Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Hoe gaat het nu met...?


Volg ons op Facebook

23-02-2020

Nieuws van Koutcho (nu Jack)

Ruim een jaar geleden verhuisde deze hartendief naar zijn gouden mandje. Van zwerver op een Grieks eiland, naar huisgenoot en beste vriend van zijn baasje. Eigenlijk een vriend van iedereen!

Update van zijn baasje,
"Met Jack gaat het heel erg goed, hij is nog altijd super vrolijk en wil het allerliefst de hele dag knuffelen. Vooral als er mensen op bezoek komen wil hij alle aandacht en gaat ie iedereen af voor een knuffel.
Ik ben onlangs met hem naar de dierenarts geweest voor een algehele check en alles was prima.
In de winter zit hij nog steeds graag op het balkon, maar dan houd ik het wel in de gaten in verband met de temperatuur en regen. Verder hebben wij een nieuwe bank gekocht waar hij nummer 1 fan van is en bijna niet meer vanaf te slaan is.
Kortom, het gaat heel goed met Jack en ik ben nog super blij met hem!"

Wij denken dat Jack ook superblij is met zijn baasje, de foto zegt alles ♥

 


29-08-2019

Hoe gaat het nu met Ed en Elvis?

Ongeveer een half jaar geleden vonden de schuwe Elvis en Ed hun eigen gouden mand. Hoe gaat het intussen?

"Met Ed en Elvis gaat alles goed, ze zijn al goed gewend aan de omgeving. Al even geleden, een maand ofzo, is het me ook gelukt om Ed te aaien. Ze blijven natuurlijk wel redelijk angstig, vooral als er andere mensen langskomen, maar ik zag het wel als een grote overwinning!

Ik ben met Elvis naar de dierenarts geweest om zijn oog eens te laten nakijken, was niet makkelijk om hem naar daar te krijgen maar het is me uiteindelijk toch gelukt."

Twee bijzondere kerels hebben hun bijzondere thuis gevonden, waar ze lekker zichzelf kunnen zijn en alle tijd en ruimte krijgen die ze willen. Daar kan een mens toch alleen maar blij van worden? :) <3

Veel geluk samen met jullie baasjes, lieve kerels!


 

23-08-2019

Hoe gaat het nu met Flynn en Pippa?

Een goede maand geleden vonden Flynn en Pippa samen hun nieuwe thuis. Flynn is blind en Pippa verloor in haar jonge leventje zowat al haar broertjes en zusjes en haar mama… Hoe zou het nu met hen gaan?

“Toen Flynn hier eerst aankwam maakte we ons een beetje zorgen. Eens hij zijn favoriete plekje had gevonden op de vensterbank kwam hij er niet meer vanaf.
Ook niet om te eten, alleen om even te drinken. We vermoedde wel dat hij af en toe rondliep en misschien wat brokjes at wanneer we sliepen, maar omdat we het nooit zelf zagen waren we niet zeker.
We hadden op voorhand veel gelezen over blinde katten en hoe ermee om te gaan. In een van deze artikels stond dat je het eten en drinken gewoon moest laten staan waar het normaal staat, en niet moest verschuiven dichterbij hun. Anyway, toen er al drie dagen voorbij waren gegaan dat we hem niet zagen bewegen dachten we, wat voor een stom advies is dat eigenlijk? Dus we zette een bordje eten voor zijn neusje en ja hoor, hij at het allemaal op! Hoera, weg met dat advies dus.
We hebben trouwens ook wat kleine aanpassingen gedaan in huis! Hij had moeite met op en van de zetel te geraken, dus hebben we een trapje voor hem gekocht! Ook het waterbakje is veranderd, het leek ons een goed idee om te "horen" waar het water was, dus hebben we een super fancy fonteintje gekocht.
We hebben ook alle ramen veilig afgespannen met een net zodat er nul komma nul ongelukken kunnen gebeuren, alle "deurtjes" uit de kattenbakken gehaald en speelgoed met geluid gekocht voor hem (al spelen de andere poezen er meer mee dan hij, haha).
Aaien en oppakken vindt hij nog steeds een beetje onwennig, maar hij maakt grote sprongen vooruit. Hij durft al eens naast ons te komen liggen op de zetel, en verkent rustig alle plekjes van het huis terwijl wij rondlopen.

En dan super schatje Pippa!
Toen lieve Pippa Piepeloe binnen kwam verstopte ze zich achter de ijskast en is er een hele dag niet achteruit van gekomen. Maar gelukkig besefte ze al snel dat dit een liefdevol huisje is waar ze helemaal niet bang hoeft te zijn.
Bobo en Pippa waren eerst niet de beste vriendjes, maar na een een dag of 4-5, zagen we ze ineens naast elkaar liggen en kusjes geven... Smelt!
Nu heeft Bobo Pippa geaccepteerd als grote zus en zijn ze altijd bij elkaar.
Pippa is ook heel lief naar de nieuwe opvangkittens toe, ze is totaal niet vijandig. En ze doet het aller schattigste als we haar aaien, dan valt ze meteen op de grond en strekt zich helemaal uit. Het is een ongelofelijk schatje!

Dus samengevat, we zijn een grote happy family :D
Ik wil jullie trouwens nog eens bedanken voor het geweldige werk van de organisatie. Fiv katjes worden zo snel over het hoofd gezien, en ik kijk dan naar deze twee absolute lieverds en ik ben zo blij dat ze in ons leven zijn. Dankjewel ♥”

Wauw, heerlijk. Twee heel verschillende katjes, samen in een fantastische thuis. Wat leuk om te horen dat ze hun eigen thuis gevonden hebben en er de beste zorgen en veel liefde krijgen! 😊 Het gaat jullie goed schatjes, zorg goed voor elkaar!


 

22-08-2019

Hoe gaat het nu met Mary?

Ook Mary vond enkele maanden geleden haar gouden mand! Mary heet nu Loes en haar baasjes lieten weten hoe het nu met haar gaat…

“Met Loes gaat het heel erg goed! Ze is graag bij ons, altijd enthousiast en uit op aandacht als we terug thuis komen. Ze heeft meer dan genoeg actieve periodes waarin ze al haar speeltjes (en ons) met plezier achterna zit om te spelen. Bij ons op de zetel lekker komen slapen en terwijl nog wat aaitjes scoren zit er ook zeker bij.

De eerste dag had ze geen schrik van zowel de nieuwe omgeving als van ons. Ze ging volop op verkenning en kwam ook geregeld terug voor aandacht en knuffels. De paar dagen erna was even nog wat zoeken naar goede slaapplekjes en zich echt thuis kunnen voelen maar ook dat was snel in orde.

Soms kijkt ze ook graag mee naar de televisie in plaats van enkel erbij te komen liggen. Dan zit ze een kwartier tot zelfs een halfuur dicht bij het scherm mee te kijken. Ook achter een hoekje zitten wachten tot we langskomen en dan heel snel wegspurten is een van haar gekke trekjes.

Qua gezondheid gaat ook alles prima. Ze eet en drinkt goed, doet haar behoefte goed in de kattenbak en heeft meer dan voldoende energie.”

Gekke lieve Loes, je hebt het duidelijk naar je zin bij je baasjes! Je hebt een geweldige thuis gevonden… We wensen jullie samen nog zoveel plezier en liefde toe! 😊 <3

 

 


21-08-2019

Hoe is het nu met Koutcho?

Het is intussen 6 maanden geleden dat Koutcho zijn gouden mand vond. Koutcho heet nu Jack, maar hoe gaat het verder met hem? 😊

“Jack is heel erg gewend. Wij hebben het balkon verbouwd zodat hij nu ook naar buiten kan. Zodra het een beetje lekker weer is zit hij altijd buiten. Hij kan uren kijken naar de vogeltjes, de buren of andere katten.
Verder is hij nog steeds dol op knuffels en aandacht. Zodra er ook maar iemand binnen komt wil hij knuffels en de volle aandacht. (iedereen vindt hem ook geweldig dus geeft dit ook meteen). 
Alles verloopt dan ook helemaal naar wens, het is een super makkelijke kat en zou niet meer zonder jack kunnen!”

Waauw, wat leuk kerel! Geniet maar verder van jouw eigen familie, je hebt het verdiend! <3

 


19-08-2019

Nieuws van showbeest Maylo uit zijn gouden mand!

“Met Maylo gaat het supergoed! Hij is een prachtig deel van onze familie geworden en we zouden hem echt niet meer kunnen missen. Al van bij het begin ging hij op zo’n warme manier met ons om, hij is absoluut onze kleine knuffelbeer. Hij eet ook heel goed, gaat comfortabel en relaxed door het leven, geniet van knuffels en rustig ontspannen en hij haalt heel graag een frisse neus. Eigenlijk kent hij maar 2 modi: de activiteitsmodus en de divamodus. De activiteitsmodus waarbij hij in zijn snelste galop door het huis of de tuin spurt, achter zijn veer of zijn balletje aanloopt, met onze handen vecht (met maar 3 tanden voelt dit ook voor ons gelukkig nog een beetje comfortabel ;-) ), een vogel of muis in het vizier neemt (gelukkig is het echte vangen nog nooit gelukt), de snoepjeskast probeert te openen, of onze hoogste meubels beklimt. Daarnaast is er dus nog de divamodus: daarbij ligt hij heerlijk relaxed te rusten of te zonnen en voelt hij zich een echte royal. Hij verwacht dan ook geknuffeld en vertroeteld te worden, waar wij uiteraard heeeel graag aan tegemoet komen :)

Maylo voert ook heel graag conversaties en zal geen enkele van onze vragen onbeantwoord laten. Hij heeft zich ontpopt tot onze ideale gesprekspartner.

Kortom, wij zijn helemaal verliefd op hem en hebben het gevoel dat we geen kat hadden kunnen vinden die beter bij ons zou passen na het verlies van onze vorige lieverd. Als mama of ikzelf thuis werken dan ligt hij de hele dag bij ons op de tafel. Een zaligheid :)

Ook de interferon gaat heel goed! We geven het nu toch al een tijdje en hij laat het heel goed toe waardoor hij het mooi 2 keer per dag krijgt.”

Wat geweldig toch! Onze gekke Maylo heeft zijn familie écht gevonden. Dat vinden we keer op keer ontzettend leuk om te zien. En we tonen het graag ook aan de wereld: zie je wel, ook een aidspositieve kat kan nog een héél gelukkig leven leiden, een familie gelukkig maken en andersom! 😊

Veel geluk samen, we zijn er zeker van dat jullie elkaar nog heel veel leuke en dolle momenten zullen bezorgen! 😉
Steunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg