Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In NOVEMBER 2020 hebben 4 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 28-11-2020
Seppe


Enkele maanden geleden kwam deze oudere zwerfkater bij ons binnen. Hij werd al tien jaar gevoerd door mensen, maar hij raakte gewond aan zijn poot en ze wilden zijn medische kosten niet voldoen.
Zorgen voor een zwerfkatje is niet enkel wat eten neerzetten, maar ook voor het diertje zorgen als er iets aan de hand is. Wij moesten de kosten maar betalen en dan mocht hij weer terugkomen. Uhm, nee dat gaan we niet doen. Als wij betalen, gaat hij gezellig mee naar ons. En zo kwam hij dus in Villa Vagebond terecht. 
Seppe was een timide jongen, maar in de avond was het knuffeltijd. Dan kwam hij helemaal uit zijn schulp. Zijn adoptanten hadden in eerste instantie contact gehad met onze vrijwilliger voor een andere kat, maar omdat de andere kat niet echt een match was met hun situatie, stelden we Seppe voor.
En zo geschiedde het dus, dat hij gisteren bezoek kreeg en er meteen een overduidelijke klik was. En hoe.. hij ging meteen bij haar op schoot zitten en ook eenmaal in zijn nieuwe thuis, klom hij bij zijn nieuwe baasje op schoot om eens goed geknuffeld te worden. Dat doet ons zoveel goed, na meer dan tien jaar een buitenleven, met enkel wat eten, naar een leven vol huiselijkheid, verzorging en liefde. 
Het ga je goed, lieve Seppe ❤  

Geplaatst op 21-11-2020
Fie
BK

Een gouden mandje voor Fie, eindelijk...

Na 1 1/2 jaar opvang, nooit interesse in haar geweest, kwam dat telefoontje, dat ene telefoontje. En toen veranderde de wereld van Fie..
Lieve lieve Fie, wat een dag was dat gisteren. Lief meiske.
Ik kreeg 's morgens telefoon van de dierenarts dat Tristan was gestorven, ons ander opvangertje. Een uur later kwam er bezoek voor jou, een fantastisch bezoek. Bezoek wat jouw hele wereld, jouw toekomst zou veranderen.
Ik droogde mijn tranen, wreef nog eens door mijn ogen, keek in de spiegel en dacht aan jou Fie. Dit zou jouw dag worden. En JA dit werd jouw dag! En met alle recht.
Fietje kwam in mei 2019 bij ons binnen. Ze had een slechte vacht, ze was zo ontzettend bang EN, aids-positief. Ze kwam eerst binnen bij ons kattenasiel Villa vagebond. Daar verbleef ze enkele maanden, maar ze was daar niet op haar plek. Ze liep wat verloren, maakte geen connecties, het was veel te druk voor haar.
We besloten Fietje te verplaatsen naar Buddy Kat zelf, onze kleinschalige opvang bij mij thuis. Dit was een zeer goede beslissing geweest, want haar bange hartje maakte een sprong in het diepe. Binnen enkele dagen konden we haar al strelen, wat was ze dapper.
Maanden verstreken, zelfs meer dan een jaar. Haar ontluikende karakter, haar adembenemende schoonheid bleef niet anoniem. Eindelijk, eindelijk kwam er telefoon voor haar. Twee zeer lieve mensen van heel ver, voelden op afstand onmiddellijke liefde.
Vandaag kwamen ze op bezoek. Wat een zenuwen...
Fietje was sterker dan ik dacht, ze overwon haar diepste angst en rende niet weg. Sterker nog, ze bleef zitten en was nieuwsgierig naar haar nieuwe mensen. De liefde werd beklonken met een ondertekend contract en toen mocht ze mee. Mee naar een plek waar ze alleenrecht heeft, waar ze ontzettend veel aandacht krijgt, waar een buitenren voor haar gebouwd wordt, waar geduld en warmte de boventoon voert.
Het ga je goed Fietje, ons knappe koppetje, gevoelig hartje. Meisje, je hebt het gefikst! De tranen komen opnieuw, maar ditmaal voor jou, van ontroering, van pure liefde voor jou.
Dag meiske lief, dag Fietje <3
Jouw hoofdverzorgster en ook jouw twee andere lieve verzorgsters x

Geplaatst op 20-11-2020
Annabel


De giardia quarantaine is voorbij. Gelukkig voor onze katjes!
Dat betekent dus dat er vanaf nu weer adopties plaats mogen vinden.
Annabel besloot de spits af te bijten en verhuisde vandaag naar haar nieuwe thuis. Een van de verzorgers had een zwak voor haar en naarmate de tijd vorderde, veranderde dit in de behoefte om haar een liefdevol thuis te geven. Dus vandaag pakten ze samen haar koffertje in en mocht ze mee, naar haar nieuwe gezin.
Wat zal ze in de watten gelegd worden door haar 4 nieuwe baasjes.
Er zijn zelfs ook nog een paar kattenvriendjes. Vriendelijke, rustige katjes, die haar een rondleiding door het huis kunnen geven en weten waar het lekkers te halen is, waar de beste ligplekjes zijn en waar ze moet zijn om kattenkwaad uit te halen. Dat is het betere werk :-)
Veel geluk en geniet van alle mooie dingen, lieve Annabel  ♥ 

Geplaatst op 18-11-2020
Bertje


Welkom Bertje!

We werden benaderd door collega's van een zwerfkattenproject met de vraag of we een plekje hadden voor Bertje. Bertje heeft een blaasverlamming, dus na castratie terug uitzetten was uiteraard geen optie. Hij verbleef een tijdje bij een dierenartsassistente, waar hij de nodige zorg kreeg en ondertussen zochten ze hard naar een plekje voor hem. Dat bleek nog niet zo eenvoudig te zijn, de meeste opvangen nemen zulke katjes niet aan, en in de gespecialiseerde opvangen voor verlamde katjes was blijkbaar ook geen plek voor hem. Ook voor ons is het passen en meten, maar deze jongen moest gewoon alle kansen krijgen. Daar gaan we dus niet moeilijk over doen, Bertje was welkom.
Hij kan lopen, maar zijn blaasje moet twee maal daags geleegd worden, ook heeft hij een staartverlamming.
We weten niet of er nog verbetering gaat komen, maar hij laat zich prima doen. En we hebben inmiddels heel wat katjes met blaasverlamming in opvang, dus Bertje gaat gewoon mee in onze dagelijkse routine ;-)
We merken dat mensen vaak medelijden hebben met zulke katjes, maar als we iets van dieren kunnen leren is het dit wel, zij zien altijd mogelijkheden in plaats van beperkingen. Beperkingen ervaren is een menselijk iets, waar dieren gelukkig nooit door gehinderd worden. Maar dat even terzijde...Bertje is een lieve, stevige, gezonde jongen. De wereld ligt aan zijn pootjes, en hij mag bij ons gewoon lekker zijn gang gaan. Geen stigma's, gewoon een heerlijk kattenleven leiden.
Uiteraard komt hij binnenkort gewoon vrij voor adoptie, want wij vinden dat ook deze katjes prima geplaatst kunnen worden. Bij de juiste mensen uiteraard...
Tot die tijd, geniet maar van je verblijf in het Villa resort, lieve jongen 


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtSteunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg