Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In OKTOBER 2021 hebben 11 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 29-10-2021
Thomas


Wauuwww, we zijn er zelf nog even stil van....
Al bijna 2 jaar een vast gegeven in onze Villa. Thomas, ons diabeetje die zich niet laat prikken, spuiten en aanraken, alleen tijdens etenstijd kregen we permissie om hem even te aaien 🙂
Thomas, hij kwam binnen als een magere kat, met overal kale plekken. Wat heeft hij zich goed gemaakt. Met zijn dieet van diabetesvoer en aanvullende supplementen, werd het een imposante kater, met een mooie glanzende vacht. Ja, hij is met momenten onzindelijk en dat is iets wat bij hem hoort inmiddels. We dachten dat hij voor altijd bij ons zou blijven, omdat wij hem gewoon accepteerden zoals hij was. Maar opeens kwam daar die ene bijzondere persoon. Ze adopteerde ons prachtige witje Chanel in april en besloot om ook voor Thomas te gaan.
Thomas met alles erop en eraan. En wat gunnen wij hem dat plekje, want stiekem wil hij toch graag bij ons mensen in de buurt zijn. Hij hield van ons op zijn eigen manier en wij hielden zielsveel van hem.
Nu hebben we het stokje overgedragen, hopelijk kan hij daar zowaar nog meer genieten dan bij ons. We hebben even moeten slikken om jou te laten gaan, maar zeker weten dat je enorm gaat genieten van een eigen thuis. Doe het goed, liefste schat ❤

Geplaatst op 27-10-2021
Seth


Ik woonde een tijdje buiten, een plek waar kattenvrienden je familie worden en je samen moet zien te overleven. Een hard bestaan, maar je had elkaar tenminste nog..
Plots zag ik allerlei vangkooien ten tonele komen. Er stond wat te gebeuren....
Later begreep ik dat iedereen gewoon weer terugkwam na castratie/sterilisatie, dus dat vond ik eigenlijk helemaal niet verkeerd.
Nou, kom maar op met die chop chop.
Moment moment... ik mocht niet terug? Heb ik ergens iets gemist? Aids-positief en ik krijg het allerlaatste spuitje? Ho ho, even wachten hiero! Er was nog een vriendje aids-positief, die had al het spuitje gekregen.
Degene die ons had gevangen was behoorlijk in paniek en begon rond te bellen.' Ja doe maar! 'riep ik haar nog na. Jeetje zeg hey.
Toen kwam het verlossende antwoord: ik was gered. YES!
En nu zit ik hier, al enkele maanden, en ik mag op zoek naar mijn huisje. Hoe kan het verkeren, eerst ten dode opgeschreven, nu wacht er een toekomst op mij.
Ik ben een lieve jongen, verlegen, maar lief.
In een kattenasiel kan het soms erg druk zijn en dat is nu net een dingetje waar ik dan beetje moeite mee heb. Buiten was toch net ietsje anders.
Ik kan heel goed met kattenvriendjes omgaan, maar als ze continu mijn inner circle doorkruisen met z'n allen, dan zoek ik me een rustiger plekje op. Een fijn holletje waar ik me in kan nestelen en waar wij dan samen zachtjes kunnen knuffelen. Want dat is wel een must, ik geniet intens van streeltjes! Lekker op gemak, fluister vooral veel lieve woordjes in mijn oor en mijn ogen sluiten zich langzaam en tevreden.
Ik zoek een plek voor altijd waar liefde en warmte heerst, een paar andere katten is heel fijn, oudere kinderen snappen mij ook goed, maar kleine kindjes zijn dan net weer wat te onstuimig. Meer moet dat niet zijn, ben een bescheiden jongen. Dat ik aids-positief ben hoort bij me, maar is niet eng of akelig. Komt goed, echt.
Zullen we gewoon eerst wat afspreken? Kijken of we klikken en hoeveel lieve woorden jij mij kan toefluisteren? Heb er al zin in joh! Tot snel ♥
Kusje Seth

Seth is een lieve kat, maar beetje schuchter. Houdt niet zo van drukte, dan gaat hij zich verstoppen.


Seth valt onder onze aids positieve katten. Hij heeft een lintje voor zijn naam, omdat hij kattenaids (FIV) besmet is. We zoeken een heel bijzonder baasje voor hem. Kunt of wilt u zelf geen FIV+ adopteren dan kunt u Seth misschien wel op afstand adopteren. U wordt dan zijn peter-meter

Geplaatst op 27-10-2021
Maria


Weldra meer informatie over Maria!

Geplaatst op 23-10-2021
Romeo


Daar ging hij dan onze Romeo....zonder Juliette, Benthe of Ziva...
Nee, deze heer is niet van de langdurige verbintenissen, althans niet met andere katten. Dus een zoetsappig kattensprookje zit er helaas niet in 😉
Romeo heeft duidelijk een sterke voorkeur voor ons mensen. Niet teveel poespas om hem heen, maar gezellig met zijn maatje op de bank.
Nu mag hij de heer des huizes zijn, samen met een andere menselijke heer.
Ze zullen zich vast wel heel goed gaan amuseren.
Lieve Romeo, je hebt jouw match gevonden. Geniet op je oude dag maar volop van dit mooie avontuur ❤

Geplaatst op 22-10-2021
Grimm


Een opvallende verschijning in de straat. Mijn dikke wangen, lodderige ogen, gespierde lichaam en de walk. De walk vergde de nodige training, ze zeggen altijd dat het zo simpel uitziet, maar hey... daar moet je wel wat voor doen! Kwestie van timing en souplesse. Heb ik.
Maar er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Ik nam afscheid van mijn straat, ik wist dat mijn kansen elders lagen. Het zwerversbestaan is doei. De dameskatten waren sowieso al bezet, dus wat deed ik daar nog. HA. Ik had geen bagage, enkel in mijn hart. Maar het draagbaar, het is geen last, het hoort bij mij.
"Wat ben jij een charmeur!" kirren ze hier. Ik giechel inwendig en zet mijn beste look op. "I know."
Wanneer jij de kamer op komt, zelfs al ben ik in diepe slaap, dan lichten mijn oortjes op. Ik open langzaam mijn ogen en denk in versnelling: Ik kom eraan! Hup, ik verlaat mijn warme slaapplek om jou mijn liefste knuffel te geven en dan word jij blij <3 Mijn hart is heel groot, daar pas jij met gemak in, zelfs meerdere mensen, want ik zou zelfs heel graag lid van een gezin willen zijn.
Het maakt me niet uit wie je bent, wat je doet, waar je woont, ik wil enkel dat je liefde in je hart voelt voor mij...
Mijn buitenleven was onbeschermd, beetje eng, onzeker. Maar ik blijf lonken naar de bomen, de wind en de zon op mijn snoet, maar enkel.. bij jou. In jouw buurt, een plek waar ik me veilig voel en mezelf kan zijn. En wie wil er nou niet een stoere vent aan haar/zijn zijde.
Ik ben zo ontzettend benieuwd naar jou! Spreken we wat af?

Grimm is een echt lieve knuffelkater. Hij heeft zich ontpopt tot een grote charmeur. Hij is heel lief naar andere katjes.

Geplaatst op 16-10-2021
Olliver


Olliver is een echt lieve knuffelkater, maar iets schuchter. Hij is heel lief naar andere katjes.

Geplaatst op 14-10-2021
Mira


Weldra meer informatie over Mira!

Geplaatst op 11-10-2021
Jelte


Jelte is een heel lief en rustig katje. Hij houdt erg van streeltjes en aandacht. Komt naar je toe als je in z'n buurt komt. Jelte kan niet tegen drukte, dan verstopt hij zich, om die reden plaatsen we hem ook niet bij (jonge) speelse en drukke andere katjes of kindjes.

Jelte kan goed alleen geplaatst worden als mensen ook genoeg aandacht voor hem hebben. 

Geplaatst op 09-10-2021
Tibbe


"Vijf broodjes zalm graag, doe er maar extra veel mayo op en heb je misschien nog wat tonijnsalade?"
"Komt in orde, kunnen we meteen afrekenen? Dat is dan even tellen.... 2,3, onee 5 knuffels. Voor 6 knuffels krijg je er een bakje water bij." Juffrouw Annie streek haar schort recht, hield haar hoofd schuin en gaf me een knipoog. Ik besloot haar 10 knuffels te geven!
Ik woonde noodgedwongen op de parkeerplaats van een broodjeszaak, zo'n dumpactie weer, zeggen ze hier. Is normaal, schijnbaar is het geoorloofd om ons af te danken. Gewoon, omdat het kan...
Mijn vrienden en ik maakten er het beste van. Ik was de sociaalste , dus ik moest het aanpappen met de juffrouw van de broodjes. Mijn ene vriend is goed in schuilplekjes zoeken, de ander gaat op onderzoek, weer eentje die slaapt gewoon onder de auto en de laatste heb je niks aan, want die heeft enkel oog voor vrouwelijk schoon.
Maar goed, om een lang verhaal kort te maken. We zijn allemaal gevangen en ondergebracht daar waar ik nu ben. Ik mis juffrouw Annie wel, maar hier hebben ze ook schoon volk en ik knuffel graag met het personeel. Broodjes zalm zitten er niet meer in, ik krijg nu haute cuisine. Ik mis de mayonaise!
Ik ben een liefje, een knuffelaar, een zacht hartje en heb een jaloers kantje. Ligt denk ik allemaal aan juffrouw Annie, ik had haar aandacht voor mezelf en hier moet ik aandacht delen en dat is soms slikken. Als ik hier broodje zalm roep, dan moet ik echt zwaaien met mijn pootjes, want aandacht delen met 50 katten is voor gevorderden. Ja ja.
Kindjes zijn lief, ik ben lief, we zijn samen lief. Adopteer mij!
Kussssjessss! En ik doe het nu allemaal voor niets, pro deo ;-)

Heel lieve kater, komt altijd naar ons toe, als we de kamer binnenkomen. Andere katten verdraagt hij, maar hij kan heel jaloers reageren als je andere katten aandacht geeft.
 

Geplaatst op 05-10-2021
Boncuk


Boncuk geplaatst ❤
Het liep allemaal net even wat anders dan gepland...Grimm kreeg bezoek van lieve mensen, maar Grimm zag deze verhuizing niet zo zitten. Gelukkig bespreken we altijd vooraf met adoptanten, dat er van beide kanten een klik moet zijn, anders kan een adoptie niet doorgaan. Voor Grimm was het glashelder, geen match....
Boncuk zag zijn kans schoon en liet zich van zijn beste kantje zien, Vleien en knuffelen, Boncuk wilde wel heeeel graag mee 🙂
Nou, dan moeten we de plannen gewoon even aanpassen. Een telefoontje naar onze collega of er niet toevallig al kandidaten voor Boncuk in aanloop waren. Nee...die waren er niet. Boncuk jongen, it is your lucky day 🙂
Boncuk moest nog snel zijn koffertje pakken, want er was natuurlijk geen enkele voorbereiding, maar gelukkig had hij niet veel in te pakken. Wat liefde en kusjes van ons en zijn rugzakje was al vol.
Daar ging hij dan... zo snel kan het leven op een gewone ochtend, een totaal andere wending krijgen. Dag lieve Boncuk, het ga je goed ❤

Geplaatst op 02-10-2021
Igor


Vandaag mag Igor mee naar zijn nieuwe thuis. Gisteren kreeg hij bezoek, maar om alles in gereedheid te brengen, moest hij nog 1 nachtje bij ons slapen. Met een liefdevol thuis in het vooruitzicht is dat helemaal niet zo erg, hè Igor? Ook al weten we, dat je de Villa niet de leukste plek vond met al die druktemakers om je heen.
Igor was een slachtoffer van de overstromingen. Hij werd opgevangen in de Universiteit van Tilff. We namen hem over, omdat hij fiv positief bleek te zijn.
Igor, met zijn aandoenlijke snoetje...wat zijn we blij dat we jou konden helpen.
Helaas werd een baasje nooit meer gevonden, maar gezien zijn rauwe, gehavende zwerverssnoetje, gaan we ervan uit dat hij geen echt thuis heeft gehad.
Nu keert het tij voorgoed voor hem, niet meer zwerven, niet meer blootgesteld aan de gevaren van buiten, maar een heerlijk leven bij lieve mensen thuis. Een paradijsje voor jou alleen, alles waar je ooit van gedroomd hebt, staat op het punt om in vervulling te gaan!
Een nieuwe start....wonderen bestaan echt...
Dag lieve Igor, je mag ons gerust vergeten, wij denken af en toe gewoon nog eens aan jou ❤


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtSteunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg