Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Geplaatste dieren


Door de jaren hebben vele dieren van VZW Zwerfkat in Nood II een gelukkig huis weten te vinden. Op deze pagina's vindt u een archief van deze dieren, met een foto en verhaal van het nieuwe baasje.

2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | Eerder geplaatste dieren

Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

In SEPTEMBER 2021 hebben 8 dieren een baasje gevonden:

Geplaatste katten
Ga naar geplaatste honden

Geplaatst op 24-09-2021
Gabriel


Een meldster had een katje bij ons binnengebracht, echter op de terugweg naar huis zag ze aan de kant van de weg een aangereden katje liggen. Hij leefde nog....Ze belde ons en we lieten haar meteen met hem doorrijden naar onze dierenarts. Hij was in shock, maar verder gelukkig niet ernstig gewond.
Dat was onze Gabriel...
Hij bleek ook een hartruis te hebben, dus een bezoekje aan de cardioloog was noodzakelijk. Met een tabletje bleek dit goed onder controle te houden. Gabriel knapte op tot een vrolijke snuiter vol levenslust.
Soms zijn mensen toch wat huiverig voor het adopteren van een katje met een aandoening en dat begrijpen we ook, maar als de oorzaak bekend is, kun je de juiste behandeling inzetten en dat geeft ook weer een bepaalde rust. Zijn nieuwe baasjes hadden in ieder geval geen moeite met zijn hartaandoening en nemen vanaf nu het stokje van ons over, Jaarlijks krijgt hij zijn APKtje bij de cardioloog en hopelijk mogen ze nog vele jaren van elkaars gezelschap genieten.
We kregen al een eerste update en het ziet er naar uit dat Gabriel zeer tevreden is met de keuze van zijn nieuwe thuis 🙂
Dag lieve schat, het ga je goed ❤ 

Geplaatst op 23-09-2021
Loek


Lieve mensen, ik ben het, Loek! Zoek en je vindt Loek! Ik ben een brave gast, beetje op gemak en rustig, maar ik ben Loeking goed.
Uitbundige capriolen laat ik aan anderen over, maar dat kan ik misschien een beetje verklaren.
Kijk, een paar maanden geleden was ik ergens niet meer welkom, op Facebook zag ik een treffende uitleg, ik kopieer effe, moment:
"Al jaren had hij zijn vaste route en kreeg hij zijn hapje eten van een lieve dame. Maar er werd een nieuw gebouw gebouwd, waardoor Loek zijn route wat moest verplaatsen en hij in de tuin kwam bij iemand anders. Deze meneer vond Loek niet leuk, want zijn eigen katten kregen angst van deze zwerver. Loek moest weg.
Er was geen gesprek meer mogelijk. Indien Loek niet weg ging, zou hij elders worden uitgezet."
Als ik het nu teruglees moet ik zelfs even lachen. Geen enkele kat is hier bang voor mij, ik hou juist van soortgenoten en ben heel graag in hun bijzijn. Maar goed, die meneer vond ik sowieso stom, nul tolerantie, daar kan ik niets mee.
Mijn karakter is voorzichtig en een beetje terughoudend. Nu weet je waarom.
Er zit veel potentie in mij, ik kan de wereld iets bieden als... ik de kans maar krijg. Daar zit dat pijnpuntje. Ik wil zo graag die kans grijpen, in alle vertrouwen en eigenheid.
Laat me mezelf zijn, dan ben ik ook goed genoeg. Dat is me hier al vaak ingefluisterd, ben erin gaan geloven. Ik heb een goed hart, echter teruggetrokken, maar zou graag willen lossen. De spanning wegdrijven, want dan kom ik echt oprecht goed terecht. Loek het rijmboek.
Ik wil graag met jou eens om de tafel zitten, vertellen hoe lief ik eigenlijk ben, maar gewoon de aandacht niet eis. Andere katten mij kunnen bekoren, omdat ik daar echte nood aan heb.
Hopelijk tot....?
Liefs Loek

Geplaatst op 19-09-2021
Guus


In juni kregen we een melding van een zwerfkattenproject. Ze hadden een oudere kater gevangen en geen mogelijkheid om hem zelf op te vangen.
Geen probleem, Guus was welkom bij ons.
Hij bleek fiv positief te zijn en de Western Blot bevestigde dit. Nog meer geluk dat hij bij ons terechtgekomen was. Guus ontpopte zich na de eerste angstige dagen, tot een ware knuffelmeester. Als het aan Guus lag, dan kon hij uren op schoot liggen bij ons.
Je raadt het misschien al, een verzorgster werd zwaar verliefd op hem en bracht in de Villa al de nodige tijd met hem door. We hanteren voor onze vrijwilligers dezelfde protocollen als voor andere adoptanten, dus ook hier bekijken we of er een match kan zijn en of de huiselijke situatie geschikt is voor het katje. Gelukkig voor hen beiden, bleek dit zo te zijn.
Afgelopen week mocht Guus zijn vriendjes uitzwaaien en aan zijn nieuwe leven beginnen. Heel veel knuffeltijd en lekkere hapjes. Hij moet nog even wennen aan zijn nieuwe vriendje, maar met het nodige geduld komt dat ook vast wel goed.
Lieve Guus, we gaan vast nog veel van jou horen. Geniet met volle teugen lieverd ❤ 

Geplaatst op 18-09-2021
Feran


In juli kwam dit schuchtere beertje bij ons binnen. De meldster stond opeens met hem aan de deur. Feran was behoorlijk onder de indruk. Hij vond, op zijn manier, zijn weg in de Villa, maar meestal lag hij ergens rustig in een klimpaal. Hij werd toch wel wat overweldigd, met al die katten om hem heen....hoe lief ze ook zijn.
Er kwamen geschikte adoptanten voorbij. Ze hadden reeds 2 kattenvriendjes maar dat is nog altijd stukken minder druk dan de Villa 🙂
Er was een positieve match en Feran mocht zijn koffertje inpakken.
Klaar voor een nieuwe start, waar hij in alle rust alles mag verkennen. Kennismaken met zijn nieuwe vrienden en genieten van de aandacht van zijn mensen. En ondanks dat veranderingen soms moeilijk zijn, weten we zeker dat hij over een tijdje blij zal zijn met zijn nieuwe thuis.
Doe het goed en geniet ervan, lieve Feran ❤ 

Geplaatst op 15-09-2021
Noudy


Onze Noudy, onze heldin... vond haar plekje.
Zomaar, bij mensen die een vriendin zochten voor hun treurende katje, na het verlies van haar beste vriend. Ze zagen Noudy en het was liefde op het eerste gezicht.
Er moest een lange rit gemaakt worden, vanuit boven in Nederland, maar Noudy is dat dubbel en dik waard. Eenmaal thuis aangekomen, liet Noudy er geen gras over groeien. Knuffelen en kroelen op de bank en uiteraard stond ze meteen paraat om haar nieuwe vriendin te begroeten. Deze was nog een beetje onder de indruk, maar met het open karakter van Noudy, zal het ijs gauw gebroken zijn. Noudy redde al eens een leven met haar bloed. Nu helpt ze een ander katje om, samen met haar, weer te kunnen genieten van het leven. Onze Noudy is een bijzonder meisje, het verhaal van een zwerfkatje die daadwerkelijk levens kan veranderen.
Dag lieve Noudy, we gaan je missen, maar we gunnen jou de wereld ❤ 

Geplaatst op 09-09-2021
Louisa


Het zat haar nog niet echt mee in het leven, ze moest reeds twee maal (zover wij weten), haar veilige huis en haard verlaten.
Ze leefde samen met Thelma, maar Thelma overleed kort na plaatsing aan een ernstige ziekte. Louisa kwam terug naar de Villa vanwege allergie en ze vond het de eerste dagen absoluut niet leuk. Het was weer enorm wennen, dat ze alle aandacht moest delen met heel veel andere katjes.
Louisa is een mensenkat, we besloten in het kader van driemaal is scheepsrecht, dat Louisa recht had op onverdeelde aandacht van haar mensen. En die mensen kwamen voor haar voorbij. Een gezin, op zoek naar een lieve kat, die graag bij mensen vertoefde.
Nah, dan is Louisa absoluut een schot in de roos.
Lieve Louisa, we houden enorm veel van jou, maar we hopen dat je de Villa nooit meer hoeft te zien. Dat je nu voor altijd mag blijven en je mooiste leven mag leven.
Dag lieve schat, het ga je goed ❤

Geplaatst op 07-09-2021
Raoul


Ons lieve schavuitje met zijn zwabberpootjes is geplaatst. Onze Raoul kwam in maart al bij ons binnen, met een necrotische wond aan zijn pootje en zeer ernstige bekkenbreuk. Een operatie en zeer lange revalidatie volgden, maar Raoul liet zich niet uit het veld slaan. Altijd vrolijk en in voor een knuffel.
Zijn aparte loopje maakte hem nog extra aandoenlijk, zeker omdat we wisten dat Raoul zelf nergens problemen mee had. Hij speelde en klom even hard mee met de rest. We zochten een plekje waar hij de ruimte had om te spelen en een vriendje voor hem, want samen is zoveel leuker dan alleen. Onze sociale jongen heeft dat zeker nodig. Wat gaan we zijn lieve, dankbare snoetje missen, maar hij krijgt er zoveel voor terug.
Na zijn slechte start, gunnen we hem de wereld....
Lieve Raoul, speel, klauter en geniet met volle teugen ❤

Geplaatst op 01-09-2021
Lottie
VV

Hoi, Ik ben Lottie.
Ik had een huisje, maar daar voelde ik me niet zo op mijn gemak. Ik was toch een beetje te druk. Dus kwam ik in Villa Vagebond terecht. Daar vond ik het best eng, met al die grote katten, dus mocht ik mee naar een gastgezin. Nou, daar was het ook best eng. Minder katten, maar een heel grote hond.
Maar hey, als ik blaas, gaat hij achteruit. En hij heeft een heel grote pluizenstaart, waar hij mee zwaait. Toch niet zo eng als ik in het begin dacht. Ik denk dat ik daar straks toch eens mee ga spelen.
Ik heb hier al een vriendje die met me meerent over de trap. Die is leuk, die trap. Naar boven, naar beneden, en dan halverwege even uitrusten.
Maar hoe leuk het hier ook is, ik zoek een huisje waar ik mag blijven. Waar ik ook mag rennen en spelen, en waar vriendjes zijn. Want heel alleen, vind ik niet zo leuk.
Mag ik binnenkort bij jou en je vriendjes wonen? Kunnen we samen trappen lopen.
Kusje Lottie 


Het overzicht van de te plaatsen dieren vindt u op de pagina baasje gezochtSteunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg