Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

30-12-2019
Een kerstpakket voor onze schaapjes ♥

Onze schaapjes worden uiteraard niet vergeten. Ook zij kregen een prachtig kerstpakket met allerlei lekkere (gezonde) hapjes, geschikt voor hun buikjes.
Een hele mand met groente, fruit en beschuitjes, dat gaat er wel in bij de dames. Maddy helpen we een beetje met eten, omdat Lilly en Daisy toch net iets sneller zijn, en het voor haar neus wegkapen.
Zoals we voor de katjes zorgen, zorgen we ook voor hen. Haute cuisine voor onze wollige dames ♥


26-12-2019
Welkom Lowie!

Een kerstverhaal....

Enkele dagen voor kerst zag onze vrijwilliger hem zitten bij het gebouw waar ze woont. Een onderkomen zwerver met een vervilte vacht en slijmdraden langs zijn bekje. Ze gaf hem eten en ondertussen probeerde ze bij opvangen in de regio een vangkooi te bemachtigen, omdat ze nogal een eindje bij ons vandaan woont. Dat bleek nog niet zo'n makkelijke opgave, een vangkooi lenen....ze zou op z'n vroegst pas 4 dagen later een kooi kunnen krijgen. Dat was te lang, iedere dag dat hij zo buiten moest overleven, was er een teveel.
Het bleek dat hij gevoerd werd door een vrouwtje, zijn voormalige baasjes hadden hem ooit achtergelaten toen ze verhuisden, want ach, hij was toch arrogant...
Het vrouwtje bracht hem op eigen kosten naar de dierenarts voor zijn tandjes, maar de behandeling was onvriendelijk en de dierenarts zag er geen heil in en hij werd halfslachtig geholpen. Hij sleet zijn dagen buiten, ziek en onderkomen.
Toen kwam onze vrijwilliger op zijn pad, het was zijn geluksdag!
Ze wist een kooi uit te halen bij een behulpzame dierenarts en de dag erna zat hij al in de kooi. Ze mocht meteen met hem naar onze eigen dierenarts gaan, maar jongens toch, wat een drama...
Rottende resten van kiezen, zeer ernstige tongerosie, hij moet enorm afgezien hebben. Na een fikse operatie en paar dagen aan het infuus bij onze dierenarts, waar hij ook nog even een enorme dip kreeg, mochten we hem op 23 december ophalen. Nu is hij veilig bij ons in Villa Vagebond. Nog zeer onder de indruk, maar hoe kan het ook anders. Mensen hebben nog niet veel goeds voor hem gedaan. Daar gaat nu verandering in komen. Wij gaan alles voor hem doen.
Lieve Lowie, fijn dat je bij ons bent. Merry Christmas, lieverd ❤️🎄


25-12-2019
Oliebollen- en wafelverkoop in de Villa!

De kerstdagen zijn nog niet begonnen of we stomen alweer door naar het nieuwe jaar. Dit jaar bakken we op locatie oliebollen en wafels voor onze Vagebondjes. Nee, voor hen niet geschikt om op te eten, maar voor jullie des te meer :-)

Kom genieten van een kopje koffie of thee, proef onze baksels en neem lekker wat mee voor thuis.
De oliebollen kosten 2.50 euro per 5 stuks, met of zonder rozijnen en vers uit de pan. Pakjes wafels vers uit het ijzer voor 3.00 euro per 5 stuks, keuze uit diverse wafels. Indien gewenst, strooien we er ook nog wat poedersuiker op.
Dat is pas echt genieten, iets lekkers op oudejaarsavond en je steunt direct onze Vagebondjes, dus eigenlijk dubbel zo goed!
De Villa bakkers staan op 31 december voor jou klaar, van 10.00 uur tot 16.00 uur op de Waaierhofstraat 36A in Maaseik, om jou te voorzien van onze lekkerste baksels, kom je ons even bezoeken?


25-12-2019
Fijne kerstdagen!

Onze Ambassadeurs Dinti, Tijs en Dropje wensen jullie allemaal liefdevolle, gezellige en diervriendelijke kerstdagen.
Maak er iets moois van x


25-12-2019
Kerstdiner in de Villa ♥

Met kerst gaat de verzorging van onze Vagebondjes gewoon door.
Lieve verzorgers die ook met kerst hun tijd spenderen aan onze katjes, dat alleen al is geweldig! Maar....dat is nog niet alles, op kerstavond kregen de katjes ook allemaal een heerlijk kerstdiner, speciaal klaargemaakt voor hen door verzorgster Sanne. Onze katjes, jong en oud, ziek of schuw, ze hebben allen genoten...sommigen kregen hun hapje op hun veilige plekje, zodat ook zij konden meegenieten. De ware kerstgedachte is niet hetgeen gezegd wordt, maar het zit 'm in de dingen die gedaan worden,
Dank lieve verzorgers, voor wat jullie allemaal doen voor onze lieverds ♥


22-12-2019
Welkom Lenke en Lieneke!

Lenke en Lieneke werden in 2016 als kitten vanuit onze moederorganisatie geplaatst. Lieneke, een vrolijk, open katje en Lenke, een ietwat timide katje. Na een paar jaar werd Lenke onzindelijk, zonder dat de oorzaak gevonden werd. Door veranderingen in de privésfeer, zou Lenke retour komen bij ons. Lieneke mocht echter wel blijven, maar omdat ze zo close zijn, wilden we ze absoluut beiden terug in opvang hebben.
Ze voelen zich goed samen en uiteraard gaan we Lenke grondig na laten kijken waar haar onzindelijkheid vandaan komt, echter gebruikt ze tot op heden keurig de kattenbak. Maar goed, als er iets aan de hand is, willen we het uiteraard weten, zodat we haar kunnen helpen.
Voor nu zitten ze samen op een kamer, even bekomen van alle nieuwe indrukken, met vooral veel positieve aandacht van de verzorgers.
En kerst vieren ze dit jaar gezellig met ons en de andere Vagebondjes, want wij willen dat ieder dier zich geliefd voelt, ongeacht ziekte, ouderdom of angst. Allen zijn gelijk....
Welkom lieverdjes, we maken er een sprankelende tijd van x


19-12-2019
Welkom Don!

Hay ik ben Don, niet Don Juan, maar een tikkeltje bescheidenere versie. Ik kwam hier binnen en was er niet best aan toe. Mijn bekje was een doffe ellende. Ik kon mijn vachtje niet eens meer onderhouden...en je weet dat dat voor een propere kat maar moeilijk te verkroppen is.. Vlug naar de dierenarts die mij verlost heeft van de pijn in mijn bekje en mijn plukkerige vachtje wat bijgeschoren heeft.
Jeej, wat een verschil zeg, heerlijk gewoon!
Ik voel me stukken beter...oké ik ben best een timide jongen, maar ben dan ook al een dagje ouder. Mijn wilde haren zijn afgeschoren, dus die ben ik alvast kwijt. Nu mag ik hier lekker even bekomen van alle sores en over een tijdje gaan ze voor mij op zoek naar een eigen thuis. Goh, ik ben helemaal niet gewend aan al deze positieve aandacht. Misschien word ik nog wel eens een echt Don Juan;-). Ik neem in elk geval mijn tijd nog even en jullie zullen vast en zeker nog van mij horen!

Een verlegen zwaaitje van Don x


16-12-2019
De warmste week!

Ook dit jaar staat N-VA Maaseik op de kerstmarkt in Neeroeteren, hierbij steunen ze, via Music for life, ons asiel Villa Vagebond.
We voelen ons zeer vereerd dat zij dit voor ons doen. Dank jullie wel namens ons en de katjes!
Ben je toevallig in de buurt, bezoek dan zeker even hun kerststand 🎄


16-12-2019
Nilo en friends hebben genoten...

Onze sociale Nilo heeft genoten van alle aandacht gisteren. En uiteraard waren er nog meer katjes wel in voor een knuffel of een aaitje, Lina, Dinti, Thijs, Jana en niet te vergeten Lucy, lieten het zich ook allemaal welgevallen.
Vandaag hebben ze dan ook een welverdiende rustdag.
Slaap lekker liefjes x


16-12-2019
Keerstfeest 2019 was een succes!

Wat een fantastische dag hebben we achter de rug. Lieve vrijwilligers, gezellige bezoekers, mooie cadeautjes voor onze Vagebondjes en een prachtige opbrengst. We zijn moe, maar voldaan. Aan iedereen die een bijdrage geleverd heeft aan deze mooie dag. Dank jullie wel allemaal namens ons en de katjes ❤️

Volgend jaar weer!


13-12-2019
Welkom Fred!

Fred

Je bent lief, lieve jongen. Je hebt nogal wat meegemaakt he?
Deze karaktervolle kater kwam onlangs bij ons binnen. Met zijn dikke katerwangen, zijn zachte timide oogjes, plooiden zijn oortjes zachtjes naar voren.
Hij woonde al een tijdje in de buurt van het werk van de meldster, hij kreeg zijn hapje, zijn voorzichtige aaitje.
Echter, hij mocht niet blijven...
Fred kwam naar ons, maar hij liep de vangkooi maar niet in. Deze timide jongen liet zich niet zomaar vangen, wat we snappen.
Uiteindelijk was het zover. Hij was gevangen!
Onze dierenarts bekeek hem, en de bekende test werd gedaan: Aids-positief.
Ook bleek hij later via de western blot test, nogmaals positief te zijn.
Fredje kadetje, dat maakt niks uit. Voor ons maakt het niks uit, positief of niet, wij houden nu al van je.
Zijn smoeltje zo lief, tekent toch al een beetje het leven dat hij kende.
Das voorbij vriend, geen overleven meer. Nu enkel richten op de toekomst, en straks gaan we op zoek naar een huisje voor jou.
Jij lieve schat.
Alles is nog een beetje eng, nieuw, onbekend, we snappen dit.
Kom maar schat, je mag er zijn... jouw snoetje spreekt boekdelen en! Je lijkt enorm op de aids-positieve oprichter van Buddy Kat: Ollie. Ben je misschien zijn broertje of zo


13-12-2019
Het zit onze arme Hope niet mee

Vorige week werd ze met spoed geopereerd, omdat haar oogje was "ontploft". Dit zijn altijd zeer acute en dringende situaties. Spoed spoed, zeg maar gerust. Gelukkig kon ze supersnel geholpen worden.
Haar oogje werd verwijderd, ze was reeds blind aan dit oog, dus gelukkig geen verder zichtverlies. Het herstel verloopt niet zo spoedig, er ontstond een abces rondom het oog. Terug naar onze dierenarts, waar alles weer opengemaakt en gedesinfecteerd werd. Hope blijkt, en dit is redelijk zeldzaam, een hele broze huid te hebben, waardoor de huid sneller beschadigd raakt of gaat infecteren. We moeten haar nu heel goed blijven opvolgen of alles ditmaal keurig uit blijft zien.
Meisje toch, zo'n braaf schatje, en je moet het maar allemaal ondergaan. Hopelijk is alle ellende nu achter de rug.
Op weg naar herstel en dan kunnen we ook voor jou een prachtig thuis gaan zoeken ♥ 


10-12-2019
SOEPACTIE!!!

Heb jij ook trek in een soepie?

Heeey, Dinti & Nilo hier...
Jullie hebben ons vast al regelmatig zien vergaderen.
Als ambassadeur betrek ik de medebewoners graag bij mijn plannetjes en Nilo is nogal assertief, bovendien ook nog een uitstekende chef-kok, c.q. voorproever en laat dat nu net zijn wat we nodig hebben. Zoals jullie weten kunnen we alle centjes heel goed gebruiken. Het personeel hier doet prima hun best hoor, maar het kost nu eenmaal kapitalen om zo mooi in ons pakje te blijven zitten. Nu hadden wij een ludiek plan, we schakelden enkele verzorgers in om soep te maken volgens een eeuwenoud familierecept. Uiteraard gingen ze meteen aan de slag en waren ze zo onder de indruk dat ze deze deli-kat-esse ook met jullie willen delen!
Denk jij nu, dat wil ik ook proeven?
Goed nieuws, voor slechts €5 kan je een hele liter van onze heerlijke soep bestellen
Je hoeft alleen maar VOOR 13 december een berichtje te sturen met volgende info:

- Wil je graag tomaten- of groentesoep?

- Hoeveel liter wil je bestellen?

Afhaalmogelijkheden op de kerstmarkt op 15 december in Villa Vagebond tussen 15u en 18u of op 22 en 23 december, 5 en 6 januari eveneens op afspraak in Villa Vagebond, Maaseik. Afhalen in Landen (BE) ook mogelijk op variabele data.
Maar...nu komt het beste gedeelte, wij vinden de hele afvalberg ook een groot probleem. Minder plastic is beter voor het milieu, dussss… als je zelf een beker/pan of bakje meeneemt, dan geven wij een hele euro korting!

Wellicht overbodig om te benoemen, maar al onze soepjes zijn vegetarisch, als dierenorganisatie kiezen we ervoor om nooit vlees te serveren of te verkopen. Vlees is enkel voor de katjes, zeggen ze hier.
En dat is maar goed ook, des te meer blijft er over voor ons ;-)

Wil je bestellen, mail dan naar info@vagebond.com jouw bestelling en de afhaaldatum door. Vermeld ook even of je de soep verpakt mee wil nemen, of dat je zelf een bakje meeneemt. Met de bevestiging van je bestelling, krijg je een mailtje met de betalingsgegevens.

Wij zullen er ondertussen streng op toezien dat de verzorgers zich strikt aan het recept houden!

Culinaire groetjes van Dinti en Nilo


 

10-12-2019
Douwe Egberts spaarpunten gevraagd!

Heb jij ze ook nog, de punten van de koffie of thee van Douwe Egberts? Wellicht spaar je ze zelf voor leuke items uit de winkel, maar misschien liggen ze ook gewoon in een kastje of ergens in een lade te verstoffen.

In dat geval zouden wij ze heel erg graag willen hebben!
Wij kunnen hier dan leuke spulletjes mee aankopen, voor tombolaprijzen, als presentje of voor de verzorgers om extra te kunnen genieten van een kopje koffie of thee.
Wil jij Douwe Egberts punten aan ons doneren? Dan maak je ons alvast heel blij. Ze mogen opgestuurd worden naar het volgende adres:
Villa Vagebond, Waaierhofstraat 36A, 3680 Maaseik.
Alvast hartelijk dank namens ons ☕️


08-12-2019
Kerstpakketten voor onze opvangers!

Doe jij weer mee?

Daar zijn we weer met onze jaarlijkse traditie!
We willen onze opvangers die met Kerst nog geen thuis hebben gevonden, ook fijne feestdagen bezorgen en gewoon iets extra's geven. We gunnen het hen, want zij horen erbij!
Help je ons mee en leg je straks een cadeautje onder de kerstboom voor één van onze opvangers? Momenteel hebben we 106 katten in de opvang! Ook onze Buddy's en Villa Vagebond katjes krijgen natuurlijk een leuk pakketje.

Er is keuze uit twee verschillende pakketten: medium en large.
De pakketten hebben een waarde van € 7,50 en € 15.
Laat ons dan op steun@zwerfkat.com weten welk pakket je wil schenken en aan wie?
Je ziet al onze opvangers staan op: http://www.zwerfkat.com/baasjegezocht.php
Wel even scrollen op de pagina, want de katjes zijn ingedeeld in te plaatsen, nog niet te plaatsen en/of gereserveerd.

Je kunt het bedrag overmaken naar Zwerfkat in Nood met vermelding van de naam van de opvanger:

Belgie: BE11 0013 8231 3048
Nederland: NL29INGB0009480375

Geef voor de zekerheid een tweede diertje op, voor het geval hij/zij al een gouden mandje heeft gevonden! Kun je zelf niet kiezen, dan nemen wij degene die nog niets kreeg. We zullen uiteraard geen enkel katje overslaan.
Wij zorgen ervoor dat jouw gekozen opvangertje een extra cadeautje krijgt tijdens de Kerst! We maken een speciaal album op ons Facebook, met de opvangers en hun pakket!

Samen maken we er een onvergetelijk kerstfeest van! Doe je mee? Namens alle opvangers alvast bedankt!


08-12-2019
Heel veel mooie plaatsingen!

We beginnen deze zondagochtend met een berg goed nieuws. Zoveel plaatsingen de laatste paar weken, we gaan ze maar eens even allemaal benoemen, Onze Bregje stond reeds op facebook, met haar geweldige plaatsing! Zachtaardige, rustige Mirre is geplaatst in een gezin waar ze als enige katje heel veel aandacht krijgt. Onze bangerikjes Lis en Randy verhuisden naar een boerderij, waar ze alle verzorging krijgen, maar ook de vrijheid die ze zo nodig hebben.
Bram kreeg een vriendinnetje, helemaal in Maassluis, onze timide jongen heeft nog wat tijd nodig om te wennen, maar dat komt vast ook helemaal goed. En gisteren verhuisde Robbie ook al, na een kort verblijf in de Villa, hij mag al zijn liefde gaan verdelen onder vier mensen, want liefde heeft hij genoeg te geven. Voor komende week staan er nog enkele katjes in de planning, zij krijgen ook hun langverwachte bezoek en hopelijk volgen er dan nog meer mooie plaatsingen. We gunnen al onze katjes dat ene speciale plekje, precies voor hen gemaakt, waar ze gelukkig kunnen zijn en waar er rekening wordt gehouden met hun bijzondere karakter. Soms duurt het dan iets langer voordat een katje geplaatst wordt, maar de katjes zijn voor ons het allerbelangrijkst, niet de snelheid van plaatsing. We wensen hen allemaal een wereld vol geluk. Het ga jullie goed lieverds x

ps, op de foto is Randy

04-12-2019
Fie maakt grote stappen vooruit! ♥

Tot voorkort verbleef onze Fie in Villa Vagebond, maar Fieke vond het nogal druk daar... We zagen dat ze al een tijdje geen vooruitgang meer maakte. Fie was wat op zichzelf en contact met mensen dat hield ze liefst nog op een afstand. Daarom dachten we dat Fie zich misschien beter zou voelen in de ruimten van Buddy Kat, daar is het een pakje rustiger, kleinschaliger, en één vaste verzorgster. En kijk... that's when the magic happens... :) Onze verzorgster mocht haar voor het eerst aanraken. Daar worden wij ontzettend gelukkig van, geniet jij met ons mee? :)

 


02-12-2019
Worden zij straks gedood?

Deze onschuldige wezentjes, deze mooie snoetjes, zij hebben niemand iets misdaan. Zij zijn op de wereld gezet en proberen er het beste uit te halen. Ook overleven, want dat moeten ze.

Zij waren met een 50-tal, wonende dichtbij het natuurreservaat in Bredene.
Ideale omgeving voor katjes zou je denken. Ze zijn er immers veilig voor verkeer. Maar... schijn bedriegt!
Agentschap Natuur en Bos (ANB) kreeg een vergunning om de gehele kolonie (een 60-tal zwervertjes) te vangen en dood te maken!

De klok begon te tikken... tik-tak, tik-tak.

De tamste katjes liepen al in de kooi. Zij kregen de executie. De dodelijke spuit bij de dierenarts.
Zes katten zijn al gedood.
Gelukkig zijn ze nu bij ANB bereid om een diervriendelijke oplossing te zoeken.
'Goed.' denk je dan, maar is echter een heuse voorwaarde aan verbonden! Wie geen huisje vindt, krijgt alsnog de dodelijke spuit.

Tik-tak, tik-tak

Wij nemen er al 10 over, ondanks onze drukte, ook al hebben we er eigenlijk geen plek voor.
Wij zoeken nu met hoge spoed opvang voor een 30-tal katjes!
Andere organisaties, opvanggezinnen, of echte adoptanten met een tuin, uitzetplaatsjes bij een boer, maneges etc. etc.
Zij worden vooraf gecastreerd/ gesteriliseerd, dus die zorg heb je al niet meer!
Er zijn redelijke tamme, bange en schuwe katten, daarom belangrijk om hen minstens 3 weken binnen (of in een bench in een stal) te houden.

De tijd tikt door, tik-tak, tik-tak...

Het is menens, dat is al gebleken. We zijn bloedserieus.
Wie is bereid om 1 of meerdere katjes uit deze levensbedreigende situatie te helpen? Alsjeblieft?
Contactgegevens: liefst na 18u bellen naar Olivia: 0486/40.36.16 of mailen naar olivia.s@live.be
Of gsm Zwerfkat in Nood: 0495-285127, duidelijk bericht inspreken op voice-mail.
Willen jullie alsjeblieft het bericht delen, is echt heel heel erg spoed... DANK JE WEL ♥

Tik-tak, tik-tak...

 


01-12-2019
Onze aids-posietive katjes

Vandaag staat in het teken van Wereldaidsdag, waarbij onze aids-positieve katjes zeker niet mogen ontbreken <3

Dinti, Bollie, Fie, Gabriel, Joep, Lola, Merlin, Mr. Crookshanks, Nilo, Noor, Robbie, Shafik, Sjarel, Toby en Winston, jullie zijn onze kanjers, onze lieve schatten, jullie zijn het WAARD.
De meesten van hen zoeken trouwens nog een fijn warm huisje! ;o)


01-12-2019
1 december is Wereldaidsdag

Vandaag is het 1 december, Wereldaidsdag!
Deze dag staat in het teken van voorlichting over hiv en aids en er worden talloze evenementen georganiseerd om bewustwording bij mensen te creëren. Hoe zit het dan met fiv bij katten? Wij zetten ons al jaren in om voorlichting te geven aan mensen met betrekking tot kattenaids. Katten met de diagnose fiv worden op veel plaatsen zonder pardon dood gemaakt. Geen enkele kans op leven. Wij willen dit veranderen door het stigma weg te nemen. Ieder dier verdient het om respectvol behandeld te worden. Wij vangen hen op, en na verloop van tijd gaan we op zoek naar een thuis voor hen. Ja hoor,....ze zijn echt prima plaatsbaar. Ze kunnen nog jaren een onbezorgd leven leiden, net zoals iedere andere "gezonde" kat.
Laten we maar weer eens een voorbeeld nemen aan de dieren, Toby fiv +, Janneke niet, maar wat zijn ze geweldig lief samen. Van lief zijn voor elkaar, een knuffel, een handreiking of een luisterend oor heeft nog nooit iemand aids gekregen. Een rood lintje is niet enkel het symbool van aids, rood is bovenal de kleur van de liefde. Laten we dat nooit vergeten ♥
Steunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg