Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

06-07-2020
Welkom Boncuk!

Boncuk had een lief baasje. Maar soms is het leven niet al te rooskleurig....
Haar baasje werd ernstig ziek en gaat helaas steeds meer achteruit. Hij is opgenomen in het ziekenhuis, maar hij had een vriendinnetje thuis zitten: 'Een prinsesje', zoals hij haar liefkozend noemt.
Jaren geleden had hij haar op straat gevonden en in huis genomen. Zij is jarenlang zijn steun en toevertrouw geweest, dus je snapt hoe moeilijk en hoe dubbel het allemaal is.
De meneer gaf haar de naam Boncuk. Dit betekent 'Parel' in het Turks. Volgens mij is het stiekem ook wel een pareltje, een schoon prinsesje <3
Hij heeft de juiste keuze gemaakt, hij weet dat zijn Parel meer nodig heeft en naar de toekomst toe ook absoluut een veilige haven.
Wij gaan goed voor uw prinsesje zorgen hoor, geen zorgen! Zorgt u maar goed voor uzelf, dan doen wij de rest, beloofd ♥


06-07-2020
We fiksen dit samen, Thomas

Thomas voelde zich al even niet lekker...uiteraard wilden we naar de dierenarts gaan, maar Thomas dacht daar duidelijk anders over en liet zich met geen mogelijkheid vangen. De tweede poging lukte zonder problemen...hij moest er toch echt even aan geloven.
Er werd bloed genomen en Thomas blijkt een diabeet te zijn, oh jeetje...
Het is enorm vervelend voor hem dat hij nu iedere dag zijn prikjes moet krijgen, maar wat het nog lastiger maakt, is dat we Thomas niet gewoon effe kunnen pakken om een prikje te zetten. Dat kunnen we helemaal vergeten. Maar we moeten creatief zijn en hij moet dit hebben, dus krijgt hij zijn insuline prikjes nu via de dwangkooi. Dat werkt het meest snel en effectief. Niet leuk om het zo te moeten doen, maar we vinden het nog minder leuk als Thomas zich niet goed voelt. Hopelijk zien we onze jongen nu snel wat opknappen. We trotseren ook deze uitdaging weer, vervelen doen we ons echt nooit...
We fiksen dit samen, lieve Thomas  


06-07-2020
Zoveel spoedmeldingen...

...zoveel zieke katjes in de Villa....

Villa katjes met chronische problemen in hun bekje, snotterbellen en vieze oogjes. Bekkenbreuken, verlamde katjes, het houdt maar niet op...
Onze Bizley heeft een hartruis en volgende week wordt Casper geopereerd vanwege Entropion. Woezel staat ook op de planning, hij heeft een opening in zijn gehemelte. Ook een gecompliceerde operatie, want het is maar de vraag of het resultaat verlichting gaat bieden aan zijn klachten. Niets doen is geen optie, dus uiteraard gaan we er helemaal voor...
Vorige week kregen we een spoedmelding van Teuntje, een jong katje met een grote wond op de rug. Teuntje verblijft al een week bij onze dierenarts, infuus, wondverzorging en alle toeters en bellen.
Vandaag vond de operatie plaats. Waar onze dierenarts eerst dacht aan een huidtransplantatie, is het hem toch gelukt om rondomliggende huid los te maken en de wond te dichten. Er zal nog een lange periode van intensieve zorg door ons gaan volgen, maar dat doen we met alle liefde voor Teuntje.
We horen steeds maar dat andere organisaties om ons heen vaak weigeren, maar spoedgevallen kunnen we gewoonweg niet weigeren. We willen zulke katjes niet eens weigeren. Desondanks moeten we ook iedere keer behoorlijk slikken als de rekening komt. Afgelopen maand liep de rekening al op tot 4000 euro....Dat is de keerzijde van alles doen voor de katjes. Ieder katje verdient alle kansen, daar staan we voor en dit blijven we, hoe dan ook, altijd doen.
Maar als jij ons wil helpen met een kleine bijdrage, om alle medische kosten voor onze Vagebondjes te dragen, zijn wij daar heel erg blij mee!
Wij en al onze lieve Vagebondjes danken jullie alvast vanuit de grond van ons hart ♥

https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=KuzVSFtFVPQYPSpZfcEHrwrV5WAn1NYh 


05-07-2020
Welkom Dynah!

We kregen een melding dat er een katje rond zou zwerven op de parking van het ziekenhuis in Maaseik. Er lopen daar meerdere schuwe zwerfkatjes, maar dit katje had een oogontsteking en zou vreemd lopen. De vangkooi werd op scherp gezet en na enige dagen zat Dynah in de kooi. Ze bleek hoogzwanger te zijn en Dynah beviel, een goede week later, van 5 prachtige kittens bij ons gastgezin. De kleintjes groeiden op, met de goede zorgen en onder het toeziend oog van mama. Allen waren ze klaar om de wereld te ontdekken. Mama bleef nadien alleen achter bij het gastgezin. Omdat Dynah nog wat bang is, mocht ze naar de Villa komen. In de Villa heeft ze alle tijd en ruimte om met zichzelf bezig te zijn en nieuwe vrienden te maken. Het is ook weer heel wat, leven als zwerfkat op straat, kleintjes op de wereld zetten, intensieve zorg voor je kittens en dan weer verhuizen. Daar zouden wij mensen ook wel een tikkeltje moedeloos van worden. Maar Dynah is sterk en komt er wel. Ze krijgt alle tijd die ze nodig heeft, zodat zij ook vol vertrouwen een mooie toekomst tegemoet kan gaan....Welkom lieve Dynah ♥ 


02-07-2020
Shannon had een laatste wens

We kenden haar niet. Een dappere jongedame van 21 jaar. Vechtend tegen de donkere schaduw, de slopende ziekte genaamd: kanker.

Na een helse strijd gaf haar lichaam het op. Op zo'n jonge leeftijd bestaan er geen woorden die het onrecht kunnen omschrijven.
Shannon zag Fons op Facebook, hij ging niet meer uit haar gedachten, niet meer uit haar hart. Fons had haar hartje geraakt. Diep.
Shannon wist dat haar strijd gestreden was en mocht haar laatste wens uiten. In geschrift en mondeling. Zij wilde geen bloemen op haar uitvaart.
Zij wilde alles voor Fons. Donaties voor de viervoeter die haar hart zo diep had geraakt. Onze Fons.
Zijn filmpje op haar uitvaart, een collectebus voor hem. Om Fons alles te geven. Vanaf dat moment hadden wij een band met Shannon, ook al was ze er niet meer. Zij stierf een paar dagen geleden.

Shannon. Tijdens jouw uitvaart zal Fons een rol gaan spelen. Hij is op afstand, maar toch ook heel dichtbij op jouw afscheidsdag.
Rust zacht lieve Shannon. Heel heel veel sterkte aan jouw familie en geliefden.
Fons geeft jou een knipoog en een zacht liefdevol kopje... 
Steunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg