Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Welkom


Volg ons op Facebook

Wij bieden onze bescheiden hulp aan

Allereerst leven wij enorm mee met mens en dier die getroffen zijn door deze extreme neerslag!
Maar wij willen niet machteloos toekijken vanuit de zijlijn, dus wij bieden onze bescheiden hulp aan:
Wij stellen ons weiland in Maaseik beschikbaar voor tijdelijke noodopvang weidedieren. Dit is gelegen aan ons kattenasiel Villa Vagebond.
Tevens maken wij plek voor ongeveer 5 katten die vanwege de overstromingen nergens veilig ondergebracht kunnen worden, ook in Maaseik.
Voor meer info, neem contact op met onze gsm en spreek uw boodschap in: 0495-285127Dit is een ramp! Reza is VERMIST
Onlangs vertelden we jullie over haar. Ons hoogzwanger poesje. Ze zat eerst in ons kattenasiel, maar zodra het duidelijk werd dat ze zwanger bleek te zijn, verhuisden we haar naar ons opvanggezin.
Het ging eigenlijk goed, maar ze is helaas weten te ontsnappen naar buiten...
Voor de duidelijkheid: het is allemaal al erg genoeg, dus wij richten ons op haar zoektocht, niet op "hoe kan het kunnen gebeuren."
We zijn ONTZETTEND bezorgd om haar. Ze kent haar omgeving niet, wij willen haar terug, ze heeft onze zorg nodig, ze gaat binnenkort bevallen...
Ze is godzijdank gechipt, maar ze zwerft nu rond ergens in het centrum van Sint Truiden, of ze is misschien door iemand gevonden en meegenomen. We weten het niet.
Help jij mee in onze zoektocht? Delen is heel heel erg belangrijk, we willen haar heel heel heel snel terug... Dank je wel.
Gsm: 0495-285127 of 0498-243862


 

 


Huur een m2 Villa!
Alweer 5 jaar geleden openden we onze deuren. Afgelopen jaar helaas geen evenementen en voor komend jaar ziet het er ook niet echt rooskleurig uit. Minder bekendheid, omdat we mensen enkel via facebook onze werking kunnen laten zien. We gaan gewoon door met opvangen van de aller- kwetsbaarste groep. De oudjes, de zieken en de schuwtjes. Het zou niet nodig moeten zijn, maar het geeft wel enorm veel voldoening om een katje uiteindelijk te zien openbloeien.
We gaan vooruit, maar er komt helaas nog steeds niet genoeg binnen om zelfredzaam te zijn. Gelukkig steekt Mama Zwerfkat in Nood II, met regelmaat een financieel pootje toe ❤
Hoe mooi zou het zijn als we al eens de gehele huur uit donaties kunnen bekostigen, zodat we het geld niet aan de huur, maar uitsluitend aan onze katjes kunnen besteden?
Dankzij jullie zijn we al een heel eind op weg!
Voor slechts €1,50 per maand huur je 1 vierkante meter van ons asieltje Doen jullie mee? Dat zouden wij supertof vinden!
Word donateur, zo wordt Villa Vagebond ook een stukje van jou!
België:
Rekeningnummer Fortis Bank
BE57 0016 9018 9735
Nederland
Rekeningnummer ING
NL67INGB0007712739
Onze katjes danken jullie ❤****NOODOPROEP- WIJ ZOEKEN HELPERS IN KURINGEN****

Lieve mensen wij hebben uw hulp nodig! Wij zijn dringend op zoek naar mankracht om morgen onze nieuwe zoektocht te starten naar een doodzieke kat!
Wat is er aan de hand?
Op 9 mei kregen wij een melding van een wandelaar uit Kuringen. Zij bevond zich in een groot park ( Prinsenhof), waar ze oog in oog stond met een erge zieke zwarte kat. Hij had een soort muts om zijn buik waar het krioelde van de vliegen. Er kwam ook een verschrikkelijke rotte geur op haar af. De kat zal een grote rottende wond hebben waar ook al de maden vrij spel hebben gekregen. Het dier was niet meer heel snel, maar wel snel genoeg om zich niet te laten pakken.
Sinds dat telefoontje, zijn wij nu dagelijks daar te vinden. Ook wij hebben heel even oog in oog met het dier gestaan, en ons vangnet brak toen we onze eerste worp wilden doen. In de vangkooi zal het dier niet meteen inlopen vrezen we.
Maar ook bij ons was het diertje te snel en verdween in het bos...
We hebben onze warmtekijker, onze vangkooi, schepnetten etc. Maar tot op heden hebben we hem/haar niet meer gezien. We zijn ontzettend bezorgd...maar dan echt ontzettend. We spreken zoveel mogelijk mensen aan, maar niemand heeft het dier nog gezien.
Straks ligt hij ergens onder een struik...
We hebben mankracht nodig om het park door te spitten, het gaat ons zo niet lukken. Wie wil morgen met ons meehelpen zoeken! We starten al om 10.00 uur en onze vrijwilliger Peter zal deze actie coördineren.
Wil je helpen? Dan krijg je alle verdere uitleg van onze Peter op gsm nummer: 0477-416207.
Help ons om samen het ernstig zieke dier op te sporen, hij/zij heeft DRINGEND medische zorg nodig. Alvast verschrikkelijk bedankt, en dit bericht mag natuurlijk gedeeld worden ❤
Op de foto zie je een schim van het diertje...Vrijwilliger gevraagd voor GSM drager!
Een melding begint bij de gsm drager, jij voert een zeer belangrijke taak uit.
Een GSM drager neemt meldingen aan via ons centrale oproepnummer en noteert alle meldingen. We werken met verschillende gsm dragers die tweewekelijks diensten draaien.
Het is jouw taak om een melding af te handelen, maar je staat nooit alleen. We overleggen samen, helpen elkaar uit en je bent zeg maar 'de regelneef.' Je hoeft niet in de auto te springen, daarvoor schakelen we weer onze veldwerkers in. Je hoeft daarom ook niet perse in Belgisch Limburg te wonen en altijd thuis te zijn. Voor de Nederlanders is Nederlands Limburg wel een vereiste.
Profiel:
- Stressbestendig
- Flexibel
- Overzichtelijk
- Sterk in karakter
- Kunnen samenwerken
- Relativeringsvermogen
Niet denken: "Oh, maar dat kan ik niet!" Je leert heel snel, het is HEEL dankbaar werk en je redt daadwerkelijk leventjes! Wie wordt onze 4e collega 🙂
Je kunt reageren door een mailtje te sturen naar: gsm@zwerfkat.comHapje voor een ukkepuk, help jij mee?
Lieve mensen, de eerste kittens zijn al geboren in onze moederorganisatie vzw Zwerfkat in Nood II. Straks komen er ook weer de piepkleine moederloze kittens schreeuwend om hulp. Tientallen nestjes met de meest uiteenlopende schrijnende achtergronden.
Ons kittenvoer vliegt er straks weer doorheen, en we vroegen ons af of jij het misschien leuk vond, om een klein mondje te voeden?
We willen het jullie lekker makkelijk maken! Nee hoor, geen ritje naar de winkel en dan ook nog de spullen moeten opsturen? Nee, gewoon lekker vanuit je stoel bestellen op Zooplus!
Oh, trouwens, als je op de banner van de Zooplus klikt op onze website, dan ontvangt Zwerfkat in Nood een percentage van hetgeen dat jij op deze site uitgeeft!
We hebben vooral natvoer junior nodig. Maakt niet uit welk merk, als het maar geschikt is voor onze allerjongste spruiten 😉
Op onze hoofdpagina van www.zwerfkat.com, vind je bovenaan een zooplusbanner. Klik erop, en doe je boodschapjes zoals je altijd gewend bent. That's it.
Je kunt het adres van ons kattenasiel Villa Vagebond opgeven, dan maken wij later een mooie foto van jouw cadeautje en zullen we dit op Facebook tonen!
Adres: Villa Vagebond, Waaierhofstraat 36A, 3680 Maaseik.
We maken een speciaal album op ons Facebook waar al jullie donaties te zien zijn, tevens het voer wat gekocht wordt van uw geldelijke donatie!
Heel heel hartelijk dank namens onze kleine spinnertjes, samen maken we het verschil!
Voor degene die liever hebben dat wij van donaties voer kopen, dan kan dat ook ❤

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

BELANGRIJKE INFORMATIE I.V.M. DE CHIP VAN UW HOND EN/OF KAT


Bij ons in België gaan er wat zaken veranderen.
Als gevolg van een nieuwe wetgeving zullen alle contactgegevens op de chip van uw huisdier vanaf 1 mei 2021 geanonimiseerd worden.
Dit maakt het moeilijker om de eigenaar van een dier terug te vinden.
U moet vanaf 1 mei uw toestemming gaan geven voor het openbaar maken van uw gegevens. Zo kunnen dierenartsen/politie/asielen die uw dier vinden, u snel contacteren.
Check dus de databases waar de registratie van de chip gebeurde. Geef TOESTEMMING om uw gegevens OPENBAAR te plaatsen!
U moet hiervoor uw rijksregisternummer koppelen aan de chip van uw huisdier.
https://www.dogid.be
https://www.catid.beVerzorgers gezocht voor ons kattenasiel Villa Vagebond in Maaseik!

Gezocht voor ons kattenasiel Villa Vagebond in Maaseik!
Verzorgers voor de avonduren van 17.00 -20.00 uur en ochtend van 9.00 tot 13.00 uur.

Heb jij een groot hart voor dieren, en wil jij heel graag met katten werken? Dan kan JIJ verschil maken!
Ons kattenasiel Villa Vagebond, draait volledig op enthousiaste vrijwilligers, waarbij zorg en liefde voor de katten centraal staat.
We hanteren een No Kill- beleid, wat betekent dat geen enkel dier wordt ingeslapen, omdat het bv. te oud is, te lang wacht op een baasje, te schuw is, of ziek. Enkel wanneer een katje terminaal ziek is, en het heeft pijn, dan is euthanasie wel op haar plaats.

Wat zijn zoal de taakjes die je gaat doen:
- Katten verzorgen (o.a eten geven, kattenbakken verschonen, veel knuffelen, evt. medicijnen toedienen, observeren, socialiseren van bange katten)
- Poetswerkzaamheden (dweilen, schrobben, ontsmetten, vegen, stofzuigen, was draaien etc.)
Wat zoeken wij in jou:
- Veel liefde voor de dieren, een band met hen kunnen opbouwen
- Verantwoordelijkheidsgevoel, flexibiliteit
- Kunnen samenwerken in teamverband

Wat krijg je terug?
- Veel liefde van de katten
- Een leuke werksfeer
- Gezellige ruimtes om in te werken
- Een goed gevoel

Heb jij een paar uurtjes per week tijd, en ben je al nieuwsgierig geworden? Vraag dan meer info via : info@vagebond.com

Samen maken wij verschil, voor hen, die ons ontzettend hard nodig hebben! Tot snel?Red daadwerkelijk leventjes, word gastgezin!

Opvanggezinnen zijn de spil van onze organisatie, zonder hen kunnen we niet bestaan.
Momenteel zoeken we op zoek naar gastgezinnen voor kittens en volwassen katten in alle soorten en maten :-)
We willen de schrijnende gevalletjes altijd kunnen blijven helpen, en daar hebben we elkaar voor nodig.
Het is prachtig mooi en dankbaar werk, want u ziet deze dieren daarna naar een definitief thuis gaan, en daar deed u het tenslotte allemaal om!
Wij betalen alle onkosten, u moet alleen maar heel goed voor hen zorgen en heel veel liefde geven:-) Mooie herinneringen worden opgebouwd om de oude voor eens en voor altijd te doen vergeten.
Vraag vrijblijvend informatie!
gastgezin3@zwerfkat.com, of kijk op onze website: www.zwerfkat.com
Gewoon doen!
Locaties: Limburg ( o.a regio Lommel, Landen, Hasselt, Maasmechelen, Maaseik, Tongeren etc.) en Antwerpen

Zorgzaam zonder grenzen ♥Gastgezinbegeleiders gezocht!

Wil jij graag dieren helpen? Misschien al een tijdje zin om vrijwilligerswerk te gaan doen? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe gastgezinbegeleider!

Waarom jíj?
Je hebt al wat ervaring met katten. Je houdt van mensen helpen en motiveren. Je kunt goed en duidelijk communiceren en houdt je administratie netjes bij.

Wat ga je doen?
Je krijgt je eigen gastgezinnen toegewezen. Jouw taken zijn het inwerken van je nieuwe gastgezinnen, het ondersteunen en motiveren van hen tijdens het opvangen. Daarnaast zorg je voor de administratie en de communicatie tussen het gastgezin en de verschillende afdelingen binnen de VZW.

Maar kan je dat dan al meteen?
Misschien niet, maar je staat er sowieso niet alleen voor! Je komt bij een ervaren begeleider op het account en gaat eerst even meelezen. Zodra jij er klaar voor bent, gaan we je langzaam enkele gastgezinnen toewijzen en kun je zelf aan de slag.

Meer info?
Lijkt dit je wel interessant of heb je meer vragen? Mail dan snel even naar: gastgezin3@zwerfkat.com. Tot binnenkort?Augustus 2020
Ons prachtige kattenasiel Villa Vagebond

Enkele jaren geleden kon Zwerfkat in Nood haar droom verwezenlijken.... Naast het werken met opvanggezinnen sinds 1998, kon ze nu NOG meer betekenen met de oprichting en de werkwijze van haar no kill kattenasiel Villa Vagebond in Maaseik. Zonder enige subsidies gerealiseerd en nog altijd puur draaiend op donaties.
Een warm gevoel, een beetje thuiskomen, uitrusten, jezelf mogen zijn. DAT gevoel wilden we onze zwerfkatjes geven. Rugzakjes legen, vertrouwen krijgen, zodat zij daarna een definitief huisje vinden. Allemaal even belangrijk. Schuw, ziek, oud, gehandicapt... het maakt niet uit, zij zijn alles waard.
Kijk maar even mee...HK30705416
Steunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg