Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

26-08-2017
Allemaal welkom!

Villa Vagebond aanwezig bij avondwandeling met zomerterras van Poezencentrale Mol.

Onze collega organisatie Poezencentrale Mol organiseert een avondwandeling met zomerterras. Rond het terras staan standjes waar andere organisaties zich bekend kunnen maken, maar ook hun spulletjes kunnen verkopen. 

Ook Villa Vagebond is uitgenodigd en wij maken daar graag gebruik van. 
As zaterdag 26 augustus kunt u ons dus vinden op het Reacreatiedomein Keiheuvel in Balen.(17de Esc. Lichtvliegwezenlaan)

Van harte welkom vanaf 17:00.
We sluiten af om 00:00 uur.

Heel graag tot dan!

 

23-08-2017
Het is weer zover!

Dit jaar vieren we voor de tweede x ons Villa Vagebond Dierendagfeest!

En wel op zondag 1 oktober van 11:00 uur tot 17:00 uur.

 

Wij willen dit heel graag samen met jullie doen!

Wat kunnen jullie van ons verwachten?... kijk op de afbeelding voor ons programma.

 

Heel graag tot dan!!

 

18-08-2017
Nieuws van Sofie!

Sofie woont inmiddels al een jaar in Zeeland bij Jeroen, poes Pandora, en de Roemeentjes Rosi en Denny.
Dat ze het net als Denny en Rosi super getroffen heeft laten de foto’s wel zien!
En.... er is nóg mooi nieuws!! Ook Jeroen’s vriendin met poes Emmy wonen er nu. En enkele birdies! 

Bericht van Jeroen:
Met Sofie gaat alles goed. Ze geniet iedere dag lekker ravotten door het hele huis alle andere moeten er aan geloven als ze haar gekke bui heeft. Maar o wee als het personeel uit het zicht verdwijnt dan weet ze niet hoe snel ze bij hem moet zijn, is net klittenband waar hij is is Sofie. 
Sofie is een lekker ondeugend en ondernemend katje als ze samen met Pandora is is het altijd dikke pret, of gewoon lekker lui bank hangen met Rosi en Denny staat ook hoog op de agenda. Nee Sofie heeft haar plekje hier duidelijk wel gevonden.
 

18-08-2017
Zondag is het weer zover!

Op 20 augustus a.s gooit onze zusterorganisatie Buddy Kat naar jaarlijkse traditie haar deuren open voor bezoek.

Ze maken er een mooi feest van met lekkere hapjes en drankjes, allerlei gezellige kraampjes, handmassage, kaartlegging enz. Natuurlijk vind je er ook heel wat informatie over kattenaids en kun je in levende lijve kennis maken met de Buddy Kat-opvangertjes!

Ook wij van Villa Vagebond zullen er met een mooie stand aanwezig zijn.
Komen jullie ook een kijkje nemen?

Nu zondag 20 augustus!
Kraaibornstraat 49, 3700 Tongeren.

Heel graag tot dan!

 

09-08-2017
Nieuws van George!

24 juni 2016 verhuisde onze lieve Roemeense George naar zijn gouden mandje.
Hoe gaat het nu 1 jaar later met hem? 
George wilt het graag zelf vertellen  
Lees en geniet!

Lieve mensen van Villa Vagebond,

Het is nu een jaar geleden dat ik jullie gedag heb gezwaaid. Ik had het bij jullie goed naar mijn zin en was heel blij dat jullie me uit het verre Roemenië hadden gered. Ik vond het reuze spannend om weer naar een andere omgeving te gaan.
Maar het is allemaal helemaal goed gekomen. Ik heb het hier erg naar mijn zin. De mensen die voor mij zorgen zeggen heel vaak dat ze zo blij met me zijn en dat ik zo’n lief mannetje ben.
Ik deel nog altijd de hele dag door kopjes uit aan de mensen en aan de andere katten waar ik mee woon. Eén van de poesjes hier is daar niet zo van gediend, dan krijg ik een mep maar dat weet ik inmiddels, dus die laat ik met rust. De anderen vinden het allemaal wel goed gelukkig. Bij een aantal van hen ga ik ook altijd gezellig liggen slapen.
De dierenarts waar ik een poosje terug ben geweest, was ook helemaal tevreden over me. Nou, mooi toch?
Op eten ben ik nog altijd dol. Als ik weet dat er achter een gesloten deur nog een katje zit te eten, die wat langzamer eet dan ik en dus even apart zit, kan ik samen met twee van mijn vrienden eindeloos voor die deur blijven wachten tot die open gaat en er misschien nog een hapje over is. Ze noemen ons drieën hier ook wel de hangjongeren.
Nou, dat is niet mijn enige bijnaam, liefkozend word ik ook wel Piet de Smeerpoets genoemd. Mezelf wassen? Pfoe, dat is niet zo mijn ding. Af en toe drie likjes over mijn pootje en dan vind ik het wel weer voldoende. Daarom moet ik regelmatig gekamd worden, want zelf mijn vacht verzorgen, nou eh… nee, dat doe ik dus niet. Over mijn snoetje moet wel eens een washandje heen. Toch lekker, om je te laten verzorgen?
Hierbij een aantal foto’s van mij.
Tot slot wil ik aan jullie allemaal de groetjes doen, ook aan mijn lieve Roemeense familieleden die, naar ik heb gehoord, ook allemaal fijn een eigen thuis hebben gevonden”.

Aldus George.

Een hartelijke groet,

Ingrid Schuurmans

 

04-08-2017
Nieuws van Maloe!

Maloe (Mitsi) verbleef sinds1 november 2016 bij onze vrijwilligster en gastgezin. Een dikke maand later, 8 december, is ze officieel bij Femke en Bart gaan wonen. 
Hoe gaat het nu met haar? 
Maloe vertelt:

Hii hii,
Mijn baasjes Femke en Bart vroegen of ik hier mijn verhaaltje weer wou komen vertellen, ik woon hier blijkbaar inmiddels al dik een half jaartje. 
In het laatste verhaaltje vertelde ik dat ik nog niet helemaal van de trap af durfde te komen, maar wel languit op de tree lag, wel een aantal weken erna had baasje mijn natvoer onder aan de trap gezet. Ik was wel een beetje zenuwachtig, stel je voor Poesje zou me zien of wordt boos. Maar ik eet zo graag natvoer dus ik raapte al mijn moed bij elkaar en ging die tree af, zodat ik lekker kon smullen. Als ik klaar was met eten liep ik weer de trap op. Weer een poosje later was baasje in de keuken bezig en ineens stond ik naast haar in de keuken  ze was helemaal verrast en blij en begon meteen foto's van mij te trekken en belde ander baasje Bart. Blijkbaar mag ik trots op mezelf zijn. Op een avond was baasje aan het leren en ineens stond ik ook daar langs haar. Baasje bleef zeggen hoe trots ze op me was. En Poesje die deed niets, die keek alleen. Zo begon ik stilletjes aan steeds meer beneden te komen, maar altijd maar eventjes. In april zijn mijn baasjes op vakantie gegaan naar Griekenland. 2x per dag kwam er de broer van baasje Bart met mij en poesje spelen, ons eten geven, borstelen, en alle zorgen die we nodig hadden. Toen heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken want ik wou baasje verrassen als ze thuis kwam, en ik ben gewoon naar onder gegaan. Baasje was enorm trots op mij. Vandaag de dag, eet ik onder, speel ik onder, en ik hoor baasje wel eens zeggen dat ik erg aanwezig ben  want ik leg me languit neer waar plaats is, op de tafel, in de keuken, in de living, gewoon waar ik zélf wil liggen  met Poesje gaat het ook veel beter, we zijn nog steeds geen beste vriendjes (Poesje is een speciaal madammeke  ) maar we verdragen elkaar. Soms liggen we samen bij onze baasjes samen op de zetel, of samen in bed. Natuurlijk grommelen we nog wel is op elkaar maar dat is van korte duur. 

Alles gaat dus heel goed met mij. Ook ben ik vorige maand op controle geweest bij de cardioloog. En het gaat goed met mijn hartje, een lichte ruis, maar niets ernstigs. 
Verder ben ik rond en gezond en vooral heel gelukkig 
Nu ga ik stoppen want ik krijg zo meteen weer wat lekker.

Dikke poot en knuf, 
Maloe, Poesje, Femke en BartSteunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg