Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

19-11-2020
Genieten van de kleine dingen in het leven...

De herfst met al zijn prachtige kleuren en onmiskenbare herfstgeur...
De seizoenen draaien op volle kracht door, terwijl heel veel mensen gedwongen een stapje terug moeten doen. Wij verheugen ons in ieder geval op een bescheiden feestmaand, temidden van onze Vagebondjes. Een extra cadeautje en feestmaal voor hen...
Geen groots evenement dit jaar.... Dat is het leven op dit moment.
Maar net zo mooi, misschien nog wel mooier, is de eenvoud, het loslaten van alles wat we onszelf opleggen. Vergeet vooral niet te genieten van de kleine dingen en alles wat we wel nog hebben...


19-11-2020
Onze nieuwe ambassadeur ♥

Jaaaaa, we schreeuwen het van de daken. Naast Toby hebben we nu nog een ambassadeur die ons voorgoed in de Villa blijft vergezellen. Onze Bertje blijft voor altijd bij ons wonen ♥
Oké, hij was al niet plaatsbaar, omwille van zijn probleempjes met blaas en wondverzorging, maar nu we het echt uitgesproken hebben, voelt het pas echt echt. Lieve Bertje, je hoorde al bij ons, maar nu is de Villa echt jouw thuis.
Jouw veilige haven, waar jij je zo fijn voelt. Welkom in je voor-altijd-huisje ♥


19-11-2020
Welkom Joris!

En daar ben je dan lieve jongen

Een week geleden kregen we een noodoproep via de meldkamer van de politie.
Een oude ziel strompelde rond door de straten van Maasmechelen. Hij moest vaker gezien zijn. Hij heeft een goed hart en zou gegarandeerd mensen hebben benaderd.
Maar hij verzwakte met de dag en nu was het zover: Hij kon niet meer op zijn poten staan.
Hij had een grote wond op zijn rug, maar dat was nog niet het ergste... de maden krioelden in de wond!
De melder had naar twee asielen gebeld, maar er werd geen plekje vrijgemaakt. Geen spoed.
Uiteindelijk belde hij de politie en zo kwam hij bij ons terecht.
Het klonk zeer ernstig, dus hup rijden maar!
Ai, ai, ai... dat zag er helemaal niet goed uit. Meteen door naar onze dierenarts!
Joris heet onze oude vriend.
Het was goed mis met Joris, dat was duidelijk. Een ruisje op de longen, zijn ruggenwervels waren niet oke, een rot gebit, zeer ernstige wond met maden, verzwakt, neurologische problemen, hij liet zijn plas lopen en hij kon geen ontlasting maken. De maden werden verwijderd, hij bleef dagenlang aan het infuus, onderzoeken werden gedaan en hij moest vooral aansterken.
En hij is zo lief, zo ontzettend lief <3
Zijn tanden zijn getrokken en hij blijkt ernstige spondylose te hebben. De bezenuwing is niet goed, waardoor hij ook darmproblemen heeft gekregen.
Gisteren mochten onze opvangmama hem eindelijk weer in haar armen sluiten met een berg medicijnen. We zijn er nog lang niet, dat beseffen we maar al te goed. Joris is ons zorgenkindje. En wat een opluchting dat hij van de straat is, poeh...
We gaan nu heel goed voor hem zorgen, met alle middelen die we hebben. En vooral: LIEFDE.
Joris is zo dankbaar, zo zachtaardig en enthousiast. Hij blijft ons maar kusjes geven, de schat.
Er zullen nog ritjes naar de dierenarts volgen. Daarom willen we heel bescheiden een kleine bijdrage vragen aan jullie. Willen jullie ook voor Joris zorgen? Misschien?
Alles mag, niks moet <3
Alvast heel heel erg bedankt en samen maken we de wereld van Joris een heel stuk beter! xx

https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html…

of: Zwerfkat in Nood
IBAN: BE11 0013 8231 3048


03-11-2020
Help ons met uw stem!

Help ons met uw stem!

Het is weer zo ver! Serieus Request voor Dieren van dierenhulp.nl is weer van start gegaan. Elk jaar mogen dierenorganisaties zich inschrijven om kans te maken op 3500 euro voor een project. Met een vette knipoog naar het soortgelijke goede doel voor mensen.
Wij hebben ons uiteraard aangemeld. De quarantaineruimte van onze Villa moet hoognodig aangepakt worden met nieuwe kooien, die volledig aan de wetgeving voldoen. Zo kunnen we de katjes in hun eerste periode bij ons, hygienisch en met de nodige ruimte opvangen. We moeten deze laten maken door een gespecialiseerd bedrijf, dus dit prachtige geldbedrag zou ons heel erg goed van pas komen.

Namens ons dus een Serieus Request voor uw stem ;-)
Via onderstaande link kom je in het menu om te stemmen. Stem op Stichting Zwerfkat in Nood II (onze Nederlandse stichting voor financiële ondersteuning van Villa Vagebond, Buddykat en Vzw Zwerfkat in Nood)
Per mailadres mag je 1x stemmen. Vergeet niet je stem te bevestigingen via de email die je ontvangt. Pas dan is jouw stem officieel.

https://dierenhulp.nl/SerieusRequestvoorDieren/…

Alvast heel veel dank namens ons en onze toekomstige vagebondjes.
U maakt voor hen het verschil ♥


03-11-2020
Welkom Seppe!

Een twee maanden geleden kregen we via onze dierenarts een melding. Er was een gewonde kat bij hen binnengebracht. De melders verzorgden het katje al 10 jaar. Hij werd in het verleden reeds gecastreerd door een andere organisatie en nu had hij even medische zorg nodig. Helaas was de meldster van mening dat wij als organisatie deze kosten moesten betalen en hem dan terug moesten geven aan haar, want daar zijn we blijkbaar voor? Natuurlijk kreeg ze de optie om de rekening zelf te betalen en dan mocht het katje weer met haar mee, maar na enkele telefoontjes kreeg niemand haar nog aan de lijn, dus besloten we de kosten te voldoen en hem bij ons op te nemen. Gelukkig bleek Seppe verder in orde te zijn, dus nu hoort hij bij de gezellige club van de Vagebondjes. Hij is een beetje timide van aard, maar houdt enorm van kopjes geven, als je even de tijd neemt voor hem. Alleen maar goed dat deze jongen nu niet meer als zwerver te boek staat. Seppe voelt zich prima bij ons en over een tijdje mag deze lieverd op zoek naar een huisje, om de resterende jaren van zijn leven als een heus gezinslid door te brengen. Niet meer als "zwerver van niemand"....


03-11-2020
Jelle is weer vrij ♥

Een tijd geleden kwam Jelle bij ons binnen. Hij was zwaar gewond onder zijn oksel door een rol tape. Hij mocht zijn intrek nemen bij een gastgezin van ons en wanneer hij hersteld was, kon hij genieten van het vrije leventje in de Villa.
We mochten hem niet verzorgen, Jelle was enorm schuw. Gelukkig herstelde de wond wel heel goed. Echter, in de Villa was Jelle diep ongelukkig. Hij ijsbeerde constant langs de draad van de buitenren, zoekende naar een escape.
Altijd klaar om te ontsnappen, met grote ogen keek hij in het rond. We keken het een tijdje aan, maar Jelle kalmeerde niet.
Dit is niet wat wij willen voor onze katjes. Hun geluk staat altijd op de eerste plaats. Gelukkig was er een mogelijkheid dat hij terug kon gaan naar zijn vaste stekkie. Hij krijgt daar zijn natje en droogje en wordt in de gaten gehouden door de natuurorganisatie die daar werkzaam is. Vandaag was het zover voor onze jongen. Hij kreeg zijn vrijheid terug. Kooitje open, even een aarzeling en daar ging hij....de vrijheid tegemoet.
Dag Jelle, dag lieve jongen, ben voorzichtig en vergeet niet dat je altijd weer welkom bij ons bent, mocht je het buitenleven ooit beu zijn ❤️


03-11-2020
Gastgezinbegeleiders gezocht!

Wil jij graag dieren helpen? Misschien al een tijdje zin om vrijwilligerswerk te gaan doen? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe gastgezinbegeleider!

Waarom jíj?
Je hebt al wat ervaring met katten. Je houdt van mensen helpen en motiveren. Je kunt goed en duidelijk communiceren en houdt je administratie netjes bij.

Wat ga je doen?
Je krijgt je eigen gastgezinnen toegewezen. Jouw taken zijn het inwerken van je nieuwe gastgezinnen, het ondersteunen en motiveren van hen tijdens het opvangen. Daarnaast zorg je voor de administratie en de communicatie tussen het gastgezin en de verschillende afdelingen binnen de VZW.

Maar kan je dat dan al meteen?
Misschien niet, maar je staat er sowieso niet alleen voor! Je komt bij een ervaren begeleider op het account en gaat eerst even meelezen. Zodra jij er klaar voor bent, gaan we je langzaam enkele gastgezinnen toewijzen en kun je zelf aan de slag.

Meer info?
Lijkt dit je wel interessant of heb je meer vragen? Mail dan snel even naar: gastgezin3@zwerfkat.com. Tot binnenkort?

 
Steunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg