Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

26-08-2019
Bedankt voor een geweldige rommelmarkt!

Een wijntje, onze Dinti op je schouder en een top opbrengst vandaag. Het leven is mooi ;-)
We kregen vele leuke bezoekjes, er werd gretig gekocht en bijzonder gul gegeven voor onze katjes.
Helaas geen rondleidingen vandaag, maar dat maken we over een maandje ruimschoots goed. (Noteer maar alvast...zondag 29 september Opendeurdag)
Dankzij alle lieve bezoekers hebben we het looprad al kunnen bestellen en omdat deze dag zo'n geweldig succes was, willen we tevens graag een zuurstofapparaat voor de katjes aanschaffen. We oriënteren ons, met behulp van onze dierenarts, nog even met het zoeken naar een geschikt apparaat. Dank jullie wel lieve kopers en donateurs, dankzij jullie hebben we meer dan we durfden te hopen, iets leuks voor de katjes en een uitbreiding van onze medische apparatuur. Moe, maar voldaan sluiten we deze dag af <3


24-08-2019
Dinti, onze ambassadeur...

Dinti, de ambassadeur van ons asiel Villa Vagebond heeft het druk met zijn grootste bezigheid....
Schouderhangen <3

23-08-2019
Mooie donatie van Max&Luna!

Dropje poseert even in zijn nieuwe aanwinst van District70.
Onlangs kregen we een mooie donatie van Max&Luna, een aantal van deze superhippe krab-en chillmeubels voor de katjes van onze moederorganisatie Vzw Zwerfkat in Nood en Villa Vagebond. Binnenkort ook speciaal voor onze volgers met korting te bestellen voor jullie eigen viervoetertjes. Is dat niet gaaf? Bovendien ontvangen wij 2 euro van iedere geplaatste bestelling die via een speciale kortingscode gaat lopen. Win-win voor iedereen dus...
Onze katjes zijn in elk geval enorm blij met deze mooie items, die ook nog eens een lust voor het oog zijn!
Neem vooral eens een kijkje op hun pagina's,
www.maxenluna.nl, www.facebook.com/maxenluna
www.instagram.com/district_70

Namens onze katjes enorm Bedankt!


22-08-2019
KIPPIE!

Gisteravond hadden we kip gekookt, om onze slechte etertjes een beetje te activeren. Nu hebben de meeste katjes bij ons een uitstekende eetlust, dus daar zijn we al heel blij om.
Maar sommige angstige katjes krijgen hun medicatie in het natvoer, dus dat moet wel helemaal opgegeten worden.
Zo gezegd zo gedaan, de bakjes gingen leeg, brandschoon waren ze zelfs :-)
De rest van de katjes wilden natuurlijk ook een hapje mee proeven, dus maakten we even een rondje met de bak.
Ook Dinti was er als "de kippen" bij. Een avondsnackje past altijd nog wel in zijn buikje ;-)


21-08-2019
Hoe gaat het nu met Ramses?

Hoe gaat het nu met Ramses?

Een dikke maand geleden kwam deze jongen als spoedmelding bij ons binnen. Ter opfrissing, de maden kropen uit zijn oog en het oog moest worden verwijderd bij de dichtstbijzijnde kliniek. Hier bleef hij enige dagen in opname. Hij kwam naar de Villa, maar de zwelling werd steeds groter en hij voelde zich alles behalve goed. Toch maar gauw een ritje naar onze eigen dierenarts. En helaas...hij moest meteen weer onder het mes. De oogwond moest weer open, vanwege een inwendig abces en alles moest grondig schoongemaakt worden. Ook werden zijn tandjes getrokken, want zijn bekje was een ravage. Onze jongen heeft het zwaar te verduren gehad, maar nu kunnen we dan toch stellen dat we door het diepste dal heen zijn. En...het resultaat mag er zijn. Het lijkt een heel ander katje!
Kijk eens wat een verschil, en dit slechts op vier weken tijd


21-08-2019
Welkom Manchu en Fiacha!

Tis me wat, kom je op 12-jarige leeftijd nog in het asiel terecht. Niet dat we onze baasjes dat kwalijk nemen, ze hebben letterlijk alles geprobeerd om een goed thuis voor ons te vinden. Door zware allergie van ons vrouwtje, die steeds maar erger werd, wilden ze voor ons samen een goed thuis vinden.

Er waren wat oplossingen, maar die bleken ook verre van ideaal te zijn. Bovendien werden we in asielen in de regio geweigerd omwille van onze leeftijd en omdat we toch wat timide zijn. Geen snelle doorplaatsertjes om het grofweg te benoemen. Ja, we zijn mooi en hadden best snel geplaatst kunnen worden. De aanvragen stroomden al binnen, voordat we goed en wel gesetteld waren.....
Maar nu komt het....na controle door onze dierenarts werd er bij Manchu een hartruis vastgesteld en Fiacha heeft melkklierkanker. De baarmoeder werd al verwijderd omdat deze er vreselijk uitzag, en over een paar weken zijn de melklijsten aan de beurt, hopelijk geen verdere uitzaaiingen... Absoluut geen kleinigheidje dus. Wat zijn wij blij dat we hen binnen hebben laten komen. Nu krijgen ze alle zorg en operaties die ze nodig hebben. Voorlopig blijven ze nog even bij ons, om alles goed op te volgen en hopelijk kunnen we te zijner tijd op zoek gaan naar een baasje die deze lieverds nog een mooie oude dag wil geven.
Voor nu gaan wij hen helemaal in de watjes leggen <3


10-08-2019
Rommelmarkt!

Rommelmarkt a.s zondag 25 augustus van 10-17 uur!

 

 

Hallo lieve mensen,

Als mede ambassadeur van de Villa mag ik nu weer eens even het woord nemen. Ik heb namelijk iets heel leuks te vertellen. Op zondag 25 augustus hebben wij onze eerste "Vagebond oprit verkoop"...Wat is dat? zul je misschien denken. Nee, we verkopen onze oprit niet, maar wel alle spulletjes die erop staan. We hebben nog zoveel leuke spullen in onze schuur staan, voor elk wat wils. Veel mensen zijn dan weer terug van vakantie, de scholen beginnen ook bijna weer.
DE perfecte datum voor een leuk uitje op een prachtige locatie als je het aan mij vraagt. Onze bedienden zorgen voor een kopje koffie/thee of frisdrank met iets lekkers erbij en... snuffelen maar tussen al die snuisterijen. Je bent welkom van 10-17 uur, al hoop ik dat er om 17 uur niet veel meer over is ;-)
Wat denken jullie ervan, mag ik jullie die dag verwelkomen? Dat zou ik nu echt eens leuk vinden. Tot dan!

Kopje van Tijs x


 

 

Wat denken jullie hiervan? Een supercool looprad van CanadianCat Company! Deze wilden we al een hele tijd aankopen voor onze katjes.

Helaas hadden we even pech, onze wasmachine had het begeven, daar moesten we eerst in investeren. De was kan nu eenmaal niet blijven liggen ;-) Maar nu dat is geregeld, hebben we besloten dat de opbrengst van de rommelmarkt voor de aankoop van dit looprad is. We willen graag een doel waar onze katjes plezier van hebben. Het werkt als fysiotherapie voor katten die moeite hebben met lopen. Katjes die niet naar buiten gaan, kunnen op deze manier toch wat meer lichaamsbeweging krijgen. En natuurlijk last but not least, uiteraard voor hun plezier.

Dus kom allemaal snuffelen op onze rommelmarkt, koop iets leuks voor jezelf of iemand anders en draag bij aan de aankoop van een looprad. Je bent welkom van 10-17 uur, en onder het genot van een hapje en drankje mag je helemaal los gaan tussen de aangeboden spulletjes. Zien we jou volgende week? High five van onze Vagebondjes! 

 Steunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg