Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

18-02-2017
Nieuws van Nirvana!

21 december 2016 is Nirvana verhuisd naar haar gouden mandje.
Ze wordt lekker verwend! Lees de mooi update van haar en geniet van de foto’s!

Dina vertelt:
Nirvana heeft het alvast reuze naar haar zin in haar nieuwe huisje met alle speeltjes, snoepjes en interessante ontdekkingen hier. Ze is helemaal weg van alle planten en soms vinden de baasjes dan ook wel eens natte kattenpootjes van een kleinedeugniet naast de bloempot. Voor de rest is ze heel braaf en komt ze 's avonds gezellig mee op de zetel hangen of even spelen met baasje. De baasjes kunnen haar al helemaal niet meer missen, zelfs de rest van de familie is helemaal weg van haar! Met kerst heeft ze van iedereen zelfs een cadeautje gehad (snoepjes en speeltjes vooral). 
We grappen onder elkaar wel eens dat ze de meest verwende kat van de straat is (ze heeft ondertussen al een kattentent, mandje, 2 krabpalen, petting station en een hele mand vol speeltjes) maar ze is dan ook super schattig en die gele twinkeloogjes van haar kunnen wij echt niet weerstaan!! 

Met vriendelijke groeten
Diana, Joris en Nirvana

16-02-2017
Dank je wel Maaslandse Dierenvrienden!

Biologisch afbreekbaar poetsproduct voor kooien en kattenbakken gedoneerd door Maaslandse Dierenvrienden!

Dank jullie wel <3

15-02-2017
Dank jullie wel!

<3 <3 <3 Love is in the air! <3 <3 <3

Onze katjes zijn smoorverliefd op jullie en vooral, jullie op hen. 
Er zijn in totaal 589 hartjes geschonken aan onze schatjes!

Een heel dikke merci namens de Vagebonds en hun personeel!

14-02-2017
Valentijn!

Valentijnsdag!
Vier de liefde!

Ex Vagebond Poema (Drup) gaat dat zeker doen met zijn kleine vriendinnetje Mimú <3

Kijk eens hoe lief!

09-02-2017
Nieuws van Madeliefje!

14 augustus 2016 is Madeliefje verhuisd naar haar gouden mandje!
Hoe gaat het nu met haar? 

We kregen een mooie update van Ingrid:

Het gaat heel goed met Madeliefje! Ze is een vrolijk knuffelkontje, overdag kopjes geven en 's avonds lekker bij ons in de zetel. Ze is gek van haar Magic Butterfly, dat is een bewegende vlinder op batterijen van Zooplus en ze speelt ook veel met haar rosse 'broer', die zelf ook een energieke speelvogel is. Hij is twee keer zo groot als zij, maar de goedzak laat haar gewoon baas spelen. Tussen Madeliefje en onze zwarte poes is er minder interactie, maar die wacht gewoon haar beurt af om met de rosse te spelen. Hihi, die jongen heeft zijn handen vol met zijn poezenzussen.

Verder is ons kleine meisje gezond en ziet er prima uit.

09-02-2017
Nieuws van Maloe!

18 oktober 2016 kwam mooie Mitsi, nu Maloe geheten, in de Villa. Al vrij snel bleek dat haar hartje nagekeken moest worden. Sinds die tijd verbleef ze bij Femke, een van onze verzorgers. Vooral ook omdat Femke en haar Bart Maloe zouden gaan adopteren. Die adoptie was officieel op 1 november 2016.
Lees en geniet van Maloe’s update <3 ...

Hii hii,

Mijn baasjes Femke en Bart vroegen mij om hier mijn verhaaltje te komen doen, dus hier ben ik! 
Ik verbleef nog niet zo heel lang in Villa Vagebond toen ik op 01 november verhuisde naar mijn gastgezin, ondertussen mijn nieuwe baasjes. Ze wilden me graag adopteren maar ik moest eerst nog naar de cardioloog. Daar was gelukkig alles in orde en de officiële adoptie werd in orde gemaakt.

Maar mijn verhaal begon dus 01 november. Femke kwam me in de avond ophalen in de Villa, ik vond het wel spannend hoor! Toch ben ik braaf en rustig gebleven tijdens de 40 minuten durende rit. 
Ik had al horen waaien dat er al een soortgenootje woonde, genaamd Poesje. Dit vond ik wel erg spannend, want ik had gehoord dat Poesje al 8 jaar was, een echte binnenhuispoes is en altijd alleen is geweest. 
Toen we thuis aankwamen hadden ze mijn transportmandje in de gang gezet en ik kon er op mijn eigen tempo uit. Poesje kwam ook meteen snuffelen maar die was precies niet zo blij om me te zien. Ze deed boos op mij en gromde en blaasde naar mij. Mijn baasjes wilden me rustig laten wennen dus kreeg ik op de bovenverdieping een eigen kattenbak, een zetel voor mij alleen, een gezellig mandje, vers eten, drinken en natvoer (hier ben ik trouwens verzot op, als ik de keukenkast hoor opengaan begin ik luidkeels te miauwen zodat ze me zeker niet vergeten). Ook kreeg ik een eigen krabmeubel en een hele hoop speeltjes. Ik kom hier helemaal niets te kort. In het begin was ik een beetje bang van die Poesje, als ik ze zag verstopte ik mij. Maar die tijd is gelukkig voorbij! Onze trap van onze duplex komt uit in de living, de eerste dagen zat ik op de bovenste tree en keek ik zo naar beneden, zo zag Poesje me zeker niet. Vandaag zit ik op de onderste tree, en ik lig er languit op. Ik ben niet meer bang van Poesje, en durf zelfs al eens iets te zeggen als ze boos kijkt. Af en toe miauwen we op elkaar. Het laatste trapje durf ik nog niet af, maar dat komt nog wel hoor! Poesje en ik lopen nu ook langs elkaar, af en toe wat gegrommel maar we wennen iedere dag meer aan elkaar.  Gelukkig krijgen we beiden alle ruimte en tijd om het op ons eigen tempo te doen. Het allerliefste ga ik op de badrand liggen als baasje in bad zit. Of bovenop baasje in bed en dan tik ik met mijn pootje haar neus aan zodat ze zeker heeft gezien dat ik er ben. Ik geniet enorm van alle aandacht en liefde die ik krijg, en zelfs de borstelbeurten vind ik zalig!

Ik zit hier goed op mijn plaats! 
Binnenkort schrijf ik jullie weer een leuke update!

Dikke poot Maloe!
(en Poesje, Femke en Bart)

06-02-2017
HARTJES! <3

Hey hoi hier zijn wij, alle katten uit de Villa!

Je weet wel, dat 5 sterren hotel waar waanzinnig goed voor ons wordt gezorgd. Echt waar, het ontbreekt ons aan niks. We slapen in zeer toffe kamers die uiterst comfortabel zijn ingericht. Dagelijks genieten we van een lopend buffet en de bar is open 24/7. De vrijwilligers poetsen onze kamers elke dag mooi schoon en ook ons toilet wordt keurig proper gehouden. 
Zijn we ziekjes wordt kosten nog moeite bespaard om ons weer beter te maken. 
Maar amai zeg, dat alles kost toch wel heel veel centjes. 
Nu dachten wij, al die lieve, schattige poezen van Villa Vagebond, als we nu eens jullie hulp vragen. 

Wij hebben tijdens onze jaarlijkse inwoners-vergadering het volgende bedacht. 
Nog even en dan is het weer Valentijnsdag. De dag van de liefde. En laat dat nou net onze specialiteit zijn. Wij poezels weten als geen ander hoe wij jullie tweevoeters moeten overladen met knuffels, kusjes, kopjes en hartelijkheid. Echter liefde terug ontvangen vinden wij ook záááálig. 

Laat nu zien dat jij met Valentijnsdag ook aan ons denkt en ons een beetje van jouw liefde geeft.

Je kunt een Valentijns hartje <3 kopen voor 1 euro. 
14 februari, de dag van de liefde, zullen alle gekochte hartjes op onze facebook pagina komen te staan. 

Zo hopen wij wat extra centjes binnen te sprokkelen zodat al die lieve verzorgers van ons hun goede werk kunnen blijven voortzetten. 

Laat je hart spreken en koop een hartje! <3
Dit kun je doen door € 1,00 over te maken naar:
IBAN: BE57 0016 9018 9735 (B)
IBAN: NL67INGB0007712739 (NL)
Onder vermelding van Villa Valentijn

Meerdere hartjes mag natuurlijk ook! :)

Alvast een dikke dankjewel. 
Lik over je neus van ons allemaal!

01-02-2017
Bedankt Horta Seronvalle Tongeren!

Een mooie donatie...
Omdat hongerige kattenmaagjes gevuld moeten worden :D
Hartelijk dank Horta Seronvalle Tongeren!!

https://www.facebook.com/HortaTongeren/?fref=ts

01-02-2017
Dank je wel mevrouw Bertie!

Goedemorgen beste mensen, we zijn inmiddels voorzien van tondeuses. Héél hartelijk dank! 

Pêche was al een “klein” beetje bang dat we ons creatief zouden uitleven en hij een hippe lente-coupe zou krijgen. :D 

Deze tondeuse werd ons geschonken door mevrouw Bertie uit Susteren.Steunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg