Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

25-05-2017
Wat een geweldig nieuws!!!

Davina heeft haar gouden mandje gevonden!
 
Kennen jullie het verhaal van Davina nog? 
Davina kwam met een vrachtwagen uit Eindhoven meegereden naar een bedrijventerrein in België waar ze ook beviel van 4 kittens. Na heel wat gedoe qua vangpogingen mocht ze haar koters groot brengen in een gastgezin waarna ze allemaal geadopteerd werden. Maar helaas bleef Davina achter. Er was geen interesse in haar en dus verhuisde ze in juli vorig jaar naar Villa Vagebond. In begin verstopte ze zich vaak maar na verloop van tijd zagen we haar ook rondlopen als er verzorgers in de buurt waren. Maar van aaien is nooit sprake geweest en dus bleef ons meisje hier wonen terwijl andere, meer sociale poezen, kwamen en gingen. Davina zag het allemaal gebeuren en onderging haar lot. Tot vandaag!!! Vorige week kregen we namelijk een mailtje van een koppel. Of ze iets konden betekenen voor Davina?
Davina zou dan een plekje krijgen op een boerderij waar verschillende schuren zijn met de nodige plekjes waar ze lekker dutjes kan doen en rustig kan eten.
Ze vroegen of dit goed genoeg was voor Davina? Tgoh! We vielen bijna achterover van blijdschap! Tuurlijk is dit goed voor haar! 3 hectare? Muizen vangen! Gezelschap van andere boerderijdieren! Verschillende slaapplekjes en eten en drinken! Wat moet ons Diva nog meer hebben? Een afspraak werd gepland en vandaag is eindelijk de dag dat een nieuw hoofdstuk in haar leven begint. Ze is verhuisd naar haar droomlocatie waar ze helemaal zichzelf kan zijn!
 
Lieve, lieve schat! We zijn zo blij voor jou! Het is met geen enkele parameter, superlatief of zelfstandig naamwoord te beschrijven! 
 
Veel plezier en geluk daar, dierbare schattebout! En laat je ons nog weten hoe het met je gaat? We zijn heel nieuwsgierig naar jouw nieuwe avonturen! <3
 

17-05-2017
Vagebandjes voor Vagebondjes!

Yes!! Ze zijn er weer!!
 
De Vagebandjes voor Vagebondjes waren een daverend suxes!!
Greep je de vorige x achter het net, dan hebben we nu weer een mooie set nieuwe Vagebandjes!! Wacht niet te lang!
Elk vagebandje is handgeknoopt en uniek.
De lengte van de vagebandjes is om+om 15 cm (het geknoopte gedeelte). 
Prijs per vagebandje is 6 euro (waarvan 5 euro naar de Vagebondjes gaat en 1 euro voor verzendkosten).
Heb je interesse in een vagebandje, stuur dan een privébericht naar de pagina “Vagebandjes voor Vagebondjes” met het nummer van jouw keuze en Nancy en Floor helpen jou graag verder!
 
Klik op de link om ze allemaal te zien:
http://www.facebook.com/pg/vagebandjes/photos/?tab=album&album_id=366657427063770
 

13-05-2017
WAUW! Dank je wel Maaslandse Dierenvrienden

WAUW!

De Maaslandse Dierenvrienden dragen Villa Vagebond een warm hart toe! We mochten wederom een geweldige donatie in ontvangst nemen voor de verzorging van onze vagebondjes!

Een súper dikke dank je wel namens alle vagebondjes en hun personeel!

 

 

13-05-2017
Nieuws van Theo & Jessie!

Een heerlijke update om het weekend mee in te gaan!
17 maart verhuisden Jessie en Theo samen naar hun gouden mandje.
We kregen een heerlijke update, ze heten nu Mork en Mindy!
Bekijk het leuke filmpje en geniet van de tekst door het duootje zelf geschreven:
“Kennen jullie ons nog? Het is al weer even geleden dat wij samen op reis gingen. Helemaal van Maaseik naar Delft, Theo in een grote draagkoets en ik, Jessie, in een mooie kleinere. En ja, eigenlijk viel de reis reuze mee.
Na twee uur kwamen we aan in onze nieuwe paleis. Zoals het hoort, bracht het personeel ons naar de ontvangstkamer. Daar werden onze koetsen geopend en voilà, een suite met volop eten en drinken!
Ik had wel trek na zo’n lange trip en onder aansporing van de nodige miauwtjes, wist ons nieuwe personeel niet hoe gauw ze mijn bakje moesten vullen! Theo was duidelijk een beetje van slag, hij vertelde dat hij een beetje misselijk was van de autorit. Daarom even geen zin in eten, eerst even rust in dat mooie katerbuikje van hem!
Goh, ons personeel is wel een beetje raar hoor, zo af en toe! Ze spreken een heel ander dialect, ik versta er soms geen haarbal van! Geen zachte G's, geen zangerige dialecten. Ach, ze doen heel erg hun best en zolang ze op tijd onze voerbakjes vullen en onze toiletten kuizen, zullen we ze maar niet ontslaan hihihi…
En dan nog iets, ze noemen ons steevast Mork en Mindy! Begrijpen jullie dat nou? Ik dacht eerst, we delen dit paleis met nog twee andere snuitjes maar nee, ze bedoelen ons! Nou ja, ze zijn de kwaadste niet en wij reageren wel hoor, spelen het spelletje gewoon mee *:D grote grijns.
Laatst was ons personeel een dvd-tje aan het kijken, toen ze pauze hadden natuurlijk want anders zouden we er direct wat van zeggen! Was het een zo’n oude Amerikaanse televisieserie, Mork & Mindy! Ik kijk Theo zo eens aan en hij kijkt naar mij… En ik zeg tegen hem: “Jij lijkt wel een beetje op die rare Mork van de televisie, je doet af en toe net zo maf!” Zegt hij tegen mij: “En jij lijkt op die Mindy, die is zo lief voor Mork!”
Wat is mijn Theo toch een schatje, niet?
Kortom, we vermaken ons hier prima. De huishouding is niet verkeerd al zullen ze nog wel een tijdje nodig hebben om aan ons te wennen. Maar we hebben geduld, we laten ze nog maar even met rust.”
Vier weken zijn er alweer verstreken en nu is het de beurt aan Theo, uhhh… Mork, om zijn zegje te doen.
“Het is hier best goed te doen. Langzamerhand krijgen we steeds meer van onze nieuwe paleis te zien. En dat is wel nodig want ik moet wel mijn energie kwijt kunnen! De trap met tapijt is mijn favoriet, lekker naar boven sjezen en weer terug, yeehaa!!! En achter een laserlampje aan, geweldig! Ik doe net alsof ik hem kan pakken, gaat natuurlijk niet maar dat ga ik niet vertellen. Anders stoppen ze ermee hahaha… Touwtjes, nepbontslierten, klimpalen, alles is aanwezig om mijn gespierde lijfje in optimale conditie te houden! Mindy doet ook mee hoor, op haar eigen tempo want ze is natuurlijk niet meer zo piep. Maar af en toe vliegt ze achter de laser aan of laat ze de catnipmuis alle hoeken van de kamer zien. Go girl, je bent zo jong als je je voelt!
En weet je wat ook zo heerlijk is, het grote bed met het dekbed! Super zacht, heerlijk warm en slapen dat je er kunt! Lekker samen met Mindy, als het personeel de deur uit is, knorren wij de uurtjes aan elkaar.
Nu is er nog een heleboel te ontdekken hier in ons nieuwe paleis. De grote koninklijke suite beneden bijvoorbeeld met daar achter de paleistuinen! Ja, die heb ik al geroken want van de week stond de tuindeuren even open. Mijn neus ontgaat niets, ik ken die frisse buitenlucht nog van Villa Vagebond! Maar we moeten eerst helemaal relaxt zijn voor onze volgende stap. Een paleis beheren is dan ook geen uhh… kattenpis hihihi… Daar komt heel wat bij kijken. Maar dat komt wel goed, we hebben de tijd!”
 Steunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg