Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In APRIL 2021 hebben 10 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 27-04-2021
Chanel


Een maand geleden, vertelden we jullie dat Chanel een slecht oortje had. Chanel is een schuw katje, de zus van Tristan uit Holsbeek. Onze grootste angst was dat ze oorkanker zou ontwikkelen, net zoals Tristan, daarom werd haar oortje geamputeerd.
Maar... ook haar andere oortje begon er slecht uit te zien, dus na overleg met onze dierenarts is besloten dat ook haar tweede oortje geamputeerd moest worden.
Alles is nu achter de rug en ze ziet er best wel snoezig uit zo 😉 Maar het belangrijkste van alles is: Haar gewonde oortjes kunnen niets meer kapot maken, nu komt het helemaal goed ❤

Is een schuchter katje, maar als ze je vertrouwt kun je haar wel benaderen. Ze vindt andere katjes leuk, dus enkel plaatsen met een ander katje, of waar al katjes zijn. Ze heeft geen speciaal vriendje in de villa.
Ook mag ze niet naar buiten. Haar beide oren zijn al geamputeerd, en ze is zeer gevoelig voor zonlicht.

Geplaatst op 25-04-2021
Nina
110

Nina (tricolor) is een heel schuchter katje die zich wel al heel voorzichtig en af en toe laat aaien. Ze trekt zich erg op aan Paulien en daarom zien wij hen graag samen geplaatst.

Nina wordt enkel samengeplaatst met Paulien!

Geplaatst op 25-04-2021
Paulien
110

Paulien (tijgerkatje) is van een erg schuw en bang katje naar een aaibaar katje gegaan. Ze zal in het begin tijd nodig hebben om te wennen aan haar nieuwe thuis, maar als ze hiervoor die tijd krijgt, komt het zeker goed met haar. Ze zal zelfs spinnen bij het aaien. Paulien kan zeker met andere katjes, maar niet met honden.

Paulien wordt samen met Nina geplaatst.

Geplaatst op 23-04-2021
Dior
110

Afgelopen week konden we Dior weer eens goed bekijken.
Haar vachtje was plukkerig, dus werd ze voor een scheerbeurt naar onze dierenarts gebracht. Tevens werd er bloed genomen, om te zien hoe het met haar gezondheid gesteld was. Gelukkig was de bloeduitslag helemaal goed en ook is ze ontdaan van die vervelende klitten.
Omdat het nog erg frisjes buiten is en we Dior absoluut geen pakje aan kunnen doen, verhuisde ze naar een gastgezin. Even lekker binnen blijven, herenigd met familieleden Paulien en Nina.
We gaan zien of Dior het binnenleven ook weet te waarderen.
Indien niet, dan mag ze uiteraard gewoon weer terugkomen naar de Villa.
Knappe Dior ❤

Als ze in een verstop plekje ligt is ze aaibaar en spint ze.
Ze eet het liefste droogvoer.
Ze kan goed om met andere katjes, ze ligt regelmatig samen met Paulien.

Geplaatst op 22-04-2021
Misty
103

Wel kleine meid, wie had dat gedacht…...
Onze kleine furie van weleer is een schootkatje geworden.
Het eerste contact kwam met onze kater Bugsy. Je was en
bent zo in de ban van Bugsy dat ook wij je mochten aaien, al
was het in het begin van korte duur.
Kim had de eer om eerst contact te krijgen met jou. Je liefde
voor Kim begon ook te ontluiken en werd heel intens. Als je
geliefde mens er niet is ga je zoeken en roepen, uiteindelijk
kom je dan troost zoeken bij mij. Wel kleine meid, je droom
gaat in vervulling. Kim is nu officieel jouw eigen
knuffelmens en blikopener. Je bent door omstandigheden
nog niet verhuisd. Maar de dag van vertrek komt nu wel heel
dicht bij.
Het zal even wennen zijn aan je nieuwe omgeving, maar je
zal alvast bij jouw geliefde mens wonen.
Het fijne is dat ik je nog steeds kan bezoeken. Geniet van je
nieuwe leventje mijn kleine, rooie, pittige meid. Het is je zo
gegund.

Geplaatst op 17-04-2021
Geesje


Geesje geplaatst! Wat kunnen we hier van genieten ❤️ Geesje kwam binnen als hoogbejaard zwerfkatje, met de nodige ouderdomsdingetjes. Meestal lag ze ergens te rusten en zocht ze contact met ons als ze daar zin in had. Al die druktemakers in de Villa, liet ze aan zich voorbijgaan, behalve als ze in de buurt van haar eten kwamen, dan liet ze van zich horen. Dan was ze streng en dropen de dieven snel af :-) Ze was klaar om te verhuizen en we zochten voor haar een plekje, waar ze ongestoord haar gangetje kan gaan. Waar ze de jeugd niet meer tot de orde hoeft te roepen en alle zorg uit haar pootjes genomen wordt. Onze bescheiden Geesje gaf zelf aan dat ze dit helemaal zag zitten. Waar ze normaal gesproken in haar huisje blijft liggen, kwam ze nu heel uitbundig knuffelen. Mag ik alsjeblieft mee? Ja, lieverd, jij mag mee... En zo geschiedde het. Geesje ging mee en mag nu van een welverdiend pensioen genieten . Dag lief meisje, we gunnen jou nog een prachtige tijd met jouw eigen mensen x 

Geplaatst op 17-04-2021
Vick


Het is altijd extra mooi, wanneer een aids-positief katje een warm huisje vindt. Vick was vandaag de gelukkige!
Deze kanjer heeft niet zo heel lang in onze opvang gezeten, zijn joviale hart had al snel iemand geraakt. Prachtig!
Altijd wanneer we Vick zagen, smolt ons hart een beetje. Bij het minste oogcontact sprong zijn hart open en kwam hij op ons afgelopen. Draaiend om onze benen, smekend om een aaitje en kriebeltje in de nek. Zijn ogen zo zacht en liefdevol, zijn hunkering naar menselijk contact. Hij kreeg maar geen genoeg van al ons geknuffel, maar wij ook niet van hem. De grote groep katten overdonderde hem wel een beetje, hij wilde niet zo opvallend zijn. Hij had enkel oog voor ons mensen.
Kwam dat even goed uit, want hij kreeg vandaag hoog bezoek! Hij had natuurlijk zo zijn personeel om zijn teentjes gewonden en het langdurig samenlevingscontract werd ondertekend 🙂 Hij mocht zijn koffertje pakken. YESSS!
Lieve schat, het ga je goed, jij blijft altijd een speciaal plekje in ons hart houden, lieverd. Maak er wat moois van en geniet van je nieuwe avontuur!
xxx

Geplaatst op 16-04-2021
Liesje


We leefden op een parkeerterrein van een restaurant. We hoefden onze auto niet te parkeren, wij konden lopend naar het restaurant. Pro deo hapjes die ons prima smaakten. Met we bedoelde ik Fabian en ik. Hij was gewoon een goede vriend, een jong dartelend ding.
Maar de horeca sloot en we konden niet meer aanschuiven.
Gelukkig was er nog een lieve meneer die ons altijd heeft geholpen. Hij had oog voor ons en gaf ons dagelijks de nodige vitamientjes.
Het restaurant was niet enkel gesloten voor publiek, we kregen te horen dat we in de toekomst ook niet meer welkom waren. Of we wilden 'verhuizen'.
De lieve meneer vond ons sneu en besloot onderdak voor ons te zoeken. Dus nu zijn we hier! Nu zijn we niet meer zielig.
Fabian kom ik zo af en toe nog eens tegen op de gang, maar we gaan nu ieder onze eigen weg. Hij rent van hot naar her en amuseert zich zichtbaar.
Ik ben van de knuffel. Gek op jullie tweebeners. Gretig laat ik alle aaitjes toe en prrrr prrrr, zelf ben ik ook gul in het uitdelen van kusjes en kopjes.
Ik heb me hier wat plekjes uitgezocht. Een zachte mand waar ik zalig in kan wegsoezen, de dagelijkse wandelingen op de gang houden me in conditie en af en toe beetje spelen met een eeuwig rondrennend muisje. Die slaapt dus nooit, knap hoor.
Ik ben een makkelijke meid. Geen hoge eisen, ben altijd tevree, zeker als we samen klef kunnen doen. Andere katten geen probleem, ben een heel zen meisje.
Goed, iemand een huis waar de keuken altijd open is? Een kusje van mij. Liesje, 5 jaar x

Liesje is heel sociaal en knuffelig. Kan ook alleen geplaatst worden!

Geplaatst op 09-04-2021
Sander


Onze Sander heef de Villa verlaten. Enorm fijn voor hem, want hij hield niet zo van al die drukte.
Hij kwam binnen als spoedmelding bij een dierenartspraktijk, waarschijnlijk vergiftigd. Gelukkig deed de dierenarts veel moeite voor hem en kwam hij er bovenop. Een plekje voor hem vinden was niet zo makkelijk, want hij bleek fiv positief te zijn. Wij ontvingen Sander met open armen, want hij verdiende gewoon de beste kans..
In de Villa was hij eerst een hele timide jongen, maar naarmate de tijd vorderde, bloeide Sander steeds meer open.
Zijn knappe verschijning bleef niet onopgemerkt en er kwam iemand die graag kennis met hem wilde maken. Een plekje voor hem alleen, weg van de drukte, waar hij helemaal tot zijn recht kan en mag komen.
We zijn enorm blij voor jou! Het ga je goed knapperd x

Geplaatst op 03-04-2021
Zappa
BK

Allerliefste Zappa

Je bent geplaatst!! Manneke, onze lieve knuffelbeer, de grootste schat met zijn hoog teddy gehalte.
Zappa kwam bij ons binnen in december. Hij was aids-positief en was elders bijna ingeslapen. Sowieso van alle fiv katten die wij nu hebben, zou 90 % anders zijn ingeslapen.
Zappa is van kansloos naar kansrijk gegaan en hij heeft nu het allerliefste personeel gekregen..
Zijn persoon kwam helemaal uit Hengelo, maar liefst 3 uur rijden. Ja je moet wat, als je verliefd wordt op Zappa. En terecht, want hij is een wereldreis wel waard 😉
Onder dat stoere uiterlijk schuilt een heel zachtaardig hartje. Een hartje wat wagenwijd openstaat voor ons mensen, daar waar hij geen genoeg van kan krijgen.
We gaan hem missen, wanneer we weer eens op de bank gaan liggen en we naar adem moeten snakken als hij op ons gezicht ploft. En waag het niet om je te bewegen!
Je hebt het verdiend jongen.
Jouw persoon zal geen seconde meer alleen zijn, want jij zal altijd naast haar zijde staan/ liggen/zitten. Wat ga jij gelukkig zijn...
Hou contact met ons oke? Een hele dikke kus op je snoet en doe het goed ❤ ❤


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtSteunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg