Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

27-11-2016
Nieuw van ons koppeltje Mario en Roosje!

Herinneren jullie ons verliefde stelletje Mario en Roosje nog?
Ze werden samen geplaatst op 17 mei.
Hoe gaat het nu een half jaartje later met ze?...

Alles gaat goed met Roosje en Mario.
Roosje is genezen van een verkoudheid, dat kan altijd gebeuren. 
Mario is superlief en heel aanhankelijk. Roosje vindt het heerlijk in de buitenren te zijn. De laatste tijd komt ze ook vaker ’s avonds erbij op de bank liggen.

Is het niet een hartverwarmende vertederende foto?
Mario bij baby Nore <3

25-11-2016
Nieuws van Tinka!

21 oktober heeft Tinka haar gouden mandje gevonden bij 2 van onze vrijwilligers, Nancy en dochter Floor. Dat ze het super getroffen heeft kunnen jullie lezen en zien in de heerlijke update. 
Lees, kijk en geniet!

Tinka..... het was liefde op het eerste zicht. Dit lieve dametje stal ons hart. En nog steeds weet ze ons te vertederen.

De eerste dagen heeft ze doorgebracht op haar eilandje (lees: ons bed). Voor ons een goed excuus om overdag op bed te gaan liggen. Want Tinka had knuffeltjes nodig. Ook haar eten en drinken kreeg ze op haar eilandje. Ze had een kattenbak op de slaapkamer staan maar die verwennerij ging haar toch net te ver. Nee, nee, ze vond het niet erg om de tocht naar de keuken te maken en daar de kattenbak te gebruiken. Om dan weer op haar gemak terug te slenteren naar haar eilandje.

Na een weekje heeft ze haar eilandje ingeruild voor de krabton in de keuken. Een hoog en zacht plekje dat haar ook wel kon bekoren. 's Avonds, als wij ons lekker in de zetel nestelen, leggen we haar gezellig naast ons op een kussen. De eerste avond schrok ze van de tv. Blijkbaar iets dat ze niet echt kende. Maar ondertussen is ze ook daaraan gewend en ligt ze iedere avond gezellig naast ons te ronken.

De kennismaking met onze andere 4 poezenbeesten verliep prima. Tinka is de rust zelve.De eerste dagen hadden ze niet eens door dat er een poes bij gekomen was. Als één van de andere poezen haar toch eens van dichtbij wou besnuffelen dan liet ze dat rustig toe. Ze blaast niet of haalt niet uit. Zo voelen de andere poezen zich niet bedreigd, wat de kennismaking alleen maar gemakkelijker maakt. Alleen onze zwarte loebas Zulu wil af en toe nog eens blazen naar Tinka. Maar Zulu is dan ook eentje die zelfs naar zijn eigen staart blaast, dus dat komt op termijn ook wel goed tussen die twee.

De laatste week begint Tinka echt open te bloeien. Ze maakt al eens een ronde door het huis om de omgeving een beetje te verkennen. Ze zit ook graag door de tuindeur naar buiten te turen. Ze heeft ondertussen ook door dat als wij allemaal aan tafel zitten, dat er dan iets lekkers te krijgen is. Dan gaat ze met haar voorpoten op de rand van de krabton zitten en begint ze te kneden.

Wij zijn zo blij en dankbaar dat we dit dametje een warm thuis mogen geven en kunnen alleen maar hopen dat we haar nog vele, vele jaren bij ons mogen hebben !

Groetjes,

Nancy, Patrick, Rico,Floor
Misty, Zulu, Woekie, Caipi en natuurlijk Tinka

25-11-2016
Dank je wel!

VDS Electronics NV heeft ons een stofzuiger gedoneerd. 
Top aktie! Hartelijk dank!

22-11-2016
Nieuws van Nolly!

Nolly, nu Billie, is 18 mei verhuisd naar zijn gouden mandje.
Hoe is het nu een half jaartje later met hem, lees en geniet mee.

Billie's bazinnetje vertelt:
Met Billie gaat alles prima!! Is helemaal gewend nu na al die tijd, was hij eigenlijk al meteen....
Hij is een echte knuffel geworden Hij is dan ook nu helemaal in zijn element nu dat het ‘s avonds zo vroeg donker is, lekker met ons tweetjes op de bank, geen kind aan hem dan.
Niet dat ik dit anders wel heb hoor! Maar dit is natuurlijk nog veel leuker 
Voor de rest, hij is gewoon een toppertje!!! Ontzettend lief, en kent alles hoe het in zijn werk gaat hier nu, zeker hoe en wanneer het snoepjestijd is enzo 
Hij weet ze te liggen, in welke kast... En wanneer die ‘s avonds open gaat gaat, weet hij dat het zijn tijd is, dat hij een latje krijgt, en begint vrolijk te zingen dan haha!
Ik ga dan in de zetel zitten, breek het in stukjes, en Billie krijgt het per stukje uit mijn hand... Gaat dan mooi voor mij zitten, wachten op elk stukje. Beetje plagen dan ook, en net doen of het op is bij het laatste, en dan heb ik nog eentje. 
Ik denk wel dat hij het helemaal naar zijn zin heeft hier 

Heel veel dank nog voor Billie, en alvast fijne feestdagen gewenst van Billie en mij.

21-11-2016
Nieuws van Elf!

25 oktober is Elf verhuisd naar haar gouden mandje.
We kregen een kort berichtje met mooie foto’s:

Hallo, het was even om te zeggen dat alles super goed gaat met Elf. Ze is echt een knuffel monster, ze is het al heel goed gewend bij ons en zouden niet meer zonder haar kunnen want ze brengt veel liefde en leven in huis. Ze is zeer braaf ook naar Kato toe en ze doet liefst van al kopjes geven en dan lekker ronkend in slaap vallen op de schoot. 

Mvg Jeroen Nele Kato en Elf

17-11-2016
Onze knappe Plume...

Plume voor en na

Daar is hij weer, onze lieve Plume! Kennen jullie hem nog?
Plume leefde 10 jaar gelukkig met zijn baasje in Griekenland, maar vanwege de crisis was ze genoodzaakt om terug te gaan naar haar geboorteland. Plume zou verzorgd worden in een sheltertje, maar het was er te druk voor Plume, zodat hij steeds vaker verkoos om buiten te leven....totdat hij ziek werd.
Er volgde een reeks van behandelingen en operaties, vanwege een vermeende fistel. Behandelingen die hem helaas meer kwaad dan goed hebben gedaan.
Hij bleek ook nog eens aids-posititief te zijn, waardoor hij niet meer in de shelter kon verblijven en euthanasie de enige optie leek.
Een vrijwilliger van ons volgde zijn oproep, en na overleg besloten we hem te helpen. 
Na de eerste observatie, besloten we meteen naar onze dierenarts te gaan. Er zat helemaal geen fistel, poliep of tumor. Plume heeft chronische niesziekte! Het gat dat de Griekse dierenartsen in zijn snoetje geboord hebben om te fistel kleiner te maken, is een grote misser geweest. Zijn neusbot is nu kapot en dit bemoeilijkt zijn ademhaling en hij verslikt zich regelmatig met eten. We proberen dit gat zo goed mogelijk dicht te laten groeien, maar de schade is onomkeerbaar, helaas. Zijn kopje is nu al enkele malen door de dierenarts gespoeld,en dat brengt enorme verlichting.

Plume geniet enorm van alle verzorging en de knuffels. Hij is zo ontzettend lief, en wil het liefst op schoot liggen trappelen en kopjes geven. Prrrrr... lekker ding!
Op de foto is het weer eens duidelijk, waarom we dit allemaal doen... HIERVOOR!

12-11-2016
Nieuws van kleine Aika.

30 september vond Aika haar gouden mandje, hoe is het nu met haar.

Haar adoptante vertelt:
Aika doet het heel goed en raakt steeds vertrouwder in haar nieuwe woning. Ze is al met al echt een black beauty en zoooo lief. In het begin was ze zich alleen maar aan het verstoppen en ook erg bang voor alle geluiden om haar heen. Ik heb haar op dag twee uit mijn hand moeten laten eten met heel veel geduld anders at ze niks. De kattenbak gebruikte ze alleen 's nachts als het stil was. Maar beetje bij beetje heeft ze de woning overgenomen letterlijk en voelt ze zich thuis. Nu volgt ze me zelfs in het huis en zoekt ze de aandacht om een aai en wat actie. Ook kieskeurig want er staan nu twee kattenbakken omdat ze het naast de bak deed als die vies was. Een diva als ze is gebruikt ze nu 1 voor kleine en 1 voor de grote boodschap. Verder houdt ze erg van knuffelen en kwijlt nog steeds als ze het heel fijn vindt. En tot slot heeft ze bijna iedere avond een gekke-katten-momentje als ze merkt dat ik me ga klaar maken om te slapen. Dit duurt doorgaans een minuut of tien en dan valt ze uitgeput in slaap op het voeteneind van het bed. Oja en bezoek mag haar ook gewoon aaien nadat ze gewend is na enkele minuutjes. Ze zal ook nooit een persoon krabben, bij mij in al die tijd maar 1 keer uitgehaald tijdens spelen. Ze is echt een schatje en ben heel blij dat het mijn thuis wat levendiger maakt met zo'n poezenbeest. En prachtig om te zien dat ze steeds dichterbij komt liggen op de bank. Geef het nog een paar weken en ze zal misschien wel al op schoot komen -hoop ik dan -;) Ik heb wat foto's toegevoegd van Aika op haar favoriete plek: de halve bank :)
Jullie ook bedankt voor de mogelijkheid om deze beestjes te kunnen adopteren, goed werk en groetjes aan alle dames van Villa Vagebond!

Mvg,
Jessica

05-11-2016
De buitenrennen zijn klaar!

Herfstvakantie?...

Nix ervan, onze mannen zijn hard aan het werk en met een portie noeste arbeid en een beetje geluk komen de rennen deze week af!!

Dan kunnen de katjes heerlijk naar buiten!

Voor dat wordt alles uiteraard 3-4-dubbel getsjekt om alle ontsnappingspogingen bij de kiem te smoren!!

MAARRRRRR

Onze buitenrennen zijn nu helemaal klaar! :D

05-11-2016
Wij zijn op zoek...

Piep-Piep-Hellup!!

Al zijn wij natuurlijk gek op alle levende beestjes, en zijn muisjes superschattig... Toch willen we het eten voor onze katjes graag in onaangebroken verpakkingen houden. Er zijn momenteel hele, rap uitbreidende, muizen families die het ideale wegrestaurant gevonden hebben.... onze Villa! 
We hebben reeds verschillende niet dodende muizenvallen en afschrikapparaten aangeschaft maar we zoeken nog grote kunststof boxen om het voer in te doen. Denk aan grote boxen om bijvoorbeeld je tuinkussens in op te bergen. Is er iemand die iets in deze trant heeft staan en er niets meer mee doet?

Stuur dan een berichtje naar: info@vagebond.com
Alvast hartelijk dank!

05-11-2016
Nieuws van Pino!

Met Pino gaat het heel goed en is ondertussen aan mij gewend. Hij heeft ondertussen ook een nieuwe naam ; namelijk Mika.
 
Hij speelt graag en is erg aanhankelijk. Mika wacht mij ook op tot ik thuis ben van werk en volgt mij graag door het hele huis.
We kijken ondertussen ook vaak samen tv, soms is hij nieuwsgierig en kijkt hij uit het raam. Meneertje eet ook heel erg graag en haalt soms kattenkwaad uit.
 

02-11-2016
Allerzielen...

Vandaag is het Allerzielen.

De dag dat we al onze overleden dierbaren extra herdenken.

Voor velen van ons gaan onze gedachten misschien ook uit naar onze dierlijke vriendjes die er niet meer zijn...

Zo eveneens in onze Villa.
Het is intens verdrietig dat we niet alle katjes een goed thuis kunnen geven. Ondanks alle goede zorgen mochten ze het niet allemaal halen, hun gezondheid liet het niet toe.

★ Voor altijd in ons hart  

02-11-2016
En hét filmpje.... De eerste stapjes zijn gezet, in de nieuwe buitenren van ons kattenasiel Villa Vagebond! Joehoeeee, we did it! Er is heel heel hard gewerkt aan onze gloednieuwe buitenren, en dat kon allemaal dankzij jullie giften! We zijn er nog niet, want er zijn nu 2 van de 5 rennen af, maar we klussen vrolijk verder ;-) Uiteraard moeten de rennen nog super gezellig worden ingericht, met plankjes, boompjes, huisjes noem maar op... Maar voor nu? Heel belangrijk dat er een frisse neus gehaald kan worden. En wie was de eerste dappere...

Tadááá.... kijk eens!!!


Vandaag zijn de eerste 2 gedeeltes van de rennen afgerond en dappere Nana is de eerste die een kijkje kwam nemen!!! 
De andere katjes durven nog niet zo goed, ook omdat er nog volop gewerkt wordt buiten. Maar dat is niet lang meer :D

02-11-2016
Hoera! De eerste rennen zijn klaar.

En hét filmpje....

De eerste stapjes zijn gezet, in de nieuwe buitenren van ons kattenasiel Villa Vagebond!

Joehoeeee, we did it! Er is heel heel hard gewerkt aan onze gloednieuwe buitenren, en dat kon allemaal dankzij jullie giften!

We zijn er nog niet, want er zijn nu 2 van de 5 rennen af, maar we klussen vrolijk verder ;-)

Uiteraard moeten de rennen nog super gezellig worden ingericht, met plankjes, boompjes, huisjes noem maar op... Maar voor nu? Heel belangrijk dat er een frisse neus gehaald kan worden.
En wie was de eerste dappere...Steunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg