Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Zwerfkat in Nood


Volg ons op Facebook

Oprichter

Zwerfkat in Nood
is de oprichter van vzw Villa Vagebond.
Zij komt op voor het welzijn van de meest kwetsbare katten, moederloze kittens, verwilderde kittens, zieke en/of aangereden katten. Zij is er voor degene die uit de boot vallen, die door verkommering of bij vele asiels nog standaard op de dodenlijst staan.
Zwerfkat in Nood werkt met opvanggezinnen en hanteert een No Kill beleid.
Ondertussen heeft zij sinds de oprichting in 1998, meer dan 5000 dieren opgevangen en herplaatst.In 2006 startte zij ook nog eens (primeur in België) een kattenasiel op, Buddy Kat genaamd, speciaal voor aids positieve katten.
Er was al jaren grote nood aan opvang voor (Fiv) aids positieve katten. Met vrijwilligers werd een oude stal omgetoverd tot een prachtig huiskamerasiel met buitenren, keuken en medische boeg.     

In 2009 werd vanwege de stijgende vraag naar een veilige opvangplek voor getraumatiseerde, gehandicapte en oudere honden (zogenaamd onplaatsbare), een tweede zijtak, Adopteer een Hond opgestart.                    
 Zij richt vooral op mishandelde, verwaarloosde honden of voor hen die niet kunnen aarden in een asiel. AeH zs van mening dat elke hond een kans verdient en dat proberen zij op onze manier te geven. Al deze honden worden opgevangen in gastgezinnen waar ze in huiselijke kring alle liefde en aandacht krijgen.

Zwerfkat in Nood heeft jarenlang gevochten voor een kattenasiel en nu kan zij haar tweede droom verwezenlijken.
Het kattenasiel maar één doel hebben en dat is: helpen.
Een asiel moet een veilige haven zijn voor dieren die vaak bang of getraumatiseerd worden binnengebracht. Het moet noodhulp en onderdak bieden. Zorgen voor dierwaardige opvang, eerlijke, dus ook optimale, gelijke kansen bieden. En dit is lang niet overal het geval.
Het wordt dringend tijd dat we meer voorbeelden stellen inzake No- Kill beleid. Het idee om een alternatief asiel op te richten was dus reeds, zoals al genoemd, lange tijd aan het borrelen.
Zwerfkat in Nood is trots op haar nieuwste initiatief en zal hier met hart en ziel aan blijven werken!

   
Steunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg