Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

27-09-2016
Goed nieuws!

Geweldig goed nieuws!!
Jerom is weer naar huis! Hij heet Beerke!

Zondag kregen we de melding van een mevrouw dat ze haar Beerke kwijt was. Ze had al veel asielen bezocht maar nergens was hij te vinden. Uiteindelijk kwam ze een kijkje nemen in onze villa. Toen ze Jerom zag sprongen de tranen in haar ogen, dáár is mijn Beerke! Mevrouw kwam terug met een foto van Jerom en inderdaad het is haar Beerke! Vandaag is Beerke terug vertrokken naar zijn baasje. Een super blij weerzien en mevrouw is zielsgelukkig, haar Beerke is haar alles! Mevrouw is maar alleen en ze vond ons allemaal zó lief.

Beerke woonde sinds een jaar bij mevrouw maar was sinds 2 maanden vermist. Hij is 8 jaar, niet gecastreerd omdat de dierenarts hem te oud vond!!!

Laat je maar goed verwennen lieve Beerke! <3

 <3 <3

22-09-2016
Marijn, de koning te rijk.

In ons asiel begon Marijn zijn kamergenootjes te pesten. Hij wou duidelijk de baas van de jungle zijn maar de andere leeuwenkopjes waren daar niet mee akkoord en dus schoof Marijn zijn pootje al eens uit naar Remy en Rusty. We besloten om in te grijpen en het triootje uit elkaar te halen want iedereen moet zich in zijn nopjes voelen, niet alleen de leeuwenkoning. Daarom werd Marijn overgeplaatst naar een gastgezin en kijk eens! Nu is hij de koning te rijk en heeft hij alle aandacht en knuffeltjes voor zich alleen. De vrede is teruggekeerd in de jungle kamer en Marijn geniet van zijn mensen en het alleenrecht daarvan. 
Iedereen tevreden!

22-09-2016
Update Mientje

Goede morgen,


Hier een kleine update van Mientje
Mientje begint zich thuis te voelen bij mij en heeft al wat streken en is af en toe een kleine ondeugd maar ze is ook erg lief en ligt graag naast mij op de bank te spinnen maar houd dan wel met 1 oogje open alles in de gaten ook zit ze graag op de vensterbank te kijken naar de grote wereld buiten.

22-09-2016
Er komt schot in de zaak!

Vandaag zijn ook onze stageaires Amra en Anne op de ladder geklommen om mee te helpen de rennen te beitsen. Nog een paar stappen te gaan en onze katjes kunnen lekker een frisse neus halen buiten!!

22-09-2016
Update van onze Plume.

Onze Plume  <3<3

Geen fraaie foto, maar helaas is ook dit werkelijkheid. Vandaag zijn we met Plume bij onze dierenarts Brecht geweest, want er vloeide sinds gisteren bloed uit zijn neusje, en uit het gat naast zijn neusje. Ook was zijn oog iets gezwollen. 

Wat is er besproken?
We gaan nog verder met de medicatie, alleen heeft Plume een ander middel gekregen om te aerosollen. Over 1,5 week wordt er een afspraak gemaakt om zijn holtes nogmaals te spoelen. De slijmvliezen in zijn holtes zijn zo ernstig beschadigd, dat ze bij het minste of geringste gaan bloeden. Het komt er helaas op neer dat het nooit over zal gaan. Het is een patiëntje, die altijd een bepaalde medische verzorging nodig zal hebben. Toch zijn we niet ontevreden over het resultaat tot nu toe, het dikke slijm is weg, hij kan goed eten en is in staat om te genieten van schootje liggen en knuffelen. De foto is een extreme close up en oogt hierdoor extra dramatisch, maar we hebben er vertrouwen in dat we nog heel wat verder kunnen komen dan dit. En zorgen voor een diertje? Daar draaien we onze hand niet voor om. Dat hoort er gewoon bij. Plume heeft zijn eigen plekje in huis bij het gastgezin waar hij verblijft en mettertijd zal er rustig gekeken worden of Plume gezelschap van de andere katten in huis op prijs stelt. Dat zou natuurlijk wel heel mooi zijn.

15-09-2016
Jax vertrokken naar zijn gouden mandje.

De week begon extra stralend voor ons mannetje Jax!

Afgelopen maandag mocht hij zijn koffertje pakken en naar zijn gouden mandje verhuizen. Een van onze vrijwilligers was eigenlijk al vanaf het eerste moment smoorverliefd op zijn innemende blik :DJax is gaan samenwonen met 4 poezendames, een ekster, een duif en een Grijze Roodstaart. Dus dit speelse katertje zal zich zeker niet gaan vervelen. Heel veel plezier en geluk lieve Jax!

15-09-2016
Ons eerste dierendagfeest!

Onze dieren zijn natuurlijk elke dag speciaal, en het hele jaar door de mooiste zonnestraaltjes! Maar met Dierendag mogen ze extra stralen en volledig in het zonnetje worden gezet. Door jullie!

Daarom vieren wij op 2 oktober 2016 het eerste
VILLA VAGEBOND DIERENDAGFEEST

Wat kunt u van ons verwachten:
*Rondleiding door onze kleurrijke villa met zijn themakamers en huiskamerprincipe.
*Informatiestand over de werking van onze villa met zijn NO Kill beleid.
*Verkoopkraam met leuke spulletjes ten voordele voor onze bewoners.
*Tombola/

Ook voor de innerlijke mens wordt gezorgd:
*Hapjeskraam:
zelfbereide biologische tomatensoep met brood
loempia’s wafels, snoep etc.)
wafels
snoep en chips

*Drankkraam:
koffie/thee
bier/wijn
frisdranken

Voor de kinderen wordt er een leuke kleurwedstrijd georganiseerd. 

Met als hoofdprijs:
VILLA VIP MIDDAG!!
Samen met een vriendje of vriendinnetje een middagje komen knuffelen met onze opvangertjes. 
Gezellig een drankje drinken en koekjes eten en aan het einde van de dag nog een kleine verrassing voor thuis.

We hebben hiervoor een event aangemaakt. Iedereen is van harte welkom en we zien jullie graag!!!

Tot dan!!

https://www.facebook.com/events/241785472885681/

 

 

09-09-2016
Plume, update nr 2.

Nieuwe dag, nieuwe kansen. Zojuist de hele vieze korst op zijn wang, met zachte hand kunnen verwijderen (lang leve de babydoekjes). Het wondje schoongemaakt, zodat dit langzaam dicht kan groeien.
Zijn snotterneus is al ietsje minder en zijn papje met medicijnen ging er goed in. Hij krijgt nu babypapjes om aan te sterken en hij smult ervan :-)
Af en toe komt mijn Charlie eens op zolder piepen, en gaat hij een paar uurtjes naast de bench in de stoel liggen, en Plume lijkt dat ook best te vinden. 
Blij dat hij zich wat beter begint te voelen, op een paar dagen tijd, merk ik toch al een wezenlijk verschil. Kom op Plumke <3<3<<<<<<

<3

09-09-2016
Update Plume.

Update Plume;

Vanmorgen Plume naar onze dierenarts gebracht. Hij schrok enorm van wat hij zag. Het geboorde gat in zijn hoofdje baarde hem wel zorgen, dit had nooit mogen gebeuren. Mocht sowieso nooit gedaan worden bij een kat. Maar goed, na wat fronzen en zuchten, ging hij uiteraard weer met zijn enorme gedrevenheid aan de slag. Tegen het einde van de middag mocht ik bellen. De hele dag hield ik angstvallig mijn telefoon in de gaten, bang dat hij zou bellen dat er iets helemaal mis was. Dat gebeurde niet, gelukkig! 
Zijn holtes zijn volledig schoongespoeld met een speciale vloeistof. Nu krijgt hij even een berg medcijnen en gaan we hem aerosollen om al het slijm goed los te maken. Ik denk dat we de klachten van Plume kunnen omschrijven als een hele erge voorhoofd-en bijholteontsteking en nu is het zaak om de infectie onder controle te krijgen. Morgenavond mag ik hem ophalen en dan zitten we hopelijk aan de start van de weg van herstel. Ik mag nu gelukkig nog een paar daagjes van hem genieten en dan gaan we kijken naar de beste opvangmogelijkheid voor hem.

(Nathalie, bestuurslid waar Plume verblijft)

09-09-2016
Ons lief mannetje Plume uit Griekenland.

Daar is hij dan, onze bijzondere jongen uit Griekenland. Zijn wang is vreselijk toegetakeld en we zullen morgenvroeg dan ook meteen met hem naar onze dierenarts gaan. Het is nodig dat hij direct geholpen wordt. Hij blijft vannacht bij mij logeren, zodat we een oogje in het zeil kunnen houden. Plume vindt het best, hij heeft al wat gegeten en gedronken, en nu ligt hij lekker te dutten op het kussen.
Juliet Te, dankjewel dat je je zo voor hem ingezet hebt. Wij zullen Plumke als een prinsje behandelen. Ik hoop dat ik iedereen binnenkort kan vertellen dat het goed met hem gaat. Duim maar met ons mee...

03-09-2016
Nieuws van Prospére

Vorige week is Prospère verhuisd naar zijn gouden mandje. Prospère heet nu Casper. Hij voelt zich al helemaal op zijn gemak!
Dankjewel Annick voor het sturen van de foto. Een dikke knuff van de verzorgers voor Casper!

03-09-2016
Nieuws van Roemeentje George.

Eind juni is Roemeentje George verhuisd naar zijn gouden mandje. Hoe gaat het nu met hem? 

We kregen een heerlijke update. Dankjewel Ingrid! 
Lees en geniet van de foto’s.

Het gaat erg goed met George. Hij is langzaamaan gewend. Hij kent inmiddels de gewoonten hier wel en weet precies wanneer er iets te eten komt en hij is dan als eerste van de partij.
Hij neemt zonder moeite elke dag zijn pilletje voor zijn hartproblemen.
Hij vindt het erg gezellig met de andere katjes en is hij is royaal met het uitdelen van kopjes, zowel aan ons als aan de andere katjes. Hij schrikt nog wel eens van het een of ander, maar – heel wonderlijk – de stofzuiger vindt hij vanaf een van de eerste dagen reuze interessant en loopt gezellig mee wanneer er wordt gezogen.
Hij probeert steeds meer plekjes in huis uit. Hij ligt dan in het ene mandje en dan in een andere en ook voor het raam (zie foto die we van buitenaf hebben genomen) ligt hij nu wel eens.
Hij is erg nieuwsgierig en kijkt hoe alles toegaat. Hij kan goed en hoog springen. Hij springt op kasten waar onze andere katten nog nooit zijn opgesprongen. Ondanks zijn hartkwaal is hij erg actief.
Ook is hij af en toe lekker in de zon in de afgesloten buitenren. Het liefst echter ligt hij op het bed in de kattenkamer.
Met miauwen komt hij helemaal los. In het begin kwamen er hele zachte kleine piepjes, maar toen hij een van onze andere katten een paar keer flink had horen miauwen, dacht hij: “dat kan ik ook”. Het lijkt wel een papegaai, want wij horen geen verschil tussen die twee.
Oppakken gaat nog niet en op schoot komt hij niet. Komt vast nog wel in de toekomst.
Hij is erg lief en wat wij heel belangrijk vinden, is dat hij zo goed met onze andere 7 katten overweg kan.
Hierbij sturen we een aantal foto’s van ons lieve mannetje.
Een heel stevig kopje van George!

Hartelijke groetjes,
Ingrid SchuurmansSteunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg