Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In MAART 2020 hebben 7 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 25-03-2020
Senna


Hallo daar allemaal, ik ben blij dat jullie dit even lezen, want wat ik nu heb meegemaakt.
Ik kan er nog niet over uit. Zit ik ineens in Villa Vagebond.
Maar goed, laat ik bij het begin beginnen.
Dat is goed Senna. En wat is dat begin dan?
Nou simpel, voorheen woonde ik samen met mijn baas, maar hij kreeg ander werk.
Oké…., maar moet jij daarvoor dan naar een kattenopvang?
Ja, omdat ik niet zeeziek wil worden!
Dat moet je eens verder uitleggen Senna.
Dat is niet zo moeilijk. Mijn baasje gaat varen – op een boot – en ik kan niet mee aan boord.
Lijkt me trouwens ook helemaal niets, de hele dag dat geklots om je heen, maar ja, als dat nu eenmaal je werk is. Maar toen is hij gelukkig wel een plek voor mij gaan zoeken.
En nu woon je dus in Villa Vagebond. Wat vind je daarvan?
Nou euh, je zal begrijpen dat het allemaal wel erg wennen is voor me.
Zoveel andere katjes om me heen en dan ook nog al die verzorgsters.
Ik zoek gewoon nog een beetje de rustigste plekjes op.
Maar andere katjes en verzorgsters zijn ook best leuk hoor.
De niet zo drukke katjes vind ik het leukst, want zelf ben ik eigenlijk ook een beetje schuchter.
Maar als een verzorgster mij aandacht geeft gaat mijn staart direct de lucht in, heerlijk is dat.
Zo’n beetje gekroel achter m’n oortjes, een aai over mijn kopje en rug, lieve woordjes in mijn oren, heerlijk!

Alleen die lieve verzorgsters zijn er jammer genoeg niet de hele dag. Dus zou ik heel graag weer in een mooi huisje willen wonen om al die aandacht van jou te krijgen. Ben jij die persoon?
Stuur dan een mail naar: kattenbemiddeling@zwerfkat.com

Geplaatst op 23-03-2020
Jaxx


Een gewone maandag werd voor hem zijn bijzondere dag.
Jaxx onze flierefluiter, speelvogel, soms een tikje overweldigend voor andere katjes, maar een echte lieverd. Hij heeft het voor elkaar!
Het rijk voor zich alleen, kindjes die met hem spelen en van alle gemakken voorzien, zoals hij dat bij ons ook gewend was.
Dat is wat we graag zien, onze katjes moeten gelukkig kunnen zijn. Maatwerk voor ieder katje. Ook in deze woelige tijden, blijft dat altijd voorop staan. Jaxx, banjer maar lekker rond en geniet van alles wat je ze voor je in petto hebben. Het ga je goed, lieve knul x

Geplaatst op 22-03-2020
Liesje
VV

Vandaag was het de beurt aan Liesje. Ons prachtige meisje mocht haar koffertje pakken!
Ze kwam bij ons binnen als een bang afstandelijk katje. Ze vond ons mensen even helemaaaaal niet gezellig.
Vonden we niet erg, katjes als Liesje maken altijd een groei door en krijgen elke dag een beetje meer vertrouwen in ons mensen.
Liesje met de mooie snoet vond de andere katjes altijd wel hartstikke gezellig, daar trok ze zich lekker aan op.
Er kwam de laatste tijd steeds meer nieuwsgierigheid naar de tweebeners. Met gespitste oortjes en zachte blik, volgde ze onze handelingen. We konden haar zelfs al bijna aaien! Dat wordt nog wat met Liesje :-)
En toen kwam er telefoon voor ons meiske. Deze lieve dame vond het niet erg dat Liesje wat tijd nodig had... en dat horen wij graag.
Er was een fijne match vandaag en Liesje mocht mee... Ze krijgt gezelschap van een hond die denkt dat hij een kat is, en nog twee kattenvriendjes. Bofkont!
Het ga je goed meisje, doe dat goed ♥

Geplaatst op 13-03-2020
Joep
118

Joep geplaatst na 2 jaar opvang ♥

Zijn opvangmama vertelt:
"Lieve Joep, Joepie, Joepie de poepie, ons heerlijke fluffy ventje.
Na bijna 2 jaar in onze opvang te hebben gezeten, werd jij EINDELIJK geplaatst! Je hebt er even op moeten wachten maar dan heb je ook wat ♥
Alles, waarvan ik denk dat jij leuk vindt, is er.
Jij houdt namelijk niet zo van steeds wisselende gezichten. Nee, het liefst hield jij het bij max. 2 mensensnoeten. Intens genieten kon jij van streeltjes en aaitjes en lieve woordjes. Eenmaal het vertrouwen gewonnen is, was kwijlen van genot het resultaat. Heerlijk manneke! Schuw noemden ze jou soms. Nee hoor, Joep is niet schuw, hij is heel verlegen en een beetje selectief. Daarom was de keuze voor een huishouden dat bestaat uit één persoon, een lieve mevrouw, snel gemaakt. Je hebt zoveel liefde te geven!
Katten! Die moeten er zijn! Want jij houdt van andere poezels. Het werden er zelfs vier in alle leeftijdscategorieën. Want in de opvang voelde jij je aangetrokken tot allerlei katjes. Van kitten tot oma, jou maakte dat niet uit. Jij gaf ze allemaal stevige kopjes.
En dan last but not least, een BUITENREN! Die had je in de Villa ook en daar was je vaak te vinden. Met je snuitje in de zon, kriebelende grassprietjes aan je buikje, genietend van de natuur, jah, daar genoot jij ontzettend van.
Ik zie jou daar al zitten, in je nieuwe buitenren, met je nieuwe huisgenootjes, en ’s avonds een snoepmomentje, want ook daar kon jij zo naar uitkijken over de dag.
Het ga je goed allerliefste Joep!"
Jouw opvangmama ♥

Geplaatst op 08-03-2020
Bollie
118

Ook Bollie mocht dit weekend verhuizen naar zijn gouden mand!! <3
Onze schattige knuffel op 3 pootjes heeft het zo maar even getroffen: een thuis als enige kat mét een baasje dat heel veel thuis is. Hélemaal iets voor Bollie! Wat zijn we blij voor jou, lieve kerel! Geniet maar met volle teugen van alle liefde daar, komt helemaal goed!
Laat je nog van je horen? 

Geplaatst op 07-03-2020
Winston
VV

Wat een prachtig nieuws voor onze timide man!
Al een hele tijd geleden was er vanuit deze mensen interesse in hem, maar ze wilden zich heel goed informeren. Dat moedigen wij alleen maar aan, adopteren mag nooit geen impuls zijn. Afgelopen weekend zou er een kennismakingsbezoek plaatsvinden, daarna zouden we, bij een klik, een afspraak maken voor de definitieve plaatsing. Ze namen toch een reismandje mee, want je weet immers maar nooit....
Nou, om een lang verhaal kort te maken, Winston ging mee. Ze konden het niet over hun hart verkrijgen om zonder hem naar huis te gaan. We kunnen dus wel stellen dat de klik er meteen was ;-)
Inmiddels ontvingen we al een geruststellend berichtje. Winston had zich gesetteld, had al gegeten en al voorzichtig kennisgemaakt met een van de andere katjes :-)
Een bijzonder mooie plaatsing, een timide, fiv+ katje, die dan zomaar op een mooie zaterdag een echt thuis krijgt...
You did it, Winston ♥ 

Geplaatst op 02-03-2020
Nilo


We schreeuwen het van de daken: Nilo is geplaatst!!

Nilootje, Nilootje... na 1 jaar in de opvang te hebben gezeten gebeurde het ineens. Patsboem! Serieuze interesse, hoppakeej!
Met een brok in de keel lieten we het even bezinken. Onze lieve jongen, zou het? Gaat het nu echt gebeuren?
Nilo is aids-positief en had een lange reis gemaakt, kwam helemaal uit Dubai. Gered door een lieve dame, zij riskeerde zelfs haar baan, toen ze hem stiekem verstopte. Hoe dapper.
In januari 2019 kwam Nilo bij ons. Met zijn smaragdgroene ogen wierp hij ons een blik toe. Een open vertederende blik, zo direct en ook zacht. Sindsdien is die blik nooit weggegaan.
Hij viel op, in onze opvang. Zijn stemgeluid dreunde door de keuken, wanneer zijn neus in de gaten kreeg dat het etenstijd was. Jahaaa Nilo, kallummm, even geduld! Hoe vaak hebben we onze Arabische prins niet semi bestraffend toegesproken. Maar altijd met een lach, want hij liet ons altijd grinniken. Hij toverde zo een brede glimlach op ons gezicht. Gewoon, om wie hij was. Een FANTASTISCHE jongen.
En humor.. met Nilo kun je lachen, daar gaan zijn baasjes nog wel achterkomen 

Lieve Nilo...toen er telefoon kwam voor jou, moesten we even slikken. Het idee om jou los te laten, bezorgden ons al voorbereidende traantjes. Maar ook traantjes van blijdschap, want wat gunden wij jou een huisje zeg, amai! Jij verdiende het zo enorm.
Een huisje bij lieve mensen, helemaal alleen voor jou. Geen andere diertjes, want meestal had jij toch echt wel behoefte aan alleenrecht. Jij kunt dat, we weten dat jij daar heel gelukkig gaat zijn.
Er was meteen een klik met jouw mensen en vandaag was het dan zover. Het definitieve vertrek...
Je pakte je pyjamaatje, je koffertje. Een laatste knuffel, een dag dag en daar ging je.
Doe dat goed jongen, en wees die gekke Pipo de clown. Laat jouw mensen lachen en wees wat geduldig tijdens etenstijd. Jouw baasjes gaan net zoveel van jou houden als wij van jou. Wie weet overtreffen ze ons 
Go for it boy, zet em op kanjer!!! En Dinti weet dat het goed is.
xxx


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtSteunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg