Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

Mei | April | Maart | Februari | Januari

17-05-2021
Welkom Siep!

Enkele weken geleden kregen we een melding dat er, sinds een enige weken, een katje opgesloten leek te zitten op een koertje bij een verlaten appartement.
Tot overmaat van ramp, was de huisbaas van het appartement de sleutel kwijt, dus klom de moedige man van de meldster op een hoge ladder om het katje te bevrijden. Siep had enorme honger en dorst, maar bleek gelukkig verder in orde te zijn.
Inmiddels verblijft Siep in de keuken van onze Villa...andere katten kunnen hem niet zo bekoren, maar de lekkere hapjes die daar te scoren zijn des te meer. Het is oké, Siep....geniet maar van de snackjes en de aandacht van de verzorgers. We gaan wel zien of je mettertijd het andere kattengezelschap gaat waarderen, of dat delen gewoon niet zo jouw ding is. Je bent in elk geval veilig nu!
Welkom lieve jongen ❤


17-05-2021
Welkom Noudy!

De meldster voert dagelijks een groep zwerfkatjes. Een tijd geleden verscheen Noudy in de zwerversgroep en at met de groep mee. Noudy was, in tegenstelling tot de rest, tam en leek problemen te hebben met steunen op haar pootje, er zou een gezwel aan het pootje zitten. De meldster ging reeds zelf enkele malen met haar naar de dierenarts, maar kreeg enkel pijnstilling. De situatie verbeterde niet, dus belde ze ons.
Noudy mocht bij ons binnenkomen. We gingen met haar naar onze dierenarts. Gelukkig geen gezwel, maar wel opgezette lymfeklieren. We wachten nog op de uitslag.
Noudy is superlief en knuffelig. Een superzacht hartje...
Als ze mensen ziet, weet ze niet hoe ze moet doen om door ons gezien te worden. Wij geven daar graag gehoor aan, wat is er nu fijner dan een luid spinnend katje, die geniet van iedere aanraking 🙂
Welkom lieve Noudy, voel je thuis ❤ 


16-05-2021
Hoe gaat het met Borre?


Iets meer dan een week geleden kwamen Borre en Mart terug van plaatsing. Borre was er verschrikkelijk aan toe. Hij kon niet meer op zijn pootjes staan, zijn ogen gingen alle kanten op, zijn lichaam verkrampte en hij was de helft van zijn gewicht verloren. Een spoedopname van enkele dagen volgde en daarna een behandeling met zware medicatie...
We zijn er nog niet helemaal, maar hij eet enorm goed. We mochten veel donaties ontvangen, waar we zijn lievelingshapjes van aangekocht hebben en er werden pakketjes opgestuurd.
Mart deelt uiteraard mee in al dat lekkers 😊
Een enorme dankjewel aan iedereen die iets bijgedragen heeft om dit voor hen te doen ❤️
Ze zijn helaas nog niet herenigd, omdat Borre nog niet voldoende aangesterkt is, om weer zijn intrek bij Mart te nemen.
Zijn hoofdje is nog wiebelig, maar zijn blik is mooi helder en ontspannen.
We dachten echt dat we hem gingen verliezen, maar Borre heeft ons wederom laten zien hoe sterk hij is. Alleen maar bewondering voor ons mannetje. Nu nog de laatste loodjes en binnenkort hopen we een bericht over de hereniging te kunnen plaatsen.
Onze Borre is een absolute kanjer x  


15-05-2021
Welkom Darwin!

Het kittenseizoen is gestart, maar we vergeten de zieke volwassen katjes niet.
We kregen een telefoontje uit Koersel. Een bezorgde dame voert al een jaar een zwerfkat, maar nu begon hij toch wel ziek te worden.
Hij had ontstoken oogjes, zijn vacht zag er niet goed uit, algemene ellende.
Deze mevrouw heeft het beste voor met hem, in het verleden was er zonder haar medeweten een katje ingeslapen omdat hij enkel aids- positief testte, dus haar vertrouwen was weg.
Darwin hoeft helemaal niet aids-positief te zijn, maar ze wilde geen enkel risico meer lopen.
Dat snappen we.
Nou, dan gaan we eens een poging wagen om hem te vangen! Hmm, erg lang duurde het niet en hebbes!
Darwin ziet er inderdaad niet goed uit, hij vindt ons mensen ook heel naar en eng. Dat moet best moeilijk voor hem zijn nu, konden we maar vertellen dat we het beste met hem voor hebben. Hij is veilig, geen gevaar meer.
Vandaag ging hij naar onze dierenarts. Gelukkig aids en leucose negatief, maar wat een rotte tanden jongen. Auw! Daar moet wat aan gedaan worden!
Zijn vacht is vies en vuil, maar een wasbeurt gaat Darwin toch echt niet waarderen 😉
We komen er samen wel, we gaan je helpen knapperd!


12-05-2021
Arme Vlinder...

Onze Vlinder was opeens ziekjes. Ze kwijlde en leek behoorlijk veel pijn te hebben. Gelukkig mochten we meteen door met haar naar onze dierenarts. Hij stelde vast dat er flinke ontstekingen in haar bekje zaten, een deel van haar tandjes moeten eruit. Ze mocht een nachtje bij de dierenarts blijven, aan het infuus met medicatie en goede pijnstilling.
Uiteraard wordt er ook bloed afgenomen, om de plotselinge ontstekingen wellicht te kunnen verklaren.
Hopelijk knapt ons meisje snel weer op...
🤞🦋🍀


11-05-2021
Borre is thuis!

Zondag schreven we over de terugkomst en spoedopname van Borre, Hij was tijdens zijn adoptieperiode (6 weken) 3 kilo afgevallen, de helft van zijn gewicht. Ook kampte hij met zware neurologische problemen, hij kon niet meer op zijn pootjes staan....
Zijn leven hing aan een zijden draadje. Enkele dagen onderzoeken, infuus en medicatie volgden. Ondertemperatuur werd opgevolgd door hoge koorts. Gisteren begon hij dan eindelijk weer te eten en werd zijn lichaamstemperatuur normaal. Hij kan inmiddels een klein beetje staan, maar is nog lang niet sterk genoeg. De neurologische problemen zijn nog steeds aanwezig.
Hij mocht naar huis komen, terug naar zijn vaste verzorgster, die hem al ooit uit zijn diepe dal haalde. Hij wordt nu dag en nacht door haar in de gaten gehouden en verzorgd. Wat een emoties de laatste dagen... schuldgevoelens, boosheid en verslagenheid wisselden zich af, maar vooral grote zorgen om ons speciale mannetje.
Zoals we al eerder zeiden, gaat Borre nooit meer weg. Zijn thuis is nu voorgoed bij ons. En als blijkt dat de mannen niet zonder elkaar kunnen, blijft Mart uiteraard ook. Dit willen we nooit meer meemaken!
We gaan Borre goed verwennen met lekkere hapjes. Misschien vind je het leuk om een hapje voor hem te kopen en op te sturen naar hem? (Mart mag uiteraard ook mee smullen)
Villa Vagebond
Waaierhofstraat 36A
3680 Maaseik
Wil je liever dat wij het kopen? dat mag natuurlijk ook!
https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html...
Dank jullie wel namens Borre ❤
We hopen dat Borre de komende tijd nog verder gaat opknappen en dat hij gaat beseffen dat hij voor altijd veilig is. Lieve jongen, het spijt ons zo dat je dit moest meemaken 💔 


10-05-2021
Borre...

Borre kwam vorig jaar zomer bij ons binnen. Hij was onze spoedkatje wat al tollend op de baan was gevonden. Hij was compleet het noorden kwijt. Hij leek eerder ernstig ziek dan aangereden.
Dagenlang lag hij aan het infuus bij onze dierenarts, maar hij at niks. Echter was de uitslag van zijn bloed genormaliseerd, maar hij wilde niks eten...
Daarom namen wij deze intensieve zorg op ons. Hij was zo mager, hij moest echt eten, dus het werd dwangvoeren.
Dit hielden we enkele weken vol, totdat hij uit zijn diepe dal kroop. Hij begon weer te eten!
De maanden erop werd hij almaar knapper en forser. Hij haalde zelfs het streepje van de 6 kilo. Een gezonde jongen met een volle toet, niks meer aan het handje.
Hij was nieuwsgierig naar ons mensen, maar aanraken konden we niet. Hij woonde samen met Mart in de kast, vond ie fijn...
Zes weken geleden vonden zij beiden een huisje, na een uitgebreide kennismaking en goed gesprek. We hadden er alle vertrouwen in.
We volgen onze katjes altijd op en het eerste nazorgmoment zou aanbreken. We benadrukken altijd, wanneer iets niet goed gaat, men onmiddellijk aan de bel mocht trekken, maar geen nieuws is goed nieuws.
Totdat we een mail kregen waarin werd beschreven dat ze eigenlijk altijd verstopt zaten en er geregeld plas en ontlasting in huis werd gevonden. De onzindelijk van Mart was eigenlijk het struikelblok en kwam de vraag of ze terug naar ons mochten.
Jazeker, wij wilden hen onmiddellijk terug zelfs!
We konden niet wachten op hun terugkeer, dus besloten we hen diezelfde dag nog helemaal op te halen in Antwerpen. Het was al laat op de avond en het was nacht toen ze terug in ons kattenasiel kwamen.
Maar toen gebeurde het....
We wilden Borre uit zijn mandje laten lopen, maar hij kon niet eens meer lopen. Hij viel om, kreeg stuiptrekkingen, was uitgedroogd, onderkoeld (34 graden), stervend en broodmager!! Hij woog nog maar 3 kilo, hij heeft al die tijd gewoonweg nooit gegeten! Hij was 3 kilo afgevallen.
We waren zelf helemaal overstuur, want het ging toch alleen maar om de onzindelijkheid van Mart? Borre, onze speciale jongen, wat krijgen we nu!
We begonnen als gekken rond te bellen, ondertussen legden we hem onder de warmtelamp en gaven we hem vocht.
We konden terecht bij een spoedarts waar hij nu nog altijd aan het infuus ligt. Het is nog altijd kantje boord.
We zijn er kapot van. Ook heel emotioneel onder. We hadden zoveel vertrouwen hierin en nu kregen we onze bijzondere jongen ZO terug? Moet hij het straks met zijn leven bekopen?
Er zijn ondertussen al enkele bloedonderzoeken gedaan en hij heeft nog altijd zware neurologische problemen. We zijn het hele weekend al elke minuut in gedachten bij hem.
Wij plaatsen onze dieren in goed vertrouwen, zelfs na een uitgebreide screening. Maar dit... we kunnen er de woorden niet meer voor vinden. Ons hart is gebroken.
Borre kan nu wel wat kaarsjes gebruiken, laten we hopen dat het geluk aan zijn zijde is ❤


09-05-2021
Fijne moederdag ♥

Ferrero wenst alle mama's ter wereld een hele fijne moederdag ❤
Een roosje voor alle mama's, van mens of dier...
Een roosje voor alle mama's die verdrietig zijn...
Een roosje voor alle mama's, waarvan hun wens nooit vervuld is...
Een roosje voor alle mama's die er niet meer zijn...
Alle mama's tellen mee vandaag!
Geniet van deze mooie dag ❤


06-05-2021
Welkom Ferrero!

Via een andere organisatie kregen we melding van twee fiv katjes, Perla en Ferrero...over Perla later meer.
Ferrero zat in een klein kooitje, omdat hij fiv positief getest was middels de sneltest. Hij ziet er nog wat gehavend uit, het zware straatleven heeft duidelijke sporen nagelaten. Hij kreeg medicatie voor zijn wondjes en zijn oogjes worden gezalfd. Inmiddels is de western blot ook binnen en deze bevestigde dat onze man fiv positief is.
Ferrero vindt het allemaal best, hij is maar wat blij met ons mensen.
Er worden kopjes uitgedeeld en knuffels neemt hij zelf ook maar wat graag in ontvangst. Een heerlijk, gezellig bonbonnetje, krokant van buiten, zacht van binnen 🙂
En nee, we willen hem uiteraard niet opeten, maar wel erg veel knuffelen, want zijn snoetje vraagt om heel veel liefde.
Welkom knapperd, voel je thuis ❤


02-05-2021
Lilly en Daisy

Onze wollige meisjes zijn binnenkort aan de beurt: dan komt er een meneer hun jasje uitdoen 😉
Maar voor nu, genieten ze nog van de warmte van hun mantel en scharrelen ze lekker op ons weilandje!
ps voor degene die onze geadopteerde schaapjes nog niet kennen: Mama Daisy is gered, samen met haar dochter Lilly. Lilly is gehandicapt en loopt op haar knietjes.

De meisjes zijn op afstand te adopteren. U ontvangt dan een mooi adoptiecertificaat van moeder en dochter. Voor meer informatie klikt u HIER


01-05-2021
Welkom Loek!

Loek woonde al jaren op zijn vaste plekje buiten. De buurvrouw van de melder gaf hem eten. Hij vertrouwde haar volledig, ze mocht hem aaien en oppakken. Loek werd reeds gecastreerd via de gemeente en leefde zijn leventje in de buurt, totdat er een nieuw gebouw op zijn woonstek geplaatst werd.
Loek moest een ander plekje zoeken om te wonen en zo belandde hij op het domein van de melder. De melder heeft zelf katten en vond de aanwezigheid van Loek niet zo fijn. Een keer kwam hij binnen via het kattenluik, uiteraard om te kijken of dat misschien zijn nieuwe woonstekje kon worden.....je raadt het al, Loek moest meteen weg, anders zou de melder hem wel ergens op een boerderij "dumpen".
Niet nodig... Loek mocht naar de Villa komen. Wij zorgen wel voor hem.
Loek kan er immers niets aan doen dat hij geen thuis heeft, omdat zijn woonplekje hem afgenomen werd.
Daarbij, een kat die zo graag naar binnen wil, verdient ook een plekje waar hij echt thuis mag zijn, niet enkel een bordje eten elke dag.
Uiteindelijk zijn het, zelfs na jaren, als er zorg nodig is, altijd "niemandskatten"
Je bent nu onze Loek, geen anonieme buitenkat meer. En we begrijpen dat je nu nog niet uitzinnig van vreugde bent, maar dat komt echt wel goed!
Welkom lieve Loek ❤


01-05-2021
Welkom Vlinder!

Sinds een week zat er een katje bij de melder voor de deur. Navraag in de buurt leverde niets op, ze leek van niemand te zijn.
De melder contacteerde ons en onze veldwerker haalde haar op.
Vlinder is een lief, tam katje, geschat op een 1,5 jaar.
Ze was niet gesteriliseerd en gechipt, dit is inmiddels uiteraard wel gedaan in verband met de wettelijke verplichting.
Is er iemand die haar mist? Is ze ontsnapt of achtergelaten? We weten het gewoonweg niet...
Mocht ze geen baasje hebben, dan vinden we vast iemand die dit lieve mooie, meisje over een tijdje wel een echt thuis wil geven.
Voor nu genieten wij nog even van haar ❤
Steunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg