar rust was. YES.
Langzaam begon mijn lijfje te ontspannen, kregen mijn oogjes weer glans.
Donkere wolken werden verdreven en een zonnestraaltje bracht kleur in mijn leven.
De toegewijde handen mochten mij aaien, ik begon er zo van te genieten, zo zalig.... ! Pssst... ik slaap al lekker op bed, en mijn buikje mag zelfs gekriebeld worden, hoe vind je die! Er lopen nog twee poezenmaatjes rond, die kan ik wel bekoren.
En weet je? Ondertussen ben ik al meer dan een jaar in de opvang en voel ik dat ik klaar ben voor de grote verhuis.
Zoveel stappen gezet, zoveel angsten overwonnen, ik heb zoveel meer vertrouwen in jullie mensen gekregen en ik heb mijn spinmotortje ontdekt :-)
Mijn zachte hartje is kwetsbaar, maar ik ben sterk nu.
Ik mag op zoek naar mijn gouden mandje, ik zoek mijn persoon. Ben jij degene die mij tijd, rust en ruimte geeft om te groeien? Om een vriendschap voor altijd op te bouwen? Ben jij mijn regenboog waar aan het einde mijn mandje klaarstaat?
Mag ik bij jou?
Liefs van mij, kusje x

Geplaatst op 06-10-2019
Ilya
31

Mijn verhaal begint niet zo vrolijk en best wel triest. Ik ben samen met 3 andere poezen uit ons huis in Merksem weggehaald. Maar dit vond ik helemaal niet erg. Ik was zelfs opgelucht. Het was daar vies en er werd niet zo goed voor ons gezorgd. Het was gewoon beter dat we daar weg waren.

We werden naar de dierenarts gebracht om gesteriliseerd te worden. Maar dat draaide even anders uit. Ik had een geheim.... Ik was zwanger! Je gelooft het misschien niet maar niemand had het gemerkt. Ik heb mijn best gedaan om dit te verstoppen.

En nu? Lekker uitrusten bij een gastgezin en in alle rust bevallen. En maar net op tijd. Ik was er nog maar een paar dagen en het was zo ver. Helaas zijn al mijn kittens gestorven.

Mijn moedergevoel is eigenlijk nooit weggegaan. Er zat nog een ander kleintje in het opvanggezin die ik ben beginnen voeden en verzorgen. Alle kleintjes hier in huis zal ik goed verzorgen en beschermen. Als ik een piepje hoor, sta ik in no time erbij om te zien of ik kan helpen.

De andere volwassen katten hier zeggen me niet zoveel. Ik leef er wat naast en doe mijn eigen ding.

Het is tijd dat ik mezelf kan en mag zijn. Ik ben nu altijd bezorgd om de kleintjes. Heeeel soms laat ik mijn speelse kant zien. Maar eigenlijk ben ikzelf nog erg jong en hoor ik te genieten en te spelen.

En om met het beste te eindigen. Ik geniet echt van jullie mensen. Heerlijk die aaitjes en knuffels. Ohja... hondjes zijn voor mij ook geen probleem.

Geplaatst op 06-10-2019
Nathan


Later meer info!


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtSteunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg