Mees

Kater
16 jaar


Het is me wat. Soms hoor ik hier verhalen en dan denk ik: Nouuu, dan heb je de mijne nog niet gehoord...
Nu, ik dring me niet graag op en luister altijd aandachtig naar de rugzakverhalen, de 1 nog schrijnender dan de ander. Zwijgzaam knik ik en toon ik mijn meelevende blik.
Ik heb heel mijn leven een baasje gehad. Mijn baasje was al oud en dan lonkt het onvermijdelijke stilletjes om de hoek. Ze werd ziek en nam afscheid van haar dierbaren. Ze stierf.
Maar wat ik niet wist, was dat mijn baasje een laatste wens had. Ik vond die wens niet zo cool eigenlijk.
Wanneer zij kwam te overlijden, moesten ik en mijn andere twee vrienden ook sterven zeg maar. Het spuitje krijgen. Ja echt. Erg he? Ik ben een wijze oude heer en wilde hier toch ook even mijn mening over geven. Ik had geen trek in dat spuitje, kom nou zeg! Er zal vast een andere oplossing zijn. Ik voel me fit, ben niet ziek, ik wil nog wel effe meegaan hoor!
Ik werd gehoord en de familie besloot naar Zwerfkat in Nood te bellen. Nou, gelukkig hoefde men geen overtuigingskracht te gebruiken, we mochten meteen binnenkomen!
Er moet nog een derde vriendje gevangen worden trouwens.
Folke is mijn andere kameraad. We kennen elkaar niet zo goed, want hij woonde buiten en ikke binnen.
Ik ben een lieve oude heer. Er lopen hier wat wildebrasjes rond, maar ik ben die periode allang ontgroeid. Ik hou van rust en wandel op mijn gemakje wat rond in Villa Vagebond. Een lekker snack gaat er goed in en ben altijd in voor een knuffeltje. Ik ben ingetogen en ben geen drukte gewend.
Ik zoek een huisje waar ik mijn laatste jaren in alle liefde mag doorbrengen. Waar geen nare uitspraken gedaan worden, zodat ik me geen zorgen hoef te maken.
Wie geeft mij deze ultieme kans? Andere katten geen probleem hoor, ben niet veeleisend. Kopje van mij, Mees x

Wat schuchter, maar een heel lief katje. Met eten kun je hem heel goed verleiden.

Wij plaatsen Mees enkel in een rustig gezin. Wilt u meer info over deze poes? Mail ons dan nu!