Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

21-09-2020
Cat-o-lympics!

Kom jij ook wandelen?
Dit jaar organiseren wij op Werelddierendag een gezellige wandeldag!
Op zondag 4 oktober van 9.00 - 12.00 uur of van 12.00 - 17.00 uur, verwelkomen wij jullie met open armen bij ons kattenasiel Villa Vagebond!
Wandel gezellig door het mooie Maaseik in herfstachtige setting met familie of vrienden en geniet aansluitend van heerlijke soep met een broodje. Voor onderweg krijgt iedere deelnemer een travelbag met een gezond hapje en drankje. Mocht je daarna nog tijd en energie over hebben dan kun je langs diverse auto's lopen waar een kofferbakverkoop plaats zal vinden.
De gehele opbrengst gaat uiteraard naar onze Vagebondjes. Echter is het, door de huidige omstandigheden, helaas niet mogelijk om ons prachtige asiel van binnen te bekijken. Uiteraard kan wel even door onze mooie buitenrennen gegluurd worden.
Kom jij op zondag 4 oktober ook mee wandelen? Meld je dan zeker aan via steun@vagebond.com.
Geef in de e-mail aan met hoeveel personen je komt en of je in de ochtend of middag wilt wandelen. Wij zullen de precieze starttijd per e-mail doorgeven. De afstanden waaruit gekozen kan worden zijn 5, 8 of 12 km. Het inschrijfgeld bedraagt € 12,50 per persoon en kan vooraf overgemaakt worden naar:
Villa Vagebond
BE57 0016 9018 9735
NL67 INGB 0007 7127 39 o.v.v. herfstwandeling
Je mag eventueel ook contant betalen op locatie.
Wees er snel bij!
Onze vrijwilligers zorgen voor een warm onthaal, zodat jij daarna met een ontspannen en tevreden gevoel weer naar huis gaat. Zeker doen!

19-09-2020
Veel beterschap Bizley!

Bizley verblijft momenteel bij onze dierenarts. Gisterochtend had hij koorts en maakte een benauwde indruk. Vanwege zijn hartprobleem, gingen we meteen naar onze dierenarts met hem. Daar werd hij in de zuurstoftank geïnstalleerd, zodat hij beter kon ademen. Er werd bloed afgenomen om te zien of er een virale of bacteriële infectie speelde. Uit het bloed kwam een zwaar infectiebeeld. De koorts is gedaald, maar vandaag blijft hij zeker nog bij de dierenarts. Onder toezicht en om de medicatie intraveneus te kunnen toedienen. Hij heeft vanochtend gelukkig alweer goed gegeten, dat stelt ons wel gerust. We hopen dat we onze aandoenlijke knuffelbeer snel weer in onze armen kunnen sluiten.....hij heeft ons behoorlijk laten schrikken...
Zet 'm op lieve jongen, morgen hopelijk weer thuis bij ons ❤

16-09-2020
Dynah mag op zoek gaan!

Hoi daar! Ik ben het, Dynah!
Wel een beetje eng, zo'n groot podium voor mij alleen..
Nou, daar ga ik dan!
Ik mag op zoek gaan naar een eigen liefdevolle thuis! 
Bij binnenkomst in Villa Vagebond was ik enorm bang. Ik liep meteen weg als er een verzorger in mijn buurt kwam. Intussen durf ik al gewoon te blijven zitten. Ze krijgen het voordeel van de twijfel: tot nu toe kwamen ze enkel met lekkere hapjes en maken ze de boel proper. Dat valt wel mee, toch?
Maar met al die wisselende mensengezichten hier in de Villa heb ik ook nog niet echt een band kunnen opbouwen. Stiekem is mijn hartje toch nog wel wat bang van al die mensen.
Uit ervaring weet ik dat mensen niet altijd lief zijn... dus wie kan ik dan wel vertrouwen, en wie niet?
Wat zoek ik dan voor een thuis? Lieve, zachte mensen met geduld. Mensen die begrijpen dat ik een rugzakje heb, met minder leuke ervaringen met mensen. Mensen die begrijpen dat het even zal duren voor ik hen écht in vertrouwen neem. Maar... ook mensen die weten dat ik van op afstand leer en observeer, en dat ik in dat kleine hoofdje van me de klik kan maken om mijn hartje open te stellen.
Dus, ben jij zo iemand met geduld? Iemand die mij zo graag ziet dat ik de tijd krijg om in m'n plooi te komen? Nou, dan word ik stiekem al enthousiast om jou te leren kennen...
Stuur je dan een mailtje naar kattenbemiddeling@zwerfkat.com? Ik hoop van wel!
Veel liefs, Dynah
 

15-09-2020
Welkom Irene!

Welkom Irene!

Hier is ze dan, de knappe wederhelft van Elias, haar naam is Irene.
We namen hen beiden over van een andere organisatie. Ze konden hen, vanwege hun blindheid, niet de omgeving bieden die ze nodig hadden, dus vroegen ze of wij een plekje voor deze knapperds hadden.
Irene was nogal onder de indruk, ze vond alles een beetje akelig, maar na een paar weekjes in de Villa, voelt ze zich al heel anders. Irene mist beide oogjes, dus eerst even snuffelen aan de handen en dan mag je haar naar hartenlust aaien. Ondanks haar blindheid, kan ze haar weg aardig vinden. Ze kiest haar ligplekjes en wandelt over de gang. Met haar goede speurneus weet ze ook de lekkere hapjes op te sporen. Alles tot zover in orde met Irene :-)
Binnenkort komt deze black beauty vrij voor adoptie. Een rustig thuis, bij iemand die geen dringende behoefte heeft aan home restyling ;-).
Waar de meubels gewoon lekker altijd op dezelfde plek blijven staan, zodat ze haar weg kan vinden. Voor nu blijft ze nog gezellig even bij ons.
Welkom lieve Irene <3


 


12-09-2020
Welkom Elias!

We namen Elias over van een andere organisatie, ze konden hem niet de ruimte geven die hij nodig had, dus vroegen ze of wij een plekje voor deze knappe, zwarte man hadden. En hier is hij dan :-)
Elias is blind, maar dat hindert hem niet. Uiteraard had hij even nodig om de omgeving te leren kennen, maar inmiddels is hij al helemaal gewend.
Elias is een aanhankelijke jongen, even een tikkeltje voorzichtig benaderen, wat tegen hem praten en dan geeft hij je lieve kopjes.
Hij heeft een verdikking op zijn flank, hopelijk niets ernstigs, maar hier wordt nog door onze dierenarts naar gekeken.
Hij kwam samen met Irene, ook zij is volledig blind. Zij mist beide oogjes en zit nog wat meer in haar schulp. Over haar later ook zeker meer.
Voor nu mogen ze, zoals altijd, rustig bekomen van hun avontuur en hun draai vinden in de Villa. Welkom lieverds ♥


07-09-2020
Welkom Folke en Mees!

Er waren eens drie katjes, die samen met hun baasje een gelukkig bestaan hadden. Hun baasje stierf en de familie wist niet waar naartoe te gaan met het drietal. De wens van het baasje was, dat de katjes geëuthanaseerd zouden worden, zodat ze niet alleen achterbleven of in een hokje in het asiel belandden...
Gelukkig contacteerde de zoon van de vrouw ons, of wij plek hadden voor de katjes van zijn moeder. We zitten behoorlijk vol, maar dit zijn zo van die omstandigheden, waar je maar moeilijk kan weigeren. De katjes hebben toch hun zorg en aandacht nodig en euthanasie is gewoonweg geen optie bij gezonde dieren. Folke en Mees kwamen al snel binnen, het derde katje wordt nog gevangen, die heeft er beduidend minder zin in. De situatie is verdrietig genoeg...mensen zouden vooraf het gesprek aan moeten gaan over de zorg van hun dieren na hun dood, ook al lijkt het vaak nog zo ver weg.... en eerlijk is eerlijk, niemand praat daar nu eenmaal graag over.
In ieder geval gaan we goed voor het drietal zorgen. We hopen dat het baasje vrede heeft met deze oplossing. Geen hokjes voor hen, maar gezellig bij ons in de Villa, waar alles kan en alles mag.
Welkom lieverds, Jullie zijn nu nog wat onder de indruk, maar alles komt uiteindelijk goed. Dat beloven we jullie ♥


07-09-2020
Borre

Kennen jullie Borre nog? Een anderhalve maand geleden haalden we hem al tollend van de weg....doodziek.

Hij verbleef een week bij onze dierenarts, maar weigerde pertinent om te eten. Ook was hij behoorlijk schuw. Onze dierenarts gaf hem mee met ons, in de hoop dat wij hem aan het eten zouden krijgen. Onze vaste verzorgster voerde hem de eerste week dag en nacht met een spuitje, steeds kleine beetjes....
Hij gromde en blies, maar liet zich gewillig pakken voor zijn hapje.
Na een week besloot hij om zelf te gaan eten en dat doet hij nu dus nog :-)
Hij mag gaan en staan waar hij wil en ons briesende leeuwtje is niet meer om zonder handschoentjes aan te pakken. Hij laat ons duidelijk weten dat hij weer sterk genoeg is om voor zichzelf te zorgen. Goed zo, jongen, we laten jou lekker met rust. Blij met jouw geblaas en gebrom ;-)
Al vind hij ons niet echt jofel, gelukkig is hij wel dol op het gezelschap van andere katjes. Borre is een kanjer!


05-09-2020
Duvelke

Onze Duvel raakt snel overprikkeld. Hij hoort en ziet alles, maar we denken dat er gewoon teveel gebeurt in zijn koppie.
We proberen hem nu zijn rust te geven, een ruimte waar hij zich kan terugtrekken als het hem teveel wordt. Op het kantoor heeft hij nu wat exclusieve plekjes voor zich alleen. Met andere katten heeft hij geen problemen, het zijn met name de drukte en signalen van mensen waar hij op reageert. Harde geluiden of stemmen, meerdere mensen bij elkaar, snelle of onverwachtse bewegingen....Het valt allemaal niet mee om dat te plaatsen. Hij wordt nu behandeld met Bachbloesems en medicatie die de prikkeloverdracht wat af gaat remmen, zodat hij zich beter in zijn vel gaat voelen. Hij wil heel graag, dus onze focus ligt volledig op zijn welzijn.
Van een valeriaanzakje kan hij enorm genieten, oogjes dicht en soezen maar....heerlijk!
Steunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg