Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

24-11-2018
Welkom Lina!

Welkom Lina!

Lina werd in Antwerpen op straat aangereden. Nu heeft ze geen controle meer over haar blaas en sluitspieren.
Lina krijgt medicatie om haar om haar sluitspieren te stimuleren en ze krijgt aangepaste voeding. En... uiteraard wordt er meerdere malen per dag haar blaas leeggemaakt.

Lina is een lief klein aandoenlijk katje dat alles gewillig toe laat en enorm geniet van alle aaitjes en knuffeltjes die ze krijgt.

Geniet maar lekker lieverd, je verdient het.

05-11-2018
Onze mascotte Dinti!

Onze Dinti.

Zoals jullie allemaal wel weten komt Dinti uit Roemenië. Daar zat hij heel lang opgesloten in een kleine bench, want Dinti is aids positief. Dinti jammerde zijn keeltje hees, want de hele dag in die kleine bench vond Dinti absoluut niet leuk. Dankzij een filmpje van Dinti op Facebook, kwam Dinti op 25 juni 2017 aan in Villa Vagebond.
En wat voelt hij zich thuis bij ons. Zoals jullie in de vele filmpjes hebben kunnen zien wordt hij graag vertroeteld door de verzorgsters. Hij helpt een pootje mee met de administratie, ligt heerlijk te chillen in een van de buitenrennen. En als het weer minder is zoekt hij de beste plekjes op die er zijn. We kunnen wel stellen dat Dinti zich enorm thuis voelt bij ons in de Villa.
Dinti is een katje dat specifieke zorg en aandacht nodig heeft, en die zorg en aandacht krijgt hij van ons allemaal met heel veel liefde. 
We hebben dan ook het besluit genomen dat Dinti voor altijd bij ons mag blijven!!!
Het is niet dat wij er geen vertrouwen in hebben dat er mensen zijn die heel goed voor Dinti zullen zorgen. Maar Dinti is al zooo lang bij ons, hij voelt zich helemaal thuis bij ons, hij heeft zijn plek gevonden, hij is gelukkig. 
Daarom mag hij voor altijd bij ons blijven. Wij allemaal houden van hem, en hij houdt van ons. 
Welkom thuis lieve, mooie, hartverwarmende Dinti. 
Wij allemaal gaan er voor zorgen dat jij een lang, gelukkig en liefdevol leven gaat hebben.

02-11-2018
Herdenken <3

Gisteren met Allerheiligen en vandaag met Allerzielen gedenken we zij die te vroeg van ons zijn heengegaan. 
Ook in Villa Vagebond staan we even stil bij de poezels die het niet gehaald hebben. Meestal is dit omdat ze te laat of té onderkomen binnengebracht worden. Zo ook Olav waarvan hierbij de foto. Olav had een tumor in de kaak en kon niet meer eten. Hoezeer we ook ons best doen, soms kan het gewoon niet anders dan ze eeuwige rust en verlossing geven…

Ook menig particulier eigenaar heeft in het verleden reeds afscheid moeten nemen van een trouwe viervoeter. En dat laat sporen na. Nooit meer in die zachte vacht kunnen kroelen. Nooit meer portier kunnen spelen. Nooit meer begroet worden door een miauwtje of een streling langs de benen. Nooit meer dat warme lichaam op het schootje. Nooit meer wakker worden vanwege gesmak bij een nachtelijke vachtverzorging. Nooit meer samen, in de tuin, kunnen genieten van een partijtje zonnestralen. Het huis is wel properder maar de vuile kattenpootjes op de vloer, blijven toch een gemis. De kattenhaartjes op kledij verdwijnen met iedere wasbeurt meer en meer. De, in het verleden, gevonden en verzamelde snorharen blijven echter in de portefeuille zitten als geluksbrenger en worden een klavertje vier evenwaardig beschouwd.

Veel dierenvrienden kunnen ervan meespreken. Na enige tijd wordt de pijn minder. De scherpe kantjes slijten er af maar verdwijnen doet het helaas niet. Het blijft knagen! Ons poezenvriendje heeft immers een diepe pootafdruk gelaten, bam! Recht in ons hart. Vergeten doen we nooit!
In deze periode herinneren we onze overleden dierbaren en het zijn dié memoires die tellen! Foto's, filmpjes en gedachten toveren immers een glimlach op ons gelaat! Het is cliché maar het leven gaat verder en op een dag zal de tijd ongetwijfeld rijp zijn om een nieuw avontuur aan te gaan en weer een kattenvriendje in huis, maar vooral in het hart toe te laten. 
En misschien beslist iemand: "Yep! De tijd is rijp voor een ander of extra wollig vriendje! Tijd om nieuwe en mooie herinneringen te maken. Tijd om een gedumpt katje een tweede kans/leven te geven!” En zo is de cirkel rond. Denken we niet allemaal dat we ons overleden diertje het best kunnen eren door een ander beestje een goed leven te bieden? Ja hé? En geeft dat een goed gevoel? Absoluut! Hun liefde is immers onze brandstof!

Maar eerst nog eens door het privé foto album bladeren …. met een lacht en een traan...

02-11-2018
Speculaas actie!!

Actie: 'Eet Speculaas' zegt Sinterklaas!

Lieve mensen, stel u voor...
Een heerlijke winteravond gezellig bij de kachel of verwarming, vol verwachting klopt ons hart, straks komt Sinterklaas.
Onder het genot van een zalig kopje chocomelk, koffie of ander hartverwarmertje, merk je toch dat je iets mist. Wat is dat nou... Ja natuurlijk, een lekker speculaaskoekje!
Komt dat even goed uit, want Zwerfkat in Nood en Villa Vagebond organiseren samen een heuse speculaasactie! Speciaal voor de aankomende feestdagen verkopen wij de welbekende (waar je altijd teveel van eet) speculaaskoekjes. Afvallen kan daarna nog, toch? 😊
Welnu: 1 zakje gevuld met 7 heerlijke speculaaspoppetjes (ca. 15x7 cm) voor een luttel bedrag van maar 3 euro. Tadaaaa. En daar steun je onze viervoetertjes OOK nog eens mee!

Hoe kunt u bestellen?
Plaats uw bestelling via steun@vagebond.com
De speculaasjes worden 12 november a.s geleverd. U kunt in die week nog het verslavende sop-in-de-warme-drank koekje afhalen bij 1 van onze afhaalpunten:
België: Maaseik, Tongeren, Bree, Schaffen bij Diest, Kortessem. 
Nederland: Born, Meersen, Posterholt, Beek.

Zodra de betaling bij ons binnen is, is uw bestelling definitief.
Betaling kan: contant bij het afhaalpunt of op ons rekeningnummer van Villa Vagebond: BE57001690189735 (B) of NL67INGB0007712739 (NL)

Alvast enorm bedankt voor uw bestelling namens al onze lieve opvangertjes!

Zwerfkat in Nood en Villa Vagebond

02-11-2018
Welkom Chester!

Het is druk in de Villa!
Vorige donderdag kwam ook Chester ons asiel binnen. Deze was komen aanlopen bij de melders in Lommel met een gekwetst pootje. Bij nazicht door Brecht blijkt dat deze gebroken is. Het ventje moet zo al een tijdje rond gesukkeld hebben want het blijkt een oude kwetsuur te zijn. Er zit helaas niets anders op dan het pootje te amputeren wat voor dinsdag gepland staat. Voorlopig heeft hij dus benchrust. 
Arm kereltje! Vanaf nu kan het alleen maar beteren joh!  Steunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg