Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In OKTOBER 2020 hebben 7 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 31-10-2020
Emiel
110

Onze knappe campinggast heeft zijn thuis gevonden. Begin augustus kwam hij bij ons binnen, de oudste campingbewoner. Hij liep al jaren op de camping rond, had waarschijnlijk ook voor ontelbaar veel nageslacht gezorgd. Nu lag hij op de tafel van de dierenarts en zou zijn leven beëindigd worden. Hij was oud, beetje verfrommeld, zijn leven was volbracht....no way
Gelukkig stak iemand daar een stokje voor. Ze zorgde ervoor dat hem niets naars overkwam. Emiel mocht bij ons binnenkomen. Deze rustige lieve reus veroverde alle harten. Trappelen als hij zijn bakje eten kreeg, bescheiden wachten op een knuffeltje en lekker luieren in zijn holletje. Emiel was dik tevreden met zijn leventje in de Villa. Er kwamen mensen voor hem en hij pakte hen ook helemaal in, gewoon door zichzelf te zijn. Ze gingen eerst nog verhuizen, dus het duurde even voordat hij ook naar zijn nieuwe huisje mocht vertrekken. Helaas kregen we te maken met Giardia in de Villa, dus verhuisden we Emiel maar even naar een gastgezin, waar hij braaf zijn medicatie innam. Zodoende mocht hij afgelopen weekend verhuizen. We zijn blij voor hem, van campingleven naar een leven thuis. Niet meer buiten rondstruinen, afhankelijk van de goodwill van de campinggasten. Gewoon heerlijk zijn eigen plekje, zoals het hoort. Het ga je goed, lieve Emieltje ♥ 

Geplaatst op 28-10-2020
Jelle


Weldra meer informatie over Jelle!

Geplaatst op 12-10-2020
Bill


Goed nieuws mogen we zeker ook niet vergeten. Onze Bill vond afgelopen week zijn eigen thuis. In juni kwam hij samen met Jefke naar de Villa. Jefke was het jaar daarvoor via ons geplaatst, Bill kwam oorspronkelijk uit een ander asiel, maar we besloten hen beiden op te nemen. Eenmaal in de Villa ging Jefke zijn weg en was er tussen Bill en Jefke geen klik meer te bespeuren. Bill trok zich erg terug en zat het liefst niet bij ons in de buurt. De bedrijvigheid, teveel verschillende mensen, allemaal geen dingen waar hij van opfleurde. We gunden hem zo zijn eigen huisje...
Plots was er interesse in hem, maar dat is nog niet alles. Deze mensen gaan nog drie kittens bij onze moederorganisatie adopteren. Drie kabouters waar Bill mee kan ravotten. Zij zullen hem helpen om uit zijn schulp te komen, want onze Bill houdt zeker wel van andere katten.
En ja, het zal weer wat tijd kosten, voordat hij zijn vertrouwen durft te geven. Het heeft hem allemaal geen goed gedaan, maar wij hebben er vertrouwen in, dat hij over een tijdje, met de nodige liefde en geduld, zijn muurtje durft af te breken. Het ga je goed lieve Bill, je hebt je forever huisje...vergeet het verleden en zie wat de toekomst jou te bieden heeft 

Geplaatst op 11-10-2020
Sigrun
41

Er was eens een verlegen knappe heer die in het bos woonde met een hele grote groep vrienden. Ze speelden elke dag verstoppertje achter de verwilderde bomen en gingen bij het ondergaan van de zon op zoek naar wat voedzame hapjes. Ze hadden niet veel, maar waren desondanks toch gelukkig want ze hadden elkaar.
Op een dag veranderde de o zo veilige plek in een bedreigend oord. Iedereen was in rep en roer. Er stond iets vreselijks te gebeuren! Er verdwenen vrienden, zij kwamen nooit meer terug. Er stonden kooien op scherp, ijzeren monsters haalden hen weg.
Sigrun hield zich verschrikt schuil achter dichtgegroeide struiken. Maar zijn maagje rammelde van de honger en de geur van verse tonijn prikkelende zijn neusvleugels. Hij overwon zijn angst en nam een hapje van al dat lekkers. Maar het was al te laat, het ijzeren monster had hem opgesloten.
Dat was toen, hij wist niet beter.
Sigrun bleef al die tijd waakzaam en spitste zijn oortjes. Wat was er toch aan de hand?
Er waren boze mannen geweest die hele foute dingen deden, had hij begrepen. En om die boze mannen tegen te houden, waren die kooien gezet. Dus geen monsters...
Sigrun werd ondergebracht bij een familie die hem warmte en liefde bood. Hij had geleerd dat tweebeners niet oke waren, dus waarom deden zij zo aardig? Waarom kreeg hij de grootste maaltijden die hij daarvoor nog nooit had gezien? Waarom was er geen kou, geen regen en hoefde hij zelfs geen slaapplek meer te zoeken? Hij kon warempel kiezen!
Sigrun was in de war. Daar moest hij toch eens lang over nadenken.
Hij nam plaats in een holletje van een boom. Rare boom wel, maar het lag lekker.
Zijn hartje bleef een tijdlang gesloten, de geluiden om hem heen waren onbekend en dus eng. Er waren nog poezenvriendjes, die leken nergens last van te hebben. "Zal ik dan toch maar over dat drempeltje gaan? vroeg hij zich af.
De zachte handen kwamen weer zijn kant op, hij verstarde, kneep zijn ogen dicht en dacht: "Hup dan maar." Maar er gebeurde niets engs, een golf van warmte stroomde door zijn lichaam, hij ontspande. Dit was aso lekker zeg! Meer, doe maar meer. Ik vraag er nooit om, maar stiekem riep mijn hart om meer.
De zachtaardige Sigrun ontdekte nog meer. Wanneer de nacht viel en de zon sliep, werd hij wakker. Dan pakte hij zijn valiesje uit en rolden de balletjes, veertjes en kattenkruidzakjes vrolijk over de grond. Het feest kon beginnen! Elke nacht kan hij nu zijn uitbundigheid tonen en deelt hij zelfs zijn speelgoed met zijn nieuwe kattenvriendjes.
Maar als de zon wakker wordt, sluipt Sigrun weer in zijn holletje, dan komt het onzekere bange trekje naar boven.
Hij zoekt daarom een huis waar hij verder op ontdekking kan, waar hij kan zegevieren, kan openbloeien, waar hij helemaal zichzelf mag zijn en waar de nodige zachte streeltjes langs zijn lieve wangetjes strijken. Ben jij zijn held? Ben jij zijn veilige haven?
Een ander kattenvriendje mag ook ;o)

Geplaatst op 08-10-2020
C.J.


In mei zagen we een oproep van een andere organisatie voorbijkomen. Ze zochten opvang voor een schuw katje. Hij verbleef op dat moment bij een gastgezin, maar een zeer angstig katje op een opvangkamertje, dat werkte niet zo goed. Omwille van zijn leeftijd en zijn bekproblemen, was uitzetten geen optie. Met zijn 14 jaar verdiende hij het ook, om gewoon voorzien te worden van zijn natje en droogje.
CJ kwam bij ons binnen. Lekker vertoeven in de buitenrennen. Dat vond hij wel wat. Genoeg verstopplekjes, zodat niemand hem hoefde te storen. Soms snotterde hij wat, dan namen we hem binnen en dan kreeg hij een kuurtje. Dat liet hij zich bijzonder goed gevallen. Onze vaste verzorgster kon hem de medicijntjes zo geven. Kuurtje voorbij, dan mocht CJ weer zijn gangetje gaan. Een verzorgster komt wekelijks van heel ver. Ze kende CJ al, voordat hij bij ons kwam. We namen onze tijd, bekeken wat hij nodig had. Ze wilde hem heel graag adopteren, dus spraken we af dat er dan een ruime buitenren moest komen, zodat CJ zowel binnen als buiten kon leven. De werken werden gestart en het resultaat mocht er zijn. Een mooie ren voorzien van alle gemakken voor CJ en zijn vriendje.
CJ mocht mee naar zijn nieuwe thuis, waar er met veel liefde voor hem gezorgd zal worden. Lieve CJ, geniet van alles wat je krijgt, het zal je aan niets ontbreken. We zullen ongetwijfeld nog heel veel van jou horen  

Geplaatst op 03-10-2020
Mees


Mees bleef achter na het overlijden van zijn baasje. De bedoeling was oorspronkelijk dat hij zou meeverhuizen naar het hiernamaals, maar gelukkig was dat plan snel van de baan en kwam Mees bij ons binnen.
Met zijn 16 jaar een aandoenlijke verschijning.
Beetje verfrommeld vachtje, een blik die hunkerde naar aandacht. We waren op slag verliefd...
Wat een geluk voor Mees dat er nog iemand op slag verliefd werd op hem.
Dat kan ook haast niet anders, zodra hij je zag riep hij met heel zijn lichaam en vocale krachten, halloooo aai mij alsjeblieft :-)
Na de kennismaking was het dan ook vlug besloten. Ons Meesje mocht mee....
Ondanks zijn 16 jaar een nieuwe start om in de winter van zijn leven nog volop te genieten en te vieren dat hij dit mag meemaken. Nieuwe vriendjes ontmoeten en alle liefde te krijgen, zoals dat hoort voor een heertje op leeftijd. Het ga je goed lieve Mees, hopelijk heb je nog enkele prachtige jaren voor de boeg 

Geplaatst op 02-10-2020
Filou


Joehoeeeeeeee, Filou heeft het gefikst!

Hij heeft met een grote glimlach zijn schoentjes aangedaan, zijn jasje gepakt, zijn koffertje onder de poot genomen, een zwaaikusje gestuurd naar zijn verzorgers en kordaat zijn eerste stapjes naar zijn toekomst gezet. Filou is geplaatst!! Hij is klaar voor zijn nieuwe wereld, een voor-altijd- gouden-onderdak.
Het is hem zo gegund, onze pipo de clown. Nu kan ie lekker los gaan, zijn ziel tonen, zijn kwetsbaarheid en liefdevolle uitbundigheid.
Filou, aids-positief, kwam een tijdje geleden terug van plaatsing, maar dat was helemaal niet zijn schuld. Het was verdrietig, want nu moest hij opnieuw weer wennen aan zoveel katten en vooral enkele machokaters die hij maar stom vond.
Maar dat is nu achter de rug. Je ziet ze nooit meer terug Filoutje ;-)
We houden van jou jongen, en jij gaat dat heel goed doen. Je hebt indruk op ons gemaakt. Dag schat, maak er wat moois van! ♥ 


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtSteunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg