Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

22-03-2017
Nieuws van Mieneke!

13 januari verhuisde Mieneke, nu Mupke geheten, naar haar gouden mandje. Hoe gaat het nu met haar? 
We kregen een mooie update.

Isolde schrijft:
Het gaat goed met Mieneke (inmiddels Mupke genaamd), ze is een hele lieve parmantige poezendame en dol op knuffelen. Ze ligt graag in een mandje, op de krabpaal of op een kussentje lekker te slapen (zoals op de foto), en ’s avonds kruipt ze graag tegen mij of mijn man aan op de bank, het liefst half verstopt in onze trui, heel schattig. Met de andere poezendame in huis gaat het prima, ze houden me graag samen van mijn werk af als ik thuis werk hihi (zie foto). We zijn heel blij dat ze bij ons is en dat wij haar nog een mooi en rustig poezenleven kunnen geven.

M.b.t. haar gezondheid: de eerste dagen dat Mupke bij ons was heeft ze wel een dipje gehad m.b.t. haar gezondheid, ze werd flink verkouden en heeft 10 dagen antibiotica gehad. Gelukkig ging het na 5 dagen weer een stuk beter en knapte ze snel op. In verband met haar oorproblemen heb ik met de dierenarts afgesproken om haar oren iedere week preventief een keer te behandelen met EpiSqualan. Haar gezondheid is nu stabiel, maar we houden het uiteraard goed in de gaten.

Groetjes Isolde en Paul
En een kopje van Mupke en Meisje
 
 

14-03-2017
Bedankt lieve mensen!

Afgelopen vrijdag plaatsten we een noodkreet om te doneren zodat we de opnamestop zouden kunnen opheffen. Het bericht werd massaal gedeeld en er werd en masse gedoneerd waarvoor onze immense dank! We checkten onze rekening en we vielen zowaar bijna van onze stoel! Het doet ons dan ook enorm deugd dat jullie diep in de geldbeugel tasten en dat jullie onwijs begaan zijn met ons No Kill asiel. We kunnen weer arme dutskes laten binnenkomen en op weg helpen naar een beter leven want daar doen we het voor. Zonder jullie was dit niet mogelijk geweest!

Nogmaals! Enorm veel dank en een diepe buiging voor jullie medeleven en steun! Jullie zijn geweldig!! <

 

 

 

 

 

10-03-2017
OPROEP!

Villa Vagebond tijdelijke opnamestop vanwege geldgebrek!
 
De titel is heel eng, maar we kunnen er niet omheen. Dit is de werkelijkheid. Het geld van Villa Vagebond is bijna op en we hebben zeer dringend hulp nodig!
 
Ons asiel Villa Vagebond is nu 1 jaartje open en we hebben al veel verwezenlijkt waaronder talrijke opvangertjes die een nieuwe thuis vonden. Een dikke speekmedialle voor onszelf! Maar... we moeten ook eerlijk zijn. Een asiel runnen dat voornamelijk verwaarloosde zwerfkatten opvangt, kost tonnen geld. Sommige maanden is het werkelijk ‘pompen of verzuipen.’ 
In oktober werden bv. 17 moeilijke katjes opgevangen. Afgelopen maand was een stormloop aan nieuwe opvangertjes. Perfect gezonde katten komen maar zelden voor. Het stemt ons immens triest dat de meeste van onze opvangertjes reeds een hard straatleven achter de rug hebben. De meeste zijn geveld door ziekte, komen in zeer slechte toestand binnen en vereisen extra zorgen. Slechte tanden ( top 5), oormijt, hartklachten, fracturen als gevolg van een aanrijding, niesziekte, ontstekingen en dergelijke, zijn maar een kleine greep uit de talloze klachten waarmee we geconfronteerd worden. Dit kost natuurlijk allemaal heel veel geld, maar wij gaan NIET voor minder. Onze dierenarts geeft ons een fikse korting, maar toch geven we iedere maand gemiddeld 2000 euro uit aan dierenartskosten. Daarin zitten uiteraard inentingen en castraties, maar ook crisis opnames, een hele waaier aan medicijnen (ook het dure interferon voor onze aidskatjes), hartecho’s, radiografieën, gebitssaneringen en speciaal voer. Hierbij komen nog eens de vaste kosten zoals huur, elektriciteit, water, verzekeringen en verwarming. Wij krijgen geen enkele subsidie en overleven puur dankzij donaties... 
 
Onze rekening staat bijna in het rood. We hebben een tijdelijke opnamestop moeten inroepen, omwille van te weinig geld. Het is de harde realiteit. Het gaat niet meer. Ons hart bloedt. Daarom willen we een ENORM beroep doen op jullie barmhartigheid!
 
Help ons bestaan. Ons mooie asieltje. Zij staat borg voor zoveel gekreukte hartjes en hongerige maagjes. Help ons het hoofd boven water te houden! Doneren kan op:
 
Belgie:
IBAN: BE57 0016 9018 9735
 
Nederland:
IBAN: NL67INGB0007712739
 
Vele giften, groot of klein... onze opvangertjes zullen jullie immens dankbaar zijn want vele druppels vormen immers een zee!
 

10-03-2017
Wij zoeken vrijwilligers voor onze PR groep!

Vrijwilligers gezocht voor onze PR groep!

Heb je nog tijd vrij en wil je deze nuttig besteden? Wij zijn op zoek naar mensen die ons willen bijstaan in de PR afdeling. Wat houden deze taken in? 

PR houdt zich vooral bezig met het inzamelen van geld en acties organiseren, (bijvoorbeeld voedselacties, markten).
Daarnaast worden er ook bedrijven aangeschreven om sponsorgelden binnen te rijven. Eventueel kunnen er ook acties plaatsvinden in de villa. Bijvoorbeeld iets voor kinderen, scholen die komen met dierendag etcetera.
Je zoekt eveneens acties op die via bedrijven plaatsvinden. Bijvoorbeeld Ethiasactie, ING-actie, voedselacties etcetera.

Heb je een goede speurneus voor het opzoeken van acties of goede organisatorische kwaliteiten om zelf acties uit te werken? 
Stuur dan zeker een bericht naar info@vagebond.com. 

De voldoening als er centjes in het laatje komen is immers enorm want deze inkomsten zijn absoluut nodig om ons asiel draaiende te kunnen houden daar wij van geen enkele instantie subsidies krijgen.

09-03-2017
Nieuws van Nana!

06 januari verhuisde Nana naar haar gouden mandje. Hoe is het nu met 2 maanden later met haar? 

Christoph vertelt:

Met Nana gaat het heel goed!

Ze heeft zich heel snel aan haar nieuwe omgeving aangepast en eigenlijk (buiten de autorit in de reismand) geen last van stress gehad.
De eerste week heb ik haar oordruppels verder gegeven. Ze liet dit ook zonder problemen toe. Volgens mij is het beter met haar oren en heeft ze momenteel geen last. Ik hou het natuurlijk verder in het oog.

Voor de rest is ze een hele lieve kat en heel aanhankelijk (maar dat stoort mij niet). Ze vraagt regelmatig aandacht en wil ook veel spelen, wat ik dan ook met veel plezier doe. Ik hou ze binnen, maar ze mag voor de rest wel in het hele huis rondlopen. Ze is graag dicht bij mij in de buurt, of het nu koken is of gamen, ze is er altijd wel bij.

Ze kan ook goed tegen het alleen zijn overdag als ik ben gaan werken.
Eten doet ze ook goed en het lukt als ik in de voormiddag haar dag portie geeft. Ze verdeelt dit zelf mooi over de dag. Ik geef haar enkel droogvoer (sensible 33).

Groetjes,

ChristophSteunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg