Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

April | Maart | Februari | Januari

08-04-2020
Welkom Laslo!

Hallo gezellige mensen, Laslo hier!
Vraag me niet hoe het allemaal zit, ik liep buiten wat rond te scharrelen en opeens zat ik bij zo'n man met een witte jas....een dierenarts noemen ze dat geloof ik. Na een uitgebreid slaapje kwam ik opeens hier terecht.
Even wennen zeg....ik zie er dan wel ONTZETTEND cool uit, in mijn hart ben ik niet zo stoer, maar dat houden we even onder ons, oké?
Inmiddels weet ik dat de andere Vagebondjes ook allemaal goed van hart zijn en enkel vrienden met mij willen worden. De verzorgers had ik meteen al om mijn pootjes gedraaid, fluitje van een cent ;-)
Al met al zit het mij dus best mee, ik zie er goed uit, ze vinden me lief en ik heb het aardig naar mijn zin. Wat wil je nog meer zou je denken? Daarover later meer...vandaag ga ik gewoon effe chillen in het zonnetje...
Geniet van jullie dag, en denk eraan, lekker thuisblijven of gepaste afstand
Niet vergeten, hé!

Elleboogje van Laslo


05-04-2020
Hoe gaat het nu met Lucy?

Kennen jullie onze Lucy nog?

Ons prachtige eigenzinnige meisje uit Aleppo?
Een tijd geleden kwam zij in onze opvang, helemaal overgekomen uit Syrie. Dat was nogal een onderneming voor haar, maar ze vond het allemaal prima.
Haar pootje had een flinke wond die maar niet genas, dus konden we ook niet op zoek gaan naar een definitief huisje.
Maar ojee... ze had een BLOEDhekel aan andere katten, maar dan ook echt een grondige hekel. Zodra ze een soortgenootje zag, wilde ze er erop los timmeren. Als haar geschreeuw verstaanbaar zou zijn voor ons mensen... nou.... dan hadden we waarschijnlijk heel wat nieuwe scheldwoorden geleerd :-D
Zo kon het niet langer. Dit was niet fijn voor Lucy, altijd maar opgesloten moeten zitten, daarom deden we een tijdje een oproep voor een eenmalig gastgezin zonder eigen dieren. En ja hoor, we vonden een fijn gastgezin!
Lucy amuseert zich te pletter, ze is daar de koningin op haar troontje ♥
Ze draait lekker mee in het gezin: Tv kijken doen ze samen, maar met Lucy op de eerste rij. Lekker luieren doet ze graag languit in het zonnetje, ze slaapt knus op bed, liefst bij haar mensjes.
Haar wond is zelfs genezen! Allemaal goed nieuws dus voor diva Lucy en wat een lieve foto ♥♥♥

Psssttt.... we kregen net goed nieuws in ons oor gefluisterd. Lucy mag zelfs bij haar opvanggezin blijven wonen, voor altijd!


05-04-2020
Vrienden voor het leven ♥

Vrienden voor het leven, dat zijn onze Dropje en Ares. Toen Ares enkele maanden geleden naar de Villa kwam, werd Dropje een beetje nerveus van dat kleine, onstuimige dingetje.
Hij wist niet precies wat hij er mee aan moest.
Toen ze vanwege een medische behandeling, noodgedwongen even gescheiden werden, ontdekten we pas hoezeer ze aan elkaar gehecht waren. Ze schreeuwden moord en brand voor het raam, om bij elkaar te kunnen zijn.
We hebben toen maar een creatieve oplossing bedacht om het duo te herenigen....en zie ze eens gelukkig zijn samen ♥


05-04-2020
Hoe gaat het nu met Lou?

Al bijna anderhalf jaar een vast gegeven in onze Villa. Hij kwam binnen met Lucas.
Lucas was de binnenkat, Lou het buitenkatje. Hij zag er verschrikkelijk uit en zijn vertrouwen in mensen was alles behalve goed...
Langzaamaan bloeide hij open en werd hij onze zachte knuffelbeer. Zijn medische probleempjes zijn een feit, soms wat meer en soms gaat het beter.
Letsels op zijn tongetje en zijn neusje dat snottert, daar komt onze lieverd maar niet vanaf, maar desondanks kan hij enorm genieten. Hij heeft zo'n lange weg afgelegd....Soms vergeten we wel eens hoe een katje uitzag bij binnenkomst, en schrikken we zelf als we het terugzien. Maar zeg nu zelf, dit is toch fantastisch! Het maakt ons trots dat we dit kunnen en mogen doen en dat we juist zulke katjes in ons hart mogen sluiten.
Lieve Lou, je bent een kanjer en we houden immens veel van jou ♥


05-04-2020
Welkom Boris!

Enkele weken geleden kwam Boris, helemaal vanuit Gent naar ons toe, van dezelfde plek als Emma. De zwerfkatjes worden gevangen, gecastreerd of gesteriliseerd en daar terug uitgezet. Boris testte fiv positief op de sneltest en de Western Blot test, zodoende kon hij niet meer worden uitgezet. Ook had hij een tumor aan zijn oortje, zijn oortje werd geamputeerd en is reeds heel mooi genezen....gelukkig maar
Boris is bang, heel bang...hij laat zich maar weinig zien. Katjes zoals Boris hebben een lange weg te gaan, om zich te settelen en te beseffen dat het goed is. Hij had zijn hele leventje de vrijheid, in zijn eigen groep. Nu heeft hij alleen zichzelf en moet hij weer opnieuw beginnen. Gelukkig zijn er in de Villa ook een heleboel vriendjes waar hij zich aan op kan trekken. Op het rek in de gang liggen, samen met Liekie of met Kai in de krabton, dan voelt hij zich toch een beetje veilig.
Neem je tijd... Niemand jaagt je op... Als jij zover bent, staan wij met open armen op je te wachten. Stapje voor stapje, lieverd ♥


03-04-2020
Donatie ♥

Het zijn moeilijke tijden, voor oudere mensen in eenzaamheid, mensen in de zorg en dienstverlenende sector, bedrijven en kleine ondernemers, maar ook voor ouders met kinderen die opeens juffrouw of meester moeten zijn... Kortom, het raakt heel veel mensen tot in de kern. Ook voor ons is deze tijd een tijd van aanpassen, adopties gedoseerd en op een andere manier, verzorgers en inkomsten die (tijdelijk) wegvallen. Gewoon roeien met de riemen die je hebt en overal het beste van maken.
Maar... er gebeuren ook hele mooie dingen. Het is ook een tijd van verbinding, weliswaar op afstand. Mensen die begaan zijn met het wel en wee van onze katjes en dat ook nu blijven doen. De vrienden van Dinti dragen, ook na zijn overlijden, onze Villa en de moederloze kittens van Zwerfkat een warm hart toe. We kregen deze prachtige donatie om de allerkleinsten de beste start te geven. Maar liefst 14 kg babymelk, 60 trays babymousse, 115 kg babybrokjes en dan ook nog eens 300 kg voer voor onze Vagebondjes kwamen onze kant op. Een heel mooi gebaar, dat steekt ons een hart onder de riem. Zo zie je maar, liefde voor dieren kent geen afstand...Heel veel dank namens ons, onze kleine ukkepukjes en natuurlijk onze Vagebondjes ♥


03-04-2020
Bertje ♥

Jullie kennen hem vast nog wel.. hij was ons zorgenkind enkele maanden geleden. Hij heeft kritiek gelegen op de universiteit in Luik, zijn kansen waren niet groot. Na een week opname en goede zorgen, werd hij ontslagen uit het ziekenhuis en mocht hij terug naar ons.
Naar omstandigheden gaat het goed met Bertje! Hij is opgewekt, avontuurlijk en hartstikke lief en tevreden. Want zeg nou zelf....is het geen schatje ♥


02-04-2020
Welkom Schmiegel!

Dat we in een wereld leven, waar veel dierenartsen fiv positieve katten geen enkele kans geven, weten we helaas maar al te goed.
Schmiegel is ook weer zo'n diertje...Hij liep al heel lang rond te struinen, mager en onderkomen. De melders trokken zich zijn lot aan en gaven hem alvast eten. Al snel was duidelijk dat er meer nodig was dan eten.
Schmiegel werd gevangen en bij de melders in huis genomen. Zijn vacht was vervilt, vol met opgedroogde teken. Hij woog slechts 2.2 kg en had vreselijk veel pijn aan zijn bekje. De melders gingen naar diverse dierenartsen, maar kregen voor hem niet de hulp die hij nodig had. Een milde, onjuiste antibioticakuur en wat pijnstiller, daar mocht hij het mee doen. Euthanasie stond uiteraard bovenaan het lijstje, want tja, wat valt er nog te redden aan zo'n kat? Dat geld kun je beter uitsparen...
Bovendien hadden ze hem enkel fiv positief bevonden met de sneltest, die in een aantal gevallen een vals positieve uitslag geeft. De melders wisten zich geen raad meer. Ondanks dat hij op een paar weken tijd al aardig wat toenam in gewicht, had hij vreselijk veel moeite met eten. Op deze manier ging hij het niet redden. Ze maakten de moeilijke keuze om hem aan ons over te dragen, want hij zat en zit nog steeds in hun hart.
Onze dierenarts nam hem goed onder handen, hij werd een aantal dagen aan het infuus gelegd met alle medicatie erop en eraan en zijn tandjes werden getrokken. Nu krijgt hij een grondige behandeling met medicatie en het eten vliegt erin. Meneertje eet s'morgens gerust een paar bakjes leeg en in de avond lust hij ook wel wat. Ook brokjes weet hij wel te waarderen :-)
Het is niet de makkelijkste weg, maar als je naar dit snoetje kijkt, wil je daar toch alles voor doen? En dat is precies wat we doen!
We hebben samen nog een hele weg te gaan, maar ieder dier verdient alle kansen. Dank lieve melders voor alle toewijding en verzorging voor hem. Welkom lieve Schmiegel ♥ 


02-04-2020
Welkom Lenny!

Enkele weken geleden mochten we deze lieverd verwelkomen.
Lenny had een baasje. Zijn baasje kocht hem een aantal maanden geleden voor een prikkie van de buren. Uiteraard was hij niet gecastreerd, gevaccineerd of gechipt....
Nu kon er niet meer voor hem gezorgd worden en omdat uit het verhaal overduidelijk bleek dat hij eigenlijk geen geld mocht kosten, namen wij hem gauw binnen. Hoeveel weerstand we op dat moment ook voelen, het mag nooit ten koste gaan van een onschuldig dier. Daar mag nooit mee gesold worden.
Lenny is nog wat onder de indruk, maar heeft een superzacht hartje.
Langzaam bloeit hij open, lief voor ons en naar andere katjes.
Och jongen, het is ook niet eerlijk...maar weet je wat? Wij gaan lekker voor jou op zoek naar een fantastisch baasje.
Er zijn al meerdere mensen die jou willen verwelkomen en geef ze maar eens ongelijk....je bent een hele mooie, lieve jongen ♥


02-04-2020
Welkom Ricky!

Ricky zat al dagen voor de deur bij de melder. Een zoekactie naar een eventueel baasje via facebook van een andere organisatie leverde niets op.
Een buurtbewoner herkende hem, enige tijd geleden was ze met hem naar de dierenarts geweest. Hij was niet gechipt en zijn tandjes bleken slecht te zijn. Er werd verder niets gedaan. Ricky kon niet bij haar blijven, dus probeerde hij zijn geluk een paar deuren verder te vinden. Helaas zonder succes...ook hier mocht hij niet blijven. Tja jongen, deze tijd is allesbehalve ideaal voor dieren die geen toegewijd of thuiswerkend baasje hebben.
Ook nemen niet alle opvangen nog dieren aan in deze periode, maar we kunnen hem absoluut niet aan zijn lot overlaten.
Welkom lieverd, wij gaan zorgen dat jouw tandjes in orde gemaakt worden..
Geniet nu maar van het huiselijk leven in de Villa ♥


02-04-2020
Welkom Billy en Bolly!

Deze twee jonge bengels van bijna 2 jaar oud, zijn bij ons teruggekomen 1 jaar na plaatsing.
Men hen was er niks aan het handje, maar de baasjes gingen scheiden en niemand nam hen mee...
Dat maakt ons altijd heel droevig, de poezenkinders van de rekening.
Maar goed, natuurlijk waren ze weer van harte welkom bij ons.
De broertjes gaan elk anders met de nieuwe situatie om. Billy is uitbundig, en blijft ons maar kusjes geven, al knedend met de pootjes. Bolly heeft nog wat tijd nodig, zoekt meer de rust op om alles op afstand even op zich te nemen. Aaitjes vindt hij stiekem wel heel lekker.
Komt goed mannen ♥


02-04-2020
Blijf in uw kot!

Sjarel begrijpt helemaal niets van alle ophef die mensen maken over de restricties. Social distance, blijf thuis of zoals de Belgen ook wel zeggen, blijf in uw kot!
Het kost Sjarel namelijk geen enkele geen moeite om zich aan de regels te houden. Sjarel was zijn tijd ver vooruit.
Hij hield zich al aan de regels, voordat ze in het leven geroepen werden.
Social distance? graag! Meer dan 1.5 meter mag ook ;-)
Handjes schudden? Nee, dank je...
Overbevolkte gebieden gaan opzoeken? Nope
Blijf in uw kot? Geen probleem...
Hij maakt het zich wel knusjes in zijn tuinhuis. Sinds gisteren verblijft hij in Buddykat, omdat we zijn behoefte aan rust willen respecteren. Trots op jou, Sjareltje ♥
Steunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg