Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

29-10-2019
Kerstfeest in Villa Vagebond en BuddyKat!

Na het succes van vorig jaar, dit jaar wederom een gezellig kerstfeest in Villa Vagebond en wel op zondag 15 december van 13.00-20.00 uur.
Verkoop van kerstcadeautjes voor onder de boom, voor je viervoeter(s), familie, vrienden of gewoon lekker voor jezelf. Doe mee met onze tombola en win mooie prijzen, en uiteraard zijn er rondleidingen op gezette tijden, namelijk om 13.30 uur, 15.30 uur en 17.30 uur. Geniet van een hapje en een drankje, onze speciale vegetarische frituur is de hele dag voor jou geopend.
De opbrengst van deze dag is weer geheel voor Villa Vagebond en Buddykat. We ♥ to see you!!!


29-10-2019
Snoepjesactie 2019!

Trakteer jezelf of iemand anders en steun onze katjes!

Dat wordt smullen geblazen! Goed gevulde puntzakken met allerhande gemengd schepsnoep, maar liefst 250 gram, voor slechts 3 euro....
Met de sinterklaasperiode in het vooruitzicht, een leuk en voordelig, maar bovenal lekker cadeau idee. Uiteraard ook gewoon om eens tussendoor van te snoepen, om iemand cadeau te geven, te delen of gewoon de hele zak voor jezelf te houden ;-)

Hoe kom je nu in het bezit van deze heerlijke snoepjes? Gewoon bestellen via info@vagebond.com o.v.v. snoepzak.

Na betaling af te halen in Villa Vagebond Maaseik, Maasmechelen, Tongeren, Born of Maastricht.
Verzenden uiteraard mogelijk, maar dan bij afname van grotere aantallen en vergoeding verzendkosten.

Wat je er ook mee doet, met dit lekkers zit je altijd goed 😋


27-10-2019
De kattenkatjes en het licht

In oude tijden, toen wensen nog hielp, leefde er een koning wiens dochters allen mooi waren; maar de jongste was zo mooi dat de zon zelf, die toch zoveel gezien heeft, zich erover verbaasde iedere keer als hij haar gezicht bescheen.

Janneke heette het mooie kind, en ze was dol op spelen. Ze ving muisjes, wierp haar magische speelgoedbal omhoog en ving haar sierlijk op, maar het laserlampje was toch haar favoriet.
Elke dag probeerde ze het lichtje te vangen, maar het was haar nog nooit gelukt. Toen moest ze huilen, ze zou zooo graag dat lichtje eens vangen...ze was ontroostbaar.
Toby, een grote rode goedaardige kater, zag haar traantjes en riep: "Wees maar stil en huil maar niet. Ik vang voor jou het lichtje, maar wat geef je mij als het me lukt?"
Janneke's gezichtje klaarde op en zei: "Wat je maar hebben wilt, beste Toby."
Toby antwoordde: "Jouw muisjes, balletjes en jouw gouden kroon wil ik niet hebben, maar als ik je vriendje mag zijn, dan beloof ik dat ik jouw lichtje zal vangen."
Janneke zei: "Oke is goed!" maar dacht: "Pfff, dat gaat 'm nooit lukken."
Toby rende meteen achter het lampje aan en greep in 1 keer het lichtje met beide pootjes. Janneke was verrukt, greep het lichtje en rende ermee weg. Niet naar de mensen, die vond ze raar, maar naar haar vrienden, maar ze vergat dat Toby achter haar aanholde...
"Ik mag je vriendje zijn, dat heb je beloofd!" piepte Toby met een hoog stemmetje. Janneke draaide zich verbaasd om en voordat ze iets kon zeggen, begon het lichtje te schijnen. Het werd groter en groter en toen gebeurde het...
Het licht verwarmde twee hartjes. Toby en Janneke keken elkaar sprakeloos aan en gevoelens van liefde overspoelden elke twijfelende gedachte. Ze vlogen elkaar om de pootjes en Toby zei: "Ik hou van jou lieve Janneke, trouw met mij!"
Janneke's ogen straalden en zei: "Oke."
Toby gaf haar een liefkozend kopje en fluisterde: "Vind je het niet erg dat ik aids-positief ben? Ik beloof je dat wij nog een heel lang en gelukkig leven zullen hebben."
Janneke keek even geschrokken, maar herpakte zich snel en zei liefdevol: "Maakt me geen zak uit, kom! We gaan naar Las Vegas en vertellen niemand iets!"
De menselijke bediendes hadden niets in de gaten. De volgende dag mocht de wereld het weten. Hun staartjes krulden een hartje, hun oogjes zo verliefd. De bediendes moesten allemaal lachen en riepen: "Hoera, hoera, hoera!"
Maar er ontbreekt nog maar 1 ding. Een huisje voor zichzelf, geen kasteel, zo bescheiden zijn ze wel. Nee, een knus huisje waar ze lang en gelukkig mogen leven, zonder dat de menselijke bediendes hen proberen te aaien. Dat is nu even niet belangrijk. Het licht zal hen het juiste pad wel wijzen, en wie weet zorg jij voor een happy einde?


27-10-2019
Er is diepe vriendschap ontstaan in ons asiel...

Toby en Janneke, beiden al enige tijd in onze opvang. Ze leefden een tijdje naast elkaar, totdat... ze elkaar in het oog kregen.

Ontluikende liefde, onvoorwaardelijke vriendschap.
Ze hebben elkaar gevonden, en nee... we halen ze niet uit elkaar 


20-10-2019
Joep

Onlangs schrokken we wat van onze Joep…
Op enkele weken tijd is hij enorm aangekomen. Hij is altijd al een struise kater geweest, maar nu werd hij toch wel echt… hum… volslank…
We lieten voor de zekerheid maar een bloedtest afnemen om te zien of er meer aan de hand is. Intussen zijn de resultaten ook binnen en Joep blijkt helemaal gezond. Meneer heeft zich de afgelopen weken gewoon nogal tegoed gedaan aan het lopend buffet in de Villa…
Aangezien overgewicht nooit goed is voor de gezondheid wordt hij nu wel op dieet gezet. In de Villa is dat niet echt mogelijk, daarom is hij intussen ook verhuisd naar een gastgezin. Daar mocht hij al kennis maken met de andere opvangers in huis: 4 kleine kittens. Al druppelend van genot liet hij de kittens hun gang gaan om Ome Joep te ontdekken. Joep lijkt dat jonge grut helemaal oké te vinden maar de kittens vinden hem nog een beetje eng… met 4 dikke ministaarten tot gevolg… 😊 Ach, dat worden weldra de grootste vriendjes… 😉


18-10-2019
...een klein zetje ^_^

Soms moet je bange katjes even een zetje geven, wat extra aandacht, een speeltje of....een valeriaanzakje. Johannes vindt dat dus wel wat, hij gaat helemaal los :-)
Johannes heeft zichzelf gepromoot tot king of the kast. Hij woont bovenop de dekenkast. Daar heeft hij zijn eten, drinken, kattenbak. Daar voelt hij zich fijn. Intussen wachten wij geduldig op het moment dat hij zijn entree op de begane grond durft te maken. Stukje bij beetje komt hij er wel....


18-10-2019
Shafik ♥

Een aantal van onze nieuwe katjes stonden vandaag op de planning bij onze dierenarts. Echter Shafik en Tim mochten gisteren al binnenkomen, vanwege de urgentie. Beiden zijn er niet best aan toe. Ze werden meteen opgenomen bij onze Dr. Brecht.
Shafik testte fiv positief met de snaptest, normaal geen drama, ware het niet dat zijn bloed waterdun was, wat erop kan duiden dat hij al in zijn laatste aidsstadium kan zitten. We zeggen bewust kan...want natuurlijk hebben we de Western Blot test aangevraagd, om zekerheid te krijgen over de uitslag.
Zijn tandjes werden getrokken en hij werd aan het infuus gehangen, vocht en voldoende pijnstilling is essentieel nu.
Vanavond mocht hij opgehaald worden bij onze dierenarts, het is een feit dat dieren beter herstellen in een huiselijke omgeving, voorzien van alle comfort. We zijn enorm geschrokken van zijn toestand. Dat het slecht was, wisten we al, maar dit hadden we niet verwacht. Het mag en kan gewoon niet, na zoveel ontbering, een immense reis afgelegd.....ondenkbaar gewoon....
We gaan zien of hij nood heeft aan opvang in een gastgezin met ervaring en bekijken het van dag tot dag. In het verleden hebben we al heel wat katjes in het laatste aidsstadium nog een hele mooie tijd kunnen geven.
We hebben immers alles bij de hand om hem te helpen.
Weet je, we gaan er gewoon voor. Shafik wijst ons de weg. Momenteel maakt hij het naar omstandigheden goed, en waar leven is, is altijd hoop.
Kom op, lieve jongen...we vechten samen met jou ♥


18-10-2019
Update van Boshar ♥

En natuurlijk willen we jullie een update van Boshar, ons eerste Aleppo katje, niet onthouden. Het gaat GOED met hem!
De wond op zijn achterhand is bijna volledig genezen. Ter bescherming draagt hij nu nog even een pampertje, zo blijft de kwetsbare huid op zijn achterste beschermd tegen vuil en wrijving. Boshar heeft er geen hinder van, het schuift lekker makkelijk en zo kan hij vrij door de Villa racen en kennismaken met de andere bewoners. Hij vindt het allemaal maar wat gezellig :-)
Lieve Papous komt hem natuurlijk een welkomstneusje geven, het hoort er allemaal bij...
Wij genieten waarschijnlijk nog meer van dit tafereel dan Boshar, maar zeg nu zelf, het is toch ook fantastisch om hem zo blij te zien?
Onze Boshar is een toppertje


11-10-2019
Uit Aleppo, 2 nieuwe kanjers!

De meesten van jullie weten, dat wij onlangs Boshar met open armen hebben ontvangen uit Syrie, Aleppo.

We konden onze ogen niet sluiten, er is daar zoveel drama, zoveel ontberingen voor mens en dier.
Er is gevaar, continu. En toch zijn er een stel dierenvrienden die zich samengepakt hebben en trachten zoveel mogelijk katten te helpen.
Geen elektriciteit, amper basisbehoeftes, geen verwarming, geen warm water... niets. En toch proberen deze lieve mensen er het beste van te maken, voor de diertjes.
Het is heel duur om katten uit Aleppo te redden, maar weet je... als je uit zo'n dramatisch gebied, waar nog altijd wordt geschoten, twee levens kan redden. Dan doe je dat. Ons hart ligt ook bij hen.
Vannacht hebben zij hun grote vliegreis gemaakt.
Shafik en Shato <3 <3
Shafik is een mooie magere rooie, maar waarschijnlijk met ernstige bekproblemen. Hij at niet meer.
De mensen in Aleppo mochten zelf de twee zorgenkindjes uitkiezen. En dat was niet voor niets...
Shato is een broodmager wit katje. Hij heeft een huidprobleem, en is doof.
Gisternacht hebben wij de mannen opgehaald van het vliegveld.
Steunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg