Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In MAART 2019 hebben 8 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 23-03-2019
Copain


Copain est arrivé!

Deze mooie, stoere kater heeft al 't een en' t ander meegemaakt ondanks een liefhebbende eigenaar. Het geluk stond niet aan zijn kant. Gelukkig heeft hij een goede engelbewaarder!   Vooreerst was er een jager die het nodig  vond hem twee jaar geleden neer te schieten. Andere zwerfkatten  verdwenen op mysterieuze wijze... Gelukkig overleefde hij de aanslag maar nadien sloeg het noodlot weer toe en hij werd aangereden. Conclusie? Na herstel mocht hij niet meer buiten. Veel te gevaarlijk! Ook omdat de jager nog steeds in de buurt woont. De eigenaar deed een aanvraag voor opname en voor deze kerel maakten we graag een uitzondering. Hier kan hij naar harte lust en vooral veilig in de buitenrennen rond dartelen. De dierenarts heeft hem al nagekeken en hij werd in prima gezonde conditie verklaard. Tevens was de snaptest negatief, dus gaan we binnenkort een nieuwe thuis voor hem zoeken. Qua karakter is hij een hele lieve kater die al meteen komt aangehuppeld als hij mensen in zijn vizier krijgt en enorm geniet van knuffels! Bewijsmateriaal nodig? Check het filmpje! 

Geplaatst op 23-03-2019
Nadja


Welkom Nadja!
Dit mooi meisje is vanuit Buddy Kat verhuisd naar ons. 
Nadja's sneltest (die zoals je weet niet helemaal betrouwbaar is) testte positief op FIV, echter de Western Blot testte negatief op FIV. De Western Blot test is véél betrouwbaarder, is wat duurder en het duurt wat langer voordat de uitslag binnen is. Maar absoluut de moeite waard om deze test af te nemen.
Nadja, en wij, helemaal happy.
Nou mooi, lief meisje, wees welkom in onze Villa. Samen gaan we binnenkort op zoek naar een forever thuis voor jou.

Geplaatst op 22-03-2019
Ginny


Lief, ros meisje van ongeveer twee jaar zoekt haar forever home!!!

Yep, dat gaat over mij, Ginny.
Nog niet zo heel lang geleden ben ik in Villa Vagebond komen wonen omdat ik door omstandigheden niet meer bij mijn baasjes kon blijven wonen. Heel verdrietig allemaal en ik was in het begin dan ook even onder de indruk van de verhuis, jah logisch toch?
Gelukkig ben ik een vrolijke en positief ingestelde meid en ga ik niet bij de pakken neerzitten.
Ik ben een sociaal meisje en dol op mensen, de verzorgsters begroet ik dan ook altijd vrolijk en geniet dan van de aaitjes die ik krijg. Met soortgenootjes kan ik ook overweg maar ik hoef niet perse een poezenvriendje of vriendinnetje te hebben. Ik heb genoeg aan jouw liefde en aandacht.
En wat betreft naar buiten gaan... Dat hoef ik ook niet perse, maar als ik die mogelijkheid heb dan is dat ook prima.
Heb je al in de gaten dat ik niet alleen héééél mooi en lief ben, maar ook nog eens een heel makkelijk meisje ben? Ik ben een droom die voor je uit is gekomen.
Nu is het moment dat je snel het adoptieformulier gaat invullen zodat we elkaar kunnen ontmoeten. En wie weet ben jij degene met wie ik de toekomst in ga.
Ik kan nu al niet wachten.... tot snel.

Lieve groetjes van Ginny (ongeveer 2 jaartjes jong)

Geplaatst op 20-03-2019
Ibbe
quarantaine

Ik mag, ik mag!

Hallo lieve mensen, ik ben Ibbe en ik heb er zin in! Ben helemaal enthousiast dat ik mezelf mag voorstellen, zo leuk, leuk!
Ik kwam een paar maanden geleden op deze goddelijke plek Villa Vagebond, het kattenasiel van Zwerfkat in Nood. Ik was kei ziek en ik vond mensen stom.
Ik kan er nu hartelijk om lachen, want mensen zijn echt geweldiggg. Gek he, hoe het kan lopen.
Nu kan ik maar geen genoeg krijgen van knuffels, streeltjes en kleffe dingen.
Ik ben dus een tijdje ziek geweest. Van niesziekte kun je behoorlijk beroerd zijn hoor, maar das nu voorbij. Je hoort nog een klein reutelgeluidje uit mijn keeltje komen, dat heb ik eraan overgehouden, maar verder is er niks aan het handje.
Ik snotter niet meer, ik heb een gezond smoeltje en ben BLIJ!
Ik heb een echt meisjesgezichtje, maar ben toch echt een stoere vent. Soms hoor ik in de wandelgangen: "Ibbe, wat is ze toch lief."Ze... ze? Jongens effe, ikke man, ikke kerel, ik voetbal en doe stoere dingen, joehoee.
Verder heb ik een sportief figuur en maak met gemak de meest ingewikkelde moves. Muisjes vangen is serious business. Daar moet je skills voor hebben. Heb ik!
Ook ben ik handig op de computer. Als je wil, kan ik je pc fiksen, ben informaticus. Paar keer op meppen en dat ding loopt weer als een tierelier. Meen het, zie je in mijn filmpje. Ik vraag er niks voor. Bakkie kattenmelk gaat er altijd in, zie maar.
Nou, nog wat, even denken... Oja, ik heb gouden oogjes! Ik bedelf jou onder liefde en bewondering. De schittering in mijn ogen richt pijltjes op jouw hart. Krijg ik toegang?
Ik ga op zoek naar mijn liefste mensen. Andere katten geen probleem :-)
Liefs Ibbe

Geplaatst op 09-03-2019
Zippy


Later meer info + foto!

Geplaatst op 08-03-2019
Benthe


Ik moet jullie eens wat vertellen.  Zo ergens begin januari heb ik nogal peentjes gezweet hoor, ondanks de koude! Plots bevond ik mij nogal in een wreed rare situatie op de camping. Ik had namelijk een hongertje en mijn neusje leidde mij naar een ijzeren kooi. Ik vertrouwde het zaakje niet  maar mijn rammelende maag had de overhand en dus betrad ik behoedzaam de kooi. Je kan het al denken zeker? Inderdaad! Ineens hoorde ik een klap van jewelste. Ik zat gevangen. Maar dat was nog niet alles! Ik heb maar liefst twee dagen in dat ijzeren traliewerk gezeten en mijn oortjes vingen zorgwekkende uitspraken op, zo van: “verdrinken” en andere zaken die ik gewoonweg niet over mijn lippen krijg! Pffff! Ik huiverde van weerzin! Nog maar 7 maanden op deze wereld en ik dacht dat mijn 9 levens al foetsie waren! Gelukkig had ik een engelbewaarder want er was iemand die mijn situatie niet meer kon aanzien en zich mijn lot aantrok. Zij nam contact op met Villa Vagebond en mocht mij meteen brengen. Oef! Wat een opluchting!  Maar bovenal?! Wat een changement de décor! Van de camping naar een tof hotel, all inclusief mét fantastische bedienden! Ik ben duidelijk met mijn poep in de goeie boter gevallen! Meestal lig ik dan ook te soezen in een lekker zacht mandje. Uiteraard vind ik het heel tof om aandacht te krijgen en gezien mijn jeugdige leeftijd; ben ik steeds te vinden voor een spelletje. Kortom: lief, sociaal, jong en speels. Mijn traumatische verleden heb ik achter mij gelaten. Positief denken, is mijn motto! Wiens hart heb ik beroerd? Bij wie mag ik, in mijn prille bestaan, aan een nieuw hoofdstuk beginnen? Bij jou? 
 
Liefs,
Benthe 
Geplaatst op 05-03-2019
Hannes


Hallo,

Mag ik mij even voorstellen? Mijn naam is Hannes en ik ben een ferme kater van ongeveer 7 à 8 jaar. Vroeger woonde ik in Hasselt en ik kreeg mijn hapjes en drankjes van een lieve dame. Zij had ook een huiskat en daar kwam ik goed mee overeen. Helaas kwam die te overlijden en dus haalde mijn traiteur andere kat uit het asiel maar die was niet lief tegen mij en wou haar territorium niet delen. Ik ben nochtans voor love en peace maar niet iedereen is zo vredelievend als ik. Enfin, ik moest het onderspit delven en dus verhuisde ik einde januari naar Villa Vagebond. Dat ik vreedzaam ben ingesteld, bewijst mijn relatie met Jefke. Vaak liggen we samen achter de droger waar ik mij verstop. Hoewel ik een verlegen typje ben, kom ik echt wel vanachter de droger om aangehaald te worden. Ik wil soms zelfs al opgepakt worden. Eigenlijk ben ik best een heel lief, aanhankelijk katje.

Het asielleven bevalt me prima maar je zal wel begrijpen dat ik meer wil. Ik wil warmte en vriendschap, elke dag! Kan jij mij dit bieden? Of wil je graag vrijblijvend kennismaken? Dat kan! Maak een afspraak via:

kattenbemiddeling@zwerfkat.com
www.zwerfkat.com/index.php?DocID=335#.WsUjgohuaM9

Geplaatst op 01-03-2019
Wolleke
Jungle

Wolleke woonde al een tijdje bij Buddy Kat in Tongeren maar de laatste tijd sukkelt hij toch geregeld met terugkerende ontstekingen in zijn bekje wat opgevolgd werd door onze dierenarts maar door de hogere frequentie is nu nauwere opvolging nodig en dus verhuisde Wolleke naar Maaseik omdat de dierenarts hier echt kind aan huis is. Hij doet hier namelijk wekelijks zijn ronde.

Wolleke zelf is niet onder de indruk en voelt zich goed bij zijn nieuwe vriendjes in de jungle kamer. Hij kroelt er op los met de verzorgers en het kantoor is ook 1 van zijn favoriete plaatsjes om een uiltje te vangen terwijl hij oogluikend de administratie observeert. Haar hand moest maar eens uitschuiven terwijl hij het niet gezien heeft? Erg! Dan zou hij extra knuffels missen! Want Wolleke voelt zich helemaal in zijn sas als hij maar bij mensen kan zijn en knuffelen!

Nou Wolleke!? Welkom en geniet van je nieuwe vriendjes en personeel!


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtSteunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg