Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In AUGUSTUS 2019 hebben 9 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 27-08-2019
Honey
vv

Onze lieve, timide Honey is geplaatst. Ze had het zo nodig om een eigen plekje je krijgen. Groot was onze vreugde dan ook, toen er mensen voor haar op bezoek kwamen. Rustige mensen, geen andere huisdieren en veel tijd voor ons lieve meisje. Honey is erg stressgevoelig, ze verbleef in diverse gastgezinnen waar ze kampte met stresslikken, een stressblaas, kortom een zeer gevoelig katje.

Ook nu werd ze na de verhuizing behoorlijk ziek. Uiteraard gingen haar nieuwe baasjes meteen met haar naar de dierenarts. De diagnose was fip en inslapen was het advies van de dierenarts......
Omdat de bloeduitslag totaal niet wees op fip, zijn we samen met de adoptanten naar onze eigen dierenarts gegaan. Hij heeft Honey een weekendje onder zijn hoede genomen en ze bleek geen fip, maar obstipatie te hebben. Vervelend, maar zeker niet dodelijk. Honey is nu helemaal opgeknapt. Ze eet goed, speelt en knuffelt er op los. En wij? Wij hebben behoorlijk moeten slikken, omdat een verkeerde diagnose zomaar haar leven had kunnen kosten.
Heel triest hoe snel er euthanasie op een diertje geplakt wordt, zonder naar een verdere oorzaak te zoeken. Lieve Honey, we zijn intens blij voor jou, blij dat je er nog bent en blij dat het zo goed met je gaat.
Geniet van alle liefde en aandacht voor jou alleen, je hebt het zo verdiend 
Dag lief meisje x

Geplaatst op 26-08-2019
Ziva


Ook onze Ziva mocht haar koffertjes pakken deze week.

Na haar enorm verdrietige ervaring met haar kindjes, kreeg ze van ons de tijd om te herstellen en weer gewoon Ziva te worden, een jong diertje dat zelf nog graag speelt en ontdekt.
Ze was tevreden in de Villa, stapte overal parmantig rond of zat aan de deur naar buiten te kijken. Een katje dat houdt van gezelschap en veel aandacht. We zijn enorm blij dat ze zo goed hersteld is en nu was ze klaar voor de grote stap.
Een nieuw leven, al het oud zeer achterlaten en alleen nog maar naar de toekomst kijken.
Lieve Ziva, we hebben met je mee gehuild en gezorgd, alles om het voor jou draaglijk te maken. We wensen jou een fantastisch leven bij je nieuwe mensen. Dag lieverd, geniet van alle dingen die op je pad komen x 

Geplaatst op 17-08-2019
Robbie


Nog maar kort bij ons in de Villa, maar haar karakter was zo'n goede match met de adoptanten en het karakter van hun eigen kat, dat de keuze zo gemaakt was.
We maken het geregeld mee....Robbie werd na adoptie even heel erg ziek, na plaatsing krijgen dieren van de stress een weerstandsdipje, zodat virussen vrij spel hebben. Soms gaan ze snotteren, maar ze kunnen ook misselijk zijn of een ontsteking krijgen. Een kat is enorm gevoelig voor veranderingen....
Gelukkig zijn de adoptanten met haar naar onze dierenarts gegaan en die heeft haar vlug weer er bovenop kunnen helpen. Nu kan Robbie volop gaan genieten van haar nieuwe thuis. Knuffeltjes, aaitjes en een vriendinnetje om samen mee op te trekken. Het ga je goed, lieve Robbie <3

Geplaatst op 16-08-2019
Virginia


Afgelopen weekend was het zo ver voor onze liefste Virginia! Ze mocht vertrekken naar haar gouden mand! <3
Wat zal je gemist worden in de Villa, maar we weten dat je een fantastische thuis hebt gevonden! Laat je snel iets weten? :) Veel succes samen!

Geplaatst op 15-08-2019
Sansa


En ook onze Sansa mocht gisteren verhuizen. Sansa kwam twee maanden geleden bij ons binnen, ze liep rond met een vervilte vacht die helemaal los aan het komen was.

Haar onzekerheid zorgde ervoor dat we haar niet in een drukke omgeving konden plaatsen. We kijken uiteraard altijd heel goed naar de behoefte van een katje, het katje komt altijd op de eerste plaats. Een mevrouw zag Sansa op facebook voorbijkomen. Ze was zojuist haar eigen katje verloren vanwege ziekte. Eigenlijk was ze helemaal nog niet op zoek naar een ander katje, maar haar interesse was gewekt.
Ze wilde graag eens komen kennismaken en bij een klik, zou ze Sansa over een paar weken komen ophalen. Gewoon, om alles even een plekje te kunnen geven en het huis klaar te maken voor de komst van Sansa, ook had ze dan wat meer vrije dagen. Dat liep even anders....Sansa voelde zich meteen op haar gemak bij haar en er was overduidelijk een match.
De dag na het bezoek belde ze ons, om te vertellen dat ze Sansa deze week al kwam ophalen. We waren stiekem heel opgelucht, want Sansa voelde zich in de Villa niet top. Teveel prikkels om haar heen. Mevrouw had dat ook wel gemerkt, dus dan is de beslissing zo gemaakt. Soms moeten dingen gewoon lopen zoals ze lopen en voor Sansa is dit geweldig fijn. We gunnen hen samen een hele mooie toekomst!
Dag lieve Sansa, geniet maar van alle liefde om je heen x 

Geplaatst op 12-08-2019
Baily


Baily is weer terug gebracht naar de vindplek. Dit lijkt ons beter voor hem/haar omdat hij/zij daar in een kattenkolonie leeft. Medisch gezien leek Baily in orde.

Geplaatst op 09-08-2019
Pitou


Joehoeee, na 1,5! jaar was gisteren de grote dag voor onze Pitou. Ons vrolijke meisje van de bergenkamer, althans dat was haar favoriete plekje. Al die tijd was ze een steun en toeverlaat voor alle bangerikjes. Samen in de buitenrennen, beetje zonnebaden, beetje luieren. Pitou was heel veel buiten, voor een lekker hapje en een dutje kwam ze echter graag naar binnen. Af en toe eens een toenadering naar ons, voor een aaitje, met name rond etenstijd. Gewoon een heerlijk kattenkatje, geen toeters en bellen. Een katje dat volop geniet van het leven, en voor ons was dat helemaal prima. Nu woont ze bij een ander kattenvriendinnetje, ook ooit afkomstig uit de Villa. Een huis en buitenren voor zichzelf, niet teveel mensen om zich heen, wat wil je nog meer!

Wat gaan we je missen, Pitou,...Na al die tijd is het vreemd dat je er niet meer bent. We zullen vast nog wel eens naar je op zoek zijn rond etenstijd, om dan tot de conclusie te komen dat je geplaatst bent :-), maar ook daar wennen we wel weer aan.
We zijn gewoon enorm blij voor jou!
Dag lief meisje, we wensen jou een prachtig leventje...

Kushandje van ons allemaal!


Geplaatst op 09-08-2019
Lotus


En we beginnen deze mooie zondag weer met zeker zo'n mooi nieuws. Lotus kwam nog geen 14 dagen geleden retour. We plaatsen haar als kitten in 2016, maar inmiddels was de leefsituatie voor haar dusdanig veranderd, dat ze diep ongelukkig was. Ze kwam terug naar de Villa, maar al die katten om haar heen, vond ze echt niet fijn. Liever sprong ze vanaf de koelkast bij de verzorgers in de nek om te kroelen en te neuzen, dat was veel meer haar ding :-)

Er kwamen mensen naar de Villa, ze wilden eigenlijk twee kittens adopteren, maar hun hart ging uiteindelijk toch meer uit naar een volwassen katje....en Lotus was de gelukkige. Fijn dat ze al zo snel een nieuw thuis gekregen heeft en dat er in deze tijd van overvloed aan kittens, toch bewust gekozen wordt voor een volwassen katje.
Het ga je goed, lieve Lotus, een plekje voor jou alleen waar je heel gelukkig mag zijn!

Knuffel van ons allen x

Geplaatst op 03-08-2019
Tina


Onze Tina, bij haar stervende baasje weggehaald, enorm getraumatiseerd. Weken konden we haar niet benaderen, haar ogen waren zo groot als schoteltjes. Wat hadden we met haar te doen...Gelukkig kwam er na een aantal weken een ommezwaai en begon ze langzaam toenadering te zoeken.

Inmiddels was de Villa helemaal haar thuis geworden. Wie op bezoek kwam in de Villa, trof Tina vaak aan op onze welkomstmat, voeten vegen was er niet meer bij, want de mat was standaard bezet :-)
Tina had een voorkeur voor mannen, waar ze bij vrouwelijk gezelschap nogal eens kon sputteren bij een verkeerde aanraking, was dat bij mannen een ander verhaal. Die mochten haar gewoon aaien en dan liet ze zich helemaal gaan. Wat mooi dat er nu toevallig een man voorbijkwam, die een leven met Tina wel zag zitten. De klik was er meteen en ons Tinaatje mag zich weer iedere dag gelukkig prijzen met haar eigen man, helemaal voor zichzelf. Wat zijn we blij voor jou, nu kun je je vertrouwde leventje gewoon weer voortzetten, met weliswaar een andere persoon, maar het is voor jou alles wat je maar kon wensen.
Dag lieve Tina, het ga je goed x


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtSteunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg