Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

25-06-2017
Nieuws van Dimi...

Dimi kwam heel ziekjes binnen in ons asiel. Het was foute boel en dus verhuisde hij naar een opvanggezin voor intensieve zorgen. Hoe het nu met Dimi gaat? Zijn opvangmama vertelt:
Onze Dimi, alleen maar positief nieuws, zijn leverontsteking is volledig genezen. Inmiddels kan hij op zijn pootjes staan. Zijn gewicht neemt gestaag toe, en hij is verlost van zijn pijnlijke tanden en kiezen. En nu ligt hij te chillen op de koelelementen. Beetje verfrissing is welkom met deze hitte. Over enkele weekjes mag hij dan officieel zijn intrek in de villa nemen. Lekker dollen in de kamers en in de buitenrennen. Nog effe geduld jongen, zodat je er ook helemaal klaar voor bent <3
 

25-06-2017
Gezocht!

Heb jij speciale handjes en wat tijd over om ons en onze katjes te helpen?

Mail dan naar info@vagebond.com

 
 
 
 

22-06-2017
Nieuws van Kyara!

13 mei dit jaar verhuisde Kyara naar haar gouden mandje. We kregen een mooie update!
 
Hallo lieve poezenvrienden, Queen Kyara hier.
 
Jullie hebben mij al die tijd in de villa gevolgd en zullen vast ontzettend nieuwsgierig zijn hoe het nu met mij gaat. Toen ik nog in de villa zat, hoorde ik wel steeds verhalen over gouden mandjes, maar ik had het eigenlijk prima naar mijn zin. 
 
Op een zonnige zaterdag kwam er weer eens een tweevoeter de strandkamer in en uiteraard liet ik mij van mijn beste kant zien: beetje kroelen, beetje spelen, gewoon mijn charmes laten zien. Dat doe ik altijd en ik had niet verwacht dat ik ineens zou worden meegenomen. Gelukkig ben ik niet iemand die zich snel druk maakt en ik besloot het maar af te wachten. Het duurde echt héél lang in die auto, helemaal naar Nederland. Voordeel was dat ik arriveerde rond etenstijd en mijn diner direct werd geserveerd. Tegen mijn zin in werd ik in een kamer apart gezet en daar was ik het gewoon niet mee eens! Ik had allang gezien dat er een heel huis was om te verkennen en andere poezels om mee te spelen. Direct heb ik aan de tweevoeter duidelijk gemaakt dat ik geen voorstander ben van gesloten deuren en daaraan ook geen medewerking verleen. Dus ik kon op verkenning en heb mezelf voorgesteld aan mijn nieuwe huisgenootjes. Blijkbaar vond mijn nieuwe personeel dit spannend, maar dat was heel niet nodig. Ik ben namelijk een zelfstandige dame en regel het allemaal zelf wel.
 
Eigenlijk voelde ik me hier direct thuis. Ik heb ook iets geweldigs ontdekt hier: mijn eigen spiegelbeeld! Wow wat ben ik mooi! Nu snap ik waarom iedereen steeds 'mooie Kyara' tegen me zei, stelletje mazzelaars dat jullie mijn schoonheid al die tijd al konden bewonderen. Ik krijg er geen genoeg van om naar mezelf te kijken en kan geen spiegel voorbij lopen. Volgens het vrouwtje heb ik een heel gezond zelfbeeld, dat zal dan wel, ik ben gewoon prachtig. In het begin baalde ik nog even, omdat ik van een heel team aan personeel het in een keer moest doen met slechts één personeelslid. Deze blijkt echter zeer toegewijd aan al mijn noden en ik laat mij graag verwennen. Zo stopt ze bijvoorbeeld een lekker warm kruikje onder de dekens waar ik op kan liggen als we gaan slapen en krijg ik direct aandacht als ik mijn parmantige mieuw laat horen. Ik heb dus besloten dat zij MIJN mens is en zorg ik dat ik altijd in haar buurt ben. Ja, je leest het goed 'mijn'. Op zich kan ik best wel delen, maar ik doe het liever niet. Als vrouwtje iemand anders aait is dat oké, maar dan moet ze tegelijkertijd óók mij aaien. Als er met het speelhengeltje wordt gespeeld, stort ik me fanatiek in de strijd en op de een of andere manier trek ik dan de spotlight naar me toe. Nu blink ik ook wel uit met mijn jachttalenten. Als de anderen aandacht nodig hebben kunnen ze dat bij mij komen halen, als ik niet te druk ben met dutjes doen in mijn favoriete doosje. 
 
Samen ravotten met de kwajongens vind ik hartstikke leuk en dan crossen we het huis door. Met de dames kan ik lekker chillen in de zonnestralen in de serre. Heel niet verkeerd hier. Het enige waar ik het nog niet mee eens ben, zijn de 'regels', ik doe niet aan regels. In principe mag ik alles hier, maar ik mag geen 'gevaarlijke' dingen doen. Nu vindt mijn mens echt van alles gevaarlijk. Ik had bijvoorbeeld op zolder een heel gave opening gevonden in de vloer, dus ik op avontuur. 
 
Helaas had mijn mens mij snel door en haalde me eruit, nu mag ik niet meer naar zolder tot het gat dicht is. Volgens haar ben ik wat tè ondernemend en werk ik mezelf in de problemen. Dat is maar 1x gebeurd naar mijn mening en toen ben ik ook wel geschrokken. Ik was namelijk omhoog geklauterd over een afgezet stuk schutting. Daar achter zag ik een interessante gleuf tussen 2 gebouwen vol allerlei rotzooi. Ik op ontdekking! Maar toen kon ik er niet meer uit en ging ik héél hard roepen om mijn mama. Toen moest mijn mensje de schutting slopen om mij te redden. Oeps....sorry.... kon ik toch niet weten?! Nu mag ik de tuin niet meer in tot deze 100% catproof is, beetje flauw. 
 
Gelukkig zijn er hier wel andere leuke activiteiten waar ik aan kan deelnemen voor entertainment, zoals creatief met kattengrit en badmat-worstelen. Het allerleukste vind ik 'luxaflex reorganiseren', ben ik keigoed in. 
 
Graag wil ik mijn ex-personeel en vriendjes in de villa heel erg bedanken voor de mooie tijd samen. Ik hoop dat iedereen die dit leest snel gouden mandjes gaat klaarzetten voor mijn vriendjes, want het leven als vagebondje is goed, maar we willen toch allemaal graag ons eigen gezin vinden,
 
Pootje van Kyara & vriendjes Keetje, Gigi, Bob en Jelle & personeel
 

15-06-2017
Nieuws van Nirvana!

December 2016 verhuisde Nirvana naar haar gouden mandje. We kregen een mooie update over haar. Kijk eens, ze is lekker verwend op haar verjaardag 😃
 
Diana schrijft:
Even een update van Nirvana (ex-vagebondje). 
Onze kleine prinses kan het al heel goed vinden thuis, ze heeft zo haar eigen favoriete plekjes in huis (vooral als ons warme gat daar net gezeten heeft). Ze holt ook graag achter haar speelballetjes aan, als het rinkelt of er zitten veertjes aan vindt ze het geweldig!! Omdat ze hier niet buiten kan/mag hebben we voor haar verjaardag (al 2 jaar!!) een indoor kattentuintje (en kattencupcake met tonijn, nomnom) cadeau gedaan met wat catnip, kattengras, peterselie en bieslook om lekker aan te knabbelen. Nu heeft ze toch een beetje buiten om binnen van te genieten en lopen de baasjes niet het risico om ze kwijt te geraken. We willen ze zeker niet meer kwijt, onze kleine prinses!! 😻
 

11-06-2017
Mirre is weer thuis!

Kippenvel... Mirre is weer thuis!

Tien dagen geleden, kregen we een melding uit Tongeren. Er zat een poes opgesloten in iemands tuin, de tuin was hoog ommuurd, hoe kan dat nou? Gedumpt?

We namen haar in onze opvang en checkten op chip. Helaas...
Het was een heel lief meisje, een wat apart oogje, en we dachten dat ze nog niet gesteriliseerd was. Maar na een scheerbeurt, zagen we duidelijk een litteken op haar buikje. Iemand had zich dus de moeite genomen, om haar te laten helpen.
Mirre had ontzettend veel moeite in ons kattenasiel. Ze haatte de andere katten en trok zich compleet terug. Het brak ons hart...
De vrijwilligster die haar had opgehaald, raakte geëmotioneerd, toen ze Mirre zo weggedoken in haar mandje zag liggen. Had ze nou echt geen baasje? Er was een onderbuikgevoel...
De volgende dag, maakte ze flyers en besloot ze de brievenbussen in de omgeving af te lopen. Ineens kwam er een dame op haar afgestormd. "Dat is de kat van mijn buurman!! Die is vermist en ze hebben er hartpijn van! Ze hebben alles al afgezocht!"
En toen verscheen het baasje.... hij zag haar foto en zei met grote ogen: "Dat is onze Tuze, ze is 19 jaar oud, ze woonde hier al haar hele leven. Ze had vorig jaar een tumor aan haar gezicht, en heeft toen een huidtransplantatie ondergaan, vandaar dat gekke oog.
We waren 3 dagen op vakantie, en onze schoonzus kwam voor haar zorgen. Toen we thuiskwamen was ze weg. "
Nou, emoties alom, en ja... de baasjes sprongen onmiddellijk in de auto, om hun lieveling op te halen in Maaseik!
En wij waren erbij...
Lieve Tuze, wat zijn we blij voor jou lieve schat, zo zo blij! Je bent al 19 jaar en zoiets nog moeten meemaken, je zou voor minder. Onze vrijwilligster komt morgen even kijken of je op je bekende stoepje zit, zomaar, uit liefde. Het ga je goed meisje... ♥

 

08-06-2017
Nieuws van Sientje!

2 april verhuisde Sientje naar haar gouden mandje. Hoe is het nu met haar?

Hallo allemaal,

Hierbij een update van mij, Sientje, weten jullie nog, ik was door mijn vrouwtje bij Villa Vagebond gebracht omdat zij niet meer voor mij kon zorgen. Zij is erg ziek. Bij Villa Vagebond, had ik een mooie krabton waarin ik mij kon verstoppen. Ook lag ik graag onder een dekentje.
Gelukkig was er lief personeel die voor mij waren gevallen door mijn lieve kopje, zeiden zij.
Het personeel heeft mij opgehaald en helemaal naar Nederland, Rotterdam gebracht.
In het begin vond ik het maar niets, gelukkig hadden zij net zo'n krabton staan als bij Villa Vagebond. Hierin heb ik mij lekker verstopt in de eerste weken, ook hadden zij op bed een dekentje liggen waaronder ik mij kon verschuilen. Maar opeens stond mijn voerbakje een verdieping lager, moest ik helemaal naar beneden lopen om te kunnen eten. Gelukkig is dat een hobby van mij, eten, dus ik liep zo zachtjes mogelijk maar beneden als het personeel mij riep om te komen eten. Het was wel raar dat zij altijd wisten wanneer ik naar beneden kwam, zij zeiden dat het kamer olifantje naar beneden kwam, snap ik niets van.

Het personeel valt wel mee, zij roepen mij regelmatig om te komen eten en om hen een plezier te doen kom ik maar naar beneden.
Inmiddels ben ik meer gewend, op de eerste foto kunnen jullie zien, dat ik lig te wachten totdat het personeel mij gezelschap komt houden.
Op de tweede foto kunnen jullie zien dat ik de beste stoel heb ingenomen, ik neem geen genoegen met een plaatsje op de bank, dat is mij te min, alleen het beste is goed genoeg voor mij.

Dit weekend ben ik erachter gekomen dat er ook nog een buiten is, wel vreemd er vliegt van alles rond, vliegen, bijen, hommels en vogels. Laatst zat er een dikke duif op de grond ik sloop er heen op mijn buik om kennis te maken en toen ik bijna bij de duif was vloog deze weg, jammer, ik wilde mij netjes voorstellen aan deze duif. Zal wel een Rotterdammer zijn, niet zo netjes opgevoed als wij Belgen.
Oh ja, er woont nog een poes bij mijn personeel, ik vind het maar niets, ze wilt niet met mij spelen en zij loopt heel veel buiten. Ik heb haar vandaag even laten weten dat ik er nu ook ben en heb haar de tuin uitgejaagd. Dan weet ze gelijk haar plaats, ik heb nieuw personeel en zij mag ook af en toe er gebruik van maken.

Dit was tot nu toe mijn kennismaking met mijn nieuwe personeel, ik zal later nog wel meer vertellen.
Als laatste wil ik het personeel van Villa Vagebond nog hartstikke bedanken voor hun goede zorgen, maar er bestaat niets beter als eigen personeel die voor je klaar staat.

Groetjes van Sientje uit Rotterdam
 
 

05-06-2017
Kom gezellig langs!

Tweede Pinksterdag, vrije dag, het zonnetje schijnt....
 
Mooie gelegenheid om ons te bezoeken op de laatste dag van de gezellige Sjachermarkt in Maaseik! 😃
 
Heel graag tot zo!
 

04-06-2017
Laatste dag op de Sjachermarkt.

Korte reminder:
Morgen is het alweer de laatste dag van de Sjachermarkt!
Komen jullie ons bezoeken? 
 
Waar: Sjachermarkt Maaseik. (Bleumerstraat)
Tijd : van 8.00 uur tot 18.00 uur.
 
De voorbereidingen zijn in volle gang. 
Bij een van onze vrijwilligers worden héérlijke wafels gebakken onder het toeziend oog van opvangkitten kleine Knofje <3 
 
Heel graag tot dan!
 

04-06-2017
Streepje viert feest!

STREEPJE TRAKTEERT!!
 
Lieve mooie Streepje geeft een feestje!
Ook al gunnen we hem uiteraard het allerliefst een heerlijk eigen gouden mandje. Dat hij vandaag precies een jaar in de Villa woont wilden we niet ongemerkt voorbij laten gaan.
 
Hij heeft zijn kamergenootjes in de Strandkamer getrakteerd op een lekkere portie tonijn! <3 
 
Mooie ranke Streperman heeft een thuis nodig waar hij op zijn eigen tempo in alle geduld zichzelf mag en kán zijn. Zo kan hij voorzichtig een band met je op bouwen.
 
Kun jij dit Streepje geven?
 

03-06-2017
Gezelligheid in Maaseik! Iedereen welkom!

Int. Sjachermarkt Maaseik!

Gezellig, en altijd wel iets te vinden, maar vooral.... wij staan er 😀 Kom ons een bezoekje brengen!

Heel graag tot zo!

02-06-2017
Villa team op markt te Maaseik!

Het is al een tijdje geleden dat u ons heeft kunnen bezoeken op een markt.
Maar...... dit pinksterweekend zijn we weer van de partij!
 
Onze kraam is te bezoeken van zaterdag 3 juni tot en met maandag 5 juni.
 
Waar: Sjachermarkt Maaseik. (Bleumerstraat)
Tijd : van 8.00 uur tot 18.00 uur.
 
Ennnnnn, we hebben iets extra's. Beetje speciaal voor de heren onder ons publiek, of voor de vaderdag kadootjeszoekers.
 
Tot op de markt!!!!
 
Team Vagebond
 Steunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg