Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

21-07-2021
Emotionele dag in de Ardennen

Gisteren zijn we een hele dag op pad geweest in de getroffen gebieden. Het was emotioneel, zwaar en ook weer hartverwarmend.
Gebieden zijn afgezet, maar we mochten van de politie toch doorrijden. Dan bevind je je ineens in een soort van oorlogsgebied.
Stofwolken, veel vrachtverkeer, politie, tractors. Enorm veel rommel aan de kant van de wegen, vergane huisraad wachtend om opgehaald te worden. Iedereen is aan het poetsen. Ruïnes die vorige week nog huizen waren. Onbewoonbare gebieden, maar vooral... heel veel hulp. Mensen blijven glimlachen, blijven hoopvol, hebben een enorme veerkracht.
We reden naar campings, op zoek naar overlevende dieren. Katten die nog in leven zijn. Maar we vonden er geen ëén..
De eerste camping was horror. Alles was vernield, onbewoonbaar en helemaal niemand aanwezig. De geur van dode dieren was afschuwelijk. Er was geen enkel teken van leven meer. een spook camping... Geen enkel dier had het daar overleefd.
De camping daarna bestond uit stacaravans, althans.. dat waren het ooit. Alles was compleet weggevaagd. Je zag dat mensen letterlijk zijn weggerend, op vlucht zijn geslagen. Auto's met open ramen, overal lag puin, modder en ja... we zagen ook bordjes staan met restjes katteneten. Dit was geplaatst NA de overstroming. We hebben de bakjes weer aangevuld en na een zoektocht vonden we geen enkel dier.
Nu konden ze werkelijk overal zijn gevlucht, genoeg verstopplekjes tussen alle wrakken.
We hebben verschillende dorpjes bezocht en rondgevraagd naar katten die aan hun lot zijn overgelaten. Maar de mensen zijn vooral bezig met hun eigen drama, wat ontzettend logisch is.
Er worden katten gevoerd, gelukkig. En men verwacht dat de eigenaren, die nu allemaal huiswaarts keren om de schade op te nemen en aan de slag te gaan, ook hun dier zullen vinden. Maar wij zien enkel de groeiende vermissingen op Facebook...
We hebben voer gegeven aan een ontzettende lieve meneer. Zijn noodoproep kwam bij ons binnen. In Theux is de ramp voelbaar en zichtbaar. Met ons voer gaat hij huis aan huis bedelen. Huiskatten, zwerfkatten, het voer gaat rechtstreeks naar hen.
De dankbaarheid was zo enorm groot: er werd gehuild en corona bestond eventjes niet meer... De man wist geen blijf met zijn dankbaarheid, hij begon spontaan onze autoramen te wassen ❤
Het was een slopende dag, maar de moed van deze mensen was bewonderenswaardig.
We gaan vandaag weer terug, er zijn nog een aantal campings te doen, we blijven onze hulp bieden....
Indien jij ook de katjes in de Ardennen wil steunen met voer, dan kan dat! De komende dagen nemen we steeds ons voer mee, en we willen meer voer kunnen bieden.
Je kunt het elke dag binnenbrengen in ons asiel Villa Vagebond, waaierhofstraat 36A Maaseik. Tijden: 9.00-13.00 uur en 17.00-20.00 uur.
Indien men een donatie wil doen voor voer kan dat ook! ❤ ❤

Nederlandse bank: 
IBAN: NL67INGB0007712739

of:

Belgische bank:
IBAN: BE11 0013 8231 3048

Dank jullie wel!! 


20-07-2021
Wij zijn vandaag naar de Ardennen....

Lieve mensen, het gaat over de enorme dramatoestanden in de omgeving Luik/Ardennen. De verwoestende overstroming, mensen dakloos, zonder electriciteit, geen gezond water, alles kwijt... Verloren huisdieren, zwerfdieren, zij die hulpeloos zijn. Zoveel slachtoffertjes, meegezogen door de stroming van het water, zoveel lichaampjes teruggevonden..
Dieren tellen OOK mee.
Gelukkig zijn er veel dierenorganisaties op de been! Vanwege het overweldigende effect, de acute toestand, de vele reacties, hebben wij zelf nog geen concreet idee waar de hulp het hardste nodig is. Daarom hebben wij besloten niet meer af te wachten, maar gewoon zelf te gaan rijden.
We hebben ons ingelezen, dorpjes en campings waar zwerfdieren zitten en waar veel dieren vermist zijn (en ook gestorven). We gaan gewoon.
Misschien komen we niks tegen, misschien verschrikkelijke taferelen. We zijn voorbereid.
We zijn bevoorraad met materialen, voeding en ook: de chiplezer, want we willen eigenaren vinden. Zwerfkatten zijn ook bij ons welkom, zij hebben geen vangnet.
Op afstand hebben we onze tolken die frans spreken, we zijn gemotiveerd. We hopen geen drama tegen te komen, maar wel de dieren die onze zorg hoognodig kunnen gebruiken... ❤️


16-07-2021
Ons kattenasiel Villa Vagebond in Maaseik is veilig

We krijgen veel bezorgde vragen of alles nog oke is bij ons. Ons asiel is gelegen in Maaseik, waar momenteel het drama heel groot is.
We volgen het nieuws op de voet, want wat gebeurd er als de dijk doorbreekt? Op de kaart is het duidelijk dat Villa Vagebond een witte vlek blijft, geen overstromingsgevaar. We zijn hoger gelegen. Onze dieren blijven veilig.
Daarom zullen wij nogmaals onze hulp aanbieden voor hen die getroffen zijn.
Omdat we solidair zijn met Maaseik en de komende uren nog spannend blijven, is dit het lijstje waar wij per direct hulp in kunnen bieden:
- We kunnen een gezin onderbrengen in ons asiel. We hebben matrassen, eten, drinken en hele leuke katten om mee te knuffelen ❤
- Huisdieren mogen mee zoals katten, knaagdieren. Honden kunnen niet in ons asiel, maar nood breekt wet, dan hebben we nog altijd een droge stal waar enkele honden kunnen verblijven.
- We hebben een weide ter beschikking.
- We willen katteneten aanbieden aan eigenaren die zonder voer voor hun geliefd huisdier zijn komen te zitten. We kunnen deels tegemoetkomen daar waar het veilig is, om het te overhandigen.
Bent u in nood? Zoekt u een slaapplek, heeft u huisdieren, of wilt u gebruik maken van ons kattenvoedseldepot?
Neem contact op met: 0495-285127. We helpen waar we kunnen ❤️


16-07-2021
Het gevaar is nog niet geweken!

De regen blijft vooralsnog vallen en hele dorpen werden gisteravond nog geëvacueerd.
Over enkele dagen zal pas echt duidelijk worden welke verwoestingen het water heeft aangericht. We zien gelukkig enorm veel hulpaanbod op Social Media voorbijkomen. Er worden slaapplekken voor mensen aangeboden, dieren worden verplaatst en opgevangen. De saamhorigheid is overweldigend!
Zoals we gisteren al aangaven, maken ook wij plek voor opvang van katten die tijdelijk geen onderkomen hebben en weidedieren die een tijdelijk plekje zoeken. Men kan hiervoor bellen naar ons gsm nummer 0495-285127. Spreek een bericht in, indien dringend hulp nodig is en we bellen zo snel mogelijk terug.
Voor nu mag het stoppen met regenen, zodat er een eind komt aan deze ravage. Ons hart gaat uit naar een ieder die nu in deze vreselijke situatie zit. Hou vol....met zoveel hulp moet het goedkomen ❤ 


15-07-2021
Vagebondjes zitten droog...

Gelukkig zitten onze Vagebondjes hoog en droog in de Villa. Ferrero neemt het zekere voor het onzekere en gaat met zijn pootjes alvast van de vloer.
Op het toilet zit je safe!
We denken aan alle mensen en dieren die in deze overstroming terechtgekomen zijn, hun huizen moeten verlaten en alle ellende die daarmee gepaard gaat. Laten we hopen dat de regenval snel gaat stoppen en het zonnetje weer tevoorschijn gaat komen.

Wij bieden onze bescheiden hulp aan:

Wij stellen ons weiland in Maaseik beschikbaar voor tijdelijke noodopvang weidedieren. Dit is gelegen bij Villa Vagebond.
Tevens maken wij plek voor ongeveer 5 katten die vanwege de overstromingen nergens veilig ondergebracht kunnen worden, ook in Maaseik.
Voor meer info, neem contact op met onze gsm en spreek uw boodschap in: 0495-285127

Laten we de handen ineenslaan en er zijn voor mens en dier die onze hulp nu heel hard nodig hebben ❤️


14-07-2021
Welkom Olaf!

We kregen een late melding van de politie, er zou een gewonde kat bij iemand in de tuin liggen. Hij werd op verzoek van ons, door de meldster naar onze spoeddierenkliniek gebracht. Gelukkig viel het allemaal erg mee. Olaf had een diepe vechtwond, die goed schoongemaakt en gehecht werd. Tevens werd hij meteen gecastreerd en de snaptest bleek gelukkig ook negatief te zijn.
Olaf verblijft nu in de Villa, hij is nog heel erg bang...
We gaan zien of hij zich de komende tijd wat vrijer gaat voelen bij ons. Indien het echt niet zou lukken, heeft de meldster wel een plekje voor hem, zodat hij toch vrij kan zijn, maar dan met de verzorging die daar bij hoort. Alles draait uiteindelijk om het welzijn van de katjes en niet iedere kat is gelukkig met een huiselijk leven.
Maar dat is zorg voor later, eerst herstellen en uiteraard hopen we dat Olaf het wel fijn gaat vinden bij ons. We willen enkel het beste voor hem. Welkom, lieve Olaf. Bekijk het je allemaal maar eens rustig ❤ 


12-07-2021
Word ik gemist?

Zaterdagmiddag kregen we onverwachts bezoek... Er stond een dame voor de deur van onze Villa met deze mooie meneer in de armen.
Tijdens een wandeling in de schietskuil in Maasmechelen, kwamen ze deze allerliefste kater tegen. Na rondvraag bleek hij (voorlopig) van niemand te zijn.
We hebben hem de naam Feran gegeven.
Feran was niet gechipt, erg aanhankelijk en halflanghaar. Hij ziet er erg goed uit, mooie vacht zonder klitten, dus hij is duidelijk verzorgd geweest door iemand.
We geloven oprecht dat hij een baasje moet hebben, dus we gaan op zoek!
Wie o wie kent deze knapperd en is op zoek naar hem! Helpen jullie mee zoeken? Bedankt!


11-07-2021
Even spieken in de Villa ♥

Ons (no kill) kattenasiel Villa Vagebond heeft het maar druk momenteel! Over de 50 katten verblijven in ons prachtige gezellige asieltje met haar zalige themakamers (strand, jungle, noordpool, safari en bergen). Onze diertjes mogen overal lekker rondlopen en er zijn genoeg verstopplekjes. In dit korte filmpje zien jullie maar een deel van de dieren, want er zijn een aantal viervoeters buiten een frisse neus aan het halen en onze bangerikjes hebben de best ongeziene plekjes uitgezocht, waaronder de kast of in de hoogste klimpaal.
Maar kijk maar even mee, heb je een idee ❤


03-07-2021
Verwennerij ♥

Wat worden onze katjes toch heerlijk verwend. Veel verzorgers nemen iets lekkers mee, om na de dienst uit te delen. Het is eigenlijk al een vast ritueel geworden. En onze Vagebondjes weten dat heel erg goed. Ze zitten ruim op tijd klaar bij de keuken, en wachten totdat de koelkast opengaat en al dat lekkers tevoorschijn komt.
Zelfs de bangerikjes vergeten op dat moment dat ze eigenlijk bang voor ons zijn 😉
Smullen maar....


03-07-2021
Welkom Juliette!

We worden niet enkel overspoeld met meldingen voor oude, zieke of gewonde katten, maar ook de fiv katjes komen doorlopend binnen...
Zo ook Juliette, ze werd gevangen en binnengebracht bij een dierenarts, die haar na een positieve sneltest wilde euthanaseren.
Blijkbaar blijft dit de normale gang van zaken op veel plaatsen. De sneltesten tekenen het doodvonnis van vele katten. Het is goed dat er getest wordt, maar dan moet er ook een gedegen plan zijn om deze katjes een veilige plek te kunnen bieden. Helaas is dit vooralsnog een utopie...
Juliette had geluk, wij werden ingeschakeld. Ze bleek ook kittens te hebben, maar Juliette was klaar met moederen. Ze distantieerde zich volledig van hen. Ze is zelf nog piepjong en ze heeft een goede job gedaan om hen groot te brengen, dus besloten we de kittens bij het gastgezin te laten. We zijn geen voorstander van mama en kittens scheiden, maar in dit geval gaf Juliette het duidelijk zelf aan.
Bovendien zijn de kittens al groot en zelfstandig, dus gelukkig in dit geval geen drama.
Juliette is nog erg bang. Haar grote oogjes kijken ons paniekerig aan.
Gelukkig beseft ze zelf niet dat ze aan de dood ontsnapt is. Ontspan maar, er gaan geen akelige dingen meer gebeuren. We gaan goed voor jou en jouw kittens zorgen.
Welkom, lieve Juliette ❤
Steunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg