Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

30-09-2019
Opendeurdag 29-09-2019!

Een hele grote dankjewel aan iedereen die vandaag onze opendeurdag bezocht!
Ondanks het slechte weer was de opkomst geweldig en hebben we genoten van een hele fijne dag. Dank aan alle vrijwilligers die vandaag en de afgelopen dagen heel hard gewerkt hebben om dit alles te kunnen realiseren. De katjes zijn moe en wij ook, maar het was het helemaal waard. Op naar het volgende evenement 😉
We wensen iedereen nog een hele fijne avond...

25-09-2019
Onze buitenrennen zijn klaar...!!!

Tadaaaaaa, het is zover! 
Gisteren mochten onze katjes voor het eerst weer naar buiten. De een kwam eens voorzichtig piepen, anderen bolderden door de ren. Wat een plezier en vreugde :-)
De frisse grond onder hun voetjes en de geur van buiten, daar wordt je toch helemaal blij van!
Het streven was om het voor de opendeurdag allemaal in orde te hebben, en dat is gelukt! De Villa is voorzien van een nieuw verfje en de buitenrennen zijn voorzien van speciale buitenklimpalen. Aan de verdere aankleding wordt de komende tijd zeker nog hard gewerkt.
Dank aan alle mensen die gedoneerd hebben voor de buitenrennen en uiteraard de mensen die geholpen hebben met alle voorbereidend werk en ondersteuning tijdens de bouw. En dan natuurlijk een hele grote dankjewel aan Eddy, die dag en nacht heeft doorgewerkt om dit te realiseren voor onze katjes. Allemaal toppers! Het een kan niet zonder het ander, dus iedereen heeft een dikke pluim verdiend :-)
We zijn zo enorm trots op het eindresultaat....
Zou je dit ook wel willen voor jouw katjes? Bel of mail dan met Eddy, infosavan2@gmail.com of +32(0)467-048599
Kijk maar eens naar het filmpje en geniet met ons mee 

22-09-2019
Kattenkapster Natascha in the Villa :D

Gistermiddag kwam Kattenkapster Natascha naar Villa Vagebond om eens een aantal katjes te voorzien van een welness behandeling.
Ze mochten genieten van een vachtverzorging, ofschoon ze hier niet allemaal met volle teugen van genoten 😏
Dinti kreeg een manicure, zodat hij met vers geknipte nageltjes bij een ieder op de schouders kan hangen en Benjamin kreeg een mega VIP behandeling, om zijn bezoek van vandaag te verrassen met een schitterend vachtje. Ook onze knappe Boshar werd in de watjes gelegd.
Super bedankt Natascha, voor het kosteloos mooi maken van onze Vagebondjes. Ze zien er prachtig uit 


20-09-2019
Ooohhh, de opendeurdag is pas over een week?

Papous wacht geduldig op alle bezoekers die hem die dag van een aai over zijn bol komen voorzien.
Dusss noteer in je agenda, meet en greet met de enige echte Papous op zondag 29 september van 11-17 uur.
Dat wil je toch zeker niet missen? 

 


20-09-2019
Boshar is in the house!

Gister vertelden we jullie al over deze bijzondere jongen.

Onze hulp werd een tijd geleden gevraagd, omdat deze gehandicapte lieve kater geen schijn van kans maakte in Aleppo. Jullie hebben vast vaak gehoord over de Syrische stad Aleppo. Een stad vaak onder vuur, oorlog geteisterd, honger en ontzettend veel leed.
We kregen de kans om een diertje te redden, en we grepen deze met beide handen aan.
Boshar is deels verlamd, werd een tijd terug op straat gegooid door zijn baasje. Een groep dierenvrienden ontfermden zich over hem, gelukkig...
Dankzij een lieve dame Rawaa, kreeg Boshar de kans op een toekomst. Een toekomst in vrede en veiligheid.
Gisteren toonden we jullie zijn filmpje en VANDAAG is hij in ons kattenasiel gearriveerd 
Wat een enorme lieve schat is Boshar, zo zachtaardig, zo moedig!
We maakten eerst zijn blaasje leeg (hij kan niet zelfstandig plassen), daarna lekker eten.
Hij voelt zich goed, onze nieuwe vriend, hij is blij. We sluiten hem in onze armen, hij hoort er helemaal bij. Over een tijdje komt hij vrij ter adoptie, maar voor nu? Bijkomen, bijslapen, eten en goede medische zorg.
Onze dank gaat ook uit naar de dierenvrienden in Aleppo. Om onder zulke omstandigheden zo hard je best te doen voor de diertjes. Dikke chapeau!
Salam Boshar  

 

 


 

 

 

17-09-2019
Boshar, hopelijk nog maar 1 nachtje slapen ♥

Boshar komt morgen of uiterlijk overmorgen naar ons toe, helemaal vanuit Aleppo, via Damascus, nu naar Schiphol, om vervolgens naar Villa Vagebond te komen. Wat een ongelofelijke reis....

Een tijdje geleden kregen we een schrijnend filmpje te zien.
Het ging om een verlamd katje, zijn ruggenwervel is volledig doormidden gebroken. Boshar had een baasje, maar werd op straat gegooid nadat hij verlamd geraakt was.
Via via kwam hij in Damascus terecht, maar in deze gebieden zijn geen middelen om dieren, met nood aan speciale zorg, te helpen.
We konden gewoonweg niet weigeren, hij heeft onze hulp heel hard nodig. Het raakt ons enorm, al die dieren in Aleppo, in een oorlogsgebied, hun leven nooit zeker....en nu krijgen we eindelijk de kans om een van hen te helpen.
Hij heeft een enorme wond aan zijn achterhand, van urinebijt en ontlasting. We zijn volledig uitgerust om met hem aan de slag te gaan, want inmiddels hebben we de nodige expertise met gehandicapte katjes en bijbehorende zorg. Uiteraard gaat onze dierenarts ook goed voor hem zorgen.
Het blijft enorm spannend, tot het moment dat we hem in onze armen kunnen sluiten, dan hebben we pas rust.

Dan begint een nieuwe reis voor hem, een mooie reis naar een beter leven. Lieve Boshar....nog heel eventjes geduld, we wachten vol smart op jou ♥

16-09-2019
En we zijn in volle gang!

...de buitenmuur wordt afgewassen en geschilderd, de buitenhuisjes eens flink gepoetst. En Savan Hekwerken is druk bezig met het op en in elkaar zetten van de buitenrennen. Een dag van hard werken, maar ook teamwork en vooral gezelligheid.
Zo moet het zijn ♥

13-09-2019
Vrijdag de 13e!

Voor ons is vrijdag de 13de geen ongeluksdag, maar dé dag bij uitstek om zwarte katten en hun geweldige eigenschappen in de spotlight te zetten!

Adopteer jij binnenkort een nieuwe kat? Zie dan zeker de zwarte katjes niet over het hoofd...
Dacht je dat ze minder instagram-waardig zijn? Mispoes! Kijk maar eens mee hoe 'faboulous' zwarte katten zijn! 

 


13-09-2019
Wij hebben jouw hulp nodig!

Ook in de avonden en weekenden hebben onze katjes de beste zorg nodig en moet alles er piekfijn uitzien. Daarom deze speciale oproep voor enkele uurtjes hulp in avonduren en het weekend. We zoeken doeners, mensen die de handen uit de mouwen willen en kunnen steken. Aandacht voor de katjes en medicatie toedienen zijn een heel belangrijk onderdeel, maar schone ruimtes zijn minstens net zo belangrijk. Een fijn leefklimaat voor onze katjes begint immers met een goede hygiëne :-)
We zijn geen standaard asiel, geen hokjes voor onze Vagebondjes, maar 24 uur per dag vrijheid. Dat betekent dat er wat meer rommel gemaakt wordt, maar niets geeft meer voldoening dan de blije katjes die je begeleiden tijdens je poetsronde en daarna tevreden in hun mandjes ploffen.
Onze avonddiensten zijn van 17-20 uur en de weekenddiensten op zaterdag en zondag van 9-13 uur en van 17-20 uur. Heb je nog enkele uurtjes tijd over, en wil je deze doorbrengen in het gezelligste asiel van Belgisch Limburg?


Stuur dan een mailtje naar info@vagebond.com voor meer informatie.
Onze Vagebondjes wachten op jou!

 


13-09-2019
Werk in uitvoering!

Het is zover, de oude buitenrennen gaan tegen de vlakte.
Dat betekent dat onze katjes zich een paar dagen binnen zullen moeten vermaken, maar ook binnen zijn er uiteraard genoeg relaxplekjes en mogelijkheden voor vertier. Aanstaande zaterdag start de opbouw van de nieuwe buitenrennen. Het wordt gewoonweg prachtig, dat weten we nu al zeker. En iedereen die naar de opendeurdag komt, kan dan meteen de nieuwe rennen bewonderen. Ook gaan we de buitenrennen weer helemaal opnieuw inrichten met mooie buitenklimpalen, voor nog meer speelplezier voor onze katjes.
Nog even geduld.....

 


09-09-2019
Wondermooie plaatsingen ♥

We zijn altijd heel blij, wanneer een diertje haar gouden mandje vindt. Daar doen we het tenslotte allemaal voor.

Maar.... wanneer bange / schuwe katjes een huisje vinden, dan zijn wij ontroerd en ongelooflijk blij. Ook wel een beetje met een traantje, want zulke diertjes zijn heel moeilijk te plaatsen, waardoor ze best een lange tijd bij ons verblijven.
Maar deze kanjers hebben het gefikst!!
Imke en Lonneke zijn saampjes vertrokken.
Imke, het mooiste meisje van de klas, de kattenkat, vriendjes met alle poesjes van Villa Vagebond. Lonneke, zo timide en zoveel meegemaakt in haar jongetje leventje. Imke gaat jouw steunen lieve schat, alles komt goed nu...
Mo en Lindy zijn ook saampjes vertrokken. Mo was niet weg te denken uit de Villa. Een jaar en twee maanden hebben we op afstand mogen genieten van jouw indrukwekkende verschijning. Je mysterieuze blik, wat dacht jij toch allemaal lieve schat...
En Lindy, wat brak ons hart toch bij jou. Zo ongelukkig bij ons, weg van jouw vrijheid, zo boos en overstuur. Je leefde in ons keukenkastje. We haalden alle wasmiddelen eruit, en maakte er een beetje een cozy plekje van, voor jou. We zijn nooit in jouw buurt mogen komen, dan dook je verder en verstopte je je achter de wasmachine. Dat is nu voorgoed voorbij! Mo en jij krijgen een heerlijk omgeving, een plekje waar jij en je vriendje thuishoren.
We wensen jullie allemaal zoveel goeds, zoveel warmte, en vooral... vrijheid. Wees maar lekker jezelf, niks moet... alles mag.
Ook al konden we jullie nooit aaien, daarom zitten jullie niet minder in ons hart. Jullie horen er helemaal bij.
Het ga jullie goed, zet em op, en weet je? Wij mensen zijn zo slecht nog niet. x


06-09-2019
Het is ons gelukt!

Via de crowdfunding en middels losse donaties hebben we het volledige bedrag voor de buitenren bij elkaar! Om alvast in de stemming te komen, nemen we jullie even mee naar de werkplaats, waar door Eddy heel hard gewerkt wordt aan onze buitenrennen. Zelfs na zijn nachtdienst duikt hij gewoon, zonder te slapen, de werkplaats in.
We zijn helemaal in jubelstemming.....nog enkele weken en dan hopen we het mooie resultaat live te kunnen aanschouwen.
Kijk maar even mee, het gaat prachtig zijn voor onze katjes! Lieve mensen, enorm bedankt voor al jullie donaties, het is allemaal dankzij jullie, dat wij dit kunnen realiseren 

 


02-09-2019
Opendeurdag!

Villa Vagebond en Buddykat slaan hun pootjes ineen, gewoon samen en niet meer alleen!

Onze jaarlijkse opendeurdag komt er weer aan en wel op zondag 29 september, van 11-17 uur, in ons aZiel met een ziel, Villa Vagebond in Maaseik. Bezoek onze katjes tijdens de geplande rondleidingen, speel mee met de tombola voor leuke prijzen en koop iets leuks voor jezelf of je viervoeter. Een hapje en een drankje mag natuurlijk niet ontbreken. Dit jaar voor het eerst de opendeurdag van Villa Vagebond en Buddykat samen! Hoe leuk is dat, alle katjes samen op 1 locatie... Wij hebben er in elk geval heel veel zin in!
Komen jullie onze katjes bezoeken? We ♥ to see you! 

 


02-09-2019
Fantastisch team!

We hebben altijd mensen nodig voor de verzorging van onze lieve katjes in de Villa, maar toch willen we hier ook eens benoemen dat we echt al een fantastisch team hebben.
Verzorgers die dag in dag uit, 7 dagen per week voor onze katjes klaarstaan. Niet alleen knuffelen, maar ook poetsen, medicijnen toedienen, naar de dierenarts rijden en administratieve taken verzorgen.
En....uiteraard ook nog de verzorging van onze schaapjes.
Het is enorm dankbaar om te zien hoe onze Vagebondjes openbloeien van al die aandacht voor hen. Zonder deze mensen, die dit geheel vrijwillig doen, zouden we niet kunnen bestaan. Onze katjes, waaronder ook Dinti, geven de verzorgers dan ook hopen liefde terug voor alles wat ze voor hen doen.
Hoe mooi is dat, oprechte, ware liefde van een dier <3
Een kopje en een neusje van alle Vagebondjes voor ons topteam!Steunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg