Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Tien stappenplan


Volg ons op Facebook

10 stappenplan No-Kill

 

1: Ken uw situatie

- Hoeveel procent van de dieren zijn pups / kittens?
- Hoeveel procent heeft gedragsproblemen?
- Hoeveel procent is ziek?
- Hoeveel procent komt gewond binnen?
- Hoeveel procent zwerfdieren?
- Hoeveel procent herplaatsers?

Verschillende problemen vragen om een verschillende aanpak.

2: Zorg dat uw opvang een goede naam heeft / krijgt,  zodat vrijwilligers graag bij u komen werken.
Gemotiveerde vrijwilligers zijn van onschatbare waarde.

3: Heb vertrouwen in uw opvanggezinnen.
Als u de opvanggezinnen voldoende vertrouwt om hen één van uw dieren te laten verzorgen, dan kunt u ook erop vertrouwen dat ze eventuele adoptanten goed zullen beoordelen. Begeleidt uw opvanggezinnen hierin. U heeft dan een niet te onderschatten netwerk van adoptieconsulenten.

4: Vergroot uw werkgebied.
Als u meer adoptiegezinnen wilt bereiken, kunt u uw dieren presenteren op bijvoorbeeld evenementen of zoek alternatieven.

5: Zorg voor de juiste openingstijden.
U hoeft uw opvang niet méér uren open te stellen, maar misschien ANDERE uren, zoals de avonden, weekends etc. Dan kunnen ook werkende personen hun vermiste huisdieren komen zoeken en is er meer kans op bezoek door nieuwe aspirant-adoptanten.

6: Laat zoveel mogelijk van u horen.
Zorg dat "de pers" het hoort als u een bijzonder dier heeft geplaatst, een leven heeft gered of wat dan ook voor goede resultaten. Het zal bijdragen aan uw mogelijkheden om opvang- en adoptiegezinnen te vinden, maar ook sponsors opleveren.

7: Geef het goede voorbeeld.
Het zou afschuwelijk zijn als u het nageslacht van door u geplaatste dieren weer in uw opvang binnen zou krijgen. Zorg dus voor een goed castratiebeleid. Als u zelf geen faciliteiten heeft, maak dan goede afspraken met de plaatselijke dierenartsen.

8: Vraag de hulp die u nodig heeft.
Aarzel niet om hulp te vragen. Hulp in de vorm van geld, vrijwilligers, opvangadressen, wat dan ook. Treed naar buiten, vertel over uw werk en vraag mensen u te steunen bij dit reddingswerk door hun harten en beurzen te openen.

9: Laat u niet afremmen door de "oude garde".
Trekt u zich niets aan van mensen die het allemaal denken en zeggen te weten en de zaken willen laten blijven zoals ze waren in HUN tijd. HUN tijd heeft veel dierenleed met zich meegebracht. Blijf open staan voor nieuwe ideeën, blijf flexibel en doe uw pionierswerk. De resultaten zullen niet uitblijven.

10: Waar een wil is, is een weg.
No Kill begint met de beslissing dat het doden van dakloze dieren geen acceptabel middel is om het probleem op te lossen
Steunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg