Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

24-07-2017
Verzorgers gezocht!

Vrijwilligers/verzorgers gezocht voor Villa Vagebond!

Heb jij een groot hart voor dieren, en wil jij heel graag met katten werken? 
Dan kan JIJ verschil maken bij onze opvangertjes!
Ons kattenasiel Villa Vagebond, draait volledig op enthousiaste vrijwilligers, waarbij zorg en liefde voor de katten centraal staat.
We hanteren een No Kill- beleid, wat betekent dat geen enkel dier wordt ingeslapen, omdat het bv. te oud is, te lang wacht op een baasje, te schuw is, of ziek. Enkel wanneer een katje terminaal ziek is, en het heeft pijn, dan is euthanasie wel op haar plaats.

Wat zijn zoal de taakjes die je gaat doen:
- Katten verzorgen (o.a eten geven, kattenbakken verschonen, veel knuffelen, evt. medicijnen toedienen, observeren, socialiseren van bange katten)
- Poetswerkzaamheden (dweilen, schrobben, ontsmetten, vegen, stofzuigen, was draaien etc.)
- Administratie

Wat zoeken wij in jou:
- Veel liefde voor de dieren, een band met hen kunnen opbouwen
- Verantwoordelijkheidsgevoel, flexibiliteit
- Kunnen samenwerken in teamverband

Wat krijg je terug?
- Veel liefde van de katten
- Een leuke werksfeer
- Gezellige ruimtes om in te werken
- Een goed gevoel

Heb jij een paar uurtjes per week tijd, en ben je al nieuwsgierig geworden? Vraag dan meer info via : info@vagebond.com

Samen maken wij verschil, voor hen, die ons ontzettend hard nodig hebben! Tot snel?

 

19-07-2017
Komen jullie ook?

Komen jullie ook gezellig?

Van harte welkom!! 

19-07-2017
2 nieuwe bewoners in de Villa...

Toen ons dapper verlamde mannetje nog leefde (Bredero, opvangkatje van onze voorzitster), kregen we een link toegeschoven van een meneer die rolstoeltjes maakte voor dieren.
Deze lieve meneer is zelf gehandicapt, en besloot er zijn missie van te maken om gehandicapte dieren te helpen.
De opvangmama van Bredero besloot gewoon eens wat info in te winnen en reageerde op Facebook. Echter....
De oproep van de lieve meneer was een hit, want prompt werden er talrijke dieren aangemeld, allen gehandicapt, waaronder ook een lammetje...
Het lammetje kan niet op haar voorpootjes staan en graast op haar knietjes. Ze heeft een ziekte te pakken die de gewrichten aantast, haar leven zou binnenkort eindigen. Ze zou gedood worden, geslacht. Niemand kon het lammetje redden.
De opvangmama van Bredero is toevallig ook de voorzitter van Zwerfkat in Nood, en het No Kill beleid wordt soms wat uitgebreid, ahum. En als ze zoiets leest, is het al om zeep... dat lammetje MOEST gered worden.
Na wat over en weer gemail, bleek onze Lilly een mama te hebben. Binnenkort werd Lilly gedood en zou mama Daisy uiteindelijk geslacht worden.
Na alweer over en weer gemail, gebel, en onze reddende engel: de huisbaas van Villa Vagebond die zijn grond beschikbaar stelde, konden we lam EN mama redden.
We begonnen ons pijlsnel te verdiepen in schapen. Katten zijn ons bekend, schapen was een ander paar mouwen. We spraken kenners en dierenartsen, alles moest snel snel.
Mama Daisy en lam Lilly werden vanavond ontvangen...
Het was allemaal niet evident, maar na wat ' gerotzooi" vanuit onze kant, konden we de twee schatten veilig stellen in hun nieuwe weilandje. GERED, letterlijk van de dood.
Lilly haar knietjes lijken vergroeid, maar daar gaan we nu mee aan de slag, we zijn al op weg.
Mama en kind kunnen niet zonder elkaar, ze lopen heel dicht tegen elkaar aan, en eigenlijk waren ze al heel snel op hun gemakje in hun nieuwe onderkomen.
Het is onvoorstelbaar hoe sterk een moeder-kind band is onder de dieren. Het breekt ons hart dat in real live, duizenden dieren ( varken, koe, schaap, maakt niet uit welk dier) op brute wijze uiteen gerukt worden. Het zet je aan het denken.
No-kill is bij ons no-kill. Als er dieren op ons pad komen, en we kunnen helpen? Dan doen we dat.
Lieve Daisy en Lilly... Bredero heeft het niet gered, zijn dood raakt ons hart heel diep. Maar hij heeft ervoor gezorgd dat jullie leven een tweede kans krijgt.
Lilly? We geven jou niet op, jij verdient de juiste verzorging, de goede medische zorg en een ultieme kans op geluk, samen met je prachtige moeder. Daar gaan we voor zorgen.
Geen miauw, maar ditmaal een bèêèh....
We gaan ervoor 
Speciale dank aan Leon onze huisbaas, en Eddy voor het vervoer.

Medeleven is een daad

06-07-2017
Lieve Felix, eventjes op logement...

Omdat Felix een erg ontstoken bekje heeft, en we hem heel goed willen opvolgen is hij even met een van onze verzorgers mee naar huis. Hopelijk is hij snel weer de oude, en kan hij terug in de Villa met ons komen knuffelen. 

06-07-2017
Sinds kort ook konijntjes in de Villa... of toch niet???

Psssst! We hebben ook een konijn in de opvang. 

Er is een doorgang gegraven tussen rennen van de Strandkamer en Junglekamer (bij de muur) 😜Gisteren zagen we Sid zo terug naar de Strandkamer gaan. Wie heeft dat gat gegraven? Nou, geen echt langoor. Het is Luca die de grondwerken voor zijn rekening nam 😇. Ons bandietje!

01-07-2017
Nieuws van Rosie, Denny en Sofie!

17 december 2016 verhuisde Denny naar Jeroen in Zeeland. Daar is hij herenigd met zijn Roemeense zusje Rosi, en samen gaan wonen met ex-Vagebondje Rosie en Pandora.
Hoe gaat het nu een half jaar later met hem?
 
Jeroen schrijft:
 
Met Denny gaat het zeer goed. Is wel een totaal ander katje dan de anderen leeft echt in zijn eigen wereldje, dat je je soms wel afvraagt waar denkt hij aan zo dromerig zit hij te kijken. En het andere moment zet hij de boel weer op stelten door de anderen even lekker op te jagen. Maar het meest belangrijke is... hij geniet van alles en helemaal als je hem wilt aaien dan rent hij al miauwent naar de mat want daar wilt hij graag geknuffeld worden. Eten en Denny dat is 1 6:00 en 22:00 is ook echt etenstijd wijk er niet vanaf want hij laat je weten dat het toch écht tijd is voor eten. Luieren doet hij ook graag al helemaal op zonnige warme dagen dan ligt hij in zijn mandje en komt er niet meet uit. Nee hij zit hier helemaal goed als ik zo naar hem kijk en samen met de andere is ook totaal een probleem. :D
 
Groetjes, Jeroen, Denny, Sofie, Rosie en Pandora
 Steunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg