Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

28-09-2017
Onze Villa staat in de krant!

Mooi artikel over de Villa vandaag in Het Belang van Limburg!
Komende zondag 1 oktober 11:00 uur - 17:00 uur Dierendagfeest! 🎉

24-09-2017
Een gouden hart...

Een gouden hart en wie kan hen helpen!

Zwerfkat in Nood, ondersteunt al 15 jaar twee fantastische mensen met voer voor de zwerfkatjes.
Deze twee toppers heten Jose en Gerda. Jose is 84 en Gerda 81 jaar. Zij geven al 20 jaar, ELKE dag, 25 zwerfkatjes te eten in Antwerpen bij het Sportpaleis.
Ze kwakkelen geregeld met hun gezondheid: soms een ziekenhuisopname, soms even rustig aan doen. Maar eigenlijk kunnen zij dat niet... Operaties worden zelfs uitgesteld, want de katjes gaan voor ALLES.
Komt er een nieuw katje in de populatie? Dan wordt deze gevangen voor castratie en sterilisatie. Er is in 20 jaar geen enkele dag overgeslagen......
Een paar keer per jaar rijden we elkaar tegemoet, een weerzien op altijd dezelfde parking. Wij schenken hen voer, zij ons hun warmste glimlach.
Nadat we alles hebben overgeladen, drinken we altijd een kop koffie in de restauratie en luisteren we ademloos naar de verhalen van de zwervertjes. Hun gezicht klaart op en de dierenliefde in hun stem is voelbaar. Soms worden Gerda's ogen troebel en grijpt ze naar een zakdoekje uit haar tas. Wat als ze er niet meer zijn? Nu lukt het nog, maar ze zijn toch al in de tachtig...
Daarom doen wij een warme oproep voor onze allerliefste Antwerpse vrienden. Wie o wie, kan hen af en toe eens helpen op hun toer. Wie kan hen een rustig gevoel geven dat het goed komt met de 25 zwervertjes.
Gerda en Jose zijn je eeuwig dankbaar, als ze geholpen kunnen worden.
Wie kan hen helpen tijdens de voedertoer en hen op zo'n hoge leeftijd af en toe eens rust geven?
Jullie kunnen je hulp aanbieden via hun rechtstreekse emailadres: elie.theys@telenet.be
Delen is lief!!

 

21-09-2017
Iedereen welkom!

Djipke, kan niet wachten!!
Nog een dikke 2 weken te gaan tot ons tweede Dierendagfeest! 🐾🎉🍩🥂

Je komt toch ook een kijkje nemen? 😊

19-09-2017
Dank U Maxi Zoo!

Onze Villa heeft via onze moederorganisatie Zwerfkat in Nood II een mooie donatie gekregen van Maxi Zoo. Kwalitatief supergoed voer voor onze Vagebondjes!!
En daar zijn we uiteraard, zoals elke donatie, súperrrrr-blij mee!! 

Maxi Zoo Bilzen.... énorm bedankt!!
 — met Maxi Zoo Bilzen.

 
 
 
 

03-09-2017
Nieuws van Jules!

16 juli verhuisde Jules naar zijn gouden mandje, hoe gaat het nu met hem, lees en geniet van de foto’s!

Marian schrijft:
Met Jules gaat het fantastisch.
Vanaf het begin voelt hij zich thuis en vond het niet nodig om zich te verstoppen. 
De eerste nacht heeft hij alleen op een grote slaapkamer doorgebracht. ( zie foto met 2 schapenwollen mandjes ineen) Daarna hele bovenverdieping tot zijn beschikking en de tweede nacht bij mij op het bed komen slapen. Hij kwam tegen mijn taille liggen en ik kon mijn arm om hem heenslaan, zoooo lief. Jules vond het geweldig en zijn motorke maakte overuren  Na een poosje verhuisde hij naar het voeteneind waar hij heerlijk languit op zijn rug tegen mijn been ging liggen. Dit is hem zo goed bevallen dat het iedere nacht zijn ritueel is geworden. 
De eerste twee weken heeft hij heel veel geslapen. Natuurlijk op het bed van het personeel. Het was alsof hij heel wat slaap moest inhalen. 

Jules is ook erg leergierig in zoverre je dat van een kat kunt zeggen. Hij kijkt je vragend aan en als je hem uitlegt wat de bedoeling is, dan is het net alsof hij het begrijpt en vind hij het goed. Ongelofelijk, hij is gewoon een wonderkatje, niet blijven zeuren om iets wat niet mag of zo. Jules is super en ik ben heel blij met het lieve manneke, mijn Sjuulke.

De kennismaking met poes Jade ( uitspraak gewoon op zijn Hollands, Jaade) is ook super verlopen. Jade heeft enkele malen geblazen en Jules gegromd , toen was het ijs gebroken. Geen enkele keer naar elkaar gemept. Mooi toch. Ze zijn beide in 2014 geboren. Helaas is het broertje van Jade ( ook een wit spookje ) op 30 januari j.l. overleden. Het arm manneke had een heel slecht hartje. Ondanks de bloedverdunners en Fortekor is hij net geen 3 jaartjes mogen worden. Ik ben blij dat Jade in Jules weer een vriendje heeft gevonden.

Van hondje Balou ( shiz tzu ) is Jules ( nog )niet zo gecharmeerd. Hij vindt haar maar een raar wezen en vindt het niet eerlijk dat zij met zijn personeel steeds naar buiten mag. Om te plassen zegt het personeel dan. Gelukkig is Balou heel erg rustig en niet opdringerig. Soms vindt Jules haar stiekem toch wel leuk en wil hij haar kopjes geven. Maar dan loopt Balou bang weg want die behoorlijke mep op haar kop doet nog steeds pijn. Jules voelt zich dan gewonnen en loopt achter haar aan om haar toch nog een mep te geven. Dan is hij opeens het stoere manneke. Maar het heeft nog even tijd nodig en als Jules wat minder jaloers wordt dan komt dit ook goed. En vaak hun tegelijkertijd samen aaien.

Onlangs was Jules voor het eerst in de tuin en hij vond het geweldig. Lekker in het zonnetje gelegen, alle struikjes verkend en........in de twee ( kleine ) bomen proberen te klimmen. Wauw, die zijn tof maar dat vindt het personeel niet goed. Ik had ook al meteen gezien dat het geen zin heeft om op de schutting te springen want daar is gaas gespannen. Katvriendelijk noemen ze zoiets. 
Ze mogen alleen in de tuin ( niet op straat ) .

Jules is ook bij de dierenarts geweest en heeft de tweede enting ( booster) kat en niesziekte, gekregen. Nu kan hij weer een jaar vooruit. 
Wel moet zijn gewicht in de gaten worden gehouden. Op 3 weken tijd heeft hij 500 gr. toegenomen. Hij eet heel graag  behalve Sheba, heel raar maar waar.

Ik kan nog verschillende pagina's over Jules schrijven maar ik denk dat u met deze informatie wel voldoende weet hoe Jules zijn leventje er nu uitziet.

Hopelijk mag hij heel oud worden bij ons, wij houden van hem en hij van ons. Dit is zijn thuis.
 Steunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg