Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

06-06-2020
Onze bijzondere Bertje β™₯

Onze bijzondere Bertje..

Wie kent hem inmiddels niet, Bertje onze bon vivant, knuffelbeer en stoere macho, maar ook Bertje met de verlamde staart en blaasprobleem...
Die blaas heeft hem al heel wat sores gegeven. Hij werd zelfs een aantal dagen opgenomen op de Faculteit diergeneeskunde in Luik, vanwege zijn blaas. Daarna was alles een tijdje goed, totdat zijn blaas weer ging verharden. Spoelingen, medicatie, bloedonderzoek om te kijken of zijn niertjes niet aangetast waren van de opgehoopte urine. Alles wordt uit de kast getrokken voor Bertje. Zijn onderste was een beetje wond, waarschijnlijk van overmatig likken. Een resem zalfjes en poedertjes volgden, maar zonder gedegen resultaat. Afgelopen vrijdag gingen we terug met hem naar onze dierenarts. Er blijkt wat afgestorven weefsel in het voorste gedeelte van de plasbuis te zitten.
Nogal een complexe en gevoelige zone, zeg maar.... Wat nu weer te doen? Omdat er niets anders opzit, krijgt Bertje morgen (jawel, onze dierenarts gaat hem op zijn vrije dag opereren) een penisamputatie.
Er is geen andere manier om het weefsel te verwijderen, omdat het binnenin niet steriel kan helen, zeker niet als er urine langs blijft lopen.
Bertje, Bertje, wat hebben we een zorgen om jou....maar weet je, jij bent zo vrolijk en levenslustig, dus dan doen we dat gewoon. Wij zullen er altijd voor jou zijn en denken aan jou...in goede en minder goede tijden, dat mag je nooit vergeten, lieve jongen ♥
Duimen jullie mee voor Bertje πŸ€


06-06-2020
welkom Indy!

Welkom Indy!

Indy zwierf al maanden rond bij de meldster.
Ze gaf hem al die tijd eten, maar Indy vertrouwde de mens niet zo helemaal...De laatste tijd kwam hier verandering in, de meldster mocht hem eindelijk eens aaien, de eerste stap was gezet.
Ze contacteerde het asiel in haar regio, maar die wilden hem niet opnemen. Dat asiel geeft de voorkeur aan jonge, gezonde en aaibare katten. Alle overige variaties kosten tijd en geld. Dat blijkt toch op veel plaatsen een dealbreaker te zijn. Wij maken dat onderscheid niet, enkel als het om een gezonde, zeer schuwe kat gaat, die voelen zich vaak beter op hun vertrouwde plekje. Uiteraard vergewissen we ons er dan wel van dat ze veilig zitten en verzorging krijgen. Maar dat even terzijde....
Gezien het feit dat Indy een witje is, is er een kans dat hij doof is. Hoeft niet zo te zijn, maar we houden er wel rekening mee. Daar komen we vanzelf achter. Indy houdt alles nog even mysterieus, hij laat zich niet onder de staart kijken. We weten dus ook nog niet of het een hij of zij is. Maar ook hier komen we snel genoeg achter ;-)
Voor nu, welkom Indy! Hij/zij, bang/niet bang, doof/niet doof, voor ons ben je gewoon een katje met alle recht op verzorging en liefde, zo zou dat gewoon overal moeten zijn ♥


06-06-2020
Onze knappe Levi β™₯

Onze knappe Levi

Enkele weken geleden was Levi op een ochtend helemaal niet goed.
Onze angstige teddybeer laat zich niet verzorgen, dus alertheid is, nog meer dan gewoonlijk, noodzakelijk. Daar gingen we dus maar weer naar onze dierenarts...Hij had 40 graden koorts en dikke snottebellen aan zijn neusje. Die snottebellen zijn bij hem niet abnormaal, dit speelt geregeld op bij hem. Heel vervelend en hinderlijk voor hem, dat wel...
Er werd bloed afgenomen en zijn neusje en holtes werden eens grondig gespoeld. Gelukkig was zijn bloeduitslag helemaal goed, dat was al een pak van ons hart. Hopelijk blijft zijn neusje nu voor een langere tijd open en schoon. We willen even laten zien hoe mooi zijn snoetje nu is, hij is er helemaal van opgefleurd. Knappe bink ♥


01-06-2020
Welkom Casper!

We kregen een melding, er zou een kat al meer dan een jaar door de buurt zwerven. Het zou om een bange, volwassen kat gaan, zoals er daar blijkbaar meerdere rondlopen. Maar Casper had wat medische issues, veel last van zijn oren, korstjes en wondjes op zijn huid en kale plekken.

We besloten hem te vangen en binnen te halen.
Met dat bange valt het reuze mee, hij laat zich goed benaderen, alhoewel we denken dat hij oftewel blind is of zeer slechtziend. Als dat zo is, dan is het buitenleven voor Casper natuurlijk veel te gevaarlijk.
Morgen gaat hij naar onze dierenarts, dan weten we wat er precies scheelt met dit lieve snoetje.
Welkom mooie Casper ♥


01-06-2020
Bedankt Petfood!

Via het bedrijf Wellness Petfood mochten we een hele mooie donatie in ontvangst nemen. Een hele bestelauto vol met kuipjes Wellness Core natvoeding. Onze collega en haar man vertrokken vrijdag in alle vroegte helemaal naar Gent, om de donatie op te halen, waarvoor dank! Het was de rit in ieder geval dubbel en dwars waard. Onze Vagebondjes zijn verzot op deze lekkere hapjes...dat wordt weer flink smullen geblazen :-)
Een enorme dankjewel voor de prachtige donatie ♥ 🐾🐾


01-06-2020
Tromgeroffel....

Fons is GEZOND verklaard!!

Jawel, jazeker, echt wel.
Hij is op controle geweest bij onze dierenarts en zijn oren zijn nu perfect, zijn diepe wond is genezen. Hij is aids-positief getest met de snaptest, we wachten nog op de uitslag van de bevestigingstest, maar de toekomst begint hem toe te juichen!
Hij is er nog niet, hij moet nog een beetje uit zijn schulp kruipen, vertrouwen krijgen in zichzelf en ons, maar we zijn op weg. Fons is onze lieve schat, onze grote vriend.
Het komt helemaal goed hè lieve jongen, wij klaren dat klusje samen wel ♥


01-06-2020
Hoog bezoek voor onze Lina β™₯

Onze knappe Lina krijgt komende week weer hoog bezoek. Een tijd geleden kwam er een kandidaat adoptante voorbij. Ze kwam enkele malen op bezoek, Helemaal vanuit ver in Nederland, om te oefenen met het blaasje van Lina. Echter vanwege de Corona maatregelen, was het nagenoeg onmogelijk om op een veilige manier te werken. We besloten het een tijdje uit te stellen. Nu de grenzen weer open zijn en we voldoende zijn uitgerust om de maatregelen in acht te kunnen nemen, gaan we weer een poging wagen :-)
Ons Lientje heeft een moeilijk blaasje, ze noemen het ook wel een zwevende blaas, dat vergt tijd en veel geduld. Er zullen dus waarschijnlijk nog wat bezoekjes in het verschiet liggen, alvorens Lina kan verhuizen.
We gaan ervoor, maar dit moet goed zijn...als de blaas niet goed leeggemaakt kan worden, is dit gevaarlijk voor Lina. Dat willen we uiteraard voorkomen. Het vergt commitment, maar dat vindt mevrouw alvast niet erg.
En Lientje? Die is verzot op haar, dus we gaan keihard duimen dat het allemaal gaat lukken. Duimen jullie mee πŸ€
Steunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg