Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In DECEMBER 2020 hebben 7 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 27-12-2020
Folke


In augustus kwam Folke, samen met Mees bij ons binnen, na overlijden van het baasje. De laatste wens van het baasje was, dat de katjes haar zouden volgen na het hiernamaals, maar gelukkig werd er gevraagd of wij plek hadden....zo kwamen ze bij ons terecht..
Mees vond al redelijk snel een nieuw thuis, maar Folke had veel meer tijd nodig om uit zijn schulp te kruipen, uiteraard kreeg hij die tijd. Ze trokken in de Villa totaal niet met elkaar op, dus besloten we hen apart te plaatsen. Voor Folke was gisteren zijn grote dag. In enkele maanden werd het onze timide knuffelkat. Heel voorzichtig zocht hij toenadering als men de tijd voor hem nam. Nu krijgt hij ook weer alle tijd en ook nog een vriendin waar hij zich aan op kan trekken. In een prachtige omgeving, vol liefde, mag hij aan zijn nieuwe leven gaan beginnen. Het is je zo gegund, lieve Folke. Het ga je goed, mooie jongen van ons ❤

Geplaatst op 22-12-2020
Ferdy
GGS

Jaaaa, mag ik eindelijk? Ferdy....kennen jullie mij nog? Ik ben een tijdje uit de picture geweest, omdat ik niet meer in de Villa woon.
Ik heb daar wel even gewoond, maar tijdens mijn dierenartsbezoek stond ons een onaangename verassing te wachten. Ik bleek leucose positief te zijn. Zelf heb ik geen idee wat dat is, ik voel er ook niets van, maar ik zag aan de gezichten dat dat blijkbaar geen reden voor een feestje is, ondanks dat het woord positief erin zit. Oké, ze gingen op zoek naar een gastgezin, omdat het beter was als ik alleen woonde. Lief van ze, ik heb ook graag veel en vaak aandacht van mensen. Een heel huis voor mij alleen... wauwww ik keek mijn ogen uit. Als ex-zwerfkat is dit toch wel een ongekende luxe.
Nu woon ik hier al een tijd, mijn tandjes zijn gedeeltelijk eruit, want daar had ik wel wat last van en inmiddels kan ik gelukkig weer alles naar hartenlust eten.
Ik ben een vrolijke, speelse jongen. Ik zoek avontuur en afleiding, liefst samen met jou. Alleen zijn is niet zo mijn ding, ik deel graag alles met je, bank, bed, speelgoed, zelfs mijn eten, mocht je dat willen. Zie het als een huwelijk, maar dan alleen de good stuff, slechte tijden komen niet in mijn woordenboek voor.
Wil jij ook alles met mij delen? Dan ga ik jouw beste vriend worden, zeker weten! Vraag maar naar Ferdy (mijn naam betekent overigens moedige reiziger), dus ik sta open voor een nieuwe levensreis...met jou...

Tot gauw!
X Ferdy


Ferdy is graag buiten. Dit is echter enkel mogelijk in een afgesloten tuin of ren omwille van leucose

Geplaatst op 19-12-2020
Mirthe


Enkele maanden geleden kwam deze mama met haar kroost bij een opvang terecht. Ze zou niet naar haar kinders omkijken, maar de omstandigheden waren ook verre van ideaal. Bovendien bleek ze met de sneltest fiv positief te zijn. Toen begon men over euthanasie....
We stelden voor om Mirthe met haar kittens bij ons binnen te laten komen, maar in plaats daarvan, werd Mirthe in haar eentje bij ons afgezet.
Ze waren haar helaas liever kwijt dan rijk....
Maar lieve Mirthe, wonderen bestaan wel. We lieten jouw slechte tandjes verwijderen en de Western Blot werd aangevraagd, deze was helaas ook positief. Niet erg hoor, er gingen geen akelige dingen met jou gebeuren.
In de Villa mocht je wel gewoon jezelf zijn, zonder verwachtingen. We gaven je vrij voor adoptie, wachtend op de speciale persoon, die ook jouw behoeften wilde respecteren. Vorig jaar plaatsten we Maylo, knuffelkat nummer 1, maar ook de beste in stelen en aandacht vragen. Maylo zocht nu een vriendin en dan niet zo'n dominant typetje, daar kan hij helemaal niets mee. Nee, hij zoekt een hele lieve vriendin en laat jij hier nou helemaal aan voldoen. Knap, lief en dol op gezelschap van andere katjes. Je mocht je koffertje pakken om bij Maylo te gaan wonen. En zeker zal het spannend zijn, maar eens je in de gaten krijgt op welke fantastische plek je terechtgekomen bent, zal je gaan ontspannen.
Doe je de groetjes aan Maylo? Het ga je goed, mooi meisje ❤ 

Geplaatst op 16-12-2020
Charlie


In november kwam Charlie bij ons binnen, een al wat oudere zwerfkater.
Hij werd gevoerd door een mevrouw, maar omwille van haar leeftijd, kon ze niet meer voor hem zorgen.
Charlie liet zich bij ons meteen zien als een superlieve, knuffelige kater. Ook bij nazicht door onze dierenarts werden er geen bijzonderheden ontdekt, gezond bevonden en ook nog eens een voorbeeldig patiëntje, aldus onze dierenarts 🙂
Andere katten waren even een ander verhaal. Charlie voelde zich niet op zijn gemak tussen de horde katten, maar na enkele dagen een veilig plekje, vond hij zijn rust en liet hij zijn angst wat meer los.
Gelukkig voor Charlie kwamen er mensen voorbij, die niet konden wachten om hem te ontmoeten. En gisteren was het dan zover. Ze waren al verliefd op zijn snoetje, nu nog een klik in levende lijve. Daar hoefde Charlie niet over na te denken, hij installeerde zich meteen op schoot.
De katjes kiezen hun mensen gewoon samen met ons en Charlie was akkoord. Hij mocht zijn spulletjes pakken en meteen mee naar zijn nieuwe thuis. Wat zal hij genieten deze kerst, als enige huisgenoot, met twee mensen die hem schandalig gaan verwennen.
Het ga je goed lieve jongen ❤ 

Geplaatst op 12-12-2020
Lize


Enkele maanden geleden kwam deze jongedame als zwerfkatje bij ons binnen. Ze werd gevoerd op een kinderboerderij in Lanaken, maar hoorde hier duidelijk niet thuis. De zoektocht naar een eventueel baasje leverde helaas niets op, dus bleef ze bij ons.
Tot enkele dagen geleden. Er kwam bezoek voor haar en jawel hoor, het was zeker een match.
We hadden eigenlijk ook niet anders verwacht. Lize, ons sociale, aanwezige meisje. Daar moest wel iemand als een blok voor vallen 🙂
Bevalt het haar? Kijk en oordeel zelf maar. Een foto zegt vaak meer dan duizend woorden.
Het ga je goed lieve Lize ❤ 

Geplaatst op 12-12-2020
Tom


Tom kwam enkele maanden geleden, helemaal vanuit Gent naar ons toe. De sneltest gaf aan dat hij fiv positief zou zijn. Gelukkig vragen wij altijd om een tweede test, namelijk de Western Blot test en deze bleek negatief te zijn. Goed nieuws voor Tom dus!
Er kwamen een tijd geleden al kandidaat adoptanten voor hem voorbij, maar omwille van wat ongemakjes bij Tom, moest het bezoek uitgesteld worden.
Deze lieve mensen vonden dat geen probleem, ze wachtten geduldig op het grote moment. Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover....het langverwachte bezoek. Tom liet zich van zijn beste kant zien en mocht zijn koffertje inpakken. Weg van het wild geraas in de Villa, want al die drukte was toch echt niks voor onze rustige Tom.
Nu heeft hij het rijk voor zich alleen met baasjes die hem gaan verwennen.
Lieve Tom met je aandoenlijke snoetje, we gaan je missen, maar we gunnen jou het allerbeste. Dag lieve beer ❤

Geplaatst op 01-12-2020
Katrien


In augustus kwam Katrien bij ons binnen. We namen haar over van een andere organisatie, omdat ze fiv positief getest werd. Katrien was een mama met kittens en ze vond de mensen maar wat akelig. Haar kittens vonden gelukkig allen een thuis en Katrien mocht bij ons binnenkomen. Een jonge, gezonde kat, die wat tijd nodig had om mensen te vertrouwen.
Enkele maanden gingen voorbij en Katrien kwam steeds verder uit haar schulp. Ze begon toenadering tot ons te zoeken als het rustig was en we merkten dat het haar ook echt wel goed deed. Het katje met de prachtige snoet was klaar om op zoek te gaan naar een echt thuis, waar het wat rustiger was dan in de Villa.
Deze match vonden we voor haar. Lieve rustige mensen, waar ze alle tijd krijgt om zich verder te ontplooien. Lieve Katrientje, geniet van je eigen stekkie. Je hebt het zo verdiend ❤ 


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtSteunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg