Moira

Poes
4 maanden


Eergisteren kregen we opnieuw een noodoproep van de politie. Ditmaal de politie Lanaken.
Men had een oproep gekregen van een nestje kittens, waarvan 1 kitten gewond zou zijn. Zij sleepte met haar achterpoten...
We waren op dat moment bezig met een vangactie elders, maar deze spoedmelding ging voor, dus we vertrokken richting Lanaken...
Het arme diertje lag verstopt achter een bloembak en haar angstige snoetje sprak boekdelen. Lief meisje.
Het zag er helemaal niet goed uit, dus Moira werd in een reismand gezet en we vertrokken meteen naar onze dierenarts. Maar het geluk zat haar niet mee, het was heel heel erg mis. Volgens onze dierenarts moet er letterlijk een auto over haar zijn gereden.
Er werden foto's gemaakt en de schrik sloeg ons om het hart. Ze had een dwarslaesie.
Haar wervels waren verbrijzeld, haar bekken gebroken en ze was volledig verlamd aan de achterzijde.
Wij snappen dat dit wisselende meningen teweegbrengt. Meningen van inslapen tot laten leven. We willen het toch heel graag respectvol houden, als het kan, als het mag...
Wij hebben gekozen voor laten leven. Inslapen is een makkelijke oplossing die nog voor het grijpen ligt, maar Moira krijgt het voordeel van de twijfel.
We zijn al heel wat gewend. We kunnen blaasjes leegmaken, we kunnen ontlasting stimuleren. We zijn het gewend, we hebben de ervaring en dit is een heel jong diertje.
Natuurlijk zal het voor Moira de eerste twee weken niet makkelijk zijn. Alle wonden zijn nog vers, ze zal haar nodige rust moeten hebben. Ze krijgt goede pijnstillers, zorg en liefde.
Wij geloven in haar, wij zullen haar koesteren en verzorgen. Elke dag is een nieuwe dag.
Moira is nog wat bang voor mensenhanden, maar ze accepteert onze hulp.
Ook zij verdient de kans op leven, net zoals katjes zoals Boshar waar iedereen bij wegsmolt. Zijn rug was gebroken, maar hij had lol voor tien! Bij een verlamming voelen ze gelukkig niets.
Oke Moira, we geloven in jou, wat men ook zegt, jij bent ons meisje ♥ Wilt u meer info over deze poes? Mail ons dan nu!