Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

29-01-2017
Dank je wel AH Maaseik!

Yes!! Vandaag was het zover!!

We mochten 1 minuut gratis winkelen in Albert Heijn Maaseik https://www.facebook.com/Albert-Heijn-Maaseik-818608084867957/!
Nou, kijk eens wat een dik geslaagd minuutje dat was?
Voor dik 136,00 voornamelijk eten voor de katjes!

De Vagebondjes zijn dik tevreden!!

Enorm bedankt Esther van Albert Heijn Maaseik om ons zo super gastvrij te ontvangen en wij met onze kar door de drukke winkel mochten racen!

28-01-2017
Nieuws van Phil & Roosje!

12 december 2016 zijn Phil & Roosje samen verhuisd naar hun gouden mandjes. Hoe is het ze vergaan, en hoe gaat het nu met ze. We kregen een mooie update met foto’s. 
Lees, kijk en geniet!

Hetty vertelt:
Toen we thuis aankwamen ging Phil gelijk op onderzoek uit. We wilden ze eigenlijk eerst rustig laten wennen op een kamer, daarna de rest van het huis. Maar Phil ging zo voortvarend te werk, dat wede deur direct open hebben gezet. Binnen de kortste keren was ze overal geweest. Ze vindt het heerlijk om geaaid en over de buik gekroeld te worden en blijft dan rondjes om ons draaien of meelopen. Ondertussen voelt ze zich helemaal thuis, heeft diverse lekkere plekjes gevonden om te liggen en komt bij ons op schoot liggen dutten. Ze krijgt medicatie voor haar hartproblemen. Niet dat je er iets van merkt dat ze die problemen heeft, want ze speelt er op los met o.a. balletjes. En als er een balletje van boven naar beneden valt, moet ik dat uiteraard wel teruggooien. En zoals het goed personeel betaamt, doen we dat ook braaf! 😉

Roosje is een heel ander verhaal. Zij verstopte zich direct onder stoel, maar even later waren we haar kwijt! Ze móest ergens in huis zijn, maar waar? Uiteindelijk herinnerde ik me van de kittenopvang (gastgezin geweest) dat kittens via de achterkant van de commode in de lade klommen. En jawel hoor, daar lag Roosje tussen de hemden in geklemd. Ze kwam er alleen 's nachts uit om te eten (bunkeren). Zelfs haar favoriete kipfilet kon haar toen nog niet verleiden. Ondertussen vele stapjes verder zit ze nog steeds graag onder de stoel of kast, maar loopt ze wel meer rond en heeft ze ook gespeeld met balletjes. Als ze een verpakking maar hoort kraken, komt ze te voorschijn in de verwachting wat lekkers te krijgen. En als ik Phil ook iets wil geven, moet ik Roosje soms aan de kant duwen! Ze laat zich dan ook graag aaien en dan kneedt en knort ze erop los. Ze steekt de tong uit! Haar aaien als er geen eten aan te pas komt, dat gaat nog maar zeer sporadisch (behalve als ze onder kast of stoel zit, dan mag het weer wel). Want als er niks te halen valt, zet ze haar schuwheid nog niet aan de kant. Maar dat komt wel. Geduld is een schone zaak...

Groetjes, Hetty

27-01-2017
Oproep voor operatielamp!

Elke week komt onze dierenarts een bezoekje brengen aan onze Villa. De nieuwe diertjes worden gecheckt, eventueel gecastreerd en gesteriliseerd als dit nog niet gedaan is, en natuurlijk gevaccineerd en gechipt.
Omdat onze Villa nog maar in de kinderschoentjes staat, werken we voorlopig met een verouderde lamp.
We zijn dus dringend op zoek naar een betere lamp! 
Kunt u ons helpen? 
Stuur dan een bericht naar info@vagebond.com
 
 
 
 
 

24-01-2017
Wat een mooie donatie!

Vanmorgen kregen we een heel leuk telefoontje van HELLO KATty kittenopvang in Molenbeersel met de vraag of we een couveuse konden gebruiken. Het antwoord was simpel, iemand vinden voor het transport was minder vanzelfsprekend. 
Na wat heen en weer gebel, hebben we een hele lieve man gevonden die de klus wou klaren.
Het ferme apparaat staat nu te pronken op ons kantoor.

Een super dikke dankjewel aan Mirjam van HELLO KATty om dit te schenken aan ons asiel <3

https://www.facebook.com/HELLO-KATty-kittenopvang-388766907941177/?fref=ts

16-01-2017
Enkele cijfers op een rij!

Na 3 jaar van bloed, zweet en tranen om een voormalige varkensstal om te bouwen tot asiel, kwam in februari van vorig jaar het eerste opvangertje Nena binnen. Al spoedig vond Nena een gouden mandje en sindsdien werden nog 118 poezels geplaatst via ons asiel dat trouwens enkel draait op donaties. Geen subsidies. Helaas zijn er ook 11 opvangertjes die nu magische, witte vleugels hebben en met een goedkeurende blik, van hierboven, het doen en laten in ons asiel aanschouwen.

We gaan er ook dit jaar weer een mooi jaar van maken, met veel gouden mandjes, en veel liefde voor onze Vagebondjes. <3

16-01-2017
DONATIE KATTENVOER BEDRIJF PPF EUROPE!

Is het een vogel? Is het een vliegtuig?

Nee het zijn 8 pelleta met in totaal 2,500 kg voeding voor onze lieve, knappe bewoners van de Villa! Wauw wauw miauw miauw..... Ik zal even het woord voeren, want mijn poezen kameraadjes zijn er ondersteboven van en kunnen jullie niet te woord staan. Ik ben Pêche, de rode mooie kater die ook nog een gouden mandje zoekt.... enfin.... maar dit hier is waanzinnig cool! We konden onze oogjes niet geloven toen we zagen dat 3 van onze "personeels/mensen” plus nog 2 mensen van koerierdienst P.J. Snelkoeriers https://www.facebook.com/PJSnelkoeriersNeeritter/?fref=ts, zo heb ik het toch kunnen lezen op de bestelwagen, de gang in en uit liepen met pakjes... We dachten eerst dat het de paasklokken al waren, maar daar is het toch nog een ‘beetje’ te vroeg voor he! Wat is er toch aan de hand hier? Vanaf dat moment waren onze oortjes gespitst en viel de puzzel in elkaar. De voeding is ons geschonken door het bedrijf PPF Europe uit Ittervoort en Danielle, een van onze lieve vrijwilligers heeft de firma kunnen overhalen voor al dit lekkers! Danielle is een super mama voor ons zoals alle andere mama's en papa's die ons goed verzorgen! Wat ik wil zeggen namens al mijn vriendjes en vriendinnetjes hier is: dank u wel lieve mensen!

Wij gaan ons buikje lekker vullen! Pootjes van de vierpotige bewoners van de villa! XXX

 

11-01-2017
Nieuws van Andrew!

28 juni 2016 is Andrew, nu Dré’ke, geplaatst. 
Hoe is het nu dik een half jaar later met hem, we kregen en mooie update:

Hallo,

Ons Dré'ke (vroeger Andrew) is ondertussen al een half jaar bij ons. Dré'ke is bij ons gekomen, nadat mijn kattin Kyaara op 12-jarige leeftijd aan een tumor vrij plotseling overleden is. Toby, mijn andere kat, en Kyaara waren toen ongeveer 6 jaar samen, beiden had ik als kitten al in huis. Kyaara was niet sociaal naar andere katten toe, maar Toby is een speelvogel en heel sociaal. Dus nu wilde ik een vriendje voor Toby waar hij wel mee kon spelen. En zo zijn we na verschillende contacten met dierenasiels bij Villa Vagebond terecht gekomen, waarmee ook de contacten het aangenaamst waren.
Eigenlijk had men van bij jullie 2 andere katjes voorgesteld, broertjes van Dré’ke (o.a. Alex). Maar na kennismaking met de katjes, was het Dré’ke die zelf naar mij toe kwam om kopjes te geven. Dus was de keuze snel gemaakt, en daar heb ik nog geen spijt van gehad. Dré’ke is heel sociaal met iedereen, heel zachtaardig en heel dankbaar. Dré’ke en Toby spelen nog altijd vaak samen, maar gunnen elkaar ook de nodige rust. Dré’ke is ook al de lieveling van mijn bezoekers geworden, alhoewel Toby ook heel sociaal is, wacht hij eerst af voordat hij bij anderen aandacht komt vragen. Maar Dré’ke is allesbehalve schuchter, die wil door iedereen geaaid worden. Dré’ke is ook het vriendje van mijn nichtje van 2,5 jaar, die het leuk vindt met hem te spelen, dus kindvriendelijk is ons Dré’ke ook. Voor het overige volgt Dré’ke graag onze Toby en neemt de gewoontes over. Zo heb ik in mijn kleerkast een lade speciaal voor de katten, beetje een schuilplaats als het te druk voor ze wordt, daar gaat Dré’ke ook in als Toby er ligt. Alhoewel Dré’ke blijkbaar geen kattensnoepjes lust (raar maar waar), staat hij 's morgens als ik naar mijn werk vertrek, mee met Toby te wachten op het moment dat er wat snoepjes gegooid worden (Dré’ke krijgt dan brokjes gegooid, wat hij dan wel lekker vindt  ). Dré’ke zijn grote knuffelmoment met mij is als ik 's morgens opsta, hij hoort dan de wekker en dan springt hij op het bed en eist dan de aandacht, en wil hij geaaid worden. Dus alles gaat uitstekend met Dré’ke en hij voelt zich al helemaal thuis.

Tresja

07-01-2017
WAUW!

Onze wafelaktie, 28 en 29 december, was een groot succes, alle wafels zijn verkocht!! Dank je wel lieve vrijwilligers die de kou trotseerden. Jullie zijn top!! <3

07-01-2017
Dank je wel Liesbeth!

Kijk eens wat we vandaag hebben gekregen?
Is het niet superleuk? Een prachtig zelfgemaakt tekstbord om onze Villa nóg gezelliger te maken!! We hebben het uiteraard meteen opgehangen :D

Heel veel dank Liesbeth!!

 
 
 Steunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg